Månedlige arkiver: august 2017

HARDtrening på Torsdag 31. august 2017

22 medlemmer bidro til en usedvanlig fartsfylt økt under lav kveldssol og supre treningsforhold! Etter 5 x 3 minutters drag i Aall-løypa var vi akkurat passe varme til å gå løs på god gammeldags stasjonstrening. To runder med 4 øvelser a 45 sekunder. Itråd med god HIT ånd – rask forflytning, effektivitet og hardt arbeid. Øvelser for hele kroppen for det skal kjennes overalt 🙂 Deretter skrudde vi opp tempoet ytterligere med 6 x 45 sekunder drag/ 15 sekunder. Her gikk det unna og ALLE imponerte stort. 3 nye stasjoner og punktum finale med 2 x 40 sekunders drag. Deilig å kunne få lov til å løpe fra myggen 🙂

Mye god energi på siste økta i august. Takk for MAX innsats! 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 29. august 2017

Solide 30 deltakere fikk med seg nest siste økt i august!

Aall-løypa var igjen arena for løpsdelen av økten. Denne gangen kjørte vi fire drag på fem minutter hver. To minutters aktiv pause ga gode muligheter for å holde høy fart på dragene. Og det ble det gjort.

Styrkedelen ble gjennomført ved å kjøre samme øvelse fem ganger på rad. Arbeidsinnsats 20 sekunder og hvile 10. Øvelsene var push-ups (vanlig og smale), planke (med og uten «tap»), mage (roing og sykling), lår (skøytehopp og statisk frog squat), rygg (rygghev og ryggcrawl) og spensthopp.

God innsats og god stemning. Dere er en herlig gjeng. Gjør klar for økt nr. 690 med Kine!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 24. august 2017

20 medlemmer er åpenbart ferdig med feriekosen! Både kvinner og menn leverte sterkt under kveldens økt med 3 x 5 minutters intervalldrag i Aall-løypa. Deretter 3 blokker med styrke, totalt 12 øvelser til sammen. Hver blokk ment å være uttømmende for hver muskelgruppe. Spensthopp, knebøy, utfall og splitt knebøy skal svi når man bare gjør det hardt nok 🙂 Mage og overkropp fikk også kjørt seg bra. Under fine treningsforhold med duskregn og god temperatur skulle det i kveld være noe for enhver smak med halvt om halvt med styrke og løping (Type 2 økt). Avslutningsvis et 1,5 minutts fartsdrag. Deilig å avslutte på topp 🙂 Ønsker velkommen til Sara, kollega av Britt, bra jobbet og vi ønsker å se deg igjen! 🙂

Nye muligheter rett over helgen og gjør som Britt, ta med en kollega eller venn! Vi går en viktig måned i møte.

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Tirsdag 22. august 2017

Ni to-minuttersdrag i Aall-løypa sto på kveldens meny for de 16 deltakerne! Det noe beskjedne oppmøte skyldtes nok at den HARDE dagsmarsjen på søndag fortsatt satt i beina hos enkelte. Men ikke hos alle. Det ble løpt jevnt, HARDT, og fort blant deltakerne.

Kvelden ble avsluttet med styrke ala Kine. Samme øvelse ble kjørt fem ganger på rad – 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Push-ups, roing, planke (tap), skøytehopp, rygghev og spensthopp var det vi fikk tid til.

Takk for god innsats og velkommen på torsdag til økt med Kine og Einar.

Treningshilsen fra Espen og Einar

En HARD Dagsmarsj 2017 – Dronefilm fra Skuibakken

Asker & Bærum – 14 Timer – 55 Kilometer – 7 Topper – 2000 Høydemeter

Se filmen i HD og FULL skjerm

«We never ever gonna survive – unless, we get a little bit crazy!» / Seal

Takk til Droneoperatør Patrik Klevstul (www.patriksdronetjenester.no)
Se Dronefilmen fra 2018 HER

Opptaket er gjort på historisk grunn i Skuibakken. Bakken ble innviet 18. mars 1928, og rekorden er på 122 meter, satt i siste renn i 1996. Bakken var i sin tid størst i verden. Publikumsrekorden er på 30 000 tilskuere, satt under NM søndag 26. februar 1950.

Han «hoppet etter Wirkola» – Arne Scheie ble så overrasket at han hoppet i stolen da han fikk vite hvor en av de mest kjente norske metaforene kommer fra.

Tur, natur, kultur – takk til alle som har bidratt til å gjøre Dagsmarsjen mulig!

Hilsen LAGledelsen

#4. Dagsmarsjen 2017 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 20. august

Klokken 20.49 var det over for de 30 (14 kvinner og 16 menn) som passerte målstreken etter å ha gått opp/ned 7 topper i 13 timer og 49 minutter, lagt bak seg 55 terrenggående kilometer og lagt under seg 2.000 høydemeter. En utfordring du må være godt skodd for, både på den ène og den andre måten.

Denne turen kommer ikke til deg. Du må ut på tur å hente opplevelsen inn. Da blir du etterhvert ganske så fokusert og raskt klokere på hvordan du løser oppgaven, steg for steg, topp for topp.

For marsjledelsen startet dagen kl. 05.30 med forberedelser til oppmøte ved Nesøya Idrettsanlegg kl. 06.30. Turlaget satte i marsj kl. 07 med 31 startende! Totalt 57 meldte seg på, 24 meldte seg av/ikke møtt og 2 valgte å hoppe på ved Eineåsen – da ble vi 33. 1 hoppet så av på Stovivollen, og senere 2 ved Sem etter å ha fullført et maraton (43k). 30 tok seg frem til målgang på Hvamodden, herav 14 kvinner og 16 menn. ALLE har all grunn til å være stolte. Det går så lenge DU går, og så langt VI klarer!

Dagsmarsjen er ikke for alle. Du må ha gått en god runde med deg selv i forkant og bestemt deg for å ta steget ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014 og 2015 – så skinte solen under store deler av turen. Et perfekt turvær! Hver turmarsj lever sitt eget liv, og En HARD Dagsmarsj 2017 var et dristig og krevende oppdrag.

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kopler på, man kopler av. Man kopler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Mye og mange går i bølger, og det byttes på å lede ann i riktig retning. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går.

Opplevelsen av En HARD Dagsmarsj har riktig så god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar bare til å forsterke opplevelsen ved å minne deg på hva du kan unnskylde deg med for ting du ikke rekker eller får gjort. Bruk den. Det «onde» vil tidsnok fortrenges og glemmes, og det «gode» trer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet ditt. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

En spesielt STOR takk til Team Kine, Øyvind, Henrik og Espen  som gjorde det mulig – There is no I in TEAM! Ekstra honnør til unge lovende Henrik Aakesen som med rullende logistikk/support sikret høyt servicenivå, og det med et bredt smil fra morgen til kveld. Takk til Patrik Klevstul som med sin Dronetjeneste la ned ekte engasjement og sjel i å «fange marsjminner» i Skuibakken. Takk til Nils Høivik som pga. skade måtte stå over, og som da heller valgte å stille opp med ikke mindre enn hjemmebrygget pilsener etter målgang på Hvamodden! Takk til Sara og Oliver Nerland som stod for dagens flotteste og mest overraskende mat og drikkestasjon etter 51k – super suprise! Takk også til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag fra soloppgang til (litt etter) solnedgang! Så ikke minst: Størst takk til hver og èn i turfølget som valgte å dele sin tid sammen med oss på langtur i vår egen bakgård. Den beste turopplevelsen ER den du deler med andre!

Marsjhilsen fra Einar, Øyvind, Kine, Henrik og Espen!

Takk til Dronefører Patrik Klevstul (www.patriksdronetjenester.no)

HARDtrening på Torsdag 17. august 2017

17 HIT-medlemmer fikk med seg økt nummer 686, Type 2! Etter en oppvarmingsrunde i Aall-løypa var det duket for 2 x 8 min «friløp» med 1 min. pause i samme løype. Bytte av løpsretning mellom de 2 dragene. Med løpsdelen unnagjort fant vi veien ned til Ø-kunstgressbane for styrkedelen. 8 ulike kombinasjoner av 2 sammensatte øvelser, bytte hvert 30 sek. i totalt 2 min. Fokus på egen disponering av krefter, og teknikk. Det ble tid til 11 runder, før vi a.vsluttet med en frisk 3 min. plankeøvelse. Nå er det èn ting som gjelder frem mot neste HIT-økt på tirsdag: «En HARD Dagsmarsj 2017». Bli gjerne med å heie Turlaget frem! Vårt mål er å gi de startende en best mulig turopplevelse med riktig så lang holdbarhetsdato 🙂

 

HARDtrening på Tirsdag 15. august 2017

29 hardtarbeidende deltakere løp treminuttersdrag i Aall-løypa! Totalt ble det 6 drag og basert på innsatsen så det også ut til at det ble satt personlige rekorder i løypa. Det liker vi. Etter løp kom styrke. Denne gangen ble det tre klassiske bolker med 4 minutters styrke – etterfulgt av HARD mageavslutning. Roing, sykling og russian twist i 45 sekunder, med 15 sekunder hvile.

Deltakerne oppfordres til å ta en ekstra sjekk av kroppen mht. flått. Det er mye flått i området, og de setter seg gjerne på ankler, knehaser eller andre steder med tynn hud.

Ny HARDtreningsøkt på Torsdag, og En HARD Dagsmarsj 2017 på søndag. Vel møtt!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 10. august 2017

I kveld kan du være glad om du ikke var blant de 21 fremmøtte – det ble tøffe tak! Travelt fra første løpsdrag: 5 drag a` 45 sek. med 15 sek pause. Fulgt av veksling mellom 2 styrkeøvelser på 30 sek i totalt 2 min,  1 min pause. Så ytterligere 2 øvelser på samme måte. Når det var gjort gjentok vi 5 drag a45 sek. Ny styrkebolk, før en brytning til 2 x 4 min, 1 min pause. Ny styrkebolk. Så gjentok vi første halvdel, og slo oss ikke til ro før vi hadde totalt 15 drag a 45 sek under beltet. I tillegg til de 2 x 4 min. og de 4 styrkeblokkene. Det ble mye på 60 min. Og midt i alt dette var det flere store og små prestasjoner å glede seg over fra tribunen! Anita danser videre, Jon går bananas … alle gjør og gir litt ekstra i kveld. I denne «flokken» tørr folk utfordre seg selv når tiden er inne, og gjerne andre iblant også. Leken stemning under den lave solen, så vi rundet av med en plankeøvelse og traff 20.30 på sekundet 🙂 For noen ble det også tid til et bad etter økta, forøvrig økt nr. 684 i en uavbrutt rekke over snart 6 år. Minner om mobiliseringsmarsj på lørdag og mulig langløp på søndag (konf. FB).

Tidlig augusthilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 8. august 2017

32 deltakere fikk kjenne på følelsen av 8 minutters  drag i Aall-løypa! Og hva er mer naturlig enn å bruke 08.08 til å gjennomføre 8 minutters intervaller? Tre stykker fikk vi tid til og det viktige ble å senke intensiteten noe for å kunne holde hele draget ut.

Avslutningsvis kjørte vi AMRAP styrke på kunstgressbanen. Totalt rakk fem styrkebolker bestående av tre øvelser, og med varighet på 2,5 minutter pr. bolk.

Fantastisk flott med godt oppmøte på treningen. Det gir god energi og dynamikk på økten. Mange er nå ferdig med ferie, og kjente nok at det var en stund siden forrige HARDtreningsøkt. Trening er ferskvare – så møt opp på torsdag!

Det planlegges med ekstratilbud til helgen – med marsj på lørdag og evt. løp på søndag. Følg med på nettsiden og Facebook.

Treningshilsen fra Espen og Einar