Mensen Ernst Minneløp i Fresvik

Til minne om Norges første profesjonelle løper. Og denne mannen løp og gikk langt – og lengre enn langt (http://no.wikipedia.org/wiki/Mensen_Ernst). Linda Eide i «Norske Attraksjoner» på NRK hadde i fjor et innslag i Fresvik omkring Mensen Ernst. Hun avsluttet oppholdet med selv å løpe så langt hun kunne i retning Voss i løpet av 24 timer. Hun kom forbi Voss, nærmere bestemt Bulken! For de av dere som har kjørt strekning fra Vik over Vikafjell til Voss skjønner hva det innebærer. Dama er imponerende sterk i huggu!

Første bildet viser (fruktbygda) Fresvik fra «Mulakamben». Idrettsplassen godt synlig. Det lokale laget heter Modig IL og er arrangør. Svigerfar er eneste æresmedlem med sine 167 Maraton pluss en rekke Ultra løp, Trondheim-Oslo på sykkel, Grenaderen og Vasaloppet mm. Mensen Ernst ble født og oppvokst på gården ved elveutløpet.

Mannen har selvsagt en egen bauta! Kongen var her under avdukingen. Så dette er skikkelige greier. Mannen løp jo bla. fra Paris til Moskva. Vel, sjekk Wikipedia og la deg stille imponere.

Minneløpet har i alle år hatt sin trase langsetter riksveien (10 Km). I år derimot var det gjort om til et mer krevende skogsløp på 15 Km. Inn i Versarvsområdet (Nærøyfjorden), helt innunder Fresvik-breèn. Heftig naturopplevelse.

Jeg fant godt følge i nummer 71 så godt som hele veien (ikke enkelt å holde følge med sogninger, de er hardhauser – kvinner som menn, unge og gamle), og det toppet seg med et realt spurtoppgjør på oppløpssiden. Ikke så viktig hvem som vant …

Var ganske optimistisk på veien ut av stadion, men det skal sies at jeg var heller defensiv etter 7 km motbakke. Desto mer offensiv under den 7 km lange nedoverbakken på returen 🙂

Denne bygda byr på mye aktivitet, eks. http://stigengard.no/turer/.

Se de spektakulære bildene på KONDIS.no fra løpet her – det ER lov å la seg friste:
http://www.kondis.no/voss-og-vidar-vann-i-ny-loeype.5076559-127676.html

Mulig NMT utflukt til neste år!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.