DAMEtrening på Lørdag 27. oktober 2018

Et morgenfriskt DAMElag stilte en full 11èr og 1 Instruktør til dagens LAGoppstilling!

Dette var årets siste oktoberøkt for Damene. Soloppgang 0825, tørt, sol og minus 2 grader i luften. Del 1 av oppvarmingen ble lagt til Aall-løypa (Rundløpe på 500 m) for å møte dagens første solstråler, og for å få en god gul høstfølelse. Gult er kult. 2 runder i løypa før Del 2 av oppvarmingen; en serie 30 sek. styrkeøvelser x 2 (push-up, step-up, og dips) ved Vendla Bhg.

Ferdig med oppvarming ventet en 12 min. INDIVIDUELL utfordring med sammenhengende løp i Aall-løypa, en kupert og variert løype som krever mye innsats når intensiteten øker. Damene ble utfordret til å legge en plan for løpsøvelsen, «bryte mønsteret» og unngå «dorgefart». Hjerte og lunger fikk god og forsvarlig belastning, nok et saftig bidrag til økt kapasitet og tåleevne.

DAMElaget fant så veien til Øvre Bane for en FELLES utfordring av LAGmoralen: 1 løper t/r 16 m med bytte av styrkeøvelser ved hver veksling: Sideplanke H, Sax V, Sideplanke V. og Sax H.
Tid Runde 1: 4 min. og 16 sek. 

Tid for å være firkantet: 4 min./1 min. pause – løp i en rektangulær trasé med soner for (a) pådrag, (b) 80-90% fart, (c) baklengs og (d) sideveis h/v løp. Høyt nivå på både på teknikk/utførelse og disponering! Så, nådeløst – rett etter ventet ny runde med løp t/r 16 m med bytte av styrkeøvelser ved hver veksling: Sideplanke H, Sax V, Sideplanke V. og Sax H.
Tid Runde 2: 3 min. og 51 sek. 

Forbedring med 25 sek. fra Runde 1 til Runde 2 settes på konto » Team Spirit».

Så en øvelse rettet mot kroppens største muskel, vi må ha skyvkraft! Ingen skal måtte gå vindskeive hjem med bare èn stram rumpeball. Fordelaktige bakdeler på bestilling er ingen ulempe for noen i Laget, så ja takk til begge sider. Derfor: 3 x fremoverrettet harehopp fulgt av 2 x bakoverrettet hopp («revers»-muskelatur). 1 min. innsatsperiode, 1 min. pause. Gjenta øvelsen.

Vi fikk karret oss sammen i midtsirkelen til en fast HIT-avslutning i «Sluttet Sirkel», kort oppsummering av økta og et påfølgende lungebrøl. Bilde av DAMElaget – såklart!

DAMENE i dag tok seg ut – i trippel forstand! Den som øver jevnt & trutt blir gradvis bedre for hver økt. Når du med tiden får oppleve at evnen og viljen harmonerer blir brått mye bedre.

Oktoberhilsen fra Einar