NMT på Tirsdag 26. november 2013

2+33 deltakere på kveldens økt hadde ekstra fokus på styrke. Til vanlig bruker NMT øktene å bestå av utholdende funksjonell styrke, men i dag var det altså styrketrening som skulle gjennomføres.

Men før styrketreningen var det som vanlig en runde oppvarming etterfulgt av løpsintervall der vi løp 6 minutter x 3, med 1 minutts pause.

Styrketrening skal være så tungt at man kun klarer noen få repetisjoner før man er helt utmattet. Øvelsene måtte derfor tilpasses slik at de ble enda tyngre enn vi har vært vant til. Til å hjelpe oss hadde vi derfor fått hjelp av Andrè Moan Børstad som var med som hjelpeinstruktør.

Øvelse 1 var pushups. Og for å gjøre denne øvelsen tyngre forsøkte vi å jobbe mest mulig med en arm av gangen. Den andre armen ble benyttet som en støttearm ut til siden. Jo lenger ut til siden jo tyngre ble øvelsen for den andre armen.

Øvelse 2 gikk på bein. Først raske høye spensthopp der vi skulle sparke oss selv i baken. Deretter gikk vi over på dype knebøy, men også her ønsket vi å fokusere på en fot av gangen. Den andre foten ble da plassert fremfor oss som en støtte mens de sterkeste kunne forsøke å ikke bruke støttefoten i det heletatt.

Øvelse 3 var en plankeøvelse fra utgangsposisjon pushups, der vi skulle gå tre «skritt» fremover med armene, og holde denne utstrakte posisjonen så lenge vi kunne. Og så repetere dette til total utmattelse.

De fleste av oss har etterhvert opparbeidet god kondisjon og  utholdende styrke, men vi har tydelig godt av enda mer fokus på ren styrketrening. Det vil derfor bli flere innslag med ren styrketrening på NMT øktene fremover.

Så nå er det bare å øve seg hjemme slik at styrkeøktene går bedre fremover.

Kveldhilsen fra Øyvind og Andrè
Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.