Månedlige arkiver: november 2012

NMT på Torsdag 29. november 2012

20 minutter oppvarming med presentasjon og gjennomgang av alle dagens styrkeøvelser la grunnlaget for en effektiv, intensiv og knallhard hoveddel med kun korte pauser.

Hoveddelen bestod av en superkombinasjon av løpsintervaller og styrkeøvelser. 2 minutter løping med markant fartsøkning hvert halvminutt, med mål om maksfart (og makspuls?) siste halve minuttet, ble etterfulgt av 2 minutter sammenhengende styrke fordelt på 4 øvelser. Dette med kun 30 sekunder pause mellom løpingen og styrken. Her ble viljen satt på en skikkelig prøve!

Etter den syvende(!) tominuttersintevallen avsluttet vi med 2,5 minutter ren magestyrke fordelt på 5 øvelser, der vi uten pause gikk over til 1 minutt løping med bånn gass siste halve minuttet. Det var ikke vanskelig å se at alle tok seg fullstendig ut her!

Innsatsen vi så på denne økten må vi si var over all forventning! Når vi jobber sammen i gruppe på denne måten og bruker hverandre aktivt for å holde fart og intensivitet oppe, tør vi påstå at det skal være vanskelig å få en bedre og mer effektiv trening på 1 time!

Tor Magne og Øyvind

NMT på Lørdag – Økt #150!

Lørdag feirer vi et lite jubileum. Da har NMT levert 150 kvalitetsøkter uavbrutt gjennom 15 måneder. Ingen helt like – alle tilpasset, kvalitetsikret og evaluert. Vi har lært mye. En stor innsats har vært lagt ned av ledelse og instruktører. Men av alt er det jobben hver enkelt deltaker gjør som imponerer mest. Det krever mye vilje å mobilisere til oppstilling for effektiv og funksjonell utendørstrening – året rundt. Jobben er hard, nesten nådeløs til tider. Etterhvert knekker deltakerne koden, disponerer krefter – evner å skyve på mentale og fysiske grenser. Da kommer også resultatene utover det ordinære. Stadig flere NMTère får oppleve gleden og overskuddet som følger med stigende formkurve og mestringsfølelse!

Vi har tatt oss friheten å dele noen øyeblikk fanget fra de 15 mnd som har gått:

Takk for all støtte!

NMT på Tirsdag 27. november 2012

Nesten 150 økter er gjennomført i regi av NMT. Og grensene flyttes stadig med hensyn til innhold. I kveld var det spesielt kondisjonsdelen av økten som var tøff, med 5 drag a 4 minutter, og med kun et halvt minutts pause. Dermed ble det nærmest 20 minutter kontinuerlig innsats med høy puls. Økten ble avsluttet med tradisjonell styrkesirkel, samt en intensitetstopp nummer to i form av 2 drag a 2 minutter med salamanderkrabbing og situps inkludert.

Mange var godt nede i kjelleren, men hentet frem skjulte krefter og sto økten ut. Sterk innsats av alle deltakerne (13+25).

Da er det bare å glede seg til NMT på Torsdag med Øyvind Buer og Tor Magne Howlid.

Treningshilsen fra Camilla og Espen

NMT på Lørdag 24. november 2012

Lørdagsøktene med NMT har blitt damenes økt, og ser vi bort fra instruktørene, så var det i dag fire ganger så mange kvinnelige som mannlige deltakere. Totalt fikk 12 morgenfriske og spreke NMTere kroppen i gang med intervalldrag på Brønnøya med både elghufs og innlagte hinder. Innsatsen var som vanlig upåklagelig.

Annetine, Bente, Jaqueline, Camilla, Ulrika, Betty, Cherry, Kirstie, Trond og Andreas. Gratulerer med sterk innsats. Med en slik start på helgen så har dere både fått et fysisk og ikke minst mentalt forsprang på fleste andre.

Lørdagshilsen fra Espen & Einar

 

NMT og Tuftepark på Nesøya

NMT og underteikna vart i haust kontakta av kommunen med spørsmål om vi kunne vere interesserte i å bidra til realisering av ein Tuftepark på Nesøya. Vi er opptekne av fysisk aktivitet blant born, unge og vaksne, og stilte oss naturlegvis positive til dette! Dette er forebyggande helsearbeid i praksis! No har vi formidla kontakt med Nesøya Idrettslag og Huseigarforeininga i Søndre vei, som begge disponerar areal som kan brukast til ein slik park.

Asker kommune har utvikla ein slik park i tilknytting til idrettsanlegget på Riisenga, og har no eit robust konsept som fungerar svært bra. På Riisenga ser ein at parken utløyser ei mengde spontan aktivitet for born og unge utanom organisert idrett. Erfaringane ein har hausta så langt er så positive at konseptet no også skal vidareførast mellom anna i Oslo i regi av Oslo Kommune.

No er det berre å vone at prosjektet vert realisert. Alt ligg til rette for det. To alternative lokasjonar er eit luksus»problem».

Herleg å kunne vere med å bidra til positive ting i lokalmiljøet!

God, aktiv helg!

Erlend Eimhjellen, idrettsfagleg ansvarleg i NMT

 

NMT på Torsdag 22. november 2012

30 deltakere fordelt på 2 økter fikk kjenne på hva det typisk vil si å møte opp til utendørs trening i regi av NMT! Vi yter etter evne, og vi yter etter vilje. Etter en rask intro bar det i gang med en god nok oppvarmingsrunde. Så ventet en 8 x 2 min «hinderløpsintervall» med innlagt spensthopp og skarp motbakke. Denne kvelden var det flere som fikk «bestemt seg» for når og hvor lenge de skulle bevege seg ut av komfortsonen – i hele eller deler av det ene eller andre draget! Det ble en minnverdig opplevelse for flere viljesterke mennesker. Så var det å forflytte seg i samlet tropp til det store SPA-anlegget for batcher med 4 min styrkeintervall. Helt til slutt ventet 2 min runder med «strykeløpsintervall»! Når røyken hadde lagt seg var det flere som ganske sikkert kjente på følelsen av indre ro og fred. Det er nærmest ingenting som slår følelsen av tilfredshet og mestring: Ferdig arbeid!

Kveldshilsen fra Jørgen Heggelund (HI) og Tord-Arve Holmedal (HJI)


NMT på Tysdag 20. november 2012

17 deltakarar kl 19-20 og 20 deltakarar 2015-2115. Transport og oppvarming til Brønnøya der hovuddelen bestod av 32 min kontinuerleg arbeid med 10 x 2min løp og 1min «pause» med vekselsvis pushups, situps eller diagonal-strekk. Så bar det rett tilbake til idrettsanlegget. Der nådde vi ein siste topp med 2min jobbing a 30 sek salamander, 30 sek løp, 30 sek harehopp og 30 sek løp. Økt nr to fekk med seg ein ekstra runde med 30 sek situps, 30 sek løp, 30 sek mageliggande crawl med rumpe-klaps og 30 sek løp! Etter desse 60 minutta trur eg alle var einige om at dette var ei økt det rauk skikkeleg av! Innsatsen er upåklageleg, og det er veldig kjekt å sjå framgangen hjå samtlege som møter jamnleg opp. NMT gjev resultat, raskt, men trening er og blir «ferskvare», så kontinuitet er avgjerande!

Vel møtt på torsdag under leiing av Jørgen & Tord-Arve!

-Jørgen & Erlend

NMT på Tirsdag 13. november 2012

Nær samtlige NMTère ute på trening! På kveldens økter møtte det opp 24 (Økt 1) og 18 (Økt 2) blide ansikter – det er så godt som samtlige aktive NMTere i november! Oppvarmingen var lang og grundig – og nødvendig for å klare å ta i på det første intervalldraget. En ny variant av 8-tallet fungerte utmerket – og med innlagte harehopp kjente de fleste at syra kom sakte oppover i lårene 😀 God stemning! I styrkedelen fikk vi kjenne på noen øvelser vi ikke har gjort så ofte – og godt er det! Alle muskler må trenes, bli sterke og komme i balanse! Husk å vise frem James Bond-øvelsen i stua hjemme!

Treningshilsen fra Tor Magne og Øyvind

Flere filmer fra kveldens økter finner du her: https://www.youtube.com/my_videos

 Instruktørevaluering – Hot Wash-Up