Månedlige arkiver: november 2013

NMT på Lørdag 30. november 2013

En lørdag uten trening er en lørdag uten mening i følge 13 + 2 spreke NMT deltakere som etter en runde med god gammeldags linjegymnastikk tok ferden fatt til naturskjønne Brønnøya. Dagens økt var en god blanding av lett løping, 2 løpeintervall ( 3 x 2 min.) med styrke inkludert, og en egen styrkeøkt med fokus overkropp og kjernemuskulatur. Absolutt en økt hvor hver enkelt kunne avpasse tempo og innsats etter ønske og behov.
Stemningen var god, praten gikk lett, alle ble vi svette og lette til sinns og i kropp! Vi øktes igjen til uken og førstkommende tirsdag gjennomføres NMT-økt nr. 300!
Lørdagshilsen fra Kine og Espen

NMT på Torsdag 28. november 2013

2+23 NMT’ere fikk løpt fra seg litt denne varme høstkvelden. Vi varmet opp en runde i en ny intervallrunde, før vi kjørte en større runde rundt gressbanen – med noen innlagte styrkeøvelser. Så kjørte vi 5×5 min. med innlagt strekk for utfall og spensthopp – deilig! De siste 10 min. gikk så fort at vi såvidt merket av vi kjørte ytterligere spenthopp, dynamisk planke, kneløft og diagonalstrekker. Dagens amerikaner ble gjennomført med E-K-S-P-L-O-S-I-V-I-T-E-T! 3x pause så 3x! Vel gjennomført alle sammen! Tor Magne takker for meg som instruktør i denne omgang. Men – vi sees plutselig på en NMT-trening! Keep up the good work!

NMT-hilsen fra Tor Magne og Kine


NMT på Tirsdag 26. november 2013

2+33 deltakere på kveldens økt hadde ekstra fokus på styrke. Til vanlig bruker NMT øktene å bestå av utholdende funksjonell styrke, men i dag var det altså styrketrening som skulle gjennomføres.

Men før styrketreningen var det som vanlig en runde oppvarming etterfulgt av løpsintervall der vi løp 6 minutter x 3, med 1 minutts pause.

Styrketrening skal være så tungt at man kun klarer noen få repetisjoner før man er helt utmattet. Øvelsene måtte derfor tilpasses slik at de ble enda tyngre enn vi har vært vant til. Til å hjelpe oss hadde vi derfor fått hjelp av Andrè Moan Børstad som var med som hjelpeinstruktør.

Øvelse 1 var pushups. Og for å gjøre denne øvelsen tyngre forsøkte vi å jobbe mest mulig med en arm av gangen. Den andre armen ble benyttet som en støttearm ut til siden. Jo lenger ut til siden jo tyngre ble øvelsen for den andre armen.

Øvelse 2 gikk på bein. Først raske høye spensthopp der vi skulle sparke oss selv i baken. Deretter gikk vi over på dype knebøy, men også her ønsket vi å fokusere på en fot av gangen. Den andre foten ble da plassert fremfor oss som en støtte mens de sterkeste kunne forsøke å ikke bruke støttefoten i det heletatt.

Øvelse 3 var en plankeøvelse fra utgangsposisjon pushups, der vi skulle gå tre «skritt» fremover med armene, og holde denne utstrakte posisjonen så lenge vi kunne. Og så repetere dette til total utmattelse.

De fleste av oss har etterhvert opparbeidet god kondisjon og  utholdende styrke, men vi har tydelig godt av enda mer fokus på ren styrketrening. Det vil derfor bli flere innslag med ren styrketrening på NMT øktene fremover.

Så nå er det bare å øve seg hjemme slik at styrkeøktene går bedre fremover.

Kveldhilsen fra Øyvind og Andrè
NMT på Lørdag 23. november 2013

Det var 20 + 2 NMTère som var ivrig å komme i gang med treningen på denne november friske lørdagsmorgenen. I lett behagelig tempo gikk turen over til Brønnøya hvor det på Pilodden brygget ble » bygget» muskler til den kommende ski sesongen. Vekselsvis push-ups og dips på 50 – 40 -30 – 20 sekunder jobbing.
Jada det svei litt på slutten og handleposen må i dag bæres av den som IKKE har vært på trening. Og til Marit så håper jeg til tross for møre muskler at du fikk malt ferdig!
I lett tempo førte veien oss videre tilbake til Nesøya og til Hestsund. Styrkesirkler med 3 øvelser for bein og sete med ryggen mot tre og 90 graders vinkel i beina, par øvelse for magemuskler og en løpe intervall med spretne har hopp på beachen. Kurt fikk ekstra utfordring med undertegnede på fanget under økten og Zoltan telte 57 ringer i trestubben.
Med andre ord nok en gang god stemning og det glædes allerede til neste lørdagsøkt!
Trenings hilsen fra Kine og Tord-Arve
                                                   (Takk til Kurt for bilde)

NMT på Torsdag 21. november 2013

25 deltagere startet økt 295# med en lett oppvarmingsrunde opp klubbhus-bakken ned til Hvamodden og så videre rundt opp til øvre parkering ved grusveien. Her ble det gjort unna en kjapp runde med høye kneløft og dype knebøy før vi gikk i gang med intervalldelen på 4×4 min med 1 min pause. Deretter fulgte et 4-delt styrkeprogram, og en liten dessert.

Dagens økt var en litt roligere intervall, med en tøffere styrkedel, med for noen kanskje et par nye øvelser. Gjennomføringen var meget bra, og folk pushet seg til de var tomme for krefter. Styrken var preget av eksplosiv og funksjonell styrke, en utfordring for de fleste!
Husk NMT på Lørdag med Kine og Tord-Arve!

Hilsen Erik og Erlend

NMT på laurdag 16. november 2013

Økt# 293 gjennomført! 10 pluss-grader, 2+22 motiverte og positive deltakarar i herleg harmoni rundt idylliske Brønnøya ein laurdags morgon midt i november er sjeldan kost!

Laurdagsøktene har som mål å alltid vere over 10km totalt, i løpet av 90 min. I dag la vi inn lett uthaldande styrke med fokus på stabilitet mage/rygg på Pilodden. Så la vi inn 5x2min bakke-løp der det var rom for å presse seg litt, for dei som ønskte, og hadde behov for det. Etter litt round & about på sør-austre del av Brønnøya, fekk vi lagt inn ein liten sesjon med høge kneløft og harehopp i motbakke, før vi jogga roleg attende til idrettsanlegget. I og med ulik tilbakelagt distanse på intervallen, låg total distanse mellom 10 og 12 km for deltakarane. Praten gjekk om laust og fast, turen var prega av humør og latter. Som han sa, mannen: «Og alle var samde om at det hadde vore ein gild tur!»

Takk for i dag, og vel møtt til ny økt tysdag med Carl Fredrik & Jørgen.

-Espen & Erlend-

NMT på Torsdag 14. november 2013

I kveld startet 2+24 med lett jogging rundt bjørkeskogen og fotballbanene, før vi gjorde oss klar for ukas andre pyramideintervall (1-2-3-4-4-3-2-1) med et 3-delt styrkeprogram til slutt. Dere hadde fokus gjennom hele økten og det var en fryd å se på hvordan dere presset gjennom når de siste intervallene kom. Som sikkert en del av dere kjente i dag, er det litt godt å komme seg ut av komfortsonen, det er der forskjellen og magien ligger. Tung pust og godt slitne ben ble det i dag også. En god test for psyken og viljestyrken!

Ps. Husk NMT på Lørdag med Erlend & Espen!

Hilsen Katrine W. og Erik B.


NMT på Tirsdag 12. november 2013

I dag møtte det opp 42 NMTère (råtasser!), som var mer enn klare for effektiv og funksjonell trening. Og dette var min aller første NMT-økt som HI! Bare å ta utfordringen det 🙂 Vi startet med en god oppvarming på ca 15 min, der vi også løp igjennom intervallløypa. Kveldens intervalldel var en V- intervall: 4-3-2-1-30sec-30sec-1-2-3-4 med halvparten av jobbtiden som pause. Hensikten med en sånn type intervall som dette var at dere ikke skulle spare på kreftene til det tyngste partiet men få kjenne på det å gi gass fra starten av. Og akkurat den oppgaven synes jeg  dere mestret til fulle! Etter en vel gjennomført intervall forflyttet vi oss opp til basketballbanen for å kjøre 4 deler styrke: 1. del – vanlig knebøy 30 sek, vanlig push-ups 30 sek og båten statisk i 30 sek. 45 sek. hvile . 2. del – eksplosivitet. Knebøy med hopp 30 sek, push-ups med klapp 30 sek og dynamisk båt 30 sek. 45 sek. hvile 3. del- sideutfall 30 sek, side push-ups 30 sek og side crunch 30 sek. 45 sek. hvile. 4. del- knebøy med sidespark 30 sek og planken i ca 45 sek. Litt småskravling blant folk, så jeg måtte gjenta meg selv noen ganger. For meg var dette herlig debut-økt; inspirerende å se at folk gir det de har – og litt til! Vi sees igjen til ny økt på Torsdag. Gleder meg 🙂

Ta en velfortjent kveldshvil! Hilsen Katrine og Kine.


NMT på Lørdag 9. november 2013

21+2 lørdagsfriske medlemmer deltok under  NMT på lørdag. I samlet flokk og i lett jogg gikk turen til Nesøya Naturreservat. Lett løpeintervall i motbakke, 4 x 2 min. Noen kunne selvsagt ikke dy seg og dro selvsagt på litt, ellers fart og intensitet opp til hver enkelt.

Lett jogg videre i små prate tempo til Hestsund – KOSELIG! Styrkesirkel inne på Hestsund Friområde med god variasjon i øvelser og GOD STEMNING! Lett og ledig jogg videre, passering Hvamodden Friområde, litt sjøluft og bratt stigning opp til utsiktspost – HÆRLIG! Retur idrettsanlegget via den berømte og godt kjente Aall-løypa – ARTIG!

Avslutningsvis siste runde styrkesirkel før alle av dagens deltakere inkludert instruktører kunne si seg godt fornøyde med 90 minutters treningsøkt i godt lag.

Takk til alle for den beste starten på dagen! Ble du kanskje litt KLAR også?

Lørdagshilsen fra Kine og Tord-ArveNMT på Tysdag 7. november 2013

32 deltakarar og to instruktørar møtte opp til trening denne fine haustkvelden. Økta i kveld var retta mot litt lenger samanhengande løp, med godt innslag av bein og litt eksplosivitet og frekvens på den uthaldande styrkedelen til slutt. Vi varierar, bevisst, mellom dei enkelte øktene kvar veke, og frå veke til veke for at DU skal få best mogleg treningsutbytte av ditt medlemskap hjå oss!

God oppvarming i barkebakken så 5x4min intervall på den lange grusvegen inn til tennis-bobla, 4x Amerikaner i søndre ende på parkeringsplassen, 10 x Høge kneløft i nordre ende mot bobla. Pause 1 min.

Fin intensiv styrkedel med 2 sett a 4 min med 2 x 4 øvingar a 30 sek. Heldigvis, og til stor jubel, rakk vi desserten som bestod av Spensthopp og Høge kneløft på ubestemt tid styrt av underteikna. Her fekk alle kjenne på syra og evna til å halde kneløftet oppe. Kneløft på slutten av eit løp skil klinten frå kveiten!

Ikkje å forgløyme: Nytt friskt ansikt; Tone, -dette klarte du fint! 🙂

Vel møtt til ny forfriskande laurdagsøkt med Kine & Tord-Arve 0930-1100!

Treningshelsing

Erlend & Erik