TURmarsj på Søndag 27. mai 2018

Rundturen Ring 1 på Ringerike er 16 kuperte kilometer lang, og turen tar 6 timer og 1 minutt. Årets TURlag utgjorde 14 personer, hvorav 12 damer og 1 sporhund! 3 nye fjes med på TURlaget: Camilla, Bjardis og Victor 🙂

F-A-N-T-A-S-T-I-S-K turvær. Fra bunn av Kleiva og opp til Byflaksetra (matpause) via Bleu-steinen i Manaskardet og derfra til Finneflaksetra (omlag halvveis/vendepunkt). Rød/blå-merket sti videre opp på Aboråsen og forbi Abbortjern. På et punkt her kunne vi se over til Ring 2 og Gyrihaugen (N-markas beste utsiktspunkt) og Mørkgonga – denne turen (21K) venter i juni. Før vi så tok kurs på Kongens Utsikt ventet en liten TURhemmelighet/skatt: Knatten! Et høyere og bedre utsiktspunkt (487 moh) skal du lete lenge etter – hytta til en venn av Turleder. Blikkfang i alle retninger. TURlaget rygget ut igjen, og ble en del av «strømmen» ut til Kongens Utsikt. Her ble det mye å ta inn, bla. besøkende som bidro til Dagens Lagbilde! På veien ut slukket vi en Grill (Annetine fikk skogbrannen «live» i Lommedalen inn på mobilen fra Henrik) og hilste på TURledergruppekurset til Oslo DNT. Så, 1,4 km senere traff 14 par spenstige turføtter Kleivstua. Karpedam og Dronningens utsikt ble inspisert, traktorbildet ble tatt (med Bjarndis bak rattet, sist var det Kristin S.). Avslutningen ble 2 km nedstigning av Kleiva som er under «oppussing». Informative skilt underveis. Her vil også DAMEturmarsjen (33K) neste søndag avslutte sine siste 2 av 33 km neste søndag! ETA på P-plassen var kl. 15, TURlaget klokket inn på 15.01. Men det var ikke helt slutt: Et forfriskende bad i Tyrfjorden ble prikken over Ièn! Takk for en uvanlig sosial og hyggelig tur på Krokoskogen, lite gjør livet bedre.

Mer i vente; aldri for sent om du bare bestemmer deg i tide.

Turlederhilsen fra Einar