#6. Dagsmarsjen 2020 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 23. august

Klokken 2110 marsjerte 35 med nok vilje & evne (18 kvinner + 17 menn) i samlet tropp inn i solnedgangen etter å ha gått 14 timer +10 min. opp og ned 7 topper, lagt bak seg 55 terrenggående km og lagt under seg 2.000 h.meter. Tidligere på dagen hadde 12 «Gått Delvis» fra Nesøya til Skui/Grønland og fra Kolsås til Sem – samlet sett gikk da 47 ekstra viljesterke personer Dagsmarsjen i år! Tur, natur og kultur på veien. Og veien er målet for mange, så langt det går.

For marsjledelsen startet dagen 0500 med forberedelser til oppmøte ved Idrettsanlegg 0630. 52 var påmeldt, 5 møtte ikke/meldte seg av. 28 av 47 hadde ikke gått marsjen tidligere, og totalt har nå 96 personer gått marsjen helt eller delvis, en eller flere ganger. Endringer i traseen i Sandvika og over Ramsåsen kombinert med et stort antall påmeldte og mange nye skapte ekstra usikkerhet og spenning i forkant. En utfordring å løse oppdraget med «å få flest mulig til å gå lengst mulig, på en best mulig måte».

Dagsmarsjen er først og fremst for dem som har gått en god runde med deg selv i forkant, øvd en del – og bestemt deg for å ta steget helt ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014, 2015, (avlyst i 2016) , 2017, 2018, (avlyst i 2019) – var det et «Perfekt» turvær! En liten dusj under den grønne paraplyen før Sem, fulgt av et spekatulært lys-show og en regnbue «over snuten» på Skaugumåsen! Hver Dagsmarsj lever litt sitt eget liv; dette var utvilsomt den dristigste og mest krevende av de 6 – sålangt!

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kobler på, man kobler av. Man kobler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Følelser kommer og går i bølger, det byttes på å trekke andre med i riktig retning. Fysisk og mentalt. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går.

Dagsmarsjen har meget god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke gofølelsen ved å minne deg på hva du har å unnskylde deg med for ulike ting du ikke rekker eller får gjort de neste dagene. Bruk den muligheten! «Ubehag» fortrenges og glemmes, og den «gode følelsen» trer mer og mer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

Takk til HIT-Teamet Einar, Øyvind, Espen og Albertine som tok Laget fra A til Å. STOR takk til Marianne, som med ansvar for Mobil Service & Support fra Følgebil ga trygghet og sikret høyt servicenivå. Oppmuntrende ord, engasjement og smil fra grytidlig morgen til sen kveld. Takk til Tomm-Espen Kroken for sin Dronetjenester i Skuibakken – minneverdige bilder! Takk til GetVital Nordic og Lars som forsyner Laget med Altra Sko og Oofos sandaler! Godt for føtter før, under og etter marsj. Takk til vår Sponsor KIWI Nesøya og Butikksjef Pernilla som har bidratt med «Sunnhet til folket» gjennom forsyning av mat & drikke. Takk til Liv og Solli Gård som alltid stiller opp med «Full Pakke» & «Full Service» – Hest & Kjerre langt til skogs, fylt med alt av godsaker! Takk til TEAM Servering med Marianne, Rikard, Tina, Elvira, Frøya, Alexander og Lisa som sørget for trygg servering på Skui. Takk til Olav Kjemhus og Nils Høivik som serverte hjemmebrygget øl etter målgang på Hvamodden! Takk til Sara, Oliver og Fam. Nerland som nok en gang stod for dagens mest sjarmerende stopp: Nerlands Cola & Sjokostasjon på Nesbru. Takk til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag – fra soloppgang til solnedgang! Takk til Mari Kjersti Tennfjord som sang «You Never Walk Alone» etter målgang på Hvamoden. Vakkert! Så, aller mest en ekstra STOR takk til alle 47 i TURlaget! There is no I in TEAM. Felles for ALLE involverte er at de gir av det ALLER mest dyrebare de har: Sin Tid. Den som tar seg tid til å gå lenge og langt nok, kommer alltid tidsnok til mål.

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

Stovivollen
Skaugumåsen
Hvamodden