HARDtrening på Tirsdag 1. juni 2017

22 deltakere gikk inn i siste treningsmåned før sommerferien med innsats og godt humør! HIT prøver å følge med på det som skjer på forskningsfronten, og nå er det Øystein Syltas funn i hans doktorgradavhandling om beste praksis innen utholdenhetstrening som er i vinden. I tillegg til mye rolig langkjøring, så er det viktig at de harde øktene har lange nok drag. I en artikkel på forskning.no står det følgende:

«Tradisjonelt trener mosjonister for hardt og for lite. De bør heller ha intervalltrening som varer lenger og har litt lavere intensitet på hvert drag. Og så må de ha nok mengdetrening i bunnen, sier Sylta.»

Vi valgte derfor å kjøre 4 x 5 minutters drag. Styrkedelen besto av 5 bolker med AMRAP, og her fokuserte hvert sett på en enkelt muskelgruppe; rygg, bein/setemuskulatur, overkropp og mage.

Treningshilsen fra Espen og Einar