Månedlige arkiver: mars 2014

NMT på Laurdag 29. mars 2014

I nydeleg vårsol og vindstille, møtte 14+2 opp til ein fin start på helga. I dag møtte vi endåtil folk i t-skjorte ute på joggetur. Det er framleis skarpt i lufta, så det er greit å ikkje kaste alle kleda enno, sjølv om sola skin. Økta gjekk som vanleg rundt Brønnøya, «lang-runden», med lett innslag av styrke på Pilodden; 4min, 30sek pr. øving nonstop, før 6x2min, med 30 sek pause i bakken i Furuholmsveien etter Pilodden. På Søndre brygge tok vi tre øvingar i eit, 30 sek pr øving; skulderpress, diagonalstrekk og push-ups. Dei som så ønskte litt ekstra fart, vart med Espen om Slotsveien før vi igjen møttest i krysset Viernveien/Sørlia/Vierndroget. Så jogga vi roleg i samla tropp attende til Klubbhuset. Som vi plar seie heime: «Og alle var samde om at det hadde vore ein gilde tur!» -Framleis god helg, og så sjåast vi igjen på tysdag under leiing av underteikna og Jørgen.

-Erlend & Espen-

bilde(187)

bilde(186)

bilde(184)

20140329-195359.jpg

NMT på Torsdag 27. mars 2014

Det var godt oppmøte med 22 + 2 deltakere siste torsdagen i mars. Fra neste uke skal kveldene bli lysere men vær, føre, lys eller mørke stopper aldri oss. Kveldens økt bestod av lett oppvarming i kjent terreng. Deretter 6 x 2 minutters løpe drag med fartsøkning hvert 30 sekund. Det vil si 3 fartsøkninger i løpet av et drag så her gjelder det å disponere krefter da farten skal være relativt høy de siste 30 sekundene. Med kun 30 sekunders pause mellom hvert drag var det liten mulighet for » avslapping». Tydelig at hyppig sekundering og fartsøkninger underveis gjør at deltakerne yter mer og det LIKER vi 🙂

God gammel dags stasjonstrening eller sirkeltrening var dagens hovedingrediens. Nå har det seg slik at styrketrening blir viktigere med årene, ikke at noen av oss er spesielt gamle 😉 men uansett best å ligge i forkant. Det var 7 øvelser, vekselsvis styrke og utholdenhets trening i skjønn forening. En tøff frekvens med mountain climber, roende sit-ups og spenst hopp. Deretter salamander, bekkenløft såkalte » sprett rompe» øvelse, løping og rygg hev. Innsatsen meget god og alderdommens forfall hører ikke oss NMT’ere til.

For å sikre at pulsen ikke blir for lav sånn avslutningsvis var det på sin plass med 2 minutter løping inkludert en amerikaner på hver vending. Deretter en aldri så liten styrke test med 2 minutters statisk knebøy. De som ikke holdt tiden ut kunne glede seg over push-up som straff for ikke-bestått test 🙂

Når det er sagt så har alle i dag bestått. God innsats, god stemning og vi gleder oss allerede til neste økt!

Treningshilsen fra Kine og Erlend

bilde(181)

bilde(178)

bilde(176)

NMT på Tirsdag 25. mars 2014

31 NMT’ere pluss to instruktører stod klare kl 1930. I dag hadde vi gleden av å ha med en ny NMT deltaker. Svein Billington gjennomførte sin første NMT økt noensinne, og vi er imponert av innsatsen Svein – som vi håper å se deg igjen alt på torsdag. Ok Svein?

Dagens økt var en klassisk NMT økt men noen små justeringer for at vi skal begynne å spisse formen inn mot våren. Etter å ha løpt igjennom intervall løypa var vi klar for 4 min med oppvarmingsstyrke. Den bestod av følgende 4 øvelser; push ups, spensthopp, planke og til slutt høye kneløft.

Deretter var vi klare for fellesstart 4×4 min intervall med 1 min pause. Fokus for dagen var å korte ned skrittene i bakken og kunne øke farten på toppen av bakken. Selve intervallet gikk rundt hele fotball banen og til Søndre vei og ned veien ved barnehagen. Med fellesstart var det sannhetens øyeblikk hvor hver av deltakerne får svar på hvilken kapasitet de har. Utrolig arting å se hvordan dere responderer på personlig tilbakemelding.

Etter intervallet samlet vi oss på basket banen for styrketrening. Dagens øvelser gikk kun på armer, skuldre, mage og annen kjernemuskulatur. Helt bevisst slik at vi fikk hvile beina til intervall del 2 .

Ettersom effektivitet er viktig for oss fikk vi tid for hele 7 drag bestående av full sprint i 1 min og med 30 sek pause. Da fløta gikk for siste gang var det mange som virkelig var slitne.

Husk påmelding til NMT på Torsdag.

Treningshilsen fra Jørgen og Carl-Fredrik

bilde(175)bilde(174)bilde(170)

bilde(168)bilde(169)bilde(167)

NMT på Lørdag 22. mars 2014

Topp oppmøte med 20 + 2 deltakere inkludert en ny rekrutt, Kjetil, som vi ønsker velkommen på laget. Dagens oppskrift var enkel men god. Rolig langkjøring på fredfulle Brønnøya. Ingen løpe intervaller og ingen bakke drag skulle fortæres under dagens restituerings økt. Styrkeøvelsene ble spart til slutt.

For å tilfredsstille enhver smak kjørte vi et godt farts drag denne gangen i sirkel.  Det vil si en gruppe økte tempo såpass at de skulle på samme strekning ta igjen » kose – tempo» gruppen før vi i samlet flokk løp til » Kurts bar» søndre brygge. Før vi fikk lesket våre ganer med deilig nypresset juice tok vi en liten stretching seanse for å myke opp i støle og stive kropper. Noen er imponerende stive mens andre derimot imponerende myke. Hurra for Lars som får pannen på leggen!

Tilbake på kunstgresset fikk vi kjørt en real runde med styrkeøvelser for mage og rygg samt et 2 minutters fartsdrag. Lørdagens lille utfordring var 2 minutters statisk knebøy med push-up som straff  for de som måtte gi seg før 2 minutter var gått. For å si det sånn det ble ingen push-ups under dagens økt 🙂 Jeg har sagt det før og si det igjen: vi er sterkere enn hva vi tror!

Det finnes ingen bedre måte å starte lørdagen på en sammen men denne hærlige gjengen. Tommelen opp på for dagens kvinner og menn!

Lørdagshilsen fra Kine og Tord-Arve

bilde(165)

bilde(166)

bilde(164)

bilde(163)bilde(162)bilde(161)

NMT på Torsdag 20. mars 2014

I kveld var det 28+2 som fikk ta del i sesongpremieren på Hvamodden. Overskyet vær og mørke forhold var ikke til hinder for å kunne gjennomføre 2 pyramider med kortintervall med styrke for overkroppen imellom.

Kort-intervaller på 30-45-60-75-90 sek og ned igjen med 60 sek pause mellom dragene lot til å være meget hardt og effektfult, mens styrkedelen fokuserte på overkroppens kjernemuskulatur. Begge deler viktige for oss kontorslasker 🙂

Som vanlig topp stemning og høy innsats. Herlig å kunne ta ibruk Hvamodden og det maritime miljøet igjen!

Velkommen til en rolig lørdagsøkt fra kl 0930-1100 under ledelse av Kine Storholt (HI) og Tord-Arve Holmedal (HJI).

Vi snakkes – hilsen Tord-Arve og Erik

bilde(156)

bilde(157)

NMT på Tirsdag 18. mars 2014

Flott at så mange som 35+2 møter opp til økten! Snøen borte og vår i luften, enn så lenge. Og hva er vel mer passende enn sesongpermiere i en oppgradert versjon av Aall-løypen?

Fakler langs løpyen skulle lyse opp og skape god stemning for pyramideintervallen på 2-3-4-5-4-3-2 minutters drag. Dessverre viste det seg at faklene virket mot sin hensikt, og i stedet for å lyse opp så ødela de nattsynet til deltakerne. Vi fjernet derfor disse og kjørte halve økten i Aall-løypen i mørket, før vi fant ut at det var best å gi seg mens leken var god. Sikkerhet er viktig og i god stridsledelsesånd valgte vi å avbryte, og heller kjøre siste del av intervallen i den sikre barnehagerunden og i lyset fra idrettsanlegget.

Økten ble avsluttet med en tradisjonell styrkesirkel på kunstgressbanen og da hadde vi holdt på i 60 minutter.

Greta hadde sin første økt og innsatsen var sterk. På torsdag er det ny NMT-økt og nye muligheter med Tord-Arve og Erik i førersetet.

Treningshilsen fra Espen og Kine

bilde(151)

bilde(152)

bilde(153)

bilde(154)

bilde(155)

NMT på Lørdag 15. mars 2014

Brønnøya rundt fra «Brygge til Brygge». Sol fra sky fri himmel. 10 km logget og styrkeøkt på hver bryggekant. Push-up + planken på Nord-vestre Brygge, roende sit-ups + sideplanken på Nord-østre Brygge, ny øvelse: utfall bakover med knehev i front på Søndre Brygge, og dips + spenst hopp på Pilodden-Brygge.

Med solen i ansiktet og vind i håret holdt vi som vanlig på lørdagsøkter et rolig og behagelig tempo. Praten går lett mellom de til sammen 2+9 deltakerne, god mix kvinner og menn, og det er som vi sier på trøndersk » triveli» å bli bedre kjent. Flere inkludert undertegnede HI hadde » tunge» bein etter ukens treningsøkter. Rolig langkjøring i dag var medisin for «sure» lår.

Inkludert fartsdrag for de fartsglade og avslutningsvis styrkeøvelser for mage/rygg + 2 minutter planken, så var lørdagsøkten komplett. Takk for hyggelig selskap og vi øktes igjen til uken!

Lørdagshilsen fra Kine og Einar

bilde(150)

bilde(147)

NMT på Torsdag 13. mars 2014

Økt #341! Med det flotte været vi har hatt i det siste, så måtte vi ta i en eksplosiv økt når vi nå begynner å nærme oss våren. Oppvarmingen foregikk i dagens løpeløype.  I kontrast til NMT på Tirsdag med 8 x 2 min intervalløkt på Brønnøya, så var det i dag klassisk 4 x 4 min løpeøkt rundt i klassisk rundløype: opp barkebakken, ned på baksiden til søndre vei, ned bak klubbhuset til standplass, og ned langsiden til gressbanen. Etter at 4×4 var gjennomført, tok vi oss tilbake til friidrettsbanen for kveldens styrkeøkt.

3 runder med 3 øvelser x2, 30 sek per øvelse. Sumo-knebøy, eksplosiv utfall, eksplosiv push-ups, burpees, dynamisk planke, sit-ups med tricepshev, spensthopp, bekkenløft og mountain climber. Etter styrkeøkten var neste stopp øvre kuntgressbanen. Her stilte alle til start på 16 meter`n for en fartsfylt og tøff avsluttning: 4 x 1 min. Det var og ble månelyst!
Vi ser nå tendensen hos mange at de har kommet inn i en komfortsone på enkelte øvelser og deler av løpsdragene, så nå som vi nærmer oss våren, vil vi at alle skal tørre å kjenne litt på dette og prøve å presse seg enda mer – helt ut av komfortsonen og litt inn i ukjent terreng. Viktig at dere våger å ta i det lille ekstra, iblant – kjenne på «tålegrensen».
Topp jobb idag, gøy for oss å se så mye fremgang hos så mange kvinner og menn!
Hilsen Erik og Einar
Nb. Møt opp til NMT på Lørdag kl. 09:30-11:00!
bilde(144)
bilde(145)
bilde(142)

NMT Medlemstak

Følg med!

Forhåndsvarsel til deg som har trykket på «pauseknappen«: Vi går for full maskin mot en tidlig vår på mer enn èn måte. Prognosen sier at vi når medlemstaket TIDLIGERE i år enn i fjor. Ta derfor det med i beregningen om du planlegger å starte opp med NMT-økter igjen til våren. Styret har besluttet å praktiserer prinsippet «første kvinne eller mann til mølla», og ingen hverken kan eller vil bli forfordelt (systemstyrt).

Vi gleder oss til å se «veteraner» tilbake i rekkene før innrykket av «nye rekrutter».

Ta hvil!

NMT på Tirsdag 11. mars 2014

Vi er snart i midten av mars, vinteren er på hell, og solen har endelig kommet frem.  Det er ingenting annet man kunne si om innsatsen til kveldens 33 + 2 deltakere enn at den var meget tilfredsstillende. Oppvarmingen tok vi på strekningen over til Brønnøya. Regelmessig trening gjennom vinteren gir resultater og da har man det som kreves når 8 x 2 minutters bakkeintervall gjennomføres med høyt tempo, fartsøkning halvveis opp bakken og rolig tempo ned. Det var flere av dagens deltakere som holdt et jevnt høyt tempo gjennom alle intervalldragene, andre gikk litt for hardt ut og måtte justere deretter. Det viktigste er at man alltid prøver litt mer enn det man tror man mestrer, fordi man ofte mestrer mer enn man tror. Alle som ønsker fremgang må våge å ta et godt steg eller 55 ut av komfortsonen. Gjerne flere ganger på samme kveld.

Vi kjørte » Cool Down» på vei tilbake til Nesøya i den grad man kan kalle bakken opp og tilbake til idrettsanlegget «nedkjølning». Frisk fart i front! Uansett; deltakerne var raskt klare for en god styrkerunde på overkropp og kjernemuskulatur før vi avslutningsvis kjørte parvis push- up med klapp og par-spensthopp. Bra jobbet! Bestått!

Treningshilsen fra Kine og Erlend

bilde(139)

bilde(138)

bilde(136)

bilde(133)

bilde(134)

bilde(131)

)

)