NMT på Torsdag 10. oktober 2013 – Spesialøkt med Øystein Sylta

Kveldens NMT var en spesialøkt ledet av Øystein Sylta – en av Norges beste langdistanseløpere. Opplegget var todelt, og del I startet med et svært godt foredrag om beste praksis innen utholdenhetstrening. Her kunne Øystein vise til forskningsresultater, egne erfaringer og doktorgradsarbeidet han holder på med i samarbeid med langrennslandslaget.

Media skriver mye om trender innen løp og andre utholdenshetsidretter, herunder teknikk, forfotsløpig og utstyr. Øysteins budskap er imidlertid enkelt:

  • Tren mer
  • Tren hardt
  • Og gjerne i kombinasjon med helt rolige økter

Og hardt er her så hardt at du ikke orker å snakket annet i form av korte svar, men ikke så hardt at du ikke klarer å fullføre økten. Og rolig er snakketempo.

43 deltakere fikk som del II kjenne på kroppen Beste praksis for utholdenhetstrening. 8 x 4 minutters intervall med 1 minutts pause ble gjennomført med innlagte styrkeøvelser. Styrken var med henblikk på løpsteknikk, og inkluderte elghufs, mage/rygg, leggbaserte spensthopp og høye kneløft/spark bak. Dermed ble det totalt 32 minutter med høy intensitet (sone 4 – 90% av maks puls), noe som er en svært tøff økt og helt i henhold til beste praksis.

Sterk innsats av deltakerne. Og stor takk til Øystein som gjorde oss alle litt klokere og inspirert for videre treningsinnsats.

Treningshilsen fra Øystein og Espen

 


 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.