Månedlige arkiver: oktober 2021

DAMEtrening på Lørdag 30. oktober 2021

13 DAMER lot seg ikke skremme av litt skrømt på Hvamodden!

Siste DAMEøkt i oktober, 2-sifret plusstall på gradestokken, gradvis stigende sol, og særdeles lørdags blide damer. Nok en gang gikk turen til det Gule Huset for en økt med overvekt av styrke (Type 3).

Startet med 6 løpedrag på annenhver 1 og 2 minutt. Korte drag og høyt tempo var planen, og det gikk som planlagt 🙂 DAMEne kjørt hardt allerede fra start, og de som før kanskje smågikk i oppoverbakken jager nå som ville dyr ryggen til DAMene foran 😀

Da var tiden inne for styrke ute på odden. Først fikk armer og overkropp gjennomgå, deretter var det rompe og lår sin tur. Avsluttet kalaset med en drøy 4 minutter Mage-Bonanza. DAMEne fikk det de kom for, og mer til. Innsatsen styrer de for det meste selv, men vi kan nå feire at vi tar flere Push-Ups enn før 🙂 Fremgang og utvikling!

❤️ for Lag & Folk / Kine Storholt
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Torsdag 28. oktober 2021

Brønnøya var arena for løpsintervall servert 18 hardhauser!

Til tross for litt vind, så var det mildt og godt treningsvær (13 grader), og mange måte kaste jakke og luer. På programmet sto 4-2-4-2-4-2 med 1 minutts pause. Godt å se at farten også varierer på mellom de korte og de lange dragene.

Vel tilbake på idrettsanlegget kjørte vi en styrkeøkt ved rekkverket ved parkeringsplassen ved barnehagen. Arbeidsinnsats 4 x 30 sekunder pr. sett.

 1. Push-ups og dips
 2. En fots knebøy høyre og venstre
 3. Foundation grunnposisjon og good morning
 4. Løpsstyrke for hofteleddsbøyer høyre og venstre
 5. Foundation med albupress og strekk av hamstring
 6. Utfall framover og bakover
 7. Foundation strekk og bøy

Takk for super innsats og god helg når den tid kommer.

Treningshilsen fra Espen og Albertine

HARDtrening på Tirsdag 26. oktober 2021

30 fikk med seg 12 30 sekunders fartsfylte intervaller og 3 seige 4 minutters drag!

En kjent, og for noen kjær økt, sto på programmet. Musse-intervaller kombinerer utholdenhet og fart, og er moro for både de utholdende og de raske. Spesielt moro var det at vi hadde med en nybakt norgesmester på 800m med Jan Fagerheim. Han delte noe av æren for gullet, og de to sølvmedaljene, med intervalløktene på HIT.

Styrkeøkten var 2 runder, 8 øvelser og 45 sekunders arbeidsinnsats:

 1. Planke med beinhev
 2. Squat med hopp kombinert med knebøy med tåhev
 3. Mage med beinløft
 4. Push-ups med skulder touch
 5. Planke med hoftevri
 6. Hoftehev
 7. Roing
 8. Kålorm med push-ups

Takk for god innsats. Det ble til og med tid for å studere stjernehimmelen under økta.

Treningshilsen fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

DAMEtrening på Lørdag 23. oktober 2021

16 stilte opp for DAMElaget og 60 min med kondisjon, styrke og sjelero!

Sol OPP 0817, ned 1746. Dagslys i 9 t 29 m og 26 s. 2 måneder til Vintersolverv, 21 desember. Solskinn og frisk luft fra 0930-1030, 60 min jakt på velbehagsfølelsen i kropp og topp!

Fra Nesøya Idrettsanlegg bar det rett ned til Hvamodden og det Gule Huset for motbakkeintervaller: 6 x 2 min, 1 min. pause. Gjennomløpning – før gjentatte opp og nedturer; det er noe Laget har lang og positiv erfaring med. Elsker motbakke! Så da måtte vi bare ha det. Som det fremgår av vedlagte spillefilm med meget sterk rollebesetning; veldisponert og disiplinert gjennomføring av alle 16 på dagens DAMElag. Etter løp følger styrke, i 3 akter: Styrkefrekvens 1 bak det Gule Huset, sekvens 2 på Brygga og sekvens 3 på kaia ved stranda i Vestre Vei. Gode basisøvelser, fra topp til tå. Var du der ikke, henger du etter!

Sola stekte, D-vitaminer og rett-i-kroppen energi-innsprøytning. Mental helse. Utsyn, klarsyn og vidsyn. Ingen synsbedrag! Med en solid dose styrke unnagjort var tiden inne for nok et spektakulært LAGbilde, ute under åpen himmel. Gode minner er verdt å arkivere for all tid. Flere av damene har hatt en supersterk treningsuke med HIT. Helårskroppen bygges gradvis og Lagvis. Flere befinner seg i, eller er på god vei inn – i flytsonen. En fin sone å oppholde seg i!

Etter effektiv og funksjonell trening, hva passer da bedre enn restitusjon for kropp, og sjel. Sola på sitt HØYESTE og mest intense 1302, da er det svært passende med et avkjølende KALDTbad og et brennhett VARMTbål. Fantastisk badedag og fargerikt BADElag. Sosialt, hyggelig og avslappende. Varmt på stranda i dag, speilblankt vann. Grip muligheten! Bål tent, mange badegjester. Forvirrede forbipasserende, flagg, medaljer og fakler. Italienere, franskmenn og nordmenn. Bruce Springsteen, Adele og Rihanna. Helt valgfritt selvsagt, men anbefales å prøve. Advarsel! Magi kan oppstå før du aner det. Du risikerer å ville mer av det samme, vann over hodet eller ikke.

Velkommen tilbake for det ene (DAMEtrening), det andre (KALDTbad & VARMTbål) – eller iblant: ja takk, begge deler! Arrivederci! Au revoir!

STREKK-deg-lenger-hilsen fra Kine & Einar

❤️ for Lag & FolkBesøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening på FB

DAMElaget på Lørdag 23. oktober 2021

HARDtrening på Torsdag 21. oktober 2021

23 stilte opp for å bygge videre på helårskroppen, lagvis og gradvis!

10 min oppvarming før variasjoner av løp/styrke kombinasjoner.

Seksjon 1
4-kant variasjonsløp rundt B-bingen: 1/4 Baklengs & Sidelengs + 1/4 Løft & Spark + 1/4 Hoftevri h & v + 1/4 Kort & Langløp). 2 x 2 min m/ R-endring. S-løp på L-sidene, pust/puls ned på K-sidene. 2 x 2 min m/ R-endring.
Seksjon 2
Hinderløp over gress og tartan: 8 min løp, 8 reps v/ passering styrkezone:
1) BjørneKrabb, 2) HareHopp og 3) SalaMander.
Seksjon 3
Att & fram er dobbel lengde: Stigende løpslengde, synkende ant. 8-6-4-2 = 20 reps. av:
1) Norsk-Amerikaner, 2) Spensthopp og 3) Armhevinger. Knebøy ved retur.
Seksjon 4
Styrkesirkel på grus: Walk-All-Over-You (Steg over Kropp), Spensthopp, Vertikal Sax og Hoftehev Skrå/Rett. Løp på kommando.
Seksjon 5
Dessert: 30 Felles SpenstHopp! Fordelaktige bakdeler krever sitt.

Avslutning i ÅPEN sirkel! Godt gjort, bra gjennomført. Litt bedre, hver gang. «Rygglidelser er anslått å koste samfunnet totalt 13-15 milliarder årlig, og er dermed det helseproblemet som koster aller mest

Foredrag med Olaf Tufte i Asker Kulturhus: «Lidenskap, struktur og selvdisiplin. Bli bedre, for deg selv og de rundt deg».

HIT-hilsen fra Einar & Espen

❤️ for Lag & FolkBesøk www.hitrening.no. Følg HARD Intensiv Trening på FB

HARDtrening på Tirsdag 19. oktober 2021

28 hardhauser lot seg ikke stoppe av vinterens første snø!

Riktignok hadde det meste forsvunnet, men vått og mørkt var det med yr i lufta. Og da er det fort gjort å bli litt yr, noe flere ga uttrykk for at de ble. For hva er vel bedre enn å dra i samlet flokk til Brønnøya og løpe 5 seige og herlige 4 minuttersdrag? Sterk innsats av alle, både veteraner, voksne og ungdommen.

Tilbake på idrettsanlegget ble det en styrkeøkt tilpasset de våte forholdene. Vi holdt oss ved autovernet ved parkeringsplassen barnehagen og der ble følgende øvelser kjørt med 4 x 30 sekunders arbeidsinnsats:

 • Push-ups og dips
 • Knebøy med tåhev og squat med hopp
 • Foundation training med good morning
 • Utfall fremover og bakover
 • Foundation training i utfallsposisjon

Og med det var 60 effektive minutter med trening utendørs gjennomført.

Takk for innsatsen og den gode stemingen dere bidrar med.

Treningshilsen fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

DAMEtrening på Lørdag 16. oktober 2021

13 fra DAMElaget stilte opp for en serie opp og nedturer på Hvamodden!

DAMElaget har funnet sin favoritt. Laget av vært rundtomkring på flere fine steder på øya, men dagens lokasjon er definitivt DAMEns favoritt. I fint driv går turen først ned til sandstranden innerst i vestre vei ved de fine strandhusene. Der høres bølgeskvulp, måkeskrik og utsikten til Brønnøya og Oslofjorden er som et vakkert maleri. At det svir i lår og rompe etter flere runder knebøy i ulike varianter merkes knapt 🙂

Lett på fot og i riktig mentalt fokus søker DAMEne mer ro og styrke ytterst på bryggekanten. Push- og situps går som en drøm.  Videre til » Det Gule Huset» for fart og fræs i motbakke! Pyramideintervaller på til sammen 7 drag – fra 1 minutt opp til 4 og ned igjen. DAMEne er på plass og gir full gass.

Avslutningfæst med styrke i solfylte hage. Lett servering i form av bulgarsk utfall, dips, og diverse før DAMEne i kjent stil avrundet det hele med et LAGbilde, smil og jubel/brøl 😀

Takk for OPPmøte og tOPP innsats! Utelivet nytes i fulle drag.

Treningshilsen fra Kine og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Torsdag 14. oktober 2021

19 fikk brynt seg på en god gammeldags «NMT-økt»!

Oppvarming med gjennomløpning av trasè og gjennomgang av innlagte øvelser og hinder (under Tufte app, opp GRANITTtrapp og over BINGEkant). Deretter gikk Laget rett løs på 3 x 8 min løp m/ 2 innlagte styrkeøvelser i hinderløypa à 8 rep – 2 min. pause. Uten å blunke! Bytte av øvelser for hvert 8-drag: (1) SpenstHOPP + SALAmander, (2) ARMhev + UTfall og (3) RYGGdiagonal + HAREhopp. Fokus på jevn disponering, tilpasse fart og frekvens/utslag på øvelsene.

Økta ble avsluttet med 3 PARøvelser à 4 x 30 sek./30 sek pause: (1) RYGGskyv & RYGGtrekk, (2) Krum & Slå og (3) BEINkast. 2 PARøvelser à 2 x 30 sek./30 sek pause: (4) KNEbøy m ROTasjon og grep og (5) Hev Klapp & Push Klask. For de innfødte.

Avslutning i SLUTTET SIRKEL! Fakler og 3 x Hurra for Niklas, som virkelig vet hvor og hvordan en B-dag skal feires! Snipp, snapp, snute – så var 60. min. med fysisk aktivitet ute, ute!

Minner om DAMEtrening på Lørdag m/ Kine S. fra 0930-1030 (PÅmelding via FB arr./SKAL) med mulighet for påfølgende KALDTbad & VARMTbål fra 11-13.

Sjekk nytt MEDLEMStilbud! Litt NMT Historikk!

NMT-hilsen fra Einar & Espen

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Tirsdag 12. oktober 2021

36 løp 6 3 minuttere og uttømmende styrke med 6 30 sekundere!

Flotte treningsforhold i kjølig høstvær. Nyklipt gressplen ble arenaen for løpsintervaller, og alltid «nyklipte» kunstgressbanen ble arena for styrke. Løp i mørke og uttømmende styrke i flomlyset. Variert øvelsesutvalg:

 1. 6 x 30: Ryggcrawl / Planke tap / Planke med sidevri
 2. 6 x 30: Squat med hopp / Knebøy med tåhev / Knebøy med sideveis bevegelse
 3. 6 x 20 / 10: Pushup diamant / Skulder touch / Smal / Rotasjon / Vanlig / Sideflytt
 4. 6 x 25 / 5: Roing / Beinløft / Crunch
 5. 6 x 30: Skøytehopp / Hoftehev / Utfall

Og helt til slutt 2 2 minuttere med kombinasjon av løp og styrke. Neste som i gamle dager med NMT. Det er lov å mimre.

Takk for herlig innsats. Vi ses.

Treningshilsen fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

Skal, skal ikke? Bestem deg.

Sitter stille inne og lurer på om du klarer å ta deg godt ut med HARD Intensiv Trening?

Om du er «kvalifisert» til å delta, at du først må begynne å trene før du kan begynne å trene? Om det rett og slett kan bli litt for HARDT, at moderat trening nok hadde passet deg bedre? Sekundene, minuttene, timene, dagene, ukene, månedene og årene går, dine spørsmål består. Ung/gammel, trent/utrent, kvinne/mann/, elite/mosjonist, tykk/tynn, høy/lav, bred/smal – alle er velkommen til en utendørs kveldsøkt med HIT. Det gir en god dose frisk luft, styrker hjertet og lungene, muskler og sener, ledd og brusk – og brenner kalorier mer enn noe annet. Du kan risikere å komme på offensiven. Og som vi sier: «Klarer du oppvarmingen, klarer du økta!».

For å oppleve stemningen og energioverføring ute med Laget må du nesten bestemme deg for å våge å være der. Sammen med de andre. Det blir liksom ikke helt det samme stille foran skjermen. Hvorfor gule vester? (1) Sikkerhet. Vi er mange, vi trener på alle årets tider, og vi forflytter oss – også i mørketiden. (2) Kommunikasjon. Ditt navn på vesten for din del, for instruktørene sin del og for de andre deltakerne sin del. (3) Uniformering. Vesten avklare roller, nøytralisere variasjoner og distraksjoner. Rød = Instruktører og Gul = Deltaker/medlem.

Du kan få trene hardt nok med oss. Hardhetsgraden bestemmer du mest selv. Vi har forskning og erfaring i ryggen når vi sier at HIT gir resultater om du øver jevnt og trutt. Som alt annet må du øve for å bli god på noe. Vi øver fast 2 dager i uken, hele året. Det hjelper en god del, på veldig mye. For å få det til må du først bestemme deg, og deretter gi evnen tid nok til å innhente viljen. Tren lenge nok utendørs til alle årstider så får du det uansett bedre på flere måter.

LAGhilsen fra HIT

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

IMG_8967