Månedlige arkiver: september 2016

HARDtrening på Torsdag 29. september 2016

Topp innsats av kveldens 20 deltakere! Med 10 x 45 sekunder intervall drag i 3 omganger var det mulig å kunne holde jevnt høyt tempo gjennom alle 10 dragene. Noen kom inn på rundt 30 sekunder opp til flere ganger. Mellom løpingen rakk vi flere runder med styrke for hele kroppen. Gamle kjente øvelser og deltakerne viser god teknikk og ikke minst god styrke. En 4 minutter med ulike mage øvelser – kontinuerlig jobbing uten stop – deilig 🙂 Takk for en fartsfylt treningskveld!

NB! Ingen HIT-økter i Høsteferien neste uke.

Hilsen Kine og Einar

14449953_1287918244593203_5585589669346191712_n

 

HARDtrening på Tirsdag 27. september 2016

28 hardhauser lot seg ikke skremme av uværet Karl, men tok heller muligheten for å ta i litt ekstra. Det blåste kraftig da vi startet, og verre (bedre) skulle det bli, med sidelengs regnvær og kuling i kastene. Men vi var bare glade til, da dette ga god ekstramotstand på intervalldelen, en omvendt pyramideøkt (4-3-2-1-2-3-4). Vi løp på gresset ved friidrettsbanen og tok en sveip innom Tufteparken og rundt ballbingen.

Styrkedelen besto av en klassisk styrkesirkel – 4 sett, 4 minutter, 4 øvelser med 30 sekunders jobbing. Dynamisk planke, situps, push-ups, diagonalstrekk, utfall, amerikaner, skulderpress og mage med et løft.

Avslutningsvis ble det tid til en kombinasjonsøvelse med salamander, løp og push-ups. Og dett var dett. Vel blåst!

Treningshilsen fra Espen og Einar

Idrettslaget HIT fyller 5 år!

Det er 5 år siden laget ble etablert i sept. 2011. Først som Norway Military Training (NMT), og fra 2015 som HARD Intensiv Trening (HIT). I denne perioden har det vært planlagt og gjennomført over 600 utendørsøkter hele året rundt, alltid med 2 instruktører.  Laget har levert øktene kontinuerlig over 5 år uten èn eneste kansellering.

Mer enn 250 personer har deltatt på økter med NMT/HIT, og totalt har 12 instruktører vært engasjert i treningsarbeidet.

Alle øktene har vært kvalitetssikret og evaluert. På det meste ble det levert doble økter tirsdag og torsdag, lørdagsøkter (prøveprosjekt 1 år ) og spesialøkter i tillegg til sosiale samlinger og kurs/foredrag. Laget har også arrangert ”En HARD Dagsmarsj” 3 år på rad.

Vi har taklet alle årstider, vær og føreforhold med temperaturer fra minus 20 til pluss 30.

De første året (!) var det gratis å trene med NMT. I aug. 2012 ble det innført treningsavgift på kr. 350 per mnd som i 2016 ble endret til kr. 450 for hovedmedlem og kr. 250 for andre familiemedlemmer i samme husholdning.

Antall medlemmer varierer med årstidene, men fordelingen mellom kjønn har vært stabil på omlag 60% menn og 40% kvinner, og hvor nær 40% av medlemmene har geografisk tilhørighet utenfor Nesøya. Formen til deltakerne har vært i spennet fra «lite rørlig» til «supermosjonist».

I snitt har HIT 30 medlemmer på øktene, og det gjør oss til den klart største aktøren innen vår kategori i Norge. Dette har også vært mye  av forklaringen på den riksdekkende og lokale oppmerksomheten vi har mottatt (VG, Aftenposten, Forsvarets Forum, Budstikka, AB-avisene mfl.).

Laget har opprettholdt en aktiv Nettside og FB-side, dokumentert og oppsummert alle økter i tekst og tusenvis av bilder og videoer.  Dette arkivskapet har vært flittig brukt som kilde for å utvikle konseptet og til å følge utviklingen hos medlemmene over tid.

Takk for 5 fantatsiske år med svært mange minneverdige øyeblikk. Den beste treningsopplevelsen er den du deler med andre.

Hilsen alle i HIT

HARDtrening på Torsdag 22. september 2016

18 medlemmer møtte opp til HARDtrening i kveld. Tørt og fint vêr, fin temperatur! Tøff kontinuerleg løping med vekselsvis lang-rask runde og kort-roleg runde i til saman 25minutt etter oppvarming. Fint underlag med gras, grus og bark rundt, og gjennom Tufteparken, rundt ballbinge og skate-ramp, ned på graset. Veldig gledeleg at særleg ein del av damene utmerka seg med god fart når det skulle gå fort. Nemner Kari Hege og Torborg, mfl. Etterpå vanka det «AMRAP 4» med tre øvingar, fire reps, fire minutt x2 og nye tre øvingar etter same mønster. Herleg stemning og knallHARD jobbing av samtlege frammøtte!

Takk for god økt!

-Erlend & Einar-

HARDtrening på Tirsdag 20. september 2016

32 hardhauser kom seg ut av sofaen og ble svette i pannen med HIT! De mørke høstkveldene gir noen begrensninger med hensyn til hvor øktene kan gjennomføres, men vi finner alltid en løsning. I kveld ble det nytt gjensyn med den bratte bakken opp mot parkeringsplassen til barnehagen, og her ble det kjørt 5 x 3 minutters intervalldrag med et minutt pause. Deretter beveget vi oss ned på friidrettsbanen hvor vi gjennomførte tre sett a 4 minutter med styrkeøvelser – 30 sek arbeidsperiode pr. øvelse. Til slutt ble det tid til en kombinasjon med styrke og løp – 1 x 2 min og 1 x 3 min.

Takk for innsatsen og vel møtt til ny økt på torsdag!

Treningshilsen fra Espen og Erlend


HARDtrening på Torsdag 15. September 2016

29 deltakere på kveldens økt! Selv om mørket siger inn lar lave temperaturer vente på seg. Under en kule rund full måne ble temperaturen høy også blant kveldens spreke kvinner og menn. Etter en oppvarmings runde i Aall’n ble det i kveld delt inn i » fast track» og » relaxe zone». En runde på gresset i høyt tempo » fast track» for og deretter hente seg inn på basketball banen i » relax zone». Kun 3 av disse 3 minutters intervallene i løpet av hele økt som ellers var viet til uttømmende styrke. Salamander, harehopp 2 frem/ 1 tilbake, kålormen m/ push-ups, russian twist osv.  – mange tunge styrke øvelser som utfordrer deltagernes utholdende styrke.

Liten vri under kveldens oppsummering i sirkel 🙂 I kveld fikk Simen og Torbjørn oppsummere økta. Simen var fornøyd med både sin egen og andres innsats og var glad for at kveldens » dessert» ikke var mer avansert enn den var. Torbjørn sa seg enig og var mentalt forberedt på å jobbe hardt da han skjønte hva som ble servert på HIT’s  meny denne torsdags kvelden. Avslutningsvis inviterte Einar på langkjøring kommende søndag. For de som ikke har vært med Einar på tur før så kan dette anbefales på det  varmeste  🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Tysdag 13. september 2016

30 medlemmer møtte opp til HARDtrening i nydeleg seinsommarver!

Thomas var med for første gong! Jubilanten Torbjørn tok seg også godt ut :-)Sidan det no etterkvart mørknar tidleg må vi byrje å tenke litt annleis med valg av løype og underlag, difor kun oppvarming i All-løypa. Klassisk type 2 økt i dag med 4x4min løpsintervall og påfølgande 3x4min styrkesirkel. 3x2min dessert beståande av øving og løp. Verkar som alle var samde om at det hadde vore ei gild økt! 🙂

Treningshelsing

Erlend & Espen


HARDtrening på Torsdag 8. september 2015

27 medlemmer av laget HIT fikk med seg en saftig kveldsøkt! Etter en svipptur innom Aall-løypa bar det rakt ned til Friidrettsbanen og gressletta for 30 x 45 sek løpsdrag m/ 15 sek pause. Endring av løspretning halveis. 3 lengder å velge mellom for bedre disponering av krefter. Sterk innsats fra mange, med variasjon i tet. Kvinner og menn vekslet på å dra opp tempo. Pål K. var ny mann på laget, og fikk brynt seg godt på det han nok liker best: HARD Intensiv Trening! Etter løp ventet 2 runder m/ 4 styrkeøvelser a`45 sek m/ 15 sek pause. Dessert allá Heggelund: 1 min hurtigløp m/ Push-up og Spensthopp på vendepunkt. Mørket siger inn over Kongeriket nå, så vi benytter enkelte traseer mens vi fortsatt kan. Takk for heftig innsats og lekenhet på den lange oppløpssiden. Godt arbeidshumør og disiplin smitter beviselig over på andre 🙂

Team Spirit!

Hilsen Jørgen og Kine

img_9234 img_9233 img_9232 img_9231 img_9226 img_9222

HARDtrening på Tirsdag 6. september 2016

32 deltakere løp HARDT med HIT i Nesøya naturreservat! På oppstilingsplassen var det mye vind, men i skogen var det lunt, og fine forhold for å gjennomføre 8 x 2 minutter løpsintervall på flatt underlag. Mange benyttet muligheten til å holde høy fart. Etter intervalldelen dro vi samlet tilbake til Nesøya idrettsanlegg og kjørte en uttømmende styrkesirkel bestående av 5 øvelser. 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile – 6 ganger. Brede push-ups, utfall, amerikaner, sittende roing og skøytehopp. Regner med at den siste øvelsen kjennes i morgen.

Treningshilsen fra Espen og Erlend

IMG_9213 IMG_9211 IMG_9210 IMG_9206 IMG_9205 IMG_9203 IMG_9202 IMG_2049 IMG_2048

 

 

HARDtrening på Torsdag 1. september 2016

25 medlemmer møtte opp til HARDtrening i kveld! Fint ver, men vi (i alle fall eg som stod i ro!) merkar at det vert kjøligare på kveldane no som vi skriv september. Tøff AMRAP 8-økt venta deltakarane på Hvamodden. 4x8min kontinuerleg arbeid med tre øvingar a 8 reps på kvar løpsrunde. Vi rakk også ein liten 30-20-10-fartsleik på fire minutt. Alt i alt ei tøff økt med lite pausar. -Godt jobba!

Takk for i kveld!

-Erlend & Einar-