HARDtrening på Torsdag 10. september 2020

41 viljesterke bygget gradvis og lagvis opp evnen, utendørs – på Nesøya!

Brått var høsten her, gult skjær i alt det grønne. 12 min. i Aall-løypa! Test på rekkevidde (foran eller bak egen milepæl), eller: jevne runder, kontrollert gjennomføring! Du bestemmer! 500m kupert rundløype gjør uansett at hjertepumpa pulserer og lungene ventilerer! Full vibrering! Kropp og hjerne fylles med oksygenrik høstluft, alt klarner og sansene våkner. Løp bratt oppover, like langt nedover, aller mest bortover. «Travelt» ujevnt underlag! Hjernen må jobbe, følge med på fotarbeidet! Fotblad, ankler, knær, hofter og rygg vris og vinkles. Kroppen «plantes» ulikt for hvert steg. Alltid ulik fordeling og belastning på hele skroget – klart fordelaktig! Armer pendler, overkropp og hode balanseres på toppen av mesterverket. Skyvkraft fra legger, bakside lår og rumpe gir fremdrift. Mye skyvekraft ligger i et sterkt «sylinder», midt på kroppen – hofter, nedre rygg og mage. Muskler, sener, skjelett og brusk herdes og utvikles. Mange presterte bedre enn alle tidligere forsøk, noen tett på – andre litt, og lengre bak. Sånn er det å leve!

Over tid med HIT, om du gjør det du skal og er kontinuerlig på, unngår sykdom og holder deg skadefri – så kommer du enten du vil eller ikke i uforskammet god fysisk form. I tillegg høster du andre verdifulle helsegevinster og effekter. Det er viktig å forebygge skader, unngå overbelastning. Ta signaler, tilpass øvelser – ikke gjør «onten ontere»! Varier, vær smart og tålmodig i treningsarbeidet. Kropping tar tid. Ferdig med 12 min – transport til Gressbanen for styrkeøvelser med innslag av kondisjonering.

FellesøvelserMobilitet og balanse, styrke i bein
5 x 45/15 på Gress og rundt BallBingen. Utmerket med fart og spenning selv etter 12 min løp! Fortsatt mye intensitet å ta ut av kveldens hardhauser! Godt humør hjelper på, smittsomt.

ParøvelserParTerapi. Sterkere sammen!
Knebøy med DobbelDipp og et lite hopp + Krabbe-krabbing, hele fotblad og håndflater i bakken og Bjørnekrabbing, fortsatt hele fotblad og håndflater i bakken. Rytmisk! Neste runde bestod av Baklengs Trippløp og HåndballKeeper h/v. Hæler over og under ArmHev. Så Propell, Front mot hverandre, rotasjon over/under. Bytt retning etter 15 sek. Til slutt: Russian Twist = Front mot hverandre. Skyv inn og ut, høyre og venstre.

Individuelle øvelser – Sylinder/midtseksjonen!
Klokkerotasjon – aktiv hofte og ryggtavle/skulder, 2 x 20 sek / 10 sek p
Krøll deg sammen som en ball, slipp opp, 2 x 20 sek / 10 sek p.
Vertikal Sax + Horisontal Sax, 2 x 10+10 = 20 sek / 10 sek p
30 sek R-Hev m h/v vri, 30 sek H-Hev m 3 press på toppen og 30 sek A-Hev m rotasjon

Dessert: 1.48 sek med «WC-utforkjøring» direkte inne fra Kvitfjell! 90 grader hockey, dynamisk vektoverføring mellom h/m/v. Vi står til målseglet er passert, lyset er slått av og alle har gått hjem!

Roller, kommunikasjon og sikkerhet = Husk GUL vest med navn! Fornyelse kan være på sin plass. Det er snart tid for lette hansker og hodeplagg. Klær etter vær. Superundertøy løser mye når kulda setter inn. Riktig skotøy; asfaltløpesko med hard gummisåle og lite spor kan gjøre deg ustø på grus, gress og skogbunn. HIT anbefaler løpesko med terrenggående såle! Gratulerer med dagen til Gaute og Tor Åge, førstnevnte på økta. Asmund hadde sin første HIT-økt, etter et års tenketid – klarte seg fint. Aldri for sent å starte i tide!

Pandemien og beredskap for smittesporing stiller krav til påmelding/avmelding på alle HIT-økter. Send melding på hitrening@gmail.com om nødvendig. ALLE må være registrert med navn, e-post og mobil.

❤️ for Lag & Folk

SeptemberHøstHilsen fra Einar & Espen

Besøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening på Facebook!