Månedlige arkiver: august 2018

HARDtrening på Torsdag 30. august 2018

23 medlemmer deltok på den siste HARDtreningsøkta i august! Det har vært en ekstraordinær uke med avduking av skilt i «Aall-løypa. Spesielle øyeblikk som gir energi og preger Laget og Lagfølelsen. Det er høy fart i Aall-løypa for tiden (Ny DAMErekord på 1 runde under HIT på Tirsdag ved Kristina på 2:06), og i kveld ble det kjørt pyramideintervall 2-4-6-4-2. Slike type intervaller gir muligheter for det lille ekstra da du vet at du har perioder å «komme deg på». Kveldens styrkedel bestod av en klassiker: 8 repetisjoner av samme øvelse – 20 sek jobbing/ 10 sek pause. I noen av øvelsene varierte vi noe på utførelsen, men med utgangspunkt i samme muskelgruppe. Kom oss i mål med 3 minutters skøytehopp fra ende til ende på basketbanen. Saftige saker for bakside lår og skinke skinke.

Takk for en fin treningsuke. Nyt det gode høstværet med en tur ut i skog og mark 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

En HARD Dagsmarsj 2018 – Dronefilm fra Skuibakken

Asker & Bærum – 14 Timer – 55 Kilometer – 7 Topper – 2000 Høydemeter

Se filmen i HD og FULL skjerm

«Det går så lenge og så langt det går. Vi gir oss ikke før vi må» / Aall

Takk til Droneoperatør Patrik Klevstul (www.patriksdronetjenester.no)
Se Dronefilmen fra 2017 HER

Opptaket er gjort på historisk grunn i Skuibakken. Bakken ble innviet 18. mars 1928, og rekorden er på 122 meter, satt i siste renn i 1996. Bakken var i sin tid størst i verden. Publikumsrekorden er på 30 000 tilskuere, satt under NM søndag 26. februar 1950.

Han «hoppet etter Wirkola» – Arne Scheie ble så overrasket at han hoppet i stolen da han fikk vite hvor en av de mest kjente norske metaforene kommer fra.

Tur, natur, kultur – takk til alle som har bidratt til å gjøre Dagsmarsjen mulig!

Gå til PÅMELDING

Hilsen LAGledelsen

HARDtrening på Tirsdag 28. august 2018

Så mange som 36 medlemmer kombinerte HARD trening med hedring av sjefen sjøl!

Kvelden startet som den ofte gjør, med oppvarming i Aall-løypa, etterfulgt av en intervalldel, 4 x 3 minutter, lett og fint. Deretter beveget vi oss ned på gresset og friidrettsbanen for en kombinasjonsdel med styrke og løp. Kontinuerlig arbeid i 3 x 8 minutter med løp og tre styrkeøvelse med 8 repetisjoner pr. øvelse. Hektisk, heseblesende og svært god trening. Svært god.

Og når det så gjensto fire minutter av økta var det tid for en overraskelse i Aall-løypa. Og da var det ikke snakk om å løpe intervaller. Nei, det var på tide å hedre sjefen sjøl, Einar Aall, med avduking av skilting av Aall-løypa. Skiltingen var forskriftsmessig godkjent av Asker kommune med god hjelp fra Bjørnar, Kines mann. Britt kunne garantere at skiltene fra Asker produkter har svært lang holdbarhet og at vi vil få glede av disse i mange år fremover. Og skiltkomiteen nøyde seg ikke med det, men kunne også overrekke gaver til Marianne og HIT-instruktørene.

Mange års fantastiske innsats fra Einar har dermed satt varige spor – både på den ene og den andre måten.

Takk for strålende innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 25. august 2018

10 fant tid og anledning til å stille opp for Laget og DAMEtrening på Lørdag!

Stadig færre ettervirkninger å spore av Dagsmarsjen (14T-55K-2000HM) for under en uke siden. Etter 2 rolige oppvarmingsrunder i Aall-løypa og litt fortausgymnastikk tok DAMElaget turen til Øvre K-gressbane for 2 x 4 min. løp med 1 min. pause i en rektangulær trasé med soner for pådrag, fart, baklengs og sideveis løp. Høyt nivå på teknikk/utførelse og disponering!

Samlet løp på tvers av banen (solvendt, D-vitamin) for først 10 x Skøytehopp, så 10 x Armhevninger og deretter 10 Knebøy med tåhev. 2 min innsatsperiode, 1 min. pause. Gjenta, men nå med 3 min. innsats.

Fortsatt fra Sidelinjen; 3 x fremoverrettet harehopp fulgt av 2 x bakoverrettet hopp («revers»-muskelatur). 2 min. innsatsperiode, 1 min. pause. Gjenta, men med 1 min. innsats.

Enkeltløper på tvers av banen med vekslinger mellom øvelser ved retur: Sykling Rettstrekk, Sideplanke H, Sit-ups 90 grader og Sideplanke V – tid: 3 min. 12 sek. Gjenta, erstatt Sideplanke H/V med RyggHev og ArmHevninger – tid: 2 min. 40 sek. Forbedring med 30 sekunder! Like.

Parøvelse fra Sidelinje til Sidelinje. A knebøy m/ tåhev på Sidelinjen, B løper over til motsatt Sidelinje for 5 Armhevninger + 5 Skøyehopp og deretter retur for veksling med partner. 2 min., 1 min p. Gjenta, 3 min. innsatsperiode – planke på linjen, kun 5 armhevninger ved vending.

Da var mye gjort. Inn i sirkel for 90 sekunders lek med lårmuskelatur. Lungebrøling i sluttet sirkel, og deretter det obligatoriske LAGbilde. Da var alt gjort og vi dro hjem, hver til vårt.

Få med deg HARDtrening på Tirsdag 28. august under ledelse av Espen Gjøs.

DAMEtreningshilsen fra Einar

HARDtrening på Torsdag 23. august 2018

24 deltakere fikk oppleve Aall-løypa uten sjefen sjøl tilstede med oppmuntrende rop. Med andre ord en svært sjelden affære. Men Kine var på plass og det er jo ingen dårlig erstatning. Kvelden startet med lett oppvarming etterfulgt av 7 x 3 minutters intervall. Noen kjente at en turmarsj på 55 km fortsatt satt i beina, men alle gjennomførte med stil. God stil.

Som vanlig ble det styrke etter løp. Først fire bolker med AMRAP med to og tre minutters arbeidsinnsats. Gjennom dette fikk vi kjørt rygghev, diagonalstrekk, ryggcrawl, spensthopp, skrå utfall, mountain climber, push-ups, planke med tapping, squats med hopp, russian twist, skrå sit-ups og roing. Men vi gir oss aldri før det har gått en time, og dermed rakk vi tre runder med uttømmende styrke med øvelsene push-ups, planke og skøytehopp (favorittøvelsen i familien Storholt).

Takk for herlig innsats og vel møtt til ny økt på tirsdag.

Treningshilsen fra Espen og Kine

Hvorfor HIT? Hvorfor ikke!

Vi gjør det ikke for å vinne OL, VM, EM, NM eller KM. Eller barneskirenn. Vi gjør det fordi vi vet det gir gode resultater for kropp og sjel. Vi gjør det så vi kan leve lenge i landet, stå sterk og rakrygget i hverdagen. Stå imot sykdom og skader. Redusere overvekt. Inhalere frisk luft. Se himmel og hav. Bygge muskler, øke tåleevne. Finne overskudd. Livsglede. Fjerne underskudd. Lytte bedre til kroppens signaler. Skjerpe sansene. Våkne. Fungere bedre på jobb. Og i fritid. Komme seg ut. Få bekreftelse. Og anerkjennelse. Rekke toget. Kunne ta trappa. Løfte noe, eller noen. Uanstrengt. Få påfyll av oksygen. Møte vær og vind. Kjenne kaldt, varmt, vått og tørt. Lys og mørke. Nå et mål. Utfordre en kollega. Overgå oss selv. Bryte ut av et mønster. Prøve noe nytt. Stramme opp rumpe. Lår. Få lyst til mer. Komme ut av ensomhet. Oppleve flersomhet. Føle tilhørighet. Samhold. Bli positivt påvirket. Ta en utfordring. Få et avbrekk. Finne en vei. Treffe en ny venn. En gammel venn. Mange gode grunner til å BLIMÈ på HIT – så hvorfor ikke!

11895241_1672463809654179_564782012765528824_o

HARDtrening på Tirsdag 21. august 2018

30 medlemmer jobbet hardt under kveldens HARDtrening! Flere av søndagens marsjdeltakere stilt sporty opp på økten og klarte seg usedvanlig bra 🙂 En kombinasjonsøkt i kveld med en del styrke, men allikevel overvekt på løping i ulike fartssekvenser og lengde. Først og fremst styrkeøvelser for kjernen men også for bein. Avsluttet med et lengre besøk av » Jane». Flotte treningsforhold i kveld med god temperatur og tørr bakke. Det øktes igjen på torsdag med Espen i ledelsen og med den evige alltid trofaste makker Einar 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

#5. Dagsmarsjen 2018 – Oppsummering

Hvamodden, NESØYA – søndag 19. august

Klokken 2100 var det over for de 32 (18 kvinner og 14 menn + Bella) som masjerte inn i solnedgangen etter å ha gått opp og ned 7 topper i 14 timer, lagt bak seg 55 terrenggående kilometer og lagt under seg 2.000 høydemeter. En utfordring du må være godt skodd for, både på den ène og den andre måten. En tur for ekstra viljesterke mennesker!

For marsjledelsen startet dagen 0500 med forberedelser til oppmøte ved Idrettsanlegg 0630. Totalt 50 hadde meldte seg på, 17 meldte seg av. Totalt 33 stilte til avmarsj 0700, 2 hoppet av på Søndre Kolsås, 1 hoppet på ved Eineåsen, 1 hoppet på ved Skui, og 1 hoppet av på Stovivollen.
Ingen skader eller uhell av betydning! Gnagsår, blå negler og annet krimskrams tåler vi.

Dagsmarsjen er ikke for alle. Du må ha gått en god runde med deg selv i forkant og bestemt deg for å ta steget ut på en litt «annerledes tur i skog og mark». Denne gangen – som i 2013, 2014, 2015, (avlyst i 2016) og 2017 – så skinte solen under store deler av turen. Et perfekt turvær! Hver turmarsj lever sitt eget liv, og En HARD Dagsmarsj 2018 var et dristig og krevende oppdrag med hele 18 personer i LAGoppstillingen som IKKE hadde gått Dagsmarsjen tidligere!

Det er en reise i tanker, kropp og natur. Man kobler på, man kobler av. Man kobler ut. Tiden det tar å ta seg frem tilsier at man gjør seg opp ny kunnskap om egen kropp, starter nye tanketråder, blir bedre kjent med kjente og ukjente mennesker, kjenner på dynamikken i gruppetilhørighet og nærer på naturen omkring. Ikke til å unngå at man knyttes sammen. Følelser kommer og går i bølger, det byttes på å trekke andre med i riktig retning. Fysisk og mentalt. Og det støttes når det trengs. Alle bidrar med sitt, som kan være så mangt. En for alle, alle for èn. Fremover, så lenge og så langt det går. Og så litt til.

Opplevelsen av En HARD Dagsmarsj har meget god holdbarhetsgaranti! Stølheten dagen derpå og ikke minst dagen deretter er forbigående, og bidrar til å forsterke turopplevelsen ved å minne deg på hva du kan unnskylde deg med for ulike ting du ikke rekker eller får gjort. Bruk den muligheten. «Ubehag» fortrenges og glemmes, og den «gode følelsen» trer frem og tar opp sin fortjente plass i minnet. Og deretter begynner du å tenke tanken på å gjøre det igjen!

En spesielt STOR takk til HIT-Teamet Kine, Øyvind og Espen som gjorde det mulig. There is no I in TEAM! Ekstra honnør til Espen og Marianne som med rullende logistikk og support fra Følgebil sikret høyt servicenivå og oppmuntrende engasjement og smil fra morgen til kveld. Takk til Patrik Klevstul som med sin Dronetjeneste også i år «fanget marsjminner» i Skuibakken. Takk til vår Sponsor KIWI Nesøya og Butikksjef Pernille som har bidratt med mat og drikke til årets DAMETURmarsj og DAGSmarsj. Takk til Tina og Lotta som stilte opp på Skui med servering. Takk til råsterke Tormod Riple som møtte turlaget på sykkel langs Store Sandungen, og som også stilte med Åpen Kaffebar ved Lille Sandungen! Takk til Nils Høivik som sikret hjemmebrygget pilsener etter målgang på Hvamodden! Takk til Sara, Oliver og Pappa Nerland som også i år stod for dagens mest sjarmerende mat/drikkestasjon etter 51K! Takk til alles bedre halvdeler/familier som lot dem være til låns en hel dag – fra soloppgang til solnedgang! Så, ikke minst: Størst takk til alle i TURlaget som valgte å dele sin viljestyrke og tid sammen med oss på en litt annerledes søndagstur – i vår egen bakgård!

Marsjhilsen fra Einar, Øyvind, Kine, Espen, Marianne, Pernille og Tormod!

NB! Se Dronefilm fra Skuibakken ved www.patriksdronetjenester.no ved å klikke HER.


En HARD Dagsmarsj 2018

VIKTIG MELDING!

En HARD Dagsmarsj 2018 GÅR som planlagt! Gjør klar! Oppmøte kl. 0630, avmarsj kl. 0700. Vær presis. Soloppgang kl. 05:40, solnedgang kl. 20:58. Bestemt på å gå? Ta kontakt nå!

HARDtrening på Torsdag 16. august 2018

25 sprudlende og sporty medlemmer på HARDtrening i kveld! Litt trolsk stemning under økten med mørk himmel, kraftige vindkast, men allikevel  godt og varmt. Som vanlig startes økten med 10-15 minutter oppvarming med lett jogg i nærområdet. Medlemmene begynner å bli godt kjent, noen har trent sammen fast hver tirsdag og torsdag i flere år (!). Praten går lett og stemning er som vanlig alltid på topp. Etter oppvarming ble kveldens intervall økt presentert: 3 x 6 minutters løping ilagt 3 sekvenser med dynamisk styrke. Skøytehopp på grus ved ballbingen, og 2 x » forsvarspiller» på gresset. Mellom hvert løpedrag samling i ballbingen for 5 minutter kontinuerlig jobbing gjennom flere øvelser for mage og rygg, den såkalt » kjernen». Vi rakk totalt 3 x 5 minutter og fikk i tillegg avslutning med 3 minutters » friløp» i kveldens løype, dvs. ingen øvelser. Sluttet sirkel i ballbingen. Topp innsats! 🙂 Hyggelig å ha Bjørn tilbake i rekkene.
Ps. Gratulerer med nye Altra-sko Helene 🙂

Nå er det søndag og En HARD Dagsmarsj 2018 som gjelder. Lykke til!

Treningshilsen fra Kine og Einar