NMT på Tirsdag 2. september 2014

Dagens NMT økt med 35 + 2 deltagere var en blandingsøkt mellom ren kondisjonstrening og styrkesirkel ispedd kondisjonsøvelser. Dette blant annet for å vise at man også kan trene kondisjon/ utholdenhets trening ved å legge inn andre øvelser enn bare å løpe intervall. Dette gir en god variasjon i treningen og kroppen liker variasjon.

Økten startet med en rolig oppvarmings tur ned til Hvamodden, inkludert 2 runder i dagens intervall løype. Deretter ble det løpt følgende intervall 3 – 2 – 1 minutt, 30 sekunder pause mellom hvert intervall, 1 minutt pause deretter en runde med samme intervall. Oppfordringen var at deltagerne skulle gå litt rolig ut det første draget for å så og si holde maks fart  på det siste draget som kun var et minutt. Flere fant fra starten av et godt tempo og mestret fartsøkningen meget godt. Og selv om man først og fremst konkurrerer med selv er det flere som lar seg utfordre med å henge seg på en rygg eller to som suser forbi.

Øktens styrkesirkel bestod av å løpe opp og ned Tuja hekk, gående utfall med dobbelt dipp, dips på benk, » forvarsspiller»,  og salamander med push-up. Her fikk både bein og overkropp kjørt seg hardt. Salamander er en vanskelig øvelse og krever noe trening, men øvelse gjør mester 🙂 En styrkesirkel krever at man tar hensyn til å variere mellom hvilke muskelgrupper som brukes slik at øvelsene utføres riktig og med god flyt.

Avslutningsvis en dessert før desserten med fartsdrag inkludert spensthopp hvor halvparten av deltagerne løper imens den andre halvparten gjør spensthopp. Godt jobba folkens!

I god tro om at økten nå snart var ferdig satt vi kursen tilbake til oppstillingsplass. Men i god NMT ånd avsluttet vi i samlet sirkel med to runder amerikaner. Meget bra innsats på alle mann inkludert øktas to ny deltagere Heidi og Finn. Vi gleder oss til å se dere igjen!

Husk mye spennende som skjer fremover, så følge med på nettsiden! For flere bilder, søk opp Norway Military Training på Facebook. Ha en fortsatt fin kveld 🙂

Treningshilsen fra Kine og Øyvind

IMG_6781 IMG_6830

IMG_6823

IMG_6831 IMG_6821