Månedlige arkiver: desember 2013

NMT på Lørdag 28. desember 2013

Brønnøya på «kryss & tvers» med 2+11 deltakere og 11 x 2 minutters intervall i løpet av dagens 1,5 times økt og til sammen 10,8 km løpt. Inkludert styrke for armer, bein, og en drøy planke avslutningsvis. Heldigvis må jeg si at Kurt denne romjulslørdagen hadde dekket til på benken og serverte styrkedrikk på stett. Takk Kurt for ditt hærlige bidrag! Takk til alle dere andre også som er med på å gjøre disse lørdagsøktene til noe man går og smiler av resten av dagen. Jeg avslutter slik jeg startet min første lørdagsøkt: KOSELIG – GOD STEMNING – HÆRLIG – ARTIG – OG VI BLE KLAR!

Takk for i år og vi sees snart igjen!

Nyttårshilsen fra Kine og Erlend

 

NMT på Lørdag 21. desember 2013

Nissemor med sin gode medhjelper + 10 lørdagsblide deltagere var litt bekymret en lite stund om de burde heller valgt skøyter til dagens økt. Pigger i form av brodder eller på sko var nok et godt valg. Brønnøya hadde forøvrig, heldigvis må vi si, også isfrie områder.
Dagens økt kom seg på bortimot 10K, og når solen sakte med sikkert steg opp over øya fikk vi nok en gang bekreftelse på at dette er den rette måten å starte dagen på. Fysisk og psykisk er det viktig å komme seg ut i dagslyset i vinterhalvåret. Mens svetten siler må man også stoppe opp, ta et par utfall eller ti, la solstrålene komme inn dit der vi aller mest trenger det. Med et snev av vårfølelse og passe møre i armene etter push-ups og dips på Pilodden brygge sørget nissemor og følge for at beboere i Furuholmsveien våknet til lyden av bakkeintervall 4 x 2 minutter. Med svette panner og et godt pumpende hjerte gikk veien videre over til midtre del av Brønnøya. Nissemors medhjelper sørget der for at den som ville fikk øket pulsen ytterligere mens nissemor holdt fortet med godt koseprattempo ispedt styrke for armer og bein. Noen av dagens blide deltakere begynte nå å kjenne på litt surhet i beina, heldigvis ikke i humøret 🙂 Med » go» følelsen på plass og føttene i behold gled lørdagens NMT slede over mål. Og når man har vært snill og gjort som nissemor og den gode medhjelper sier, ja så får man en gave velfortjent og godt ment.
Julehilsen fra Kine og Espen
21.12.13 - 420131220_193120

Kontingent, tilbud og betaling i 2014

Kontingent
Medlemskontingenten for 2014 er fastsatt til kr. 400,- per måned.
Nye rekrutter trener gratis frem mot den 1. i neste måned.
Medlemskap er individuelle.
Treningstilbud
NMT på Tirsdag og Torsdag året rundt. Doble økter begge dager i høysesongen (mai/juni-okt/nov). Det planlegges for videreføring av ukentlig NMT på Lørdag og enkeltstående NMT Spesialøkter. Det leveres ikke økter på helligdager eller i felles-/høst-/jul-/vinter- og påskeferie.

Betaling
NMT har sagt opp avtalen med leverandør (DIBS) av betalingsløsning for kjøp av abonnementer/kontingenter. Alle abonnement med automatiske trekk er nå stoppet, og produktene tatt bort fra nettsiden.

I 2014 vil medlemmer motta en forskuddsbasert PDF-faktura til registrert e-post for perioder på 3 måneder per gang. 3 måneders medlemskap er valgt for enklere og mer kostnadseffektiv administrasjon, samt en økt grad av forpliktelse. Juli vil ha et tilbud om økter, men faktureres ikke. Ved skader/sykdom refunderes kontingent helt/delvis etter avtale. Medlemmer vil motta første faktura i løpet av januar måned for perioden januar-mars (3 mnd. x kr. 400,- = kr. 1.200,-).

NMT LOGO

NMT på Torsdag 19. desember 2013

Julen nærmer seg med stormskritt. Og selv om været ikke gir deg julestemning, så ble det da litt kos på kveldens økt med fakler. 15+2 spreke deltakere gjennomførte pyramideintervall med 1-2-3-4-4-3-2-1 minutters drag, og underlaget var stedvis småglatt. Flere har gått til anskaffelse av terrengsko med eller uten pigger, og det er absolutt å anbefale, både med tanke på sikkerhet og treningsglede.

Etter løpingen bar det ned på en forholdsvis tørr friidrettsbane hvor vi gjennomførte tre runder med styrkesirkel for hele kroppen.

Supert at så mange tar seg tid til å komme på NMT økt i julestria. Ny økt gjennomføres på lørdag 21. desember med Kine, og deretter blir det en romjulsøkt lørdag 28. desember.

Førjulshilsen fra Espen og Kine

NMT på Tysdag 17. desember 2013

Erik Børresen og underteikna vart mektig imponert over oppmøtet no midt i førjulsstria. 28+2 NMT-arar møtte glade og forventningsfulle opp. Dette vitnar om den gleda folk har av det vi driv med, og det varmar oss som er opptekne av fysisk aktivitet og helse for folk flest!

«Kake-lina» med påfølgande frost gjorde det svært utfordrande å settje i hop ei god økt på ein dertil egna lokasjon i kveld. Vi enda opp på øvre kunstgrasbane der det tildels var utfordrande underlag med fleire glatte parti. Men med god planlegging, struktur, disiplinerte og hensynsfulle deltakarar, vart det ei god økt.

I kveld vektla vi stor grad av kontinuerleg arbeid med lange arbeidsperiodar med kombinasjon av løp og uthaldande styrke. Hovuddel bestod av 5x5min og 1x6min løp i åtte-tal med 1min30sek pause mellom kvar arbeidsperiode og styrkeøvingar i og omkring midtsirkel.

Med henvisning til tidlegare «test-økter» der vi har køyrt 50 reps på diverse styrekøvingar, la vi opp til minimum 25 repitisjonar av mellom anna pushups, spensthopp og Amerikanar ved passering midtsirkel i løpet av intervallane. Fleire nådde 75 reps på pushups, over 50 Amerikanarar, rygghev og spensthopp. På to av intervallane la vi inn gode gamle «piggtrå-åling» og salamander, på tvers av midtsirkelen. Dette svir godt når ein bakar det inn i kontinuerleg arbeid med løp og «ned på magen» i kvart «hjørne av åtte-talet» på fotball-bana, samstundes som det bidreg til å holde løpsfarten nede, med omsyn til å unngå fall på glatta.

Til dessert rakk vi 2x2min kontinuerleg arbeid med fire øvingar x 2 a 30 sek; høge kneløft, mageliggande crawl med klapp på rumpa for rygg, Russian twist for magen og pushups.

Sterk, jamn og disiplinert innsats frå ein imponerande gjeng med smittande humør og god innsatsvilje! Takk for i kveld, og vel møtt på torsdag til siste ordinære NMT tysdag/torsdags-økt før jul, under leiing av Espen Gjøs og Kine Storholt.

-Erlend og Erik-

bilde(16)

NMT på Lørdag 14. desember 2013

8+2 friskuser stilte til start på NMTs lørdagsøkt. Dagens vær- og føreforhold med kram våt snø og disig skydekket la selvsagt ingen demper på treningslyst og innsats. Brønnøya er uansett like vakker og deltagerne like positive.
Den tunge snøen ble dagens lille ekstra vekt. Beina måtte løftes litt høyre og underlaget litt mer ujevnt. Flere fikk derfor kjenne på at man virkelig fikk koblet på leggmuskulaturen. På en langstrekning ble gruppen delt i to og det ble kjørt løpedrag for de som ønsket å få økt farten noe. Gruppedelingen virker å fungere da man når som helst kan hive seg med på neste drag. I tillegg til ca. 8 km nedlagt distanse ble det porsjonsvis gjennomført styrkeøvelser for hele kroppen.
2013-12-14 09.52.45Takk for bra insats og den beste starten på dagens som finnes, og husk NMT har ikke tatt juleferie enda 🙂
Treningshilsen fra Kine og Espen14.12.13 - 114.12.13 - 2

NMT på Tirsdag 10. desember 2013

Fin kveld for utetrening i herlig temperatur.

22+2 Energiske NMTere møttes i dag til langintervall med 4×4 minutter opp barkebakken. Etterfulgt av 6 styrke øvelser ved oppstillingsplassen. De besto av Amerikaner, knebøy, bakover utfall, spenst hopp, salamander-pushups på stedet og båten. Litt glatt enkelte steder, og dette kan føre til litt utfordring for å holde seg på bena, men da var NMTerne flinke til å holde fokus og tilpasse farten. Det kan være lurt å vurdere om det er ønskelig å investere i noen løpesko med pigger for å få bedre feste fremover. Super innsats av samtlige, dere kommer til å løpe fra alle i motbakker snart! Så nå er det bare å lade opp og gjøre seg klar til NMT på Torsdag under ledelse av Carl–Fredrik & Tord-Arve. Nyt god følelsen i kveld etter nok en vel gjennomført økt.

God kveld! Hilsen fra Katrine & Carl-Fredrik

NMT på Lørdag 7. desember 2013

I strålende desember sol og lett frisk bris sørget 8 + 2 deltakere nok en gang for god stemning på en tidlig lørdags morgen. NMT på lørdag åpner muligheten for å utvide horisonten å utforske nye stier for vekselsvis fartsfylte drag og lett rolig jogg i hyggelig prate tempo. Styrkeøvelser kan vi gjøre hvor som helst og når som helst så lenge vi er i ly for den friske brisen som raskt kan snike seg inn på svette treningskropper. I forsøk på å servere en økt for enhver smak og behag fikk dagens deltakere selv velge om de ville fortsette i rolig prate tempo eller om de ville utfordre seg selv på fartsdrag hvor de sammen med Tord-Arve med ca. 80 % innsats sprang til enden av veien, rolig tilbake å møte » prate gruppen» for å så igjen dra på med et nytt drag. Gruppe inndelingen virker å fungere. Slik får alle mulighet til å ta seg litt ekstra ut om ønskelig uten at gjengen skiller lag. Og dessuten fartsdrag organisert på denne måten gir alle når som helst muligheten til å bli med på neste drag. Topp innsats fra alle og mest av alt veldig god start på dagen!

Lørdags hilsen fra Kine og Tord-Arve

NMT på Torsdag 5. desember 2013

Økt 304# hadde 14+2 deltakere i friskt vær. Startet med en fin gjennomkjøringsrunde av intervallløypa som oppvarming. Den foregikk fra oppstillingsplassen, ned langs banen, rundt og  opp barkebakken til Søndre vei, bort og ned til klubbhuset igjen. En sånn ca. 2 min runde. På oppstillingsplass ble det gjennomført 10 knebøy og 30 sek med høye kneløft som en del av oppvarmingen. Deretter fulgte 4×4 min løpsintervall m 1 min pause, hver drag med økende grad av intensitet (60,70,80,90%). Så bar det videre til basketballbanen for 4 runder med 3 øvelser i hver runde x 2. Veldig intensiv økt med høyt tempo. Vi lot oss imponere over innsatsen i vindkastene, og man ser fort at NMTère ikke lar seg stoppe av været. Viktig nå framover å tenke bekledning etter forholdene. Takk til den knalltøffe kjernegjengen som møtte opp idag. Viljen valgte trening utendørs!

Hilsen Erik og Kine
NB! Husk lørdags-økta med Kine