Månedlige arkiver: februar 2014

NMT på Torsdag 27. februar 2014

2+30 NMTère stilte opp på en kveld som gav forsmak på en tidlig vår. Kveldens løpstrasè ble lagt til fast underlag etter at vi hadde kjempet oss frem gjennom snøslush under NMT på Tirsdag. Her var det løping på stort sett tørt og jevnt underlag, så piggfritt var å foretrekke.

Vi kjørte en oppvarmings runde fra standplass opp og gjennom «pensjonistboligene» på oversiden, ned Høgdaveien og tilbake til bommen før vi kjørte barkebakken opp og vanlig runde rundt klubbhuset og ned oppstillingsplassen. Her ble det kjørt en kjapp runde oppvarming alla 20 sek per øvelse (pushups, situps, spensthopp) før vi kjørte gjennom intervallrunden. Lettelser i antrekk måtte til for flere før vi gikk i gang med 4x4min intervall runde med 1 min pause som hovedløpsdel av økta. Grusveien opp barkebakken er hard når du er «i farta». Mange løper bedre enn noen gang – klar fremgang å spore hos flere!

Etter løpsøkten gikk vi over til styrkebiten som foregikk på friidrettsbanen. Her var det en 2 delt økt, som foregikk med beinstyrke først (utfall og knebøy x4) og så en overkroppsstyrke del (pushups, diagonalstrekk, situps med kroppshev,spensthopp, planke begge sider, amerikaner, situps x2).

Etter styrkebiten hastet vi over til øvre kunstrgressbane hvor vi klarte med god gjennomføringsevne å ta 2×2 høyintensitets intervalldrag, med litt «verbalt stress» fra instruktørene.

En del mennesker kommer nok de neste dagene å kjenne det litt i beina, men det er å forevente og helt «innafor». Vel gjennomført. Det er viktig nå som man har noen økter på baken å prøve å utfordre seg sin egen tåleevne. Vi vil at du skal våge å «burste» litt oftere.

Hilsen Erik og Einar

Nb! Husk NMT på Lørdag med Kine & Espen kl. 09:30-11:00.

1956826_711853512199682_2113402441_o

NMT på Tirsdag 25. februar 2014

2 + 32 NMT’ere var klar for action kl 1930 i kveld. Etter en kort innledning tok vi turen opp til Søndre vei og nesten helt bort til boligfeltet som kalles «klekkeriet» her på Nesøya. Etter en helomvending løp vi tilbake til toppen av bakken hvor vi kjørte en lett oppvarming med noen styrkeøvelser. Etter dette løp vi gjennom en intervallløype som skulle testes ut for første gang i NMT sin historie. Dette er nok det eneste stedet på Nesøya med masse deilig løssnø. Vi kjørte et 8-talls intervall hvor hver deltaker måtte ned på magen på hver kortside. Intervallet bestod av 6min, 4 min, 4 min, 2 min, 2 min alle med 1 min pause. Etter en rolig start tok intensiteten seg betraktelig opp for hvert intervall. Idet vi blåste i fløyta for siste gang var det tett på 20 NMT’ere som måtte ned i knestående – og det liker vi. Utrolig gøy å se innsatsen til hver enkelt.

Deretter bar turen ned til oppstillingsplass hvor vi gjennomførte en hard og klassisk styrkeøkt. 4 øvelser som kjøres i 30 sekunder i to omganger. Mao. 4 min med effektiv jobbing. Første settet bestod av roterende sit-ups, triceps push-ups, høye kneløft  og rygg crawl. Siste settet bestod av hoppende telemark nedslag, rygghev, situps og Amerikaner. Alle har blitt mye flinkere til å gjøre øvelsene riktig og det er vi godt fornøyd med.

Dagens dessert var hele 2 min med gående utfall slik at vi fikk pumpet bra med melkesyre i beina. Både HJI Kine og HI var veldig fornøyd med innsatsen til alle i kveld. Vi gleder oss allerede til NMT på Torsdag med Carl-Fredrik R. og Erik B.

 

P.S: Et par brodder lå igjen etter økten. Si i fra om du mangler et slikt!

Vi øktes! Hilsen Jørgen og Kine

bilde(104)

bilde(103)

bilde(102)

bilde(105)

bilde(106)

NMT på Lørdag 22. februar 2014

NMT på Lørdag i vinterferien ble som forventet noe snaut oppmøte. Men vi 8 som gjennomførte fikk tilbakelagt 11 km med rolig langkjøring i våt snø på Brønnøya i fint morgenlys med oppholdsvær. 2 innlagte intervaller i tillegg til styrketrening var unnagjort på litt i overkant av en og en halv time.

Som vanlig veldig hyggelig og sosialt, i tillegg merket jeg meg noe usikkerhet når deltakerne selv fikk bestemme intensiteten under intervallene :-). Kanskje er det uvandt å ikke få klare meldinger på NMT-treninger….

Ha en strålende helg, og vel møtt til NMT på Tirsdag med Jørgen Heggelund (HI) og Kine Storholt (HJI).

nmt på lørdag i snø

NMT på Lørdag 15. februar 2014

Mye man kan si om mangt og mange i disse OL – » går ikke helt vår vei» tider men det er bare en ting man kan si om de 12 + 1 NMT deltakerne som stilte til start i dag. HÆRLIG!!! Først og fremst en HÆRLIG gjeng og for det andre en HÆRLIG innsats. Lørdag er lørdag…..sludd er sludd…og vått er godt når man kjenner at det er fordi man har rørt seg akkurat passe nok. Når det er sagt så rører de fleste absolutt mer enn akkurat  » passe nok» på lørdagskroppen. Noen ønsker å bruke økten til å få tatt seg litt ekstra ut, og med to sekvenser dvs. til sammen 6 x 2 min. løpeintervall i motbakke fikk de nettopp det. Andre ønsker å holde et roligere tempo og det er fult mulig, man legger listen selv i forhold til egen ønsket innsats. Det viktigste er som alltid at man deltar. Dagens styrkeøkt bestod av kjente øvelser; push-up, dips, vanlig og sideveis planke. For litt kulturell inspirasjon dro vi på med par øvelser alla Svanesjøen. Det må sies at øktens damer Kristin, Marit, Marianne, Anne Katrine og Cherry Donna ligger et hestehode foran når det gjelder koordinasjon og eleganse men ingen var søtere enn dagens gutta boys – Tom, Finn Cato, Einar, Zoltan, Gaute, Andreas og Olav. I god stemning forlater vi nok en gang roens perle Brønnøya. Avslutningsvis på oppstillingsplass dro vi på med noen nye parøvelser. Rygg mot rygg knebøy – krevende øvelse men bestått med glans. Deretter » drakamp» – likeså – bestått. I kollegialt treningsfellesskap avsluttes det med synkronisert spenst hopp med felles høylydt nedtelling. I fare for å gjenta meg selv så er det bare en ting som kan sies om disse lørdags øktene – GOD STEMNING – GODT TRENT!!!

Lørdags hilsen fra Kine

NMT på Torsdag 13. februar 2014

Vi var 22+2 som møtte opp til trening i kveld. Det var vått og slapsete.  Nokre løpedrag med snømåka for å skyve unna litt vatten og slaps på oppstillingsplass, var på sin plass, med tanke på det som venta deltakarane i kveld. Det var lagt opp til ei sugande økt der eg vissta at alle kom til å bli slitne og våte, men forhåpentlegvis klare å halde varmen gjennom økta.

Økta var den same som forrige vekes tysdagsøkt; intervall i utvida «barnehageløype» 6-5-4-3-2min intervall med 1min pause mellom draga, MEN, i kveld med innlagt 5 meter salamander på oppstillingsplass og 10 dips på gjerdet på toppen. Salamander i bånn, før deltakarane skulle slite seg opp bakken, -det sette sine spor, og det var visst litt «akk og ve!» på toppen i flg. makker Erik B. Alle var våte på hendene etter intervallen; men ingen sure miner, -ikkje ein kommentar! -For ein gjeng!

Første styrkesett med vekt på eksplosiv utførelse, 3 runder; 20 sek. på, 20 sek. av. Siste sett; uthaldande styrke/funksjonell styrke, 30 sek- pr øving, seks øvingar, to runder, ingen pause! Trur du vi unngjekk å legge oss på bakken fordi det var vått og surt? -Nei! «NMT ute, året rundt», vi toler kulde og vatten, fordi vi jobbar hardt, held varmen og humøret oppe, alltid, saman! I kveld var det dog lite «chitt-chatt» etter endt økt: rett heim til velfortent dusj!

Takk for i kveld, og god vinterferie! -Fordi du fortener det! NB! Vi køyrer laurdags-NMT førstkomande laurdag og neste, for dei som er heime! Tysdag og torsdag utgår, som vanleg i skuleferiar.

P.S!  Eg skal sende NMT-helsing frå Tri Trang Beach i nest veke!

-Erlend og Erik-

bilde(98)

bilde(100)

 

NMT på Tirsdag 11. februar 2014

Lavt skydekke, små yr i luften, og gradene på pluss siden. 33+2 deltakere, kvinner og menn, stilte til fellesstart i NMT på tirsdag. Spenningen var til å ta og føle på men stemningen på topp. Arrangørene meldte om en tøff løype i vente. Lange partier med stigning, 8 x 2 min. løpe drag i motbakke. Deltakerne trippet på startstreken. Fløyten gikk og alvoret var i gang. Gule vester gikk i skytteltrafikk opp og ned Høgdaveien i et vanvittig tempo. Og det ble da akkumulert noen høgdemeter! Flere siktet for gull. Svetten silte, klær ble kastet, og alle løp inn som vinnere.

Men gullet var fortsatt ikke i sikret. Det gjenstod å vise rå muskelstyrke; 2 sett med 4  øvelser for overkroppen. Deltagerne har mer eller mindre ukentlig vært utsatt for samme påkjenninger. De vet å være best når det teller mest. En etter en nærmere de seg mål, og smaken av gull anes bakerst i ganen. I tillegg viser de evnen til samarbeid og god lagånd. Parvis innhenter de gullet og vi er vinnere alle sammen nok en gang.

Treningshilsen fra Kine og Einar

bilde(97)

bilde(93)

bilde(95)bilde(94)

NMT på Lørdag 8. februar 2014

Nok en lørdagsøkt gjennomført på Brønnøya. Og hvilken opplevelse det var for de 2+14 NMTerne i solskinnet.

2014-02-08 11.49.26

Igjen ble det en forholdsvis rolig økt på mellom 9 og 10 km. En god økt for å forbedre oksygentransporten og øke utholdenheten. Enkelte tok også muligheten som ble gitt til å kjøre noen raskere 2 minutters drag. 2014-02-08 10.13.09

 

Vel tilbake på oppstillingsplass avsluttet vi økten med enkle styrkeøvelser for overkropp, kjernemuskulatur og bein.

Takk for en god start på helgen!

Treningshilsen fra Espen og Tord-Arve!

NMT på Torsdag 6. februar 2014

31+2 deltakere er et strålende oppmøte på en fuktig torsdagskveld med 0-føre og mye snø. Vi er så imponert over deres lojalitet, innsatsvilje og gode humør – vi blir aldri lei av å være instruktører for en slik gjeng.

Dagens meny bestod av oppvarming i terrenget, intervall 5×3 min med stigning for hvert minutt og avslutningsvis utholdende «syrestyrke» på bein og overkropp. Kombinasjonen av høy kvalitet på intervalldelen og utholdende viljebasert styrke gir utfordringer for både kroppen og hodet, og ikke minst – det gir resultater!

Lørdag kjører Espen og Tord-Arve rolig langkjøring ispedd enkel styrke, samt innlagte intervaller for dem som ikke har hatt to økter denne uken. Vel møtt!

-Tord-Arve og Carl-Fredrik-

bilde(111)

bilde(105)

bilde(104)

bilde(103)

bilde(102)

bilde(100)

NMT på Tysdag 4. februar 2014

25 + 2 møtte opp til kveldens økt. Utfordrande ver-tilhøve i dag, null-føre. På grensa mellom vått/glatt og blautt/hardt. Eg valde bort blaut og råten snø til fordel for utvida «barnehage-løype» opp bak klubbhuset. For dei utan pigg var det nok glatt, men vi såg at dei fleste meistra føret bra! Lyder slo kneet sitt på veg under bommen i kveld,- vonar det vil gå bra med foreskreven medisin: ro, is, kompresjon, elevasjon. Intervall: 6-5-4-3-2min med 1min. pause. Styrke-sirkel: tre runder a fem øvingar med 20sek. på, 20 sek. av. Meir pause enn vanleg, kortare arbeidsperiode,- vekt på eksplosivitet og maks kraft! Dessert i form av tradisjonell uthaldande styrkesirkel, 6 øvingar a 30 sek; høge kneløft (HK), Amerikaner (burpees), helspark (rævspark/RS), situps, rygghev og spensthopp. Vi rakk akkurat å få med HK og Amerikaner på runde to før tida var ute. Takk for flott innsats og ikkje minst; GOD STEMNING!

-Erlend og Jørgen-

bilde(90)

bilde(94)

bilde(91)