Månedlige arkiver: mars 2017

HARDtrening på Torsdag 30. mars 2017

22 hardtarbeidende og utholdende deltakere fikk med seg siste HIT økt i mars! Kveldens program besto av tre sett med 8 x 45/15 med fire minutters AMRAP styrke som «pause». Selv med tøff styrkeøkt mellom løp, var det god fart og flere muligheter for å henge på et tog. Fin luft og forhold for friske drag, og 24 stk gikk unna i en fei.

Neste økt kjøres i april og det er bare å glede seg til lyse kvelder og gode treningsmuligheter fremover.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 28. mars 2017

29 medlemmer i aksjon på kveldens sesongdebut i Aall-løypa som til alles begeistring var ny preppet for anledningen av HIT generalen selv Einar Aall!

En typisk Type 2 økt i kveld – halvt om halvt med løping og styrke. Startet som vanlig med en god oppvarmingsrunde i Aall’n for å teste forholden som var ypperlige. Deretter ble det kjørt  annen hvert drag på 2 og 3 min, totalt 7 fartsfylte drage. Raskt over til 3 blokker med styrke, 4 øvelser i hver blokk, totalt 12 ulike øvelser for hele kroppen. Det jobbes intensivt i 30 sek per øvelse i 2 runder uten pause. Avsluttet med en god styrke runde på magen, hærlig å kjenne at det svir litt ekstra 🙂

Med kommentarer som » deilig å være tilbake i Aall-løypa» og «løypa er tyngre enn hva man tror» – og skryt til Einar for iherdig innsats før økta i kveld med rake og sand, sier vi oss godt fornøyd med nok en HARDtrenings økt 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 23. mars 2017

22 kvinner og menn fikk en god oppvarming før de gikk i gang med 6 x 2 min, fartsøkning hvert 30 sek., 1 min pause mellom dragene! Når den jobben var gjort ventet 4 styrkeøvelser i 30 sek. i 2 omganger. Så bar det tilbake på travebanen med 10 x 1 min, 1 min pause og retningsendring etter 5 drag. Deretter ventet ny styrkeblokk etter samme mønster som den første. Avslutningen ble en kjent signatur allà Heggelund: Styrke & løp Combo. Alle var enige om at det var en kveld med mye tæl og innsatsvilje. Et par nye fartsholdere/frontrunners ble notert.

Treningshilsen fra Jørgen og Espen

HARDtrening på Tirsdag 21. mars 2017

Det var i kveld godt oppmøte med 31 medlemmer og flotte treningsforhold på øvre kunstgress! Med kveldens overskrift » No pain no gain» skjønte de fleste at de kunne forberede kropp og sinn på en styrketung økt. Ett minutts jobbing per øvelse, 4 ulike øvelser i samme muskel gruppe og i tillegg en liten uventet » dessert» etter hver runde – 2 runder til sammen. Først øvelser for overkropp, deretter mage – og til slutt bein. Innimellom beinhard jobbing ble det løpt 4 x 1 min drag, totalt 12 i løpet av hele økten. Meget godt fart på dragene og «meget pluss» for god jobbing under kveldens styrkedel 🙂 Nye muligheter allerede på torsdag, vel møtt!

Treningshilsen fra Kine og Jørgen

HARDtrening på Torsdag 16. mars 2017

3/4 del av kveldens økt ble avholdt på Brønnøya med 22 viljesterke medlemmer i aktivitet! Noe vått i små partier ellers flotte treningsforhold med frisk bris på toppen av » vuggen». I all hovedsak en Type 1 økt med kortere intervall for hvert drag. Startet med 1 x 4 m drag og avsluttet med 4 x 1 m … kloke hoder kan regne ut lengde/ antall drag i midten…totalt 10 drag til sammen 😉 I tillegg » aktiv pluss» pauser som betyr at man skal småjogge i stedet for å gå. Mange tok » aktiv pluss» pauseutfordringen, og kanskje utgjør det den lille forskjellen som gjør at man kjenner at man har kommet et steg videre – hvis det er målet. Det ble selvsagt tid til litt » buttocks» og to nye øvelser for rett og skrå abdominis. Det kan forventes mer av dette på neste økt 🙂 Vi gleder oss allerede!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 14. mars 2017

33 deltakere kjørte HARDT på tørr asfalt! De fleste husker sikker følelsen av å få på seg lette joggesko etter en lang vinter med tunge cherrox. I kveld så det ut som at dette var tilfellet for noen av deltakerne som suste opp bakken. Pyramideintervall sto på programmet, og vi kjørte 2-3-4-5-4-3-2 minutter med 1 minutts hvile. Deretter kjørte vi styrke, samme øvelse fem ganger med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Særdeles hyggelig at så mange kom på økten. Og kanskje var det en liten gest til dagens hovedinstruktør som fylte år 🙂 Samtidig benytter vi anledningen til å gratulere Bent Ove med 2 gull (Mix og Single) i Veteran NM i Tennis!

Treningshilsen fra Espen og Einar


 

HARDtrening på Torsdag 9. mars 2017

20 deltakere fikk testet utholdenheten med HIT. Kveldens økt besto av 7 x 3 minutters intervalldrag og dermed totalt 21 minutter løp med høy puls. Det ble kjørt hardt, både enkeltvis og i grupper. Løpsdelen ble kjørt på asfalt i området rundt idrettsanlegget. Økten ble avsluttet med tre styrkeblokker bestående av fire øvelser. 30 sekunder arbeid pr øvelse og to runder pr blokk. Niels hadde sin debut med HIT og klarte seg fint (sikkert etter råd og tips fra Ulrika), tett fulgt av Kjetil (som veteran å regne). Forhåpentligvis kjennes det i kroppen i morgen!

Treningshilsen fra Espen og EinarHARDtrening på Tirsdag 7. mars 2017

25 medlemmer på økta! Oppvarming i en krevende løpstrase (sukkersnø) på Ø-bane. Mobilisering for hoveddel løp med 4 min løp, 2 innlagte øvelser. Pause 1 min. 2 min løp med 20% pådrag på langsidene. 1 min pause. Styrkedel 1 med 2 min kont arbeid, veksle mlm 2 øvelser hvert 15 sek. 1 min pause. Klar hovedel løp. 5 løpsdrag a`45 sek, 15 sek pause. Styrkedel 2 m 2 min kont arbeid, veksle mlm 2 øvelser hvert 15 sek. 5 løpsdrag a`45 sek, 15 sek pause. Styrkedel 3 m 2 min kont arbeid, veksle mlm 2 øvelser hvert 15 sek. 5 løpsdrag a`45 sek, 15 sek pause. Styrkedel 4 m 2 min kont arbeid, uttømmende 10 sek på 10 sek av. Nedløp m 4 min løp, 2 innlagte øvelser. Pause 1 min. 2 min løp med 20% pådrag på langsidene. 1 min pause. Avslutning med 1 min nedfart i Kvitfjell. Takk for at du velger HIT.

HIT-hilsen fra Einar og Kine

HARDtrening på Torsdag 2. mars 2017

24 deltakere fikk tatt seg ut på både hardt og løst underlag! Mens siste økt i februar ble en våt affære med regn, slaps og sludd, så var kuldegradene tilbake ved første økt i mars. Dermed var det stedvis glatt og isete, men vi fant en rundløype med forholdsvis trygt og tungløpt underlag. Akkurat sånn vi liker det. Intervalldelen besto av sju drag på henholdsvis to og fire minutter. Deretter ble det styrke etter AMRAP-prinsippet og gjennom fem sett a tre minutter fikk vi kjørt 15 gode styrkeøvelser for hele kroppen. HIT kjører videre i mars og satser på en god måned for trening. Og når april kommer, så satser vi på å være en enda større gjeng som kan motivere hverandre til å yte litt ekstra.

Treningshilsen fra Espen og Einar