DAMEturmarsj på Søndag 3. juni 2018

All good things must come to an end! Or a Finish Line. Det ble et eventyr fra virkeligheten. 7,5 turtimer, opp/ned 1000 høydemeter i 30 +grader – og over 33 km. Det blir det gode varige minner av – og sterke bånd mellom alle på TURlaget!

Skal en gjennomføring bli riktig bra må det forberedelser og planlegging til. Det må øves, koordineres og avklares. I forkant av søndag 3. juni var det som kunne være gjort med tilgjengelige ressurser gjort flere ganger, så kl. 0800 var vi klare for avmarsj fra Nesøya Idrettsanlegg med mål om å skritte lett & ledig inn på tunet til Sundvolden Hotel 7,5 timer senere kl. 1530 med ALLE fortsatt med oss og i fortsatt relativt godt stand. Og nettopp sånn ble det 😀

Marsjen sin første del var til Hopptårnet i anlegget til Jardar på Slependen (Hiltonåsen) hvor ytterligere 2 Damer hoppet på. Neste stopp var Tanumåsen og Tanum Kirke før Ringi Gård og Ringiåsen ble besteget i smidig gange. I Gapahuken der oppe snublet vi over 2 Damer til som hadde tilbragt natten der i hengekøyer. Bykset så uanstrengt videre over Svartoråsen til Kulturminnet Skui Hoppbakke og rett opp de 142 trinnen til Toppen av Tårnet. Ned samme vei pluss ytterligere 400 trinn til sletta hvor Henrik lokket Damene inn under den grønne paraplyen med Lunch Sponsored by KIWI Nesøya. Opp og avgårde igjen, retning inngangen til Kjaglidalen rett under motorveibrua – «The Point of NO Return. Ingen ville gi seg, ingen ble stemt ut. Videre.

Gjennom vakkert naturvernområde langs den kjølende Isielva opp til Kjaglienga. Enga var slått, en åpen oase. TURlaget satte seg på brinken oppe på tunet for å se utover land. Herfra ventet 3 eksostiske kilometre på heftig skogsti som til slutt traff Den Bergenske Kongevei over Krokskogen. Ny marsjstrategi på god vei retning Benteplassen (Partisaner Kari) og Mitdskogen (midt på veien over Krokskogen), før vi omsider etter 30 km kunne lese av terrenget at nå faller vi ned mot «skjæringa» og Kleivstua. 2 km nedstingning i Kleiva som er under «oppussing», paraglidere i lufta og så; Sundvolden Hotel åpenbarer seg. Inn på tunet på slaget 1530! Der ventet Michele med kald og frisk hjemmelaget Rabarbradrikk – og oppdekket langbord. Fantastisk hyggelig vertskap som tok imot oss med åpne armer. Rom var satt av for omkledning og dusj, de som ville fikk endelig hoppe i vannet i Steinsfjorden. Der lå mange å duppet og duvet mens de reflektert litt over bragden det tross alt er å ta seg frem på denne måten. Følelsen lar seg ikke så lett beskrive; euforisk er et ord. Mer av det samme? Neste mulighet er Ring 2 på Ringerike søndag 17. juni?  Trenger et saftig mål: En HARD Dagsmarsj 2018 søndag 19. august?

Tilbake fra bad og svale rom ventet bordsetting og servering av bakt laks med grønnsaker, solørpoteter og blåskjellsaus. Til dessert Rabarbragrøt med fløte! Silje & Sundvolden Hotel gjorde stas på Damene, og det vet alle bokstavelig talt å sette pris på! TAKK. Livet leves bedre på den måten. Ta gjerne en nærmere titt på hva kortreiste Sundvolden Hotel har å by på!

Den som våger opplever mer. Stor takk til KIWI Nesøya ved Håkon, Sundvolden Hotel ved Silje og Michele, Henrik Aaksen som nok en gang «servicerer & supporterer alt & alle» gjennom hele dagen , Øyvind «Norseman» Buer som trygg og sikker «Wingman», familie & følgesvenner som låner bort og heier frem – og ikke minst; Damene selv som våger det som vi vet er best for folk flest. Takk for alle hyggelig tilbakemeldinger som inspirerer Laget til å gjøre mer av det samme, sammen med andre 😀