Månedlige arkiver: januar 2019

HARDtrening på Torsdag 31. januar 2019

18 stilte opp for Laget og HARDtrening på siste økta i januar – Type 3 (Overvekt styrke)!

Minus 4 grader og lett snøfall. Oppvarming i den flotte 8-talls signaturløypa med dobbeltspor satt i snøen over friidrettsbanen og gressletta under en tidligere HIT-økt. Viktig med gjenbruk.

Ned på oppstillingsplass for styrkeøvelser Del 1 – på 2 linjer rettet mot hverandre for 8 felles styrkeøvelser, alle med 2 x 20 sek. innsats og 10 sek. pause:

 1. Høye kneløft
 2. Push-ups m forflytning
 3. Spensthopp med klokkerotasjon
 4. Ro-Ro eller «sitt på vippen»
 5. Skøytehopp
 6. Russian Twist/Scam
 7. Ryggvipp arm og bein
 8. Hurtigtrippløp – på stedet

Opp på i snøen for 2 x 6 minutters kontinuerlig 8-talls løp, med innlagt retningsendring. 1 min . pause mellom dragene. Fartsøkning (+10-15%) siste 60 sek. av hvert drag.

Ned på oppstillingsplass for styrkeøvelser Del 2 – på 2 linjer rettet mot hverandre for 8 felles styrkeøvelser, alle med 2 x 20 sek. innsats og 10 sek. pause:

 1. Ut og sammen/sax v
 2. Sykle h/v skrå ut
 3. Opp og ned/sax v
 4. Ut-sammen hopp/sprellemann
 5. Hoftehev sideveis H
 6. Hoftehev front
 7. Hoftehev sideveis V
 8. Hoftefeste, hoppende utfall

Deretter 2 par-øvelser, 4 runder a`30 sek, 10 sek. pause:

 1. Trillebår over oppstillingsplass
 2. Sit-ups med boksing

Avslutning med a) 10 sek. på-10 sek. push-ups og høye kneløft, og b) en 2 min. planke-bonanza med tapping av armer og bein.

Hilsen Einar & Espen

HARD Intensiv Trening Aktivitetsåret 2018

Idrettslaget HARD Intensiv Trening (HIT) har som formål å drive funksjonell og effektiv trening utendørs året rundt – for folk flest. Siden oppstarten i 2011 har HIT gjennomført over 860 kvalitetsøkter kontinuerlig uten èn kansellering eller et avbrudd, alltid med 2 instruktører! Det er en rekord vi er stolt av, og som vi er trygge på står seg lenge og vel.

I 2018 leverte HIT totalt 124 HIT-økter med et snitt på 24 medlemmer per økt! Årets første økt samlet 28 medlemmer en vakker tirsdagskveld i januar. Årets siste tirsdagsøkt samlet 30 medlemmer. Et veldig jevnt og stabilt år, med det høyeste aktivitetsnivået Laget har hatt.

I HIT er det 45% kvinner og 55% menn. 45% av medlemmene har postnummer utenfor Nesøya. I Q4-2018 engasjerte Laget 4 instruktører. 270 personer har deltatt på økter med HIT siden oppstarten i 2011. Den månedlige treningsavgiften for HIT i 2018 har som i 2017 vært kr. 90 per økt x antall økter per måned. Treningsavgiften vil forbli uendret også i 2019!

Søndag 3. juni arrangerte Laget for 1. gang  «DAMEturmarsj 2018» – et eventyr fra virkeligheten: 7,5 timer, 1.000 høydemeter fordelt på 33 km, og gjennomført i 30 varmegrader fra Nesøya til Sundvolden Hotel. Der ventet partner, rabarbradrikke, bad i Steinsfjorden, dusj på hotellet, måltid på hvite duker under åpen himmel – og sjelero. Den beste turopplevelsen er den du deler med andre! Litt av en dag.

I forkant av En HARD Dagsmarsj 2018 arrangerte HIT 3 «mobiliseringsmarsjer» av ulik lengde og varighet: Ring 1 og 2 på Krokskogen (Ca. 21 km over 6 -7 timer), og en annerledes tur fra Nesøya til Asdøljuvet. I tillegg til turmarsjer har det også vært organisert rolig langkjøringsøkter i helger, bla. en opplevelsesrik tur til vakre Vikerfjell med de nærmeste 1000 meters toppene til Oslo.

Søndag 19. august arrangerte så Laget for 5. gang «En HARD Dagsmarsj 2018» gjennom Asker & Bærum: 14 timer, 54 terrenggående km, 7 topper og 2.000 høydemeter. Etter 14 timer var det over for de 32 (18 kvinner og 14 menn + hunden Bella) som marsjerte inn i solnedgangen ytterst på Hvamodden. Dette anbefaler vi alle å prøve seg på. Det går så lenge og langt det går!

I september 2017 tok styret beslutning om å levere «DAMEtrening på Lørdag» i 12 måneder. Totalt deltok 81 Damer på minst èn eller flere av 39 økter, og på det meste møtte 28 damer til samme økta. Målet om 75 på DAMElaget ble da oppnådd, men snitt oppmøte over 12 mnd. ble for lavt. HIT-styret besluttet derfor å tilby «DAMEtrening på Lørdag» som annonserte økter.

Laget rakk også å arrangere Julebord i Sandvika med hele 30 medlemmer tilstede! Det sosiale er viktig å utvikle, knytte tettere bånd og skape nye nettverk. Vi håper på mer av det samme i 2019.

HIT har fått på plass Grasrotandel; send SMS «Grasrotandelen 898562352» til 2020 (tjenesten er gratis). Du kan når som helst bytte grasrotmottaker. Laget har også fått Vipps på mobil fra DnB (#129718 / HARD Intensiv Trening). 

Laget har i 2018 hatt fokus på fysisk aktivitet og bedre folkehelse for folk flest. HARDtrening på Tirsdag og Torsdag, DAMEtrening på Lørdag, TURmarsjer og ROLIG langløp har vært Lagets måte å vise vei mot bedre helse. HIT er en frivillig organisasjon hvor èn viktig oppgave for styret er å sikre forbedringer og forenklinger på alle områder i driften av Laget. For fortsatt rasjonell drift/admin. og lav treningsavgift ser Laget på muligheten av å implementere en raskere og enklere betalingsløsning som bedre sikrer rettidig innbetaling.

En TAKK til våre samarbeidspartnere for sine bidrag gjennom året; Asker Økonomi (Øko. og regnskap), KIWI (sponsorat En HARD Dagsmarsj og DAMEturmarsj), Sundvolden Hotel (mat, drikke og forpleining DAMEturmarsj), Suunto (GPS Treningsklokker) og GetVital med Altra (Sko/tilbehør). Mye lettbeint velvilje, godt samspill og forståelse for frivillighetsarbeid.

Gruppedynamikk, effektivitet og intensitet på øktene er kjernen i Lagets virksomhet. Konseptet revideres årlig for å sikre «Beste Praksis». Endringer har vært implementert de siste par årene i tråd med nye studier/forskningsresultater. Laget er opptatt av kontinuerlig forbedring i form av å gjøre kontrollert inn- og utfasing av ulike konseptelementer. Faste rammer, variabelt innhold.

Tirsdag 19. desember holdt Kine Storholt (Styremedlem/Instruktør) sin siste HIT-økt etter 6 år i tro tjeneste for NMT og HIT med 30 medlemmer på plass. Et stolt, vemodig og minnerikt øyeblikk for mange. Takk for fantastiske og opplevelsesrike år Kine, du er enestående!

Styret vil også rette en STOR takk til alle våre viljesterke og engasjerte medlemmer som utgjør Laget. Takk for følget i 2018 og velkommen tilbake i 2019. Takk til våre trofaste følgesvenner, samarbeidspartnere – og medlemmenes partnere. Én for alle, alle for én. Utendørs, hele året.

Fortsatt god jul & godt nytt år!

Nesøya, desember 2018

HARDtreningshilsen fra Styret i HIT
Einar Aall/Styreleder, Kine Storholt/Styremedlem og Espen Gjøs/NK og Styremedlem.

HARDtrening på Tirsdag 29. januar 2019

8 kalde og 24 varme deltakere bakset med snø og pyramideintervall!

2-3-4-5-4-3-2 sto på programmet med et minutts pause. 8 kuldegrader og fine forhold for løp, og et lite parti med løs snø fikk pulsen et ekstra hakk opp. Tradisjonell styrkeøkt 4 x 4 minutter med 30 sekunders arbeid pr øvelse ble kjørt på kunstgressbanen. Push-up kne/albue, rygghev, amerikaner og russian twist i første runde. Utfall, push-ups, spensthopp og mage med løft i andre, og planke med tapping, roing, mountain climber og knebøy i tredje. Og til slutt gjentok vi første runde.

Herlig innsats og treningsglede. Og et svært hyggelig gjensyn med Kine (Styremedlem HIT) som trengte en HARD treningsøkt. Velkommen tilbake 😉

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 24. januar 2019

25 jobbet for harde livet i 60 minutter og gjorde HIT-økt #866 til en fest!

Laget tok på seg arbeidet med å løpe 4 intervaller på 12-4-4-12 min. Kupert trasè, med innlagt motbakke og styrkeøvelser under 12 min. dragene. 4 min. dragene fikk en annen profil og gjennomføring. Mer løpsvennlig, ingen styrkeøvelser for å sikre høyere fart. Variasjon i fart og intensitet er viktig. Bryte mønsteret, disponere egen kapasitet. Notere oss også for flere kvinner enn menn på økta i kveld. Damene knekker koden og får resultater, jobber langsiktig.

Gratulerer til Cathrine som hadde sin første prøveøkt i kveld. Hun disponerte smart under både løp og styrke, sikkert godt hjulpet av sin triatlon-bakgrunn. Vi håper å se mer til tøffe Cathrine.

Dugnad: 100 på Laget i 2019!

HIT-hilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 22. januar 2019

29 medlemmer fikk temperaturen opp på Brønnøya på en kjølig januarkveld!
Kveldens program var 6 x 3 minutter intervalldrag med 1 minutts pause. Flotte treningsforhold og nesten hele Vendelveien for oss selv, med unntak av et par personer på ski og trukket av hunder.

Vel tilbake på idrettsanlegget ble det uttømmende styrke. 6 x 20 sekunders arbeidsinnsats med fokus på en muskelgruppe. Ryggcrawl/planke med tap, spensthopp og squat med hopp, brede og smale push-ups, og roing og russian twist. Og til slutt 1 minutt med skøytehopp for å opprettholde Storholt-tradisjonene!

Førstkommende søndag vil det inviteres til langløp, ca 21 km. Oppmøte og start på Nesøya idrettsanlegget kl 0900. Følg med på nettsiden og Facebook.

Takk for god innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 17. januar 2019

9 kalde minusgrader og 22 varmblodige deltakere skapte knitrende god stemning i kveld!
Kveldens økt besto av 10 x 2 min. harde intervaller m/ 1 min. pause i en løype som kombinerte flatstrekk, et par småbakker og en sløyfe i løssnøen på Øvre Bane. Fakler og flagg langsetter løypa. Laget feirer at hver dag og hver økt er en fest!

Etter løp kjørte vi 5 styrkebolker, hver med 3 øvelser a`20 sek. x 2 runder på Øvre Bane.

(1) Diagonalstrekk h, rygghev, diagonalstrekk v
(2) Spenshopp, hoppende utfall og fjellklatrer
(3) Sideveis planke h, push-up og sideveis planke v
(4) Statisk knebøy, benopptrekk og roing
(5) Høye kneløft, skøytehopp og russian twist

Aldri har Laget hatt så mange i så god form, midtvinters! Det blir spennende å se hvordan den økte kapasiteten vil komme til nytte og anvendelse i 2019! Nykommer Kim hadde sin 3. HIT-økt i kveld, fint å se hvordan han bolter seg fast.

Avsluttet med et realt brøl i sluttet sirkel. NB. Laget mobiliserer til ROLIG langløp neste søndag!

Treningshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 15. januar 2019

28 medlemmer fikk opp pulsen med pyramideløp i motbakke!

Intervalldrag på 4, 5, 6, 5 og 4 minutter sto på programmet og det ble løpt fort både oppover og nedover. Noen glatte partier var det, men de fleste holdt seg på beina. Og de som måtte nedpå litt, gjorde det med stil. Det dannet seg flere fine grupper og dermed ble det lettere å gjennomføre en tøff økt som dette.

Styrkedelen ble innledet med tre runder med AMRAP (2 minutter). Tre øvelser med 8 repetisjoner på hver. Etter dette ble det uttømmende styrke – 5 x 15 sekunders arbeidsinnsats på samme muskelgruppe, og med øvelser for mage (roing/russian twist), rygg (planke), overkropp (pushups), bein (utfall med og uten hopp) og hele kroppen (amerikaner) fikk vi dekket det viktigste.

Takk for god innsats. Vi ses på torsdag.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 10. januar 2019

26 valgte å IKKE FØLGE anmodningen i forkant om å holde seg inne!

De kom ut for å holde seg inne med Laget, bare for å bli møtt med sukker, skare, vagling, basking og glipptak. Oppvarmingen var å lage ferdig dobbeltsporet i traseen. Strandløp på 3 min. – 1 min. pause – 10 x 45 sek. / 15 sek. pause – 1 min pause – 3 min. – 1 min. pause – 10 x 45 sek. / 15 sek. pause – 1 min . pause og til slutt 3 min. Format 8-tall på 3 min. drag og TIMEglass på 45 sek. Innerspor ble til ytterspor – krysninger og retningsendringer for mer dynamikk. Variasjon av løpeteknikker, mye pust & puls. Parvise styrkeøvelser på oppstillingsplassen. Sluttet Sirkel og lungebrøl. Alle vel hjem, topp innsatsvilje!

Vintertreningshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 8. januar 2019

32 sterke og utholdende ga gass på årets andre HIT-økt!

Kveldens program besto av 6 x 4 minutters intervalldrag i en runde opp bakken mot blokkene ved idrettsanlegget og ned igjen over friidrettsanlegget. Flotte treningsforhold og gode muligheter for å sette fart opp bakken, og enkelte hadde også noen herlige elgklyv i løssnøen. Det dannet seg flere jevne løpsgrupper hvor det ble byttet på å ligge i front.

Etter løp ble det uttømmende styrke. 6 x 20 sekunder på samme muskelgruppe, og med øvelser for rygg (planke tap og løfting av en fot), mage (roing og russian twist), sete/lår (knebøy og squat med hopp), overkropp (push-ups med og uten rotasjon) og bein (delvis statisk utfall). Dermed fikk vi tatt det viktigste. Og til slutt ble det også tid til noen seige minutter med planke.

Kim hadde sin første økt med HIT, og klarte seg meget godt. Så har han da også deltatt på En HARD Dagsmarsj og vet hva litt om hva som kreves.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 3. januar 2019

GODT nytt år! 26 stilte opp på HIT-økt #860!

Et par minusgrader, glatte forhold. Etter en god oppvarmingsrunde fikk dagens Lagoppstilling boltre seg med tallrekken 6-2-6-2-6-2. Utfordrende føreforhold begrenset mulighetene, men løsningen ble ende-til-ende gjennom anlegget med bom og autovern som vendepunkt. Fartsfylte drag, god dynamikk. Ingen så ut til å ha ligget stille på latsiden med rødvin og ostepop. Fremgang å spore, mange har helt tydelig brukt høytiden til ekstra påfyll av fysisk aktivitet. Typiske HIT medlemmer. Etter løp ventet 15 minutter med stasjontrening. 2 øvelser per stasjon, 2 runder med 20 sekunders innsats før rotasjon. Avsluttet med 3 min. i planke. Etter 60 minutter med effektiv og funksjonell trening utendørs vinterstid er det lov å nyte følelsen av velbehag innendørs.

Flott innsats, Laget fikk en frisk start på 2019!

Treningshilsen fra Einar og Espen