Rolig LANGløp på Søndag 10. juni 2018

4 langløpere kjørte fra Nesøya Idrettsanlegg kl. 8 og ankom startpunktet like under tregrensen på Vikerfjell 90 minutter senere!

Fantastiske forhold med sol, lettskyet og rundt 20 grader. Første del av turen bestod av 2 km stigning, opp over tregrensen og rett på Svarttjernkollen 1.054 moh. Herfra ser vi nær hele idylliske Fjelldalen og Treknatten (1001 moh.) i nord som markerer enden av Vikerfjell – og Sperillen. Og ikke minst ser vi hovedmålet for turen; Gyranfisen på 1.127 moh – høyeste punkt i Ringerike og på Vikerfjell. TURlaget beveget seg lett ned mot Svarttjern, og derfra videre ned i Fjelldalen sitt vakre landskap. Passerte Steintjern på stø kurs mot «den store steinen» som var vår markør for å vende mot den utvalgte «ryggen» for oppstigningen til Gyranfisen. Under oppstigningen fra Fjelldalen og til toppen tok vi oss selvsagt tid til litt snø-morro 🙂 Vel oppe var det bare å ta inn inntrykket av vidsyn og klarsyn. Gaustatoppen (1.883 moh.) var i dag litt bortgjemt i disen, det samme var Rondane og Jotunheimen. Men vi kunne se langt og lengre enn langt likefult! Eksostisk nedstigning i retning Sandvatnet, utløpet av Vidalen og ikke minst karakteristiske Bukollen (1.110 moh.) midt imot. Alle kom trygt ned fra høyfjellet, og kunne starte den siste delene av turen «på tverra» tilbake til startpunktet ved Lykkerosmyra på slaget kl. 15. Da hadde TURlaget gått og løpt 16 terrenggående kilometre og lagt bak seg 800 høydemetre. Hjemturen tok 1.20 å kjøre, så tilbake på anlegget ca. kl. 16.30. Alle var enige om at det hadde vært et strålende ROLIG langløp 😀 Mye glede og god energi å spore.

NB! Neste søndag 17. juni venter Ring 2 på Ringerike med Gyrihaugen og Mørgonga!

TURhilsen fra Einar