DAMEtrening på Lørdag 21. oktober 2017

26 morgenfriske DAMER til oppstilling kl. 9.30! Svært tett på målet om de 30 🙂

Fa-nt-as-ti-sk morro for alle å oppleve! Lettere å få jobben gjort sammen med mange nok andre. For hva skal 2 rustne HERRER si når man får starte dagen med så mange DAMER – vi har hverken våknet eller landet riktig ennå. Unektelig både rørt og inspirert av å få være sammen med så mange postive og blide personligheter – så takk for følget. Det ble så mange at vi ikke klarte å holde tritt med alle navn, men vi husker innsatsen til hver enkelt svært godt 😉

Hva gjorde du/vi? Økta startet med et par runder i Aall-løypa, en 500 meter lang og kupert skogsløype. Retningsedring etter 1 runde gir nye perspektiver og løypeprofil. Variasjon i steg og intensitet. Få kjenning med litt sånn rå & deilig høstluft, få bekreftet at gult er kult. Denne løypa bruker HIT mye gjennom den lyse årstiden; på tirsdager og torsdager har det nå blitt for mørkt. Derfor gir tidlige og lyse Lørdagsøkter et hyggelig gjensyn. Med snø blir det enda bedre …

2 runder i Aall-løpa fikk kroppen (brå)våken og klar for mer. Damene gikk vi løs på 2+2 styrkeøvelser i 30 sek m 15 sek pause mot/ved hhv. autovernet og fortauskanten ved innkjøringen til Vendla Bhg. 123, ferdig med det. Så bar det lett og ledig ned til Øvre Kunstgressbane (SPA-senteret) for en spesialkomponert «styrkeløpskombo». 4 stasjoner/ styrkeøvelser i 4-kant formasjon, med baklengsløping (fokus tåballer/kneløft, og m blikk over h/v skulder) på 2 sidestrekk og og sideveis håndballspiller m/ vendig halveis på de 2 andre sidestrekkene. Ikke fred å få :-). Arbeidsperiode på 2 x 8 min. med 2 min pause mellom rundene, 8 repetisjoner per styrkeøvelse. Observasjon: Damer disponerer kreftene godt!

Etterpå var tiden kommet for «Friløp»: 2 runder a` 2 minutter i 8-tall, 1 min. pause mlm (på)dragene. Mulighet for å løpe av seg «stinnheten» i kroppen etter styrkekombo. Den enkelte setter sin egen fart/stegfrekvens, ekstra oppmerksom ved passering i midtsirklen (stopp/stans effekt). Flere av de løpssterke benyttet anledning til å få opp «pust & puls» noen ekstra knepp. Liker vi. Viktige her er å variere tempo underveis i draget, unngå jevn dorgefart! Det kommer.

Med «Friløp» unnagjort satte vi i gang en dårlig kamuflert konkurranse/»Gruppe vs Gruppe øvelse», hvor 5 grupper à 5 startet likt fra 16-metern`n med å legge planke etter planke, sideveis bevegelser mellom plankene. Arbeidsperiode på 2 min., og da hadde vi også et vinnerlag i damelaget som nådde motsatt 16 meter! Men de ble hardt presset hele veien, fra start til mål. Seieren var knapp og kom ikke gratis 😀

Avslutning i sluttet sirkel – for anledning å betrakte som en klokke. Felles roterende knebøy og hopp rundt og med hele klokka. Sterke bakdeler og lår er fordelaktig og anvendelig! Store muskelgrupper tåler mye (mer enn vi tror). Siste øvelse: Lungebrøling!

Da var vi i det 60. minutt, og alle var enige om at nå kan Lørdagen starte! Takk for at DU møter og gjør DITT beste ut fra DINE forutsetninger. Møter du jevnlig risikerer du mer av det samme, og med det risikerer du en merkbar formutvikling. Det du fokuserer på blir du bedre på.

Mer DAMEtrening neste Lørdag på samme sted og til samme tid – med Kine Storholt som HI!

Lørdagshilsen fra Einar & Espen