Månedlige arkiver: september 2013

NMT på Torsdag 26. september 2013

Kveldens to økter med henholdsvis 17+2 og 14+2 deltakere fikk trent både kondisjon, store muskelgrupper og kjernemusklatur i en skjønn forening av øvelser. Første del av økten ble viet til vekselsvis motbakkeløping og bjørnekrabbing opp den nå noe nedslitte barkebakken. Pulsen kom opp i frekvens og en hærlig rødfarge kom frem i deltakerenes kinn. I NMT’s god tro må vi ha en fartsøkning eller to! Kveldens løype gikk over både på basketbane og gresssletten med markerte fartsøkninger på begge langsidene. Tre runder ble til 5, og enda var ikke kvelden ved sin ende!

Salamander med innlagt rulle og fartsøkning, sideveis lave hopp, spenst hopp, og avslutningsvis en runde med løping der man skulle ned i dynamisk planke (opp/ned på albu).

Tøff økt, tøff og sterk gjeng som til stadighet kommer i bedre og bedre form. Meget bra jobbet til alle menn og kvinner!

Kveldshilsen fra Kine & Tord

 

NMT på Tirsdag 23. september 2013

Det var 19+2 og 14+2 friskuser som deltok på kveldens to økter. Høsten har kommet og mørket har begynt å senke seg. Det betyr utfordringer i forhold til lysforhold, men som ekte NMT’ere alle er lar man seg ikke stoppe så lett.

Mange virket å være positive til kveldens løypevalg som startet med bjørnekrabbing opp barkebakken, løping videre over til fortau, og opp skråning og inn i skogen ovenfor kunstgressanlegget. Her var det et par under og over hindre, før man tok grusveien ned og igjen fikk brynt seg på barkebakken. Pulsen økte gradvis igjennom pyramideintervallen fra 1 min. pr. drag til 4 min. pr drag, før det gikk nedover igjen. God styrkeøkt med sammenhengende enkle og kjente øvelser for å så gå over i en puls økt på slutten med diverse små snacks. Det var meget høy intensitet og godt arbeid gjennom hele økten både på økt 1 og 2.

Godt trent folkens!

Treningshilsen fra Kine og Espen

NMT på Torsdag 19. september 2013

Sprekingene som møtte opp for å delta på NMT økt i kveld fikk styrket hjertet og andre viktige muskler under lys av en vakker fullmåne. 4×4 løpeintervall og 2×2 styrkebolker a` fem øvelser hver, gav store utfordringer både teknisk og styrkemessing. Brede smil og god stemning. Vel møtt til ny økt tirsdag med Kine og Espen.

Hilsen Tord-Arve og Espen

PS! Har noen glemt disse hanskene? De medbringes på neste trening – tirsdag,

Gjenglemte hansker

Gjenglemte hansker taes med på neste trening tirsdag – alternativt ta kontakt med Espen Gjøs om man trenger dem før.

NMT på Torsdag 19. september 2013 – Spesialøkt for Haslum Handball G97

I kveld køyrde vi to separate økter parallellt fra kl. 19-20 med felles oppstilling, intervall og avslutning i ring. Kine og underteikna stod for spesialøkta med Haslum-gjengen, medan Tord-Arve og Espen tok seg av medlemmene våre på vanleg, fortreffeleg vis.

Takk for flott innsats av dei unge gutane som var med frå Haslum handball G97 i kveld! To av trenarane, John Sundt og Martin Aspebakken Sværen var også med og gjorde god figur gjennom økta. Vi i NMT vonar økta i kveld kan vere god inspirasjon  for treningsarbeidet dykkar vidare, og at de fekk ein smakebit på kva NMT kan tilby lag og organisasjonar som ynskjer effektiv grunntrening. Det er dei som gjer «heimeleksa» si best, over tid, som vinn mest, til slutt, og i det lange løp!

-Erlend & Kine-

NMT på Tirsdag 17. september 2013

22+16 deltakere; vær slik eller sånn: NMTère vet å slå salto over dørstokken! Dagens økter bestod av 2 intervalldeler og 2 styrkedeler som avløste hverandre fortløpende slik som regnet. Regnet var som vanlig kun til hinder for de som ikke møtte opp, for deltakerene var regnet heller et friskt og avkjølende element under en temmelig tøff økt.

Løpsintervallene varte hver i 10 minutter; 45 sekunder løping etterfulgt av 15 sekunder pause, repetert 10 ganger! Altså relativt korte intervaller. Men tilsvarende korte pauser gjorde at det ble intens jobbing med høy puls i nesten sammenhengende 10 minutter. Morten og Einar tilbakela over 2,4 km på første intervall, og jeg er sikker på at mange andre også ville blitt overrasket over hvor langt de løp på 7,5 effektive minutter.

Etter hver løpsintervall ble det gjennomført grunnleggende styrkeøvelser: PushUps, SitUps Russian Twist, RyggCrawl og Amerikaner. (Og Planke helt til slutt). Arbeidstid var 30 sekunder, 20 sekunder og 10 sekunder for hver enkelt øvelse. Første økten hadde like lange pauser som arbeidstid, mens for økt 2 ble pausene halvert. Sistnevnte gav litt mer flyt og gjorde at Amerikaner kunne kjøres i begge styrkedelene.

Nok en økt med strålende innsats der vi får bekreftet at vær ikke er noen hindring. En ekstra honnør til Trine (ny rekrutt) som viste god basisform på både løp og styrke!

Øyvind og Carl Fredrik
 

 

NMT på Torsdag 12. september 2013

NMT økt 260 og 261 ble gjennomført med henholdsvis 13 og 16 deltakere. Et par nye fjes (Maria og Erik) dukket opp og det er alltid like hyggelig.

Intervalldelen besto av fem drag a tre minutter på grusveien over friidrettsbanen. Deltakerne ble bedt om å holde igjen litt på første drag og hadde da mye å gi på de fire siste dragene. Flere var også flinke til å hjelpe hverandre ved å bytte på å dra.

Deretter kjørte vi to runder med styrke bestående av 8 forskjellige øvelser. Kjernemuskulator og de store muskelgruppene fikk kjørt seg godt.

Økten ble avsluttet med to drag a to minutter med push-up og amerikaner inkludert. En tøff avslutning!

Dessverre fikk vi et overtråkk på andre økt under oppvarmingen. Her fikk vi god støtte av Erik B (osteopat) til å legge på kompress og is på en skikkelig måte. Takk!

Ny økter og muligheter neste uke. God helg!

Treningshilsen fra Espen og Øyvind

Oppsummering Økt 1

Oppsummering Økt 2

Avslutning med to drag a to minutter med push-up og amerikaner inkludert

NMT på Søndag 8. september 2013 – Spesialøkt

En perfekt søndagsmorgen i september med strålende sol satt rammen for en NMT spesial. Ti deltakere møtte morgenfriske opp og klare for å teste fysisk form, og ikke minst evnen til å ta ut det lille ekstra. Sammen med andre, men i konkurranse med seg selv.

En god oppvarming med rolig løp i Nesøyaskogen ble avsluttet med tre diagonalløp på kunstgressbanen for å få opp puls. Og da var vi klare for Cooper-test i Aall-løypa, dvs. løp så langt du klarer på 12 minutter.

Etter denne kondiskjonskrevende testen bar det ned på friidrettsbanen hvor dagens styrketest ble kjørt. 5 øvelser a` 50 repitisjoner på tid: Push-Up, Sit-Up, SpenstHopp, RyggHev og Amerikaner/Burpee. Beintøffe styrkeøvelser for hele kroppen.

Innsatsen var sterk både på løp og styrke. Enkelte merket nok at et jevnt tempo lønner seg i lengden, og det er nyttige erfaringer å ta med seg til neste gang. For det skal så absolutt bli en neste gang med nye muligheter for å teste egen form.

Takk for innsatsen! Vi ses på NMT-økter til uken.

Treningshilsen fra Espen og Erlend

NMT på Tysdag 3. september 2013

Økt# 255 og 256 gjennomført, med hhv. 19+2 på første økt, 24+2 på andre økt. NMT har aldri dårleg ver, rett og slett. Med nydeleg ver og masse mygg, låg alt til rette for ein fin treningskveld. I motsetnad til eit visst anna arrangement i helga mellom Rena og Lillehammer, som stort sett alltid har dårleg ver. Kan i den samanheng nemne at ikkje alle let seg påverke av ytre tilhøve: Hans Henrik, kjend NMT’ar, kom i mål på respektable 3t 26 min. Gratulerer!

Øktene i kveld bestod av ein del kjende element med barkebakke og Aall-løype, samt litt ny vri på siste del av økta der vi kombinerte løp, krabbing, salamander, harehopp, pushups, sit-ups, rygg-ups, høge kneløft og spensthopp på ulike måtar i intervallar på 3×4 min og 2x2min. Dette kjendest godt i lunger, lår og stort sett heile kroppen.

Vi har merka oss at nokre har hatt tendensar til småskadar/strekkar på enkelte økter, også i kveld. Dette er ofte teikn på at totalbellastning på delar av muskulaturen har vore for stor, anten der og då, eller som oftast akkumulert over ein viss periode (skippertak er dårleg butikk..), men ofte også dersom hastigheit/krav til eksplosivitet der og då er større enn det vi er vande med eller trente til! Her ynskjer vi i NMT å legge opp øktene slik at dei passar for flest mogleg av oss utan at skaderisikoen vert for stor. Men den enkelte deltakar må også kjenne etter og vite kva han/ho toler slik at vi slepp langvarige og trasige skadeavbrekk. Det er ikkje om å gjere å alltid prøve å kome først, eller «slå den og den», men heller å klare å få med seg flest mogleg økter og oppleve jamn og god betring i form og funksjon!

Søndag førstkomande vert det høve å få testa seg litt på ei spesial-økt. Denne økta vert gjentatt på vårparten. Følg med og meld dykk på! Velkomne til nye økter torsdag under leiing av Carl Fredrik Røøk og Tor Magne Howlid.

-Kine & Erlend-

Oppsummering Økt 1

Oppstilling Økt 2

Oppvarming Økt 2