Månedlige arkiver: april 2019

HARDtrening på Tirsdag 30. april 2019

25 valgte seg april og ble med på månedens siste økt!

Og det var tydelig at flere ville noe med økta. Vi startet friskt med 5 x 4 minutters intervall med 2 minutters pause. De litt lengre pausene ga rom for å ta i litt ekstra på dragene, og den muligheten ble vel benyttet. Laget fikk NY rekord for Damer på 1 runde i Aall-løypa med tiden 2.03 ved Kristina Maria Holm!

Styrkeøkten var av den uttømmende varianten. Rygg med planke tap og sideplanke, mage med roing og sykling, en fots hoftehev for setemuskler, hofte og hamstring, pushups for bryst, kjernemuskulatur og triceps, og squat med hopp for benmuskulatur.

Takk for innsatsen og ønsker dere alle en riktig god 1. mai. Håper ikke stølhet setter en stopper for planlagte aktiviteter, det være seg appeller på Youngstorget, hagearbeid, Nesøya rundt, eller avslapning i solen.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 25. april 2019

21 medlemmer stilte opp for en god dose frisk luft og fysisk aktivitet!

Etter 15 min. med to 8èr runder i Gjøs-løypa samt påfølgende oppvarming av store muskelgrupper (Høye Kneløft + Knebøy med dobbeldipp og tåhev og Bred Armheving + Statisk Rygghev, ) ved Vendla Bhg. bar det med fokuserte blikk ned til Tartan og Gress. Her var det på ny klargjort for det vi «lurte» med sist torsdag, nemlig flagg og kjegler på en lang linje. Da tenker mange sitt, og det må vi også øve på. Laget lar seg ikke mentalt vippe av hverken flagg eller kjegler; viljen til å våge et møte med evnen er sterk!

Først ut; 2 x 6 min. med parvise rotasjonsløp, veksling mellom løp (fritt kjeglevalg) styrke (statisk 90 grader + Armheving og Knebøy med dobbeldipp og tåhev + Dips). Bytte av partner og øvelser, kreativt og veldig spennende for de involverte.

Så rendyrket løp 10 x 45 sek., 15 sek. pause, fritt valg av kjegle for vending. Dagens utfordring: Velg deg et drag på 80-90% av din kapasitet og se hva som skjer. Aktiv pust & puls pause før en felles kombinasjon av vekselsvis Dynamisk Rygghev og Hoftehev (2 varianter å velge mellom) i 20 sek. «På» og 10 sek. «Av» – sammenhengende i 2 min. x 2.

Avslutning t/r på tvers av banen med 5 x 2 øvelser; 1) sideveis h/v, 2) spark bak, løft foran, 3) håndball h/v, 4) forlengs/baklengs harehopp og 5) Løp baklengs over og tilbake. Planke som venteøvelse. Og helt sånn for for sikkerhetsskyld; avslutning med MageBonanza.

Tiden flyr når man har det såpass gøy utendørs, og like brått som det startet var det slutt. Lykke til med Sentrumsløpet til de fra HIT som våger seg dit! Og til alle andre; nyt ROLIG langløp, ski, sykkel, svøm eller tur – eller hva enn en velger å gjøre for seg og sine i helgen.

HIT og helgehilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 23. april 2019

32 medlemmer var fulle av energi på første økta etter påske!

En fantastisk påske med strålende vær i store deler av landet er over, og da er det bare å kjøre på med nye harde treningsøkter. Det ble en frisk start i Aall-løypa med 2-4-6-4-2 minutters intervall med ett minutts pause. Deretter uttømmende styrke med dips (på gjerdet), planke (strake armer og normal stilling), spensthopp, roing, squats med hopp, push-ups, russian twist og sykling. Geir hadde med sønnen Georg, tidligere norsk juniormester i skyskyting. Og det syntes godt at det var en idrettsmann som var med. Høy fart i løypa og sterk på styrkeøvelsene.

Takk for innsatsen!

Treningshilsen fra Espen og Einar

Medlemstilbud fra GetVital Sports AS

HITère får 25% på ALT i Nettportalen til GetvitalSports.
– unntatt allerede rabatterte varer/Outlet (30-70% rabatt).

Sko, sekker, svømmedrakter, sokker, flasker, vester, sandaler …

Du må være registrert i Nettbutikken. Bruk Rabattkoden HIT.
HUSK å bestille èn størrelse opp fra din normale skostørrelse!

Hør med andre HITère om deres erfaringer med bla. løpesko fra Altra.
Se også under OUTLET, kanskje finner du sko (30-70%) i din størrelse.

 

HARDtrening på Torsdag 11. april 2019

22 stilte opp for Laget og HARDtreningsøkt #888!!

Fra oppstilling via Gjøs-løypa til Aall-løypa. Der var det klargjort for 8 min. (lang oppvarming, 50/60% fart) – 8 min. (lengre enn langt, 60-70% fart) – 8 min. (lengst, 70-80% fart) løp i Aall-løypa, 2 min. aktiv pause mlm dragene. Utfordring: Jevnt økende rekkevidde, + 250 meter per drag? En mental prøvelse; da viljen ble bedre kjent med evnen.

8 styrkeøvelser på Tartandekket, 30 sek. (jevnt og kontrollert, hengetid) – 20 sek. (raskere, jevn flyt) – 10 sek. (høyfrekvent) sek. innsatsperiode, 1 min. pause mlm øvelsene.

  1. Armhevinger m sideveis forflytning
  2. Rygghev (2 trinn under 30 sek)
  3. Hoftehev, variant 1 eller 2
  4. Sax Vertikal alt. sykle
  5. Sideveis Planke H, senk og hev hofte
  6. Sideveis Planke V, senk og hev hofte
  7. Hoppende utfall, alt. knebøy m tåhev
  8. Skøytehopp, alt. spensthopp

Takk for oppmøte, og steike bra innsats! Laget vokser på nye prøvelser og utfordringer. Mot til å våge mer. Differensiering og akkumulering. Hyggelig med Øyvind Buer på økt – mer i vente.

Påskehilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 9. april 2019

28 sterke medlemmer satte fart i Aall-løypa!

Sol og pent vær, men fortsatt litt kaldt og surt. Da er det godt å få opp varmen med 6 x 3 minutters intervaller i Aall-løypa. Før løp fikk vi plass til litt uttømmende styrke med 4 x 20 sekunder med dips, pushups og roing.

Etter løp ble det AMRAP styrke på øvre kunstgressbane. To og et halvt minutts arbeidsinnsats og tre styrkeøvelser med 8 repetisjoner. Rygghev, rygg rotasjon h/v, spenshopp, utfall, mountain climber, push-ups, squat, planke tap, legghopp, utfall skrå og diagonalstrekk h/v.

Takk for sterk innsats.

Treningshilsen Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 6. april 2019

Totalt 14 stilte opp for DAMEtrening! Ninni og Anne Lene gjøre at DAMElaget nå teller 82.

Som sist lørdag startet vi opp med et par oppvarmingsrunder med retningsendring i Aall-løypa, avbrutt av armhevinger, dips, høye kneløft og knebøy med et lite hopp i omganger av 30-20-10 sek. Deretter gikk vi i gang med et 2 x 4 min. langt «vårslepp» i den 500 meter lange rundløypa. Fartsøkning med min. 15% på Runde 2! Kupert og terrenggående; her gjelder det å disponere egne krefter. Fuglekvitter og solskinn, litt høyfjells-/påskestemning med snø på den ene kortsiden. Det ble observert både hestehov og blåveis rundt i løypa, i tillegg til et rådyr med spesiell interesse for intervaller.

Etter løpetur i skog og mark første 30, ventet mykt kunstgress og flatere forhold. Damene ble møtt med annenhver utfall og knebøy på tvers av banen. Pause med 2 varianter av hoftehev, før mer utfall og knebøy over til motsatt side. Retur bestod av 2 Spensthopp frem og 1 tilbake. Armheving Bonanza 10 sek på og 10 sek av i 1 min. x 2.

Løp 50% ut til vendepunkt, armhevinger og retur. Ny pulstopp: Løp 4 x 80-90% av kapasitet fra midtsirkel til 16 meter. Så var tiden kommet for å teste i hvilken grad den mentale og muskulære tåleevnen spiller på Lag; vi spiller «Rullerende øvelser»: Alltid èn løper ute som holder hjulet i gang; de andre bytter øvelser (mage/rygg kombo) ved hver veksling. Damen lot hjulet spinne non-stop i 2 x 2 minutter! Etter avslutning og dessert med ytterligere mageøvelser sa det digitale 10.30.59!

DAMELaget avrundet økta med sluttet sirkel, og et rungende lungebrøl som ga god gjenklang. Knips! LAGbilde av dagens DAMElag. TAKK til hver og en, innsats og smil smitter!

Sol OPPgang i dag kl. 6.28, Sol NEDgang 20.11 = 13,4 Timer med Dagslys. Nå er den lyse fine tiden her, og den blir her i 6 måneder. Med 4 nye på 2 økter teller DAMElaget 82, og et snitt for året på 14,5. Flere damer på Laget og et høyere snitt enn fjoråret er utvikling i riktig retning.

Del og inviter, så blir vi fler!

Lørdagshilsen fra Einar

HARDtrening på Torsdag 4. april 2019

25 strandarbeidere med kunnskap og erfaring fra effektiv og funksjonell trening utendørs hele året stilte opp for Laget og HARDtrening på Hvamodden! Mor & datter Anne Katrine og Andrine Gjøs manøvrerte seg elegant gjennom 60 min. med HARDkjør 🙂

Litt sommer, litt vinter. Vardåsen skianlegg i det fjerne, båtliv på sjøen, måkeskrik og blåveis. Dette var kulissene for kveldens lett kamuflerte Type 2 økt (50/50). Mye styrke, like mye løp.

Etter en runde ytterst på H-odden og rundt det Gule Huset bar det ned til hjertet av Friområdet for instrukser: 4 stasjoner x 4 min. med 1 min. pause x 2 runder. Alle stasjoner med innslag av løp og styrkeøvelser – valg av 6 eller 12 repetisjoner. Mange i bevegelse samtidig på ulike måter.

Stasjon 1 – «Gule Huset»: Spensthopp + Skøytehopp + 100 m Motbakkeløp.
Stasjon 2 – «Leketøysbutikken»: Rygghev + Roing – Løp 2 runder + RyggCrawl + Vertikal Saks.
Stasjon 3 – «TujaBakken»: Fjellklatrer + Beinopptrekk, Løp opp/ned TujaBakken.
Stasjon 4 – «Strandliv»: Dips + Armhevinger + Løp 1,5 runde + Hopp 2 frem, 1 tilbake.

Retur Nesøya Idrettsanlegg på slaget 20.30! Sluttet Sirkel med informasjon/påminnelse om (1) Vipps Faktura, (2) DAMETrening på lørdag og (3) HIT Aktivitetsprogram for mai, juni og august.

HIT-hilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 2. april 2019

Årsbeste! 34 deltakere fikk med seg første økt i april og premiere i Aall-løypa!

Vi startet kvelden med lett oppvarming i Aall-løypen, før vi gikk over til kombinasjon av intervalløp og styrke. Først 4 x 2 minutter i Aall-løypa, før vi gikk over til 3 minutter AMRAP styrke på friidrettsbanen. Deretter 8 x 45/15 løp, 3 minutter AMRAP, 8 x 45/15 løp, 3 minutter AMRAP, og til slutt 6 x 45/15 løp.

Tungt og godt.

HIT jobber med å etablere Vipps faktura for våre medlemmer og trenger derfor at dere sender en e-post (hitrening@gmail.com) med mobilnummer, samt en bekreftelse på at det er greit med Vipps faktura.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HJELP til selvhjelp!

9 av 10 ønsker efaktura. I mai har HIT som mål å kunne tilby medlemmene faktura direkte i Vipps og Nettbank. Bekreft ønske om Vipps ved å sende (1) OK Vipps og (2) Mobilnummer til hitrening@gmail.com.