Månedlige arkiver: august 2021

HARDTrening på Tirsdag 31. august 2021

29 hardarbeidende deltakere måtte holde seg i bevegelse for å holde myggen borte!

Og på første del av økta var ikke det noe problem. Etter en oppvarming i Aall løypa kjørte vi Musseintervall: 3 x (4 minutter, 1 min pause, 4 x 30 sek / 30 sek pause, 2 min pause). Moderat jevn fart på de lange, og frisk fart på de korte.

Styrke var av den uttømmende sorten. 6 x 20 sekunders arbeidesinnsats med 10 sekunder hvile. Øvelsene var:

 • Ryggcrawl og planke
 • Squat med hopp og knebøy med tåhev
 • Push-ups med skuldertouch og vanlig push-ups
 • Roing og russian twist
 • Hoftehev en fots høyre og venstre
 • Utfall og sideveis knebøy

På styrken kom myggen for fullt, og det ble litt ekstra krevende å gjennomføre øvelse samtidig som man holdt myggen unna. Vi får trøste oss med at det bli bedre til vinteren.

Som forhåndsannonsert blir det HIT-Cooper Test på Torsdag. Søk opp «HIT-Cooper Test» i Søkefeltet her på Nettsiden, og du får svar. Vel møtt.

Treningshilsen fra Espen & Einar
❤️ for Lag & Folk 
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

#7. Dagsmarsjen 2021 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 22. august 

Klokken 20.54 marsjerte Laget i samlet tropp inn i solnedgangen etter å ha gått 13 timer og 54 minutter opp og ned 7 topper, lagt bak seg 55 terrenggående km og lagt under seg 2.020 h.meter. Samlet sett gikk 43 ekstra viljesterke personer! 35 gikk Hele (18 Kvinner og 17 Menn) og 8 gikk Delvis. Isla K. (13) er nå den yngste av de 113 som har gått HELE marsjen. Tur, natur og kultur på veien. Og veien er målet for mange, så lenge og så langt det går. Unge og voksne kan klare det sammen, felles prosjekt!

For MARSJledelsen startet dagen 0500 med forberedelser til oppmøte ved Idrettsanlegg 0630. Denne gangen hadde 17 ikke gått marsjen tidligere, og totalt har nå 113 personer gått marsjen helt eller delvis, en eller flere ganger. Noen endringer i traseen kombinert med et stort antall påmeldte og mange nye (17) skapte ekstra spenning. Oppdraget er alltid «å få flest mulig til å gå lengst mulig, på en best mulig måte».

Dagsmarsjen er først og fremst for dem som har gått en god runde med deg selv i forkant, øvd en del – og bestemt deg for å ta steget helt ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014, 2015, (avlyst i 2016) , 2017, 2018, (avlyst i 2019) og 2020 var det «Perfekt» turvær! Hver Dagsmarsj lever litt sitt eget liv; dette var utvilsomt den mest presise, forberedte og komplekse – sålangt.

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kobler på, man kobler av. Man kobler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Følelser kommer og går i bølger, det byttes på å trekke andre med i riktig retning. Fysisk og mentalt. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. There is no I in TEAM. Lagarbeid hele dagen.

Dagsmarsjen har meget god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke gofølelsen ved å minne deg på hva du har å unnskylde deg med for ulike ting du ikke rekker eller får gjort de neste dagene. Bruk den muligheten! «Ubehag» fortrenges og glemmes, og den «gode følelsen» trer mer og mer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

Takk til HIT-Teamet Einar, Øyvind og Espen som tok Laget fra A til Å. Ekstra STOR takk til Marianne Aall, som med ansvar for Mobil Service & Support fra Følgebil ga trygghet og sikret høyt servicenivå! Oppmuntrende ord, engasjement og smil fra grytidlig morgen til sen kveld. Takk til Tvillingfiolonistene  Andreas og Elias Grimstad som med brudemarsj og slått sørget for god stemning på sletta. Takk til Ultimate Nordic/GetVital Nordic ved Andreas Roth som skor opp KIWI og premierer MARSJdeltakere i tillegg til å gi Laget fordelaktig tilgang til Altra Sko året rundt! Godt for føtter før, under og etter marsj. Spesiell takk til vår Hovedsponsor KIWI Nesøya ved Butikksjef Hans-Kristian Torset og Ass. Butikksjef Tom Sætre (som gikk Delvis fra Nesøya til Skuibakken, Walk the Talk) som har bidratt med «Sunnhet til folket» gjennom raus forsyning av mat & drikke. Lokal Raushet! Takk til TEAM Skui Bevertning med Marianne, Tina, Annetine, Kristine, Frøya, Elvira, Alexander, Mathias og Lisa som sørget for rigg og effektiv/trygg servering på Skui. Takk til Mari Kjersti Tennfjord som også i år sang «YNWA – You Never Walk Alone» etter målgang på Hvamodden. Tradisjon i emning! Takk til alles bedre halvdeler og familier som lot dem være til låns en hel dag, fra soloppgang til solnedgang! Så, aller mest en STOR takk til samtlige 43 i TURlaget! There is no I in TEAM. Felles for ALLE involverte er at de gir av det ALLER mest dyrebare de har: Sin Tid. Den som tar seg tid til å gå lenge og langt nok, kommer tidsnok frem.

Fysisk Aktiv hilsen fra HIT
❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening / HIT på Facebook. 

Start, Nesøya Idrettsanlegg
Klar for «Bølgen» under hoppkanten i Skuibakken
TURlaget. Stovivollen, Vestmarka i Asker.
DAMElaget, Skaugumåsen i Asker.
HERRElaget, Skaugumåsen i Asker.
LAGseier! Målgang på Hvamodden, Nesøya i Asker.

TRAILER! Dagsmarsjen 2021 – The Movie, S7E1. Sunnhet til Folket!

Dagsmarsjen 2021 – The Movie, S7E1. Sunnhet til Folket!

DAMEtrening på Lørdag 28. august 2021

HIT the Beach! DAMElaget på 20 tok seg ekstra godt ut på Hestesund Friområde.

Laget boltret seg under perfekte forhold på Hestesund – et yndet sted for DAMEne og «perfect location» for funksjonell trening!
 
Samme intervallsekvens som sist, men med to styrkeøvelser under dagens 4 min drag. Dips på stedets flotte benkanlegg, og utfall i strandsonen. DAMEne sparer ikke på krutt eller futt, og suser igjennom en godt merket løpetrasè som gir oss assosiasjoner til nasjonalsangen og norsk stolthet. DAMElagets sportslige  ledelse vet å legge forholdene til rette, noe DAMEne  verdsetter høyt.

Ingen lørdag uten en god porsjon med styrke! Stasjonstrening denne gangen: push-ups, knebøy, planke med tapping, seteløft og roing/ russian twist. Tre runder a 40 sek/ 10 sek pause. Rask og effektiv forflytning til neste stasjon før det hele avrundes med en MiniDose «Mesterens Mester» og klassikeren 90 grader + Planke. Dog en vei opp til Koss sine 40 minutter, men den som øver den prøver 🙂

DAMElaget kan nå si seg å være godt i gang, og vi sees snart igjen – det gledes det til!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 26. august 2021

26 stilte opp for HIT-økt #1052 med mål om Panser Utendørs, Løp Styrke – PULS ❤️

Smittebølge #4 i emning. Påmelding = Vaksinert/Symptomfri/Sporing. God avstand ute, de fleste fullvaksinert, løype med dobbeltspor og forbiløpningsmuligheter. Jevn og kontrollert fordeling av medlemmene. Løp 6-5-4-3-2-1 min. intervaller i Aall-løypa, 30 sek. pause mlm dragene. Svært løpssterk treningsgruppe, positiv formutvikling å spore hos mange! Bra vindskjerming, vel blåst!

Styrkeøvelser:
(1) KålOrm + BjørneKrabb
(2) Utfall + HareHopp +2-1
(3) SalaMander +RyggÅling
(4) Trippløp + ReaksjonsLøp
(5) AgatonSax/RettStrekk
(6) SpenstHopp 10-20-30

Gratulerer til dem som fikk testet all sin opptjente tåleevne og kapasitet gjennom året med den 14 timer og 55 kilometer lange Dagsmarsjen 2021/#7 sist søndag. Når evnen «matcher» viljen, ja – da blir det god stemning! 15 faste HITere var med, totalt gikk 43 helt eller delvis. 8 av de 15 var allerede tilbake på HIT-økta tirsdag!

Hyggelig gjensyn med Trine S., og velkommen til Tina S. (fra DAMEtrening), flott innsats!

ForhåndsVarsel! Neste uke under HARDtrening på Torsdag 3. september 2021 planlegges det for ny HIT-Cooper Test (HCT). Beste Praksis i Laget for antall fullførte Hele & Kvarte runder er 5 blank for Damer og 5 1/4 for Herrer. Godt håp om at Herrene bryter barrieren 5 1/2 runde!

Noe for deg/dine? Fremad Marsj fra èn Fjord, til en annen! Meld Interesse (MI) til hitrening@gmail.com

Vindfull August-hilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 24. august 2021

26 deltakere slet seg gjennom en seig økt!

I kveld kunne vi by på en litt annerledes økt. Etter en god oppvarming (1,6 km på Kims klokke) satte vi i gang med en løps- og styrkekombinasjon av de seige. 5 x 8 minutters arbeidsinnsats med løp og styrke, hvor deltakerne ved hver passering av friidrettsbanen skulle gjennomføre 3 øvelser med 8 repetisjoner pr øvelse. Det ble tungt og det varme og fuktige været gjorde ikke forholdene enklere. Øvelsesutvalget var som vanlig variert:

 1. Push-ups med skulder touch, roing og squat med hopp
 2. Diagonalstrekk, mage med løft og knebøy
 3. Push-ups, mage med beinhev og planke tap
 4. Sideplanke med rotasjon, russian twist og utfall
 5. Hoftehev, situps og sideveis knebøy

Godt var det at HIT etter en slik HARD økt kunne by på rester etter En HARD Dagsmarsj – bananer, knekkebrød, farris og nøtter. Takk til Hovedsponsor KIWI Nesøya!

Velkommen til Kristine (niese Kari Hege), knakk tidlig koden! På kveldens økt deltok også en nybakt norgesmester i vetran-NM, mixed double. HIT gratulasjoner til Bent Ove & kjæresten.

Pandemien og beredskap for smittesporing stiller krav til PÅmelding/AVmelding på alle HIT-økter. Send melding på hitrening@gmail.com om nødvendig. ALLE må være registrert med navn, e-post og mobil.

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 21. august 2021

16 valgte å ta seg ut med DAMElaget i et fantastisk agustvær!

Endelig er damene på plass! Og neste lørdag vil flere være på plass. Sol fra bortimot skyfri himmel og godt over gjennomsnitte treningsklare damer inkludert to instruktører som har ventet lenge på denne lørdagen.

Med smil fra øre til øre og en euforisk dose endorfiner tok vi oss i gjennom 60 minutter med funksjonell trening inkludert en frisk intervall runde i Aall-løypa. Annenhver 2 og 4 minutter passer for alle, innsats og fart kan justeres alt etter smak og behag. For behagelig skal det dog ikke være for herfra skal det kun gå oppover, og stiller damene opp vil dere etter hvert kjenne at formen blir topp 🙂

Øktens styrke del bestod av basic styrke med arbeidsperiode på 3 x 45 s; push-ups, knebøy og rygghev. Tre gode øvelser som dekker det meste. Avsluttet på beste dame-vis med de gamle gode » Jane Fonda» øvelsene og en dose for magen.

DAMElaget ønsker velkommen til Therese som viste en målbevisst god innsats i dag 🙂
Husk inviter gjerne med en venninne, mor, datter eller søster. Vi har plass til flere på laget!

DAMElaget ønsker lykke til i morgen for alle som skal delta på En HARD Dagsmarsj!

Lørdagshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 19. august 2021

19 stilte opp for natur, miljø og HARDtrening!

Etter en hensynsfull transportetappe som oppvarming inn til motbakken i Nesøytjern Naturreservat (Forvaltningsplan, Fylkesmannen i oslo og Akershus) gjennomførte Laget et nær lydløst 20 min. sammenhengende motbakkeløp under det «Grønne taket». Med unntak av noen knall og fall underveis; en stille og vakker osase, til nytte og glede for mennesker og dyr. Bra vi har hverandre!

Motbakkeløp på naturlig underlag gir svært god kondisjonering og styrketrening av lår, legger og rumpe, balanse/kjerne – og mye mental programmering. Stolt av Lagets medlemmer og alle deres opp og nedturer som ble innkassert i bakken! Retur til Idrettsanlegget og Tartandekket for siste del av programmet, 12 øvelser i 20 sek:

 1. Saks v + Saks h
 2. Vinklet hoftehev + Rett hoftehev
 3. Salamander + KrabbeKrabb
 4. Sideveis planke h + v
 5. Armheving m forflytning + Dips, 2 x 20 sek.
 6. Sammenrullet Ball + Hel X Basehopper

Økten ble som alltid avsluttet med Sluttet Sirkel, oppsummering og informasjon før kveldens siste og viktigste Covid-øvelse: Lungebrøling! Takk for innsatsen, og ha en rolig kveld videre på inn og utpust.

DAMEtrening på Lørdag 21. august fra kl. 9.30-10.30! Vær med å utvikle DAMElaget, inviter med og del arr. med 1 eller 100 venninner du ønsker det beste! Søndag fra kl. 0630-2130 er det tid for en litt annerledes tur i skog & mark: Dagsmarsjen 2021.

Laget ønsker Mester Bente Ove LYKKE til under Veteran-NM i Tennis, Mix Double. Gå for GULL (de har uansett vunnet hverandre). Ellers: Thomas og Åsmund holder stand fortsatt – bra!

Miljøvennlig FOLKEhelsehilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 17. august 2021

31 fartsglade lagde god stemning i Aall-løypa!

Kveldens program var inspirert av en Sindre Buraas økt og besto av dragene 4-3-2-1-3-2-1-2-1-1 med ett minutts pause. Hensikten er å jobbe med litt høyere fart på de kortere dragene, og det var det mange som gjorde på en utmerket måte.

Styrkedelen var en gammel kjenning, 4 øvelser, 30 sekunder pr øvelse og 2 runder, totalt 4 minutters kontinuerlig arbeid. Vi rakk 3 slike runder med følgende øvelser:

 1. Push-ups kne-albue, rygghev, amerikaner, russian twist
 2. Utfall, planke med benløft, squat med hopp / knebøy med tåhev, mage med løft
 3. Planke tap, roing, mountain climber, knebøy sideveis

Vi takker for god innsats, og ser frem til å møtes på torsdag. Minner også om DAMETrening på Lørdag og En HARD Dagsmarsj på Søndag. Husk også påmelding til økta – viktig både for planlegging og av hensyn til Covid-19.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 12. august 2021

32 til oppstilling for å løfte seg selv og Laget til nye høyder!

Type 3+ HIT-økt, klar overvekt av LØP.
Oppvarming i Gjøs-løypa, og styrkeøvelser ved autovernet.

– Løp 4 x 4 min./1min. p. i Aall-løypa (kupert 500m lang rundløype).
– Løp 10 x 45 sek./15 sek. p på Tartan/Gress-sletta. Bestem rekkevidde.

Tabata styrke:

3 øvelser a` 3 x 20 sek. Dårligste resultat (antall repetisjoner) teller:
– Armhevinger
– Spensthopp
– Roing

Avsluttende øvelse: Lungebrøling! Mange var glad det var helt slutt.

Velkommen til Åsmund, Thomas og Per-Christian! Første HIT-økt for alle 3, de to førstnevnte etter lett press fra HIT-ambassadør Rikard. Sprek og sporty Trio som vi håper å se mer til utover høsten. På gjensyn også til Andrine, blid og i form!

En spesiell takk fra oss begge til NM-medaljør Jan Fagerheim som overleverte bøttevis med skogsblåbær plukket på «hemmelig sted» i Vestmarka (synd Jan ikke benytter Strava på tur).

Meld deg på HARDtrening på Tirsdag med Espen! Minner også om mulighetene for å melde seg på både Dagsmarsjen søndag 22 august og DAMEtrening på Lørdag 21. august. Laget ønsker seg vekst & utvikling på alle områder. Ta med en venn du ønsker bare det beste.

Aktiv hilsen fra Einar & Espen

HARDtrening på Tirsdag 10. august 2021

35 deltakere bidro til fart og god stemning på kveldens HIT økt!

Og kanskje var det for å ønske Julie velkommen på hennes første HIT-økt. Eller feire jubilanten Truls. Uansett, hyggelig gjensyn med de som først nå er tilbake fra ferie. Mens vi forrige uke tok det litt pent, er vi nå back-on-track med HARD trening. I kveld var det Musse-intervall som sto på løpsprogrammet: 3 runder av 4 minutter etterfulgt av 4 x 30/30. Deretter en styrkedel med 45 sekunders arbeidsinnsats. Med følgende øvelser fikk det meste av kroppen kjørt seg:

 • Planke med benhev
 • Knebøy med tåhev i kombinasjon med squat med hopp
 • Roing
 • Push-ups med rotasjon
 • Planke med siderotasjon
 • Hoftehev
 • Mage med beinløft
 • Kålorm med push-ups

Både nykommeren Julie og jubilanten Truls klarte seg utmerket, og det gjorde dere andre også.

Ny økt på torsdag i regi av Einar. Vel møtt.


Treningshilsen fra Espen og Einar