Månedlige arkiver: mai 2013

NMT på Torsdag 30. mai 2013

NMT-instruktørene er etter kveldens to økter mektig imponert over de 19+26 deltakernes innsats. Pang! Det var åpenbart ingen som sparte på kruttet da vi for første gang gjennomførte løpsintervaller i den meget godt preparerte og lett kuperte «Aall-løypa» rundt Vendla Barnehage. Her fikk alle prøvd seg på både oppover- og nedoverbakker, langdrag, utfordringer på passe glatt og «gjørmat» (trøndersk!) underlag, og med fare for potensielle flått-bitt ( obs!).

Strålende innsats !!! Den ble selvsagt ikke dårligere under kveldens styrkeintervall som til slutt endte i en  2 minutters amerikaner som ga hver enkelt den maksimale gode trenings- og ikke minst mestringsfølelsen. Ut av komfortsonen!

NMT-Treningshilsen fra Kine & Jørgen


NMT Sykkel #4 Onsdag 29. mai

Endelig ble vi en skikkelig gjeng som fikk gjennomført bakkeintervallene på sykkel. Takk til David, Einar, Erlend, Johnny, Lars F, Zoltan og undertegnede som gav full gass i bakkene.

Som vanlig syklet vi i regn, men denne gangen betydelig mindre mengder enn på de første 3 øktene. Temperaturen var også høyere, så i dag var det rett og slett bare deilig å sykle. Melkesyren og pulsen var riktignok langt utenfor komfortsonen, men etter en dusj, litt mat og høye ben på sofaen foran en spennende runde Pandoras på Paradise Hotel føles det bare veldig godt.

Nå blir det spennende å se om vi klarer å få med enda fler enn 7 deltakere på neste økt slik at knivingen blir enda større på alle nivåene.

Statistikk fra dagens runde kan dere se her: http://www.youtube.com/watch?v=YEh6bBmwRrs

Vi trenes,

Øyvind

NMT på Tirsdag 28. mai 2013

Dagens NMT økt hadde fokus på utholdende styrke, der en styrkesirkel med 10 øvelser ble etterfulgt av korte spurtintervaller. Også de med innlagte styrkeøvelser. Styrkesirkelen ble gjennomført med 20 sekunder arbeid og 10 sekunder pause. Til sammen ble det da nesten kontinuerlig jobbing i 5 minutter. Det hele ble repetert 4 ganger med kun et drøyt minutt pause. Det så tøfft ut, men likevel ikke mer enn vi klarer å gjennomføre på en effektiv økt.

Ikke mindre tøfft var de avsluttende spurtintervallene med innlagt styrke. Overkropp og spesielt bryst og mage hadde allerde fått kjørt seg hardt, men det var langt fra ferdig før henholdsvis 5 og 6 intervaller var gjennomført. 2 pushups med klapp, 5 roende situps og halvannen amerikaner ble fullført på begge langsidene av basketbanen. Pushups med klapp var kanskje litt i overkant av hva som lot seg gjennomføre etter en slik økt, men noen grenser må vi jo ha igjen å passere!

Ny sykkeløkt i morgen fra 19:30 – 21:00 passer for alle siden det var mindre fokus på bein i dag 🙂

Ellers så sees vi på Torsdag til samme tider.

Kine og Øyvind

NMT på Torsdag 23. mai 2013

Totalt 46 deltakere fordelte seg på kveldens 2 økter, som bestod av stigningsløp i intervaller på 5×3 minutter. Gode 2 min. pauser mellom dragene gav stor fart og høy kvalitet på gjennomføringen. Styrkedelen konsentrerte seg om overkroppen i kveld, med spesielt fokus på mage og rygg.

Nok en gang var det knallbra innsats fra hele gjengen, og det er bare utrolig motiverende for oss instruktører å oppleve. Nye økter på tirsdag hhv. kl. 19:00-20:00  og 20:15-21:15.
Husk å melde dere på i forkant.

Hilsen Øyvind og Tord-Arve

NMT Sykkel #3 Onsdag 22. mai 2013

Like sikkert som at det regner på onsdagene i mai er det at det gjennomføres 3 tøffe bakkeintervaller  à  8 – 10 minutter på sykkel i NMT regi. Før dagens oppstilling må jeg riktignok innrømme at tanken på at dette var det siste forsøket på å få i gang faste økter med NMT Sykkel slo meg. Men så dukket David opp og etter de første få oppvarmingstråkkene så kjentes det ikke så galt ut likevel. Vannet som fyllte skoene i den første vanndammen var varmt og det regnet ikke mer enn at brillene tok unna den verste spruten. Det er rett og slett en sånn dag man opplever at trening i gruppe er det som både gjør at man kommer seg ut og at man klarer å presse seg litt ekstra.

David gjennomførte sin første økt på sykkel for året, men som de fleste har sett er det ikke noe i veien med beina eller kondisjonen hans. Oppvarmingen gikk derfor i litt høyere tempo enn vanlig og første intervallen startet med maks fart. Selv har jeg forbedret tiden opp bakken med halvannet minutt siden første sykkeløkten så jeg hadde et lite overtak opp de siste bakkene. Men det er ikke noe tvil om at det blir tøff kniving med David også på sykkel fremover. Håper flere blir med de neste gangene og får oppleve effekten disse øktene gir. Husk at øktene passer for alle uansett sykkelerfaring eller form. Alle vil sykle like lenge i tid, men forskjellen vil være hvor langt opp bakken man kommer før man må snu. Så ingen skal være redde for at de holder igjen for de andre i gruppen!

Vel møtt neste onsdag og i morgen til vanlig NMT.

Øyvind (og David.)

NMT på Tirsdag 21. mai 2013

Endelig kom det en økt med den klassiske NMT 8 tallet! 20 +17 deltakere var i godt humør og spente på dagens økt etter 4 dager med grill mat og hygge.

Veldig hyggelig med våre 2 nye deltakere fra Asker (Anita og Inger-Helene). Dagens økt startet med lett jogg rundt barnehagen før vi gjorde oss klar til intervall i den klassiske 8’ern. Pyramide intervall med 30 med 30 sek pause. 2min, 3 min. 4 min. 3 min og 2 min. For hver passering av rekkverket kjørte vi annenhver gang med 5 stk pushups og 10 stk dips. Intervallet er tøft men vi er imponert over innsatsen til begge gruppene.

Deretter dro vi hele veien ned til basketball banen for å kjøre en 3 blokker med styrke. 2 øvelser pr blokk som skulle gjentas 4 ganger. Mao 4 min med effektiv trening.  Her fikk spesielt mage og bryst muskulatur kjørt seg.

Til slutt kjørte vi en intervall del 2 som hadde gleden av å tilby mange av deltakerne en god del melkesyre i beina. Vel gjennomført alle sammen og vi blir inspirert av innsatsen deres. Melding til alle: Husk å melde dere på øktene via nettsiden.

God NMT hilsen Carl-Fredrik og Jørgen

NMT på Torsdag 16. mai 2013

Med norske flagg og NMT finstasen på, lå det an til god stemning på kveldens to NMT økter. Med 17+18 deltager som hadde mot i blikket, stål i bein og armer løp vi inn solnedgangen på Hvamodden.
Med en lystig gjeng gikk oppvarmingen lett gjennom skog og mark før vi toget oss inn på Hvamodden hvor alle gjennomføret 2X8 minutter intervall. Og her var det mye bra løping og alle fikk kjent godt på det å løpe på lengre tidsintervaller. Bra jobba!
For at pausen mellom dragene, som var  på 4 minutter, ikke skulle bli for lang var det lagt inn både elghufs og lett jogg.
Etter intervallen ble det gjennomført en styrke bolk hvor fokus lå på stabiliserings musklene. 6 øvelser ble gjennomført med 1 minutt arbeidstid pr øvelse. Med push up m/ sideveis forflytning, diagonal håndstående planke og superwoman burde vel alle komme seg inn i både bunda og dress i morgen.
Fornøyd og med «god følelsen» etter økten rettet vi nesen hjemmover og alle var skjønt enige om at 17. mai vil bli en fin dag – uansett vær!
Vell gjennomført alle sammen og hurra, hurra, hurra for NMT!
Hanne og Espen

NMT Sykkel #2

Tredobling av antall deltakere siden økt nummer 1 lover godt for videre fortsettelse med NMT Sykkel. Og med flere deltakere kommer gruppedynamikken som gjør at vi klarer å presse enda mer ut av dragene. For min del var det Geir som gjorde at jeg måtte tråkke til litt mer enn jeg trodde jeg hadde kapasitet til, mens hakk i hel kom ny deltaker Christian Ferner. Finn Cato tok fram sin punkterte uvaskede sykkel i dag (som vi fikk skiftet slange på før start) og med noen få turer til på setet er han nok med helt der fremme slik han gjort det med løpingen siste trekvart år.

Sees for en ny NMT økt i morgen og 3 nye økter neste uke.

Øyvind

 

 

NMT på Tirsdag 14. mai 2013

Dagens NMT økt nr 1 var historisk med 50/50 fordeling kvinner / menn. Dette er en trend NMT håper å se mer til. Tilsammen deltok 20 + 19 på kveldens økter, der både kondisjon- og styrke del ble gjennomført på Hvamodden i lettere frisk bris. Enda friskere var gjengen som ga max under kveldens intervaller med annenhver 2 og 4 minutters intervall i 7 omganger. Her var det mulighet til å kjenne både på fart og utholdenhet på flat mark….gode drag og topp insats !!!

For å bygge opp må det brytes ned…..noe de fleste fikk kjenne på under kveldens styrkedel med fokus på kjernemusklatur og ikke minst bein….som kronen på verket ble det avlutningsvis i god NMT-ånd gjennomført en 1 minutters amerikaner.

Strålende innsats på alle man og ikke minst dagens tre nye deltakere som vi håper å se igjen!!!

Husk ellers at Øyvind Buer stiller med ekstraservice for de som vil trimme sykkellårene til Birken eller andre sykkelritt i morgen kl 1930. Meld dere på til flott sykkelintervall, som vanlig her på siden vår. Torsdag er det Hanne og Espen som skal trene oss andre,- vel møtt!

-Treningshilsen fra Kine og Erlend-

 

NMT på Sykkel, onsdag 8. mai 2013

Den første NMT-økten på sykkel ble gjennomført i vårlig regnvær, men behagelig temperatur sørget for at 1 + 1 deltakere fikk seg en flott økt som absolutt fristet til gjentakelse.

Etter en god oppvarming i rolig tempo opp til Tanumplatået startet gruppen på to på den første av i alt tre bakkeintervaller opp til Vestmarksætra. Hver intervall tok ca 9 minutter og pulsen var da langt inn i rød sone.

Begge deltakerene var enige om at det var en fantastisk økt og at dette er noe som vil passe alle uansett nivå. Gjennomføringen vil da være at man kjører intervallene i eget tempo, forhåpentligvis i en gruppe som passer hver enkelt, og når tetgruppen har gjennomført sine tre intervaller snur de og tar med seg de deltakerene som er på vei oppover på sin siste intervall.

Når alle er samlet igjen kan gruppen starte nedsyklingen tilbake til Nesøya for en felles avslutning. En slik gjennomføring vil ta 1 time og 30 minutter som er nøyaktig det vi ønsker at en slik økt skal være.

Håper å se flere deltakere allerede førstkommende onsdag.

Einar og Øyvind

Video: NMT Sykkel #1