Månedlige arkiver: mars 2018

DAMEtrening på Lørdag 24. mars 2018

7 DAMER fant veien til Idrettsanlegget på Nesøya kl. 9.30!

Programmet var en Type 3 økt, med overvekt av løp. 15 min oppvarming; den gule kula på himmelen var synlig. 2-4-2 min kombiløp med innlagte segmenter av baklengs, sideveis og forlengs (rolig og rask variant). Noen finjusteringer på teknikk. 2-3 runder a`3 styrkeøvelser m arbeidsperiode på 15 sek, 10 sek p. Sirkelløp med inntil 50% i 1 min, 70% i 2 min og 90% i 1 min fart. 1 min pause x 2. Retningsendringer. Ny 2-3 runder a`3 styrkeøvelser m arbeidsperiode på 15 sek, 10 sek p. 2 min parløp med vente og vendingsøvelser.

Avslutning med plankekonkurranse hvor det beste DAMElaget vant – som alltid ellers.

Varmen og humøret fra disse 7 uovervinnelige damene smeltet snøen. Meget godt fornøyd med innsatsen til Laget gjennom hele økta, ingen kyllinglår å spore. Godt gjort; viljesterke damer som våger å utfordre og utforske egen tåleevne.

Påskehilsen fra Einar

HARDtrening på Torsdag 22. mars 2018

19 medlemmer på HARDtrening!

Litt utfordrende underlag, men denne gjengen har vært ute mange vinterdager før og vet å tilpasse fart og innsats etter forholden. Allikevel gikk det fort for seg under kveldens 3 x 8 minutters løpedrag. Vel og merke ilagt en «pitstop» med styrkeøvelser av type knebøy og ulike varianter av planken. Deretter over på ren styrkedel der vi jobbet med samme øvelse i 40 – 30 – 20 sekunder før bytte av øvelse. Utfall, smale push-ups, diagonal ryggstrekk, amerikaner, planke, og helt til sist statisk knebøy. Rekker mye og mangt når man jobber effektivt en time 🙂 God innsats av hele gjengen! Det lysner, snart er det vårslepp 😀

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 20. mars 2018

21 deltakere slet seg gjennom en topptung pyramideintervalløkt!

I kveld var det pyramideintervall som sto på programmet. Og med fire, fem, seks, fem og fire minutter, så ble det lange drag. Og ikke bare var dragene lange, det gikk også oppover, mot blokkene ved idrettsanlegget. Men deltakerne er tøffe, og jobber jevnt og trutt, og formen blir bedre og bedre. En slik økt legger et godt grunnlag for å holde ut på lange påskeskiturer eller andre utholdenhetskrevende aktiviteter.

Styrkedelen ble kjørt på kunstgressbanen. Først med 3 x 2 minutter AMRAP styrke og deretter uttømmende styrke, 5 ganger 15 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile.

Herlig innsats og god stemning. Hyggelig å ha Bent Ove tilbake i rekkene 🙂

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 17. mars 2018

11 SOLtilbedere utgjorde DAMElaget som møtte til dagens DAMEtrening. Èn ny, så totalt teller LAGET 65 DAMER totalt, målet er 70. Laget gleder seg til «vårsleppet» over påske!

God 15 min. intro/oppvarming med en innlagt runde i Aall-løypa. Kjenne litt på «off-piste» følelsen før vi tar det faste og eviggrønne underlaget i bruk. Du herdes, veldig! Etter litt basking i snøen bar det silkemykt inn på det store «SPA-senteret». Her var det klargjort en 4-kant og et SOLur med utgangspunkt i banens midtsirkel. Espen fikk «rigget» godt med kjegler i dag 🙂

Først 2 x 4 min. 4-kantløp med 8 innlagte strekk/elementer med sidesprang, baklengsløp og fartspådrag. Da var Laget godt oppvarmet og mer enn klar for 3 styrkebolker, hver med 3 øvelser i 15 sek, deretter 15 sek  pause x 2. Etter styrke ble damene invitert med på løpsrunder i SOLuret. 3 løpebaner med ulik radius og fartsgrense (40/60/80), endring av løpsretninger. Det ble kjørt 1-2-1 min, med 30 sek. pause mellom dragene. God sirkulær løpsdynamikk, god læring om belastning/ pust & puls, disponering og fartsjustering. (1) Gi evnen tid til å innhente viljen. (2) Når du tåler mer, våger du mer. (3) Den som øver mest, blir best. Nok en styrkebolk, fulgt av nok et løp i SOLuret. Sola skinte hele tiden, nesten plagsomt mye varme og D-vitamin «med på kjøpet».

DAMEtreningen ble avsluttet med parvis styrkeløp, hvor den ene løper til angitt vendepunktet, gjør en øvelse og returnerer til partner som gjør samme øvelse uavbrutt inntil veksling. Pågår kontinuerlig i 2 min. Pause 1min. Gjentar, med to nye øvelser. Etter ubehag kommer velbehag. Så siste og kanskje mest undervurderte kraftanstrengelse: LungeBRØLING! Greit å få luftet ut litt, ute. Vi lot oss alle imponere over «nykommer» Sigrid M. som både våget å BLIME, men som også viste seg å inneha en god BASISform; disponerte kreftene godt i 60 minutter! Marsj neste.

Fremgang å spore hos flere om dagen! Inspirerende å se på. På bildet under ser du det vi velger å betegne som «et utvalg damer i fysisk form langt over landsgjennomsnittet». Kraft og energi!

Fast innslag er et smekkert & lekkert bilde av DAMElaget. Da var samtlige fint ferdige, og alle dro hjem til sitt & sine. Takk for Deling og Invitering, vi er glade for all hjelp vi kan få med å nå UT til  flere.

HIT-hilsen Einar og Espen

HARDtrening på Torsdag 15. mars 2018

21 hardhauser tok turen til Brønnøya for å YTe sitt beste!

6 x 3 minutters intervall sto på programmet. Og det ble løpt jevnt og godt. Vel tilbake på idrettsanlegget ble det tid for en effektiv styrkeøkt bestående av 3 bolker på henholdsvis 4, 4 og 3 minutter. Her fikk vi kjørt både kjernemusklene og de store muskelgruppene godt.

Hyggelig gjesteopptreden fra Tina som tok turen fra Lørenskog. Og særdeles god steming ble det da hun, og Tine, kunne by på YT-restitusjonsdrikk til alle ØKTlagets kvinner & menn. Rask og riktig inntak av næring er som kjent viktig for restitusjonen og for å få best mulig effekt av treningen. Uansett, så er nyt etter yt er en god leveregel å ha.

Treningshilsen fre Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 13. mars 2018

20 deltakere stilte til start på HIT med pyramideintervall og uttømmende styrke! Fin temperatur for trening, men også litt vått og glatt. Intervalldelen ble derfor lagt til trygge omgivelser, på veien ved siden av den store kunstgressbanen og og opp på den lille. Frem og tilbake i 2-3-4-5-4-3-2 minutter. Slikt blir det både god utholdenhet av, og mange kilometer i treningsdagboka. Etter løp på snø og holk ble det uttømmende styrke på oppvarmet kunstgress. 5 x 20 sekunder arbeid pr øvelse – roing, utfall med og uten hopp, push-ups, planke tap, spensthopp og ryggcrawl/amerikaner.

Takk for god innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 10. mars 2018

Totalt 15 damer og en herre på lørdagens styrkebaserte DAMEtrening! Startet lett og ledig med to runder i Aall-løypa. Så til kunstgresset hvor vi boltret oss lekent gjennom 4 x 2 minutter med » idioten». Frem og tilbake løping mellom kjegler i lagt ulikt antall øvelser på hver kjegle. Mellom hver runde 1 minutt intens jobbing med utvalgt øvelse brukt i » idioten» – utfall, planke med benopptrekk, smale push-ups og avslutningsvis spensthopp. Jobbet oss deretter gjennom 6 minutters mage/ rygg bonanza. Jobbet oss gjennom mange gode øvelser for kjernemuskulaturen. Dagens eneste løpeintervall bestod av 3 x 2 minutter med fartsøkning på kortsidene. Avsluttet friskt med » pain fra Jane» Øvelser som er elsket og hatet, men som gjør susen for spretne stusser 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Torsdag 8. mars 2018

17 deltakere var med på markere KVINNEdagen med 3 x 8 minutters intervalldrag. God gammeldags langintervall. Dermed var det mulig å kose seg, kjøre litt lavere intensitet, og jevn og fin fart. Eller kjøre hardt og se hvor lenge det holdt. Begge deler er lov og begge deler ble gjort. Etter løp ble det AMRAP styrke på kunstgressbanen, med 5 x 2,5 minutt. En tøff styrkeøkt hvor vi fikk dekket det meste av kroppen. Helt til slutt en liten dessert i form av harehopp, håndballøp og planke.

Snøen lavet ned, og banemesteren skulle måke banen. Men som vanlig rakk vi en avslutning i sluttet sirkel og et brøl.

Takk for god innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 6. mars 2018

22 medlemmer på kveldens HARDtrening! Gradestokken har krøpet oppover, og det ga gode forutsetninger for kveldens økt som for øvrig var en typisk Type 2 økt – mer eller mindre halvt om halvt med løp og styrke. Som vanlig lett oppvarming gjennom kveldens intervallløype. Deretter 4 styrke øvelser for å sette kropp og sjel i rett modus for hard jobbing . 8 x 2 minutters intervalldrag ilagt et par lengder elghufs. Pause mellom dragene på annenhver 30 sekunder og 1 minutt. God porsjon styrke med arbeidsperiode på 20 sekunder og 10 sekunders pause, totalt 6 repetisjoner. Styrke for hele kroppen. Høy aktivitet, en meget arbeidsvillig og dyktig gjeng 🙂 Ny muligheter allerede under HIT på Torsdag og DAMEtrening på Lørdag.

Treningshilsen fra Kine og Einar

83BD91A3-E3CE-465F-A1A8-74F4138A1B90

DAMEtrening på Lørdag 3.mars 2018

16 damer og en herremann på DAMEtrening – for damer flest!

Minus 7 grader, overskyet – men, solen jobbet like hardt som damelaget med å bryte gjennom skydekket. Solen vant ikke helt fram, men det gjorde derimot damene 🙂 Oppvarming med rolig løp i nabolaget og parvis løp/ styrke før vi fikk brynt oss på de første 10 x 45 sekunders løpeintervall (15 sekunder pause). Start og stopp på samme sted, det vil si damene skulle komme seg tilbake til start («bua») i løpet av de 45 sekundene man hadde til rådighet. Løypa var satt på forhånd med mulighet for å kunne » bryte av» for å nå » hjem» innen rett tid 🙂 Dette fikset damene meget godt i første runde. Lite viste de da at de skulle på på’n igjen med 10 x 45  senere i økten. Før det, parvis styrke; push-up, saging, og skrå sit-ups. God stemning! Desto enda bedre stemning når nye 10 x 45 var gjennomført. Uoverkommelig for enkelte trodde de selv, bilnøkkelen brant i lomma og fluktplaner ble lagt. Allikevel – damene har en vilje av jern og svikter ikke LAGET. Flukttanker ble omgjort til mestringsfølelse og seier – seier for laget, men først og fremst en seier for hver enkelt. Topp innsats, og en suveren start på ukas festdag!

Treningshilsen fra Kine og Einar