#3. Dagsmarsjen 2015 – Oppsummering

Så var det over. Etter 13 timer og 33 minutter kommer det nesten litt brått på! Spesielt når du i  løpet av den tiden har vandret opp og ned 7 utsiktstopper, lagt under deg nesten 2.000 høydemetre og ikke minst bak deg det som i hovedsak er 55 terrenggående kilometer. De kommer ikke gratis til deg. Du må ut på tur å hente opplevelsen inn. Da blir du etterhvert ganske fokusert og raskt klokere på hvordan du løser oppgaven steg for steg, topp for topp.

For marsjledelsen startet dagen kl. 05.30. Oppmøte ved klubbhuset 06.30 for siste avsjekk på stort og smått. Vi satte i marsj kl. 07.03. Gledelig at 4 nye fjes stilte til start. Vi liker mot og vilje. Det går så lenge det går! Noen hopper på, andre hopper av. Noen blir med hele veien. Den enkelte tilpasser. Dagsmarsjen er ikke for alle, du må nesten ha gått en god runde med deg selv i forkant for å bestemme deg for en «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013 og 2014 – så skinte solen fra skyfri himmel. Noe varmere var det, og vi justerte deretter. Ingen gikk tørste, ingen gikk tom. En HARD Dagsmarsj 2015 ble den beste og lengste sålangt!

Det er en reise i tanker, kroppen og natur. Man kopler på, man kopler av. Man kopler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Mye og mange går i bølger, og det byttes på å lede ann i riktig retning. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går.

En HARD Dagsmarsj har en opplevelsesholdbarhetsgaranti på 3 år! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke opplevelsen ved å minne deg på hva du kan unnskylde deg med for ting du ikke rekker eller får gjort. Bruk den. Det «onde» vil tidsnok fortrenges og glemmes, og det «gode» trer frem og tar opp sin fortjente og respekterte plass i minnet ditt. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen.

En STOR takk til Kine, Øyvind, Erlend, Espen og Jørgen som gjorde det mulig. Her har vi å gjøre med et selvoppofrende og samkjørt TEAM som tar glede i å glede andre! Takk også til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag fra soloppgang til solnedgang! Langt fra noen selvfølge. Så ikke minst: Størst takk til hver og èn av dere i turfølget som valgte å dele sin dyrebare tid sammen med oss på en hard men desto mer opplevelsesrik tur i skog og mark i vårt eget nærområde. Den beste turopplevelsen er den du deler med andre!

Marsjhilsen fra Einar, Øyvind, Kine, Erlend, Espen og Jørgen!

gruppe1

gruppe2

 

berit

Andreas

berit2

øyvindr

IMG_5765