Rolig LANGløp på Søndag 12. mai 2019

HARDhauser i sikte – røm land, røm strand!

Kommer den bølingen HITover holmer og skjær, over stokk og stein, over tang og tare, krattskog og golfbane – da må vi søke tilflukt ute på bøljane blå! Men de er der også! HARDhausene kommer!

Fult så dramatisk ble det heldigvis ikke for øyboerne på Nesøya, Brønnøya, Langåra og Ostøya når 15+2 ØYhopperne bestemte seg for å trekke på redningsvester, spenne på badesko og legge ut på tokt – i sin egen skjærgård. Bakgården var alt dekket og mettet, nye eventyr ventet!

HOPPlaget samlet seg fra 8 på Nesøya Idrettsanlegg. 8.30 startet Laget på en miljøvennlig runde i Nesøytjern Naturreservat, og så opp til Øyas høyeste pkt. i Kolleveien på 52 moh. Retur Nesøya Idrettsanlegg 9.15 etter 5,4 km på Suunto klokka. Liten pause, på med vest og sekk – klar for løp til Søndre Brygge på Brønnøya 9.20 via Pilodden. Ankomst S-Brygge 9.45 etter nye 3 km.

Ved Søndre Brygge tok Flåtesjef T. Løken kommandoen med overflatefartøyet til «Broder`n» som tok HOPPlaget over til Butikken på Langåra i 2 omganger. Alle med vester spent på; HMS selvsagt i høysetet under overfartene. Sekker og vester ble plassert i båten, og alle var klare for løp på Langåra 10 med en full runde på «yttern`n», ca. 3,4 km. Etterpå «jaget» Laget Topp-punktet på 23 moh., og fant det! Senere mens Pulje 1 ble fraktet tilbake til Brønnøya benyttet Pulje 2 anledningen til å utforske løypa ytterligere med et intervallpreget rykk langs «ryggen av øya». Fantastisk på Langåra, så nært – men dog så skjult en skatt for de fleste. Må gjenbesøkes!

Førsteinntrykket av Langåra fordøyd, og alle tilbake til Søndre Brygge på Brønnøya klar for løp til Østre Brygge via Slottsveien 11.45, igjen ca 3 km. Mulig å velge båt for løp. Samling og avgang båt i 2 omganger fra Østre Brygge på Brønnøya 12. Dagens 3. overfart gikk trygt for seg over Store Ostsundet med samling for Laget i strandsonen på Ostøya 12.15.

Oustøya/Ostøya er sånn ca 1/3 kommunal skog, 1/3 privat golfbane og 1/3 hyttefelt. Laget angrep øya i den rekkefølgen etter et vaskekte strandhogg, og løp inn i skogen på Ostøya 12.30. Et paradis åpenbarte seg for ØYhopperne. Denne øya byr som Langåra på mye historie og mange inntrykk. Gjennom gammel skog som like gjerne kunne vært langt inne i tjukkeste Nordmarka over til Lille Ostsundet mellom Ostøya og Grimsøya. Sjø og strand. Herfra innom ærverdige Oustöen Gård som var planlagt endestasjon for Snarölinjen i 1919. Krysse golfbanen inn i hyttefeltet og ut Bryggeveien til «Bjørnen«. Liten pause og et nytt LAGbilde på sin plass! Gjennom hyttefeltet, krysse over golfbanen på nytt og inn i skogen tilbake til stranda og utgangspunktet for rundturen. Mens Pulje 1 tok overfarten tilbake til Brønnya benyttet Pulje 2 anledningen til å bestige øyas høyeste punkt på 55 moh. Det norske flagget ble plantet på toppen av varden, og nasjonaldagen ble behørig feiret i forkant av selve dagen med allsang.

4. og siste overfart fra Ostøya til Ø-Brygge på Brønnøya 14.15 og start siste løpsetappe 14.30 tilbake til Nesøya og Nesøya Idrettsanlegg, nok en distanse på ca 3 km. Her valgte turledelse å gjøre dagen litt ekstra eksotisk med et stivalg som «kjennere av Brønnøya» typisk selv ikke kjenner. Artig å runde av turen med en real landbasert blåtur i villnisset. Suprise for alle unntatt en. Skal også nevnes at vi tok en impulsiv sving innom «Broder`n» for å si takk for lånet av båten.

Ankomst Nesøya Idrettsanlegg på Nesøya kl. 15 etter en løpsdistanse på 3 mil (max).

Noen mønstret på og andre mønstret av underveis – akkurat som vi ønsker det. Muligheter for å tilpasse seg. HOPPlaget hadde følgende mannskap med på hele eller deler av turen:

Thorbjørn Løken, Espen Gjøs, Rikard Brobeck, Bjørn Hånde, Olav Kjemhus, Lewis Kjemhus, Anne Elisabeth Nilsen, Øyvind Halvorsen, Kari Hege Mørk, Kristina Marie Holm, Marit Silseth, Britt E. Villa, Marit Sund, Rune Sandsli, Sigrid Müller, Gina Burøy-Olsen og Einar Aall.

Takk for at dere valgte å BLIME Laget UT! ØYhopping Sesong 1, Episode 2 er på tegnebrettet, kanskje blir den realisert: Kalvøya, Borøya, Saraholmen, Kjeholmen, Grimsøya og Gåsøya frister. Reprise av 1. episode ble også foreslått. Uansett, det skjer mye og mangt i ukene som kommer!

HIT aktivitetsprogram, mai-august

ØYhoppinghilsen fra Einar Aall og Thorbjørn Løken

HOPPlaget på «Bjørnen», tilknyttet Oustøya! Oslo bakgrunnen.