Månedlige arkiver: juni 2013

NMT på Torsdag 27. juni 2013

Damenes aften! En nydelig sommerkveld med totalt 46+2 deltakere hvorav 70% var damer. Det er artig å se hvor flink dere er til å inspirere hverandre.

Kveldens økt hadde fokus på kvalitet ved å kjøre korte intensitetsperioder med lange pauser, både på intervall- og styrkedelen. 4 nye deltakere gjorde et solid inntrykk og så ut til å trives med å ta seg skikkelig ut.

Neste 2 uker har vi enkle økter både tirsdager og torsdager fra 19:30 – 20:30.
Velkommen til alle som er hjemme, og til dere andre: «En riktig God Sommer»!

 

Hilsen Tord-Arve og Einar

NMT på Tirsdag 25. juni 2013

Dagens løpsfokuserte økter med 25 + 25 deltakere startet med pyramideintervall 1 – 2 – 3 – 4 – 3 – 2 -1 minutter på Hvamodden. Forholdsvis lange pauser på 1 minutt gjorde at farten kunne holdes jevnt høy gjennom alle intervallene.

Etter at de fleste hadde tatt ut det meste de hadde av løpskapasitet bar det likevel over i Tujabakken der det ble kjørt 2 x 2 minutter bakkeintervall med SitUpsSnurr i bunn av bakken.

Etter en litt roligere nedløping til idrettsbanen ble det gjennomført tre raske og effektive styrkeøvelser: PushUps, RussianTwist og Amerikaner. Alle med kort arbeidstid og korte pauser.

Øyvind & Einar

NMT på Torsdag 20. juni 2013

22 pluss 11 deltakarar på kveldens to økter. God oppvarming med krabbing og sidevgs krabbing i gode gamle barkebakken fekk puls og kroppstemperatur opp på godt arbeidsnivå. Intervall i Aall-løypa, 4-2-4-2 min med 1,5min pause. Markant fartsauke på 2min-intervallane,- BRA! Espen har sett ein liten foreløpig «benchmark» pr. runde med ca 1min 53 sek på ei runde.

Etter intervall, kom meir intervall, men i litt anna form: 3 x 4min med løping/krabbing/salamander/harehopp på tvers av lita grasslette (kastsektor for spyd ved friidrettsbana), styrkeøvingar i kvar ende. -Bein-tøft, bokstaveleg talt! Økt nr to fekk med seg desserten på 2 min løp på tvers av same grasslette, høge kneløft i kvar ende, ned på magen, opp og løp!

Jamnt svært høg intensitet i kveld,- godt kjempa! Gratulerer til dykk som møtte opp og gjennomførte med stil! -God stemning!

-Tor Magne, Carl-Fredrik og Erlend-

Økt# 1 – 19:00-20:00

Økt# 2 – 20:15-21:15

NMT på Tirsdag 18. juni 2013

Hoveddelen av dagens økt ble gjennomført på Hvamodden og bestod av en kombinasjon av løping og styrke, med hhv. 22+11 deltagere. 2 minutter løpsintervall med fartsøkning hvert halvminutt ble avløst av 2 minutter styrkeøvelser fordelt på 4 øvelser. De hele ble repetert 6 ganger med kun 30 sekunder pause mellom løp og styrkeøvelsene.

God disiplin i gruppene gjorde at øktene ble svært effektive og vi fikk derfor tid til 3 x 2 minutter med vekselsvis gående utfall og gående supermannpushups på Basketbanen.

NMT foreldre med 3 klassebarn, som var på skoleavslutning på Hvamodden under første økten, mente dagens økt så enkel ut og tok derfor nokså lett på det til å begynne med. Men det var ikke mange repetisjoner som skulle til før de opplevde noe helt annet…

Øyvind og Erlend

NMT i juli 2013

Det blir enkle NMT-økter de 2 første ukene av juli (2,4,9 og 11) fra kl. 19:30-20:30. Så tar vi en liten ferie de siste 2 ukene, før det braker løs igjen i august. Trening og form er ferskvare, så kontinuitet er viktig!

Vel møtt.

NMT på Torsdag 13. juni 2013

Til sammen 46 NMT’ere møtte opp på kveldens 2 økter, hhv. 24 NMT’ere på den første og 22 NMT’ere på siste. Veldig hyggelig med besøk av Hilde (søster til Eirik). Tøff dame som kjører friskt gjennom alle intervallene!

Dagens økt hadde minimalt med pauser. Vi startet det hele med pyramideintervall (2min,3min,4min,3min,2min) i utvidet 8 tall – med kun 30 sek pause. Deretter gikk det raskt over til funksjonell styrketrening. 2 øvelser som ble kjørt 4 ganger hver. Her fikk enhver anledning til å gå helt ned i kjelleren. Spesielt på den ene mageøvelsen. Desserten denne gangen ble en intervall med følgene øvelser: salamander, gående utfall, harehopp og full spurt. Knall innsats av alle. Ellers er det notert at Christoffer Solli nok en gang kjørte dobbel økt, og at vi fikk et hyggelig gjensyn av hurtigtoget Espen Gjøs som var tilbake fra skade .

Vi øktes på tirsdag! Hilsen Kine og Jørgen

NMT på Tirsdag 11. Juni 2013

Tilsammen 42 NMTère møtte opp på kveldens økt. Første økt med 20+2 og andre økt 22+2. Hovedfokus for økten var fart og løpeteknikk med 4×4 minutters intervall. Opp og frem med blikket, frem med brystet, skyve hoftene fremover og pendle med armene i farst retningen. 

I styrkedelen ble det lagt vekt på eksplosivitet, spenst og høy puls. Og her var det absolutt muligheter til å ta seg helt ut – noe som veldig mange gjorde. Pust og pes, ut av komforsonen og god stemning!  Så nå er det bare å restituere seg med hvile, bra mat og søvn – og så er alle klare for ny økt med Jørgen H. og Kine S. under NMT på Torsdag.

Bra innsats alle samme – og det er notert at Kristoffer kjørte dobbel-økt:)

NMT hilsen fra Hanne og Tor Magne.

 Oppsummering Økt#1 – kl. 19:00-20:00

 Oppsummering Økt#2 – kl. 20:15-21:15

NMT på Torsdag 6. juni 2013

Kveldens NMT på Torsdag ble for første for gang i NMT’s historie gjennomført med to kvinnelige innstruktører. Det ga selvfølgelig ingen demper på stemningen eller treningsiveren, snarerer tvert i mot. Kveldens økter ble gjennomført med 12+2 og 21+2 deltagere som fikk prøvd seg på en intervallpyramide med noe lengre løpedrag for å få kjent på egen utholdenhet. God fart i begge øktene! Enkelte kan nok presse seg mer, tørre å trå ut i den ukomfortable sonen som på sikt gjør oss sterkere. Og vi vil bli sterkere!

Under kveldens styrkedel fikk både mann og kvinne kjenne på å trene èn og èn muskelgrupppe – helt ut. Skal det bygges opp må det brytes ned. Nok en gang må vi tåle å kjenne på smerte, og den gode følelsen etter treningsøkten er ferdig veier ALLTID opp for svette, melkesyre og smerte!

NMT hilsen fra Kine & Hanne

Oppsummering Økt 1 – 19:00-20:00

Oppsummering Økt 2 – 20:15-21:15