Rolig LANGløp på Søndag 22. desember 2019

10 tobente og 1 firbeint feiret årets høydepunkt: Sola på sitt laveste!

Vintersolverv! Et LYSpunkt i mørket. 22 des, årets korteste dag med 5 t 53 min 59 sek dagslys! Så, imrg. 23 des øker lengden til 5 t 54 min 07 sek. De neste 180 dagene blir det litt lysere hver eneste dag helt frem mot 20 juni, årets lengste dag i 2020 med 18 t 49 min 54 sek Daglslys. En økning på 13 timer mer Dagslys enn dagen i dag. God stemning, absolutt noe å feire!

Start fra Nesøya Idrettsanlegg kl. 8.30. Kykkeliky for noen, alt langt på dag for andre. Stø kurs rett mot Knutstien, dagens planlagte åpenbaring nr. 1. «Fast Lane» fra Vakås Stasjon og opp til Jansløkka Skole, rett ved Skaugum. LAGbilde i porten til Skaugum etter avtale med vakta. Herfra en liten svipptur ned til Askerelva før vi skøyet oss videre bort og opp til Sem. NakuHel var vendepunktet for turen; en kort Lagpause med utsikt over Semsvannet. Vakkert landskap!

Så, stø kurs rett mot Olavstien bak Jansløkka Skole, dagens planlagte åpenbaring nr. 2 . «Fast Lane» ned til Vakås Stasjon igjen, parallelt med Knutstien. Mer balansetrening på holka ned Olavstien, men fortsatt ikke værre enn at Laget tok seg fint forbi. Heller ikke nå uhell eller brukne lårhalser. Både Knut og Olav egner seg til løp/sykkel transport Nesøya – Vestmarka, og til fartslek på beina (Strava Segmenter). Begge stiene virker begge veier, > dobbel moro der altså.

En stans ved Holmen Idrettsanlegg for juleoverraskelse: JuleTrapper – 150 Trinn – Rett til værs! Ingen hindring etter 15 km i beina. Espen satte friskt avgårde i 2-trinns jafs, vi andre kom sigende etter i 1-Trinns Takt. Lite skaper så god julestemning som heseblesende TrappeLek! Det jobbes nå hardt i kulissene med å definere «Holmen Stairways» som Strava-Segment.

Tilbake til Nesøya fra Holmen via Nesbru – noe stykkevis og delt, men med seneste ankomst Nesøya Idrettsanlegget 3 timer og 30 min etter start, på minuttet for annonsert varighet. Spesielt moro med unge Johan (17) i dag som doblet sin PR fra 10 til 23 Km – gratulerer!

Ta deg godt ut med HIT, utendørs hele året.

Rolig LANGløpshilsen fra Einar & Espen