DAMEtrening på Lørdag 14. april 2018

Totalt 17 til oppstilling for DAMEtrening i dag! I tillegg til et hyggelig gjensyn med Øvind Buer som ble med oss på oppstilling og oppvarming 🙂 Etter et par oppvarmingsrunder med retningsendring i Aall-løypa og dips/push på autovern og fortau gikk vi i gang med et 2 x 4 min. langt «vårslepp» i den 500 meter lange Aall-løypa – også da med retningsendring. Kupert og terrenggående; her gjelder det å disponere egne krefter for å unngå «driftsstans» og holde jevn fin fart. Fuglekvitter og solskinn, pluss litt høyfjells-/påskestemning med snødekke på den ene kortsiden = Xtra D-vitamin. Det ble også observert både hestehov og blåveis rundt i løypa.

Etter en løpetur i flott naturen første 30, så ventet SPA-senteret de siste 30. Kunstgress under skoa og flatt som en høvlet fjøl. Nesten like flate «Rullerende planker» kommer vi tilbake til, men før det: 3 styrkedeler med 3 ryggøvelser, 3 mageøvelser og 3 rumpe/lår øvelser – 15-20 sek per øvelse i 2 minutter. I tillegg 2 sekvenser med armhevninger 10 sek på og 5 sek av – i 1 minutt.

Etter litt langløpsfart i Aall-løypa supplerte vi med et kortere og raskere «Løpshjul» rundt midtsirkelen med 3 baner. Bane 1: 40-50% fart, Bane 2: 60-70% fart og Bane 3: 80-90% fart – målt ut fra din kapasitet. Korte innsatsperioder, friskt nok på «yttern» i Bane 3! Etter alt dette hadde lunger, hjerte, muskler og sener fått kjenne en god dose fysisk aktivitet. Da var det tid for å teste i hvilken grad den mentale og muskulære tåleevnen spiller på Lag med en sirkulær nyvinning: «Rullerende planker».

Alltid èn løper ute som holder hjulet i gang; rullerer mellom tre plankeøvelse ved hver veksling. Damen lot plankehjulet spinne non-stop i 5 minutter! Da hadde alle 15 fått løpt èn runde og byttet melllom 3 plankeøvelser 5 ganger, og klokken slo 10.30! DAMELaget rundet av alt det runde med sluttet sirkel, og et rungende lungebrøl som ga god gjenklang! Espen tok bilde av dagens DAMElag. TAKK til hver og en av de 15 damene for innsatsen – glede og smil smitter!

Sol OPPgang i dag kl. 6.04, Sol NEDgang 20.32 = 14,5 Timer med Dagslys. Nå er den lyse fine tiden her, og den blir her i 6 måneder. I denne perioden har HIT som mål at DAMElaget skal telle 75 og at DAMEtrening på Lørdag kan vise til 30 damer på økta! BLIMÈ på Laget, så klarer VI det.

Del og inviter, så blir vi fler.

Lørdagshilsen fra Einar og Espen


DAMEhilsen fra Einar og Espen