Månedlige arkiver: april 2013

NMT på Torsdag 25. april 2013

Med god vår-stemning møtte 14+8 «rekrutter» opp til kveldens to NMT økter. Øktene var reprise fra forrige torsdag, så for noen var det nok litt blandede følelser før start. Men med motiverende ord fra Hanne(hovedinstruktør) og Tord-Arve (hjelpeinstruktør) var det ingen sure miner og alle var klare for innsats.

Vi startet med en rolig oppvarming hvor det var lagt inn knebøy, utfall, push-up og til slutt skihopp.  I Intervall delen kjøret vi 4X4 med innlagt skihopp. Løypa var lett kupert, men likevel krevende da det var noen topper som skulle bestiges før man gikk løs på 10 stk skihopp.  Og med tørr og fin sti var det  full innsats fra alle deltagerne.Spesielt imponerende å se de nyeste deltagerne legge så mye vilje og innsats i løpingen.  Bra jobba!

Styrkedelen var delt inn i to blokker med fire øvelser i hver blokk. Arbeidstiden var 30 sek pr øvelse – 2 minutter pr blokk med 1. minutt hvile. Vi jobbet mye med bein muskulaturen og stabiliseringsmuskulatur i mage og rygg. Og her fikk alle kjørt seg godt med en god blanding av amerikaner, skøyte hopp, push-ups og planke. Det var mye pust og pes med høy puls og en enorm viljestyrke til å gjennomføre. Og her var det mange som kunne mer en hva de trodde selv! Det er herlig å se slik innsats og det er tøft at hver og en tørr å ”stå i det” og at man våger seg utenfor sin egen komfortsone.

Vel gjennomført alle sammen!

Hanne&Tord-Arve.

NMT på Tirsdag 23. april 2013

Våren har endelig kommet for fullt og målet med dagens intervalldel var derfor å løpe på mest mulig på sti. En åttetallsrunde ved barnehagen ble derfor presentert og den virket å falle i smak for deltakerene. Selve intervallene ble gjennomført som en omvendt pyramide med 4, 3, 2, 3 og 4 minutter drag. Med pauser på kun 30 sekunder er det kanskje i grenseland av hva som kan kalles intervaller da det innebærer 17 minutter effektiv løping i løpet av 20 og et halv minutt. Men det som er sikkert er at man klarer å holde en høyere fart enn man ville gjort om man løp sammenhengende, og man får god trening i å hente seg inn igjen på kort tid. Bra innsats var det igjen av alle og de som har holdt det gående med NMT gjennom vinteren får endelig kjent at grunnlaget er i orden og at farten i kroppen er oppgadgående.

Styrkedelen bestod av mange korte repetisjoner av få, men grunnleggende øvelser. De fleste øvelsene ble gjennomført med 10 sekunder arbeid etterfulgt av 10 sekunder pause. Hver øvelse ble repetert 6 ganger slik at det i løpet av 2 minutter ble gjennomført 1 minutt effektiv trening. På denne måten fikk vi tynt ut en del ekstra repetisjoner enn det mange på forhånd kanskje trodde de hadde kapasitet til. Så ihvertfall ut til at mange kjente det godt etterhvert.

Takk til alle 20 + 25 fremmøtte, spesielt til de 2 nye! Ikke like mange var påmeldt dagens økter, så oppfordrer alle til å bli flinkere til dette fremover. Dette vil gjøre planleggingen enklere, ikke minst med tanke på gjennomføringen av doble økter.

Sees på torsdag,

Jørgen og Øyvind


NMT Torsdag 18. april 2013

19+15 møtte opp til kveldens to NMT økter. For Hanne Solheim var det debut økt som HI (hovedinstruktør), men med Erlend Eimhjellen som rutinert HJI, og motiverte rekrutter, lå det an til god stemning. Vær og føre holdt seg bra hele kvelden og med vind i seilene tok vi fatt på oppgavene. Startet med rolig oppvarming hvor det var lagt inn styrkeøvelser for å for å gjøre kroppen klar til innstats. Og innstats var det – og en strek vilje til å fullføre – både fra gamle og nye rekrutter. Det er imponerende å se slik vilje til å gjennomføre økten fra de nye som hadde møtt i kveld. Bra jobba, Trond Espen og Zortan! Med Intervall 4X4 og innlagte skihopp i en løype med variert terreng og underlag, fikk alle tatt seg godt ut. Vi rundet øktene med to styrkeblokker hvor det var lagt vekt på å jobbe med stor muskulatur. Pulsen opp! Stabiliserings muskler i mage/rygg fikk også kjørt seg bra. Alle var slitne og fornøyde – og kunne dra hjem vel vitende om at egen innsatsen var det ikke noe å si på!

Vel gjennomført ALLE SAMMEN!

-Hanne & Erlend-

1. økt, oppsummering i sluttet sirkel

NMT på Tirsdag 16. april 2013

NMT-økt nummer 190 og 191 ble i kveld gjennomført i regn og ruskevær. Men det la ingen demper på stemningen. Snarere tvert i mot.

16+16 deltakere presset seg selv og de andre gjennom 7 løpsintervaller med vekselsvis 2 og 4 minutters varighet. Deretter kjørte vi en reprise på Erlends styrkeøkt som ble laget til VG økta i fjor sommer. En tøff kombinasjon. Alle kom seg likevel gjennom og er nå slitne, men sterkere.

Det eneste som lå igjen etter økta var en hanske med teksten «as Good as Gold» – BalancePlus. Om noen savner den, si i fra.

Treningshilsen fra Kine og Espen

NMT på Torsdag 11. april 2013

Ny vri på kveldens økt(er). Totalt 35 medlemmer løp kortintervall på 10 x 1 min med 15 sek pause i to bolker, med en «overkropps-fokusert» styrkeøkt i mellom. Kort fortalt –  det er imponerende hva kroppen klarer så lenge man er fokusert på jobben som skal bli gjort! Dette gir effekt fokens! Ha en velfortjent god kveld!

Neste uke venter nye og harde doble økter – tirsdag med Espen Gjøs som HI og Kine Storholt HJI. Vel møtt!

Hilsen Tord-Arve og Espen.

NMT starter med doble treningsøkter denne uken

På bakgrunn av stort oppsving i antall medlemmer og deltakere på treningene etter påske, iverksetter NMT doble økter denne uken. Vi ønsker å gi medlemmene god service, i tillegg til å sikre høy kvalitet i hver eneste gjennomføring. Det betyr at øktene for NMT på Tirsdag og NMT på Torsdag fremover går kl. 19:00-20:00 (Økt 1) og kl. 20:15-21:15 (Økt 2).
Vel møtt!

NMT på Torsdag 4. april 2013

«No livnar det i lundar!»

26+2 møtte opp til trening i kveld. Det er herleg å «sjå folk» igjen, no når kveldane vert lysare og folk tek av seg luene. Vi er ein veldig flott gjeng! Ekstra kjekt er det å sjå, for meg i alle fall, tre nye fjes på trening i dag. Iris, Anne Cathrine og Marit: det greidde dykk fint! Neste gong tek de med ei veninne til!

Økta i kveld: God oppvarming, så 4 x 4 min løpsintervall i variert terreng med innlagt 10 Amerikaner pr. løpsrunde i 1. intervall, 5 meter salamander pr runde i 2. lintervall, 10 spensthopp/runde på 3. intervall og 10 pushups/runde i 4. intervall. Jamn hard jobbing heile vegen, 1 minutt pause mellom kvar intervall. Etter intervall: 4 runder a 4 min,  med to øvingar pr runde, 30 sekund arbeidsperiodar pr. øving x 4. 1 min pause så ny runde med 4 minutt, to øvingar. Øvingane: Salamander & harehopp, rygghev & planke, pushups & hoftehev, spensthopp & skulderpress.

I kveld la vi inn eit ekstra stort innslag av funksjonell uthaldande styrketrening, målet var å «bringe folk i kne», med eit smil om munn, og det klarte vi! Takk for ei frisk økt!

Hugs å melde dykk på til kvar økt, og de som er nye må registrere dykk, så de får meldt dykk på! Vel møtt til ny økt på tysdag med Jørgen Heggelund og Carl Fredrik Rook.

Treningshilsen frå Hanne & Erlend

NMT på Tirsdag 2. april 2013

Fantastisk oppmøte på første økt etter påske med 36 deltakere! Litt lang oppvarming for noen, men det kom nok godt med før vi kjørte 4x4minutter med innlagt bakke og et lite hinder som krydder. Rusleturen ned til gresbanen ga oss pusten tilbake før 2 fine styrkerunder – så 2x1minutt med Amerikaner – som nok fikk ut de siste kreftene!!!
2 glade instruktører takker for følge! Vi sees igjen på torsdag!

– Tor Magne og Kine