Månedlige arkiver: juni 2018

DAMEtrening på Lørdag 30. juni 2018

8 stilte opp til dagens DAMEtrening! Totalt teller DAMElaget på Lørdag 73 Damer. HIT ser frem mot oppstart av 2. treningshalvår 2018 med DAMEtrening på Lørdag 4. august som første økt. Takk for Deling og Invitering, og all hjelp vi kan får med å nå UT til flere!

God 15 min. intro/oppvarming med et par innlagt runder i Aall-løypa for å kjenne litt på «off-piste» følelsen før vi tok det faste og eviggrønne underlaget i bruk. Så etter en liten tur i skogen og litt styrke ved autovernet bar det – som for HIT på Torsdag – inn på det silkemyke «SPA-anlegget». Her var det klargjort for et 4-kant løp ankret i 16 meter`n og banens midtsirkel.

2 x 4 minutter løp i firkantformasjon med retningsendring og 8 innlagte elementer: noen sidesprang og baklengsløp gjennom midtsirkelen – og fartspådrag på langsidene. Da var Laget godt oppvarmet og klar for styrkebolker a`2 øvelser (valgfritt fra menyen) , arbeidsperiode 20 sek. – i 3 omganger. Etter styrke ble damene invitert med på et nytt eksperiment: Hurtigløp ut fra grunnlinjen i 5,10,15, 20 ,15 og 10 sek. før vending hjem til start. Jakten på negativ spilt!  Nyttig å kjenne på belastning av pust & puls, finne riktig disponering og fartjustering. (1) Gi evnen tid til å innhente viljen. (2) Når du tåler mer, våger du mer. (3) Den som øver mest, blir best. Så nok en runde med styrke a`2 øvelser med 20 sek. varighet – i 3 omganger.

DAMEtreningen ble avsluttet med push-up bonanza i 3 x 10 sek., høyfrekvent utførelse. Etter litt helsefrembringende ubehag kommer velbehag. Så siste og kanskje mest undervurderte kraftanstrengelse: LungeBRØLING i Sluttet Sirkel! Greit å få luftet ut litt, ute. Siste fast innslag: et mer kreativt bilde av DAMElaget! Da var samtlige fint ferdige, og alle dro hjem til sitt & sine. Og noen dro for å bade. Fremgang å spore hos flere, gledelig å observere!

HIT takker ALLE HIT-medlemmer for et vel gjennomført 1. halvår 2018. Viljen og evnen er mer samkjørte for mange nå enn før. Nok fysisk aktivitet utendørs er den beste og viktigste investeringen du gjør for deg & dine, hele livet. Så da er det bare å fortsette med det.

HIT-damehilsen Einar

HARDtrening på Torsdag 28. juni 2018

16 godt over landsgjennomsnittet trente individer stilte opp for Laget og HARDtrening på Torsdag under ledelse av Einar Aall (HI) og Kine Storholt (HJI)!

2 oppvarmingsrunder i Aall-løypa med retningsendring. 4 min firkantløp x 2 på Banen med innlagt sideveis- og baklengsløping på kortsider og stigningsløp på langsidene. Stykedel med med veksling mlm 2 styrkeøvelser i 2 min. x 2. Så ny løpsdel med 2 x 4 min. i 8-tall, retningsendring. Plankebyggingskonkurranse fra 16m til 16m, planke og sideveis bevegelse. Styrkeløpssirkel, bytte mlm 3 øvelser ved hver veksling av ringløper. Knebøy og tåhev sist 2 min før Sluttet Sirkel. Lungebrøl og kort Info. Da var det over, og økta var helt slutt. Alle dro videre.

Men om økta er slutt, så er det ikke riktig over for Laget enda. Få med deg halvårets siste økt på halvårets siste dag: DAMEtrening på Lørdag fra kl. 9.30-10.30 under ledelse av Einar Aall. Vil du være med å løpe opp TURmarsjtraseen for søndag 5. august til Asdøljuvet i morgen fra kl. 9? Ta kontakt med oss i kveld.

Takk for et fantastisk treningshalvår! HIT tar aktiv pause i juli, men er raskt tilbake med HARDtrening på Torsdag 2. august. Ha en velfortjent fri og ferietid! Hold deg i gang til vi øktes igjen.

HIT-hilsen fra Einar & Kine

 

Medlemstilbud

Altrarunning tilbyr HIT 30% Rabatt på Løpesko i Nettbutikken:

Nettbutikk: altrarunning.no
Rabattkode: HIT21

Du må være registrert i Nettbutikken.
Husk å bestille èn størrelse opp fra din normale EU-størrelse!

Hør med andre HITère om deres erfaringer med løpesko fra Altra.
Ta kontakt om det er spørsmål eller behov for ytterligere informasjon.

Mvh Lars Andresen
+47 928 08 212
lars@getvital.no

HARDtrening på Tirsdag 26. juni 2018

De 26 gjorde en imponerende innsats på sommerens nest siste HARDtrenings økt!

Etter en god oppvarming med 2 runder i Aall-løypa og vekselsvis dips og push up ved rekkeverket ble det for tredje gang på kort tid kjørt nok en » Cooper-Test». Dette innebærer 12 minutter kontinuerlig løping. Medlemmene har blitt utfordret til å sette seg som mål  å komme seg lengre i løypa for hver «Cooper-Test». Det er klart dagsformen skal klaffe for å sette «ny» personlig rekord, men som vanlig er det innsatsen som teller – rekord eller ei. Fra langintervall til kortintervall. Etter høyt tempo og innsats over snittet gikk turen ned til basketballbanen/ gressplenen der 12 x 45 sek. intervall stod for tur.  Ut av og inn i boksen i løpet av 45 sekunder. Dette har vi gjort mange ganger før, og selv om 45 sek. drag i utgangspunktet ikke høres spesielt tungt ut byr virkeligheten på noe annet så lenge man gjør mange nok 🙂 I dag var 12 akkurat passe for vi skulle også rekke å få med oss en saftig porsjon styrke der mage og rygg fikk gjennomgå før vi avsluttet på topp med annenhver spent hopp og amerikaner 🙂

Siste sjanse før fri og ferietid nå på torsdag, vi sees!

Treningshilsen fra Kine og Einar


TURmarsj på Søndag 24. juni 2018

TURlaget på 10 startet å gå fra «bunn av bakken» kl. 0900!

Bunn av bakken er P-plassen ved starten av Kleiva, for så etter et par hundre meters oppstigningen å bryte  av venstre og opp den gamle opprinnelige Nordre-Kleiva. På toppen ventet minnsteinen etter trefningen mellom Krigerkongen Karls den 12. soldater og norske soldater/bønder. Blodig alvor. Rundt Retthelletjern til Retthella og deretter langs «kanten av Nordmarksplatået og Krokskogen» bort til den berømte Mørkgonga. Den mørke gangen. Lette føtter vandret videre forbi Migartjern på vei opp til Gyrihaugen (682 moh.), Nordmarkas flotteste utsiktspunkt. På en klar dag (som i dag) ser du tydelig snørenner på Gaustatoppen, Norefjell, Blefjell og Vikerfjell. Ikke minst store deler av Tyrifjorden og Steinsfjorden – og utseilingen til Oslofjorden. Rast og hvile, utsyn og vidsyn. Så videre over Gyriflaka til Fjellsetra, og derfra tilbake til Retthelle over Bukkehøgda. Kleivstua neste, og siste nedstigningen i det som er i ferd med å bli et «ny-restaurert» Kleiva. 21 kilometer, 6 timer og 30 minutter og 800 høydemeter. Slett ikke dårlig på en søndag, dagen etter Sankt-Hansaften. Hyggelig å bli kjente med nye mennesker som elsker å være ute! Så må vi spesielt nevne innsatsen til Sigvart (12) som demonstrerte hva som faktisk bor av tåleevne og rekkevidde hos barn og unge, om man bare gir dem muligheten. Naturen vet hva den gjør.  Han løp like godt ned Kleiva! Vi satser på at alle opplevde turen som tid vel anvendt, og at vi kan gjøre det sammen igjen og igjen. Takk for Laget.

Hilsen Einar/HIT

DAMEtrening på Lørdag 23. juni 2018

10 damer + 1 herre på dagens DAMEtrening! Flott treningsvær, god stemning og HARD jobbing. Først oppvarming med 2 runder i Aall-løypa. Deretter flere sekvenser med styrke i kombinasjon med løping. Mye fokus på kjernemuskulaturen i dag og det faller alltid i smak hos damene 🙂 Èn DAMEtrening igjen neste lørdag før vi tar sommerferie, men – det øktes på tirsdag og torsdag til uken. For lørdagsdamer som ikke allerede er HIT-damer så husk dere er hjertelig velkommen. Kan dere gjennomføre en DAMEtrening kan dere fint klare en HIT økt også 😉

Treningshilsen fra Kine og Einar

 

HARDtrening på Torsdag 21. juni 2018

16 hardhauser feiret økt #800 med 4 x 8 minutters drag i en velstelt Aall-løype!

Etter en styrketung økt på sist torsdag og tirsdag var det på plass med en Type 1 økt, det vil si overvekt på løping. Dog en del tunge bein og såre stusser men ingenting passer bedre da en å få løpt ut litt grums» 🙂 Aall-løypa med sitt kuperte terreng passer godt til lange løpedrag, og vi endret retning  ved annethvert drag. Været skiftet mellom lett yr og lett bris. Mens vi avsluttet økten med øvelser for «kjernen» kom solen frem bak skyene og vi kunne nok en gang si oss fornøyd med en fartsfylt og energisk økt 🙂

Husk DAMEtrening på Lørdag i regi av Kine og en kar som begynner på E 😉 Og på søndag er det TURmarsj på 21K/6 timer som dere ikke bør gå glipp av, med Mørkgonga og Gyrihaugen 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

TURmarsj på Søndag 24. juni 2018

«Ring 2» på Krokskogen, 21K over ca. 6 timer:

Starter å gå kl. 8.45 fra Dronningveien P-plass ved starten på Kleiva, 300 m videre opp forbi Sundvolden Hotel – på høyre side > Opp Nordre Kleiva > Retthelltjernet > Retthella > Larviktjern > Skardet/Skardtjernet > Mørgonga > Migartjern > Gyrihaugen (663 moh.) > Gyrihaugflaka > Fjellsetra > Bukkehøgda > Retthella > Kleivstua (379 moh.) > Ned Krokkleiva > Dronningveien P-plass ved starten av Krokkleiva innen kl. 15.15.

Turdeltakere må selv besørge transport. Erfaringsmessig løser egentransport eller avtaler om samkjøring alle transportbehov.

FØLG med på arrangementet, dato/tid kan bli endret.
Forbehold om tilfredsstillende vær og føreforhold på selve turdagen, og dagen(e) før.

Rundtur, åpen for alle. GRATIS!

TURhilsen fra HIT

 

HARDtrening på Tirsdag 19. juni 2018

24 stilte opp for Laget og REPRISE på spesialøkt med Øyvind «Norseman» Buer!  Etter 10 min. intro & demo av øvelser bar det direkte i gang med styrkeøvelser og løp kontinuerlig i 50 minutter! Utfordringen bestod i å bygge trinnvise styrkepyramider fra 1 og opp til 12 øvelser – og ned igjen til 1, avbrutt av hurtigløp. Ny og uvant sammensetning fra «innovatøren» Øyvind! Men allikevel med gjenbruk og flerbruk av kjente øvelser. Stølhet og såre rumper satt fortsatt i hos flere etter HIT på Torsdag, og for disse var det nok ekstra krevende å komme i gang.  Laget er stolt av at så mange våger så mye. Vi hjelper hverandre til å klare mer og samtidig heve kvaliteten. Vel blåst – takk for innsatsen fra hver og én. God sovemedisin.

Husk DAMEtrening på Lørdag fra kl. 9.30-10.30 og TURmarsj på Søndag fra kl. 8.45-15.15!

Spesialhilsen fra Øyvind og Einar


DAMEtrening på Lørdag 16. juni 2018

16 stilte opp for Laget og DAMEtrening på Lørdag!

2 nye fjes – Hilde M. og Line S. – klarte seg godt over Aalls forventning. Håper begge finner veien tilbake HIT 🙂 Lett oppvarming, så 12 minutter med friløp i Aall-løypa (500 meter) – liksom frivillig Cooper-Test. Hvor langt kommer du? Ingen angst å spore. Tonje kom så langt at hun nesten måtte ta bussen hjem. Det som var flott å se er hvor djevelsk dyktige disse damen er til å legge lista for seg selv, og hvor flinke dere er – og har blitt – til å disponere egne krefter. Skryt til Alle! Her kan Landet og befolkningen lære mye. Med et så stort og sterkt DAMElag er det nesten ikke til å unngå at man blir både revet & drevet med av de andre – og det er som alle vet mye av meningen med LAGarbeid. DAMElaget driver hverandre fremover med mye skyvekraft – og en god dose urkraft! Høy LAGmoral. Skyvkraften kommer mye ut av setet (rumpa), bakside lår – og buken. I dag var det Lagets dårlige skjulte agenda å skulle gjøre sterke damer enda sterkere i skyvet, samt få med ryggen. Så, etter å ha løpt jevnt og godt fra oss i en kupert og variert skogsløype tok vi turen til SPA-senteret og eviggrønt underlag. Stasjonstrening; 3 stasjoner a` 2 øvelser. 30 sek innsatsperiode per øvelse, 2 runder før stasjonsbytte. Meget god utførelse på øvelsene, alle typiske feil av betydning er tilnærmet eliminert. Gledelig. Med løp og styrke i kroppen bar det videre ut til midtsirkelen for kombinasjonen av ja takk begge deler: En løper, resten gjør 4 styrkeøvelser! Bytter øvelse ved hver veksling av løper helt til sirkelen er sluttet. Avbrekk med skinke skinke, og vi kan konstantere av smaken fortsatt er som baken. Avslutningsvis tilbake til kombi løp/styrke, men med 4 «nye» øvelser fra tidligere stasjonstrening (akkumuleringseffekt av utvalgte øvelser). Lungebrøling i Sluttet Sirkel! VM i fotball er sparket i gang, så da passet det ekstra bra med et fargerikt LAGbilde av DAMElaget på Lørdag. Etter økta tok flere av Damene turen ned til Hvamodden for et forfriskende bad. HERLIG! Var du der ikke gikk du selvsagt glipp av det. Ny mulighet byr seg allerede neste Lørdag 🙂 Heng med, heng på – BLIME!

DAMEtreningshilsen fra Einar