NMT på Tirsdag 22. januar 2013

Treningsfasilitetene var som vanlig klargjort på best mulig måte. Tørr og trå snø gav godt feste men mye motstand, luften var frisk og fin og den store gule lampen på himmelen var tent og lyste godt opp hele området. Og et ekstra treningsapparat hadde dukket opp helt av seg selv i form av en skøytebane som vi kunne bruke til gående pushUps forover og bakover. De eneste som jobbet mot idyllen var om lag 20 NMT’ere som så godt de kunne forsøkte å tåkelegge hele plassen i det som noen mente var den hardeste økten de hadde vært med på til nå. Men sånn skal det være på NMT; Tøft, brutalt, effektivt og høyintensivt, der kroppen og naturen er utstyret vi benytter for å tilrettelegge for best mulig trening. Det eneste deltakerne må bidra med er kroppen sin og en stor porsjon innsats. Og det var det absolutt nok av i dag.

Etter en god oppvarming på 20 minutter med presentasjon av intervalldelen med de innlagte styrkeøvelsene og et par ekstra styrkeøvelser gikk vi igang med første del av hoveddelen: Intervall med styrkeøvelsene harehopp/ spensthopp på den ene siden og gående pushUps på den andre. Gående pushUps var en ny øvelse for de fleste og foregikk på den nye lille skøytebanen. Fra utgangsposisjon pushUps på tåspissene gikk vi 10 «armskritt» frem og så 10 tilbake mens tærne ble dratt langs isen. Dette er en av øvelsene Thomas Alsgaard benytter i forkant av skisesongen og trener hele kroppens avstivende kjernemuskulatur, i tillegg til skuldre, bryst og armer. Løpingen mellom de to relativt tunge styrkeøvelsene foregikk på skaresnø og det var ikke noen tvil om at det var tøffe 4 x 4 minutters intervaller.

Avslutningsvis gikk vi over til ren utholdende funksjonell styrke, der det var ekstra fokus på eksplosivitet og raske skifter mellom øvelsene. Det ble kjørt 6 sett med styrke med kun 30 sekunder pause. Hvert sett bestod av 3 øvelser av 20 sekunder, 30 sekunder planke og så repetisjon av de samme 3 øvelsene av 20 sekunder. Totalt 2,5 minutter. Med kun 20 sekunder per øvelse var det mulig å kjøre øvelsene relativt eksplosivt. Og eksplosivt og hardt ble det, og det er ikke lite imponerende når det i løpet av 18 minutter med sammenhengende styrke kun var 3,5 minutter med pause!

Så ja, dette var kanskje den hardeste økten til nå! Og dere kan absolutt være fornøyd med dere selv, for her var det absolutt ingen som ikke tok seg helt ut! Det er ikke annet enn imponerende at 20 deltakere gjennomfører dette i -15 grader en sen januarkveld. Men vi vet hvem som kommer til å merke forskjell når våren kommer. Det kommer til å bli helt rått!

Sov godt, så sees vi på torsdag.

Espen og Øyvind

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.