Isklar Norseman Xtreme Triathlon 2016!

Lørdag 6. august 2016 på slaget kl. 05:00 hopper en godt forberedt og svært gjennomtrent ØYVIND BUER fra 4 meters høyde på en Vestlandsferge – uten å blunke – rett ut i den kalde (!), mørke og strømsterke (!) Eidfjorden sammen med 250 andre prekvalifiserte triatlonatleter i det som er starten på Isklar Norseman Xtreme Triathlon 2016 (NXTRI) – Verdens HARDeste Ironman! Han ser seg ikke tilbake. Senere på dagen/kvelden – 5.500 høydemeter senere, hvorav 3.000 på sykkel – vil Øyvind og 159 andre få muligheten til å fullføre konkurransen på Gaustadtoppen (1.883 moh.), 226 kilometer unna startpunktet på fergenlemmen. Da har han gjennomført 3,8 kilometer fjordsvømming, syklet 180 kilometer over fjell og vidde – bare for å avslutte med å løpe 42,2 kilometer bort og opp til toppen av et fjell hvor du på en klarværsdag kan betrakte 1/6 av det vakre fastlandsnorge!

Normalt regner man at Ironman har sitt opphav på Hawaii i 1978 (VM avholdes her hvert år) hvor angivelig en liten gruppe marinesoldater kranglet om hvem av de som var den best trente idrettsmannen. Commander John Collins foreslo at den beste måte å avgjøre det på var å kombinere svømmekonkurransen Waikiki Rough (3,8 km), deretter sykkelløpet Around Oahu (180 km) og til sist Honolulu maraton på 42,2 km. Og sånn ble visstnok konkurranseformen til. Nå tar Øyvind Norseman-utfordringen!

Følg ØYVIND spesielt (og en rekke andre HIT-medlemmer generelt) på Strava!

Se You Tube Filmen under (Isklar Norseman 2015 – Bad to the Bone) og/eller NRK-dokumentar om Norseman fra 2011 for å få et innblikk og en bedre forståelse. Begge filmene er inspirerende og fasinerende, uavhengig av hvilket aktivitetsnivå man befinner seg på.

øyvindr