Månedlige arkiver: desember 2019

HARD Intensiv Trening Aktivitetsåret 2019

Idrettslaget HARD Intensiv Trening (HIT) har som allmennyttige formål å inspirere unge og voksne i Asker & Bærum til å trene kondisjon og styrke – enkelt og effektivt – utendørs hele året!

Siden 2011 har HIT gjennomført 1.027 utendørsaktiviteter. 962 har vært faste HIT-økter, levert kontinuerlig over 9 år uten kanselleringer eller avbrudd, og alltid med 2 instruktører.

I 2019 leverte HIT totalt 102 HIT-økter med et snitt på 25 medlemmer per økt! HIT-økt nr. 860 var årets første og samlet 26 medlemmer en torsdagskveld i januar. Øktene 10 og 17. september ble Årsbeste med 37 medlemmer i aktivitet. Årets siste HIT-økt nr. 962 samlet 13 medlemmer. Et stabilt år for Laget med høyt kvalitetsnivå og solid gjennomføringsevne.

Laget har siden september 2017 gjennomført 52 HIT-økter med DAMEtrening på Lørdag, og disse har engasjert totalt 87 Damer. I 2019 ble det gjennomført 12 Dameøkter; første økt 30. mars og siste økt 9. november. Rekordoppmøte på DAMEtrening er 28 Damer, 4. november 2017.

I HIT er det 47% kvinner og 53% menn. 38% av medlemmene har postnummer utenfor Nesøya. I 2019 engasjerte Laget 5 instruktører, og 287 personer har nå deltatt på økter med HIT.

I tillegg til sitt allmennyttige formål har HIT som hovedmål å være «Best for Folk Flest» på helseeffekt og treningsglede i relasjon til tid og penger investert. For å lykkes kreves 100 unge og voksne medlemmer året rundt med et oppmøte på 30%. Styret har medlemsvekst som Jobb #1 i 2020. Den beste rekrutteringskilden er Lagets nåværende og tidligere medlemmer.

Den månedlige treningsavgiften per HIT-økt har i 2019 vært Kr. 90 (uendret fra 2018 og 2017), i tråd med målet om å være «Best for Folk Flest». Treningsavgift for 2020 er fastsatt til Kr. 100 x ant. HIT-økter per mnd. Andre fra samme husholdning og ungdom under 21 år får 50% rabatt på avgiften (Kr. 50 per HIT-økt).

Laget har i 2019 gjennomført faste kjerneaktiviteter, samt utvalgte tilleggsaktiviteter. Treningstilbudet har vært fast for HARDtrening på Tirsdag og HARDtrening på Torsdag, mens DAMEtrening på Lørdag, Rolig LANGløp på Søndag og TURmarsj på Søndag har vært annonserte tilleggsaktiviteter. Det faste aktivitetstilbudet videreføres i 2020, mens tilleggsaktiviteter som tidligere vil være avhengig av instruktørtilgjengelighet, antall påmeldte og værprognoser.

HIT er en forening baser på høy grad av frivillighet hvor èn viktig oppgave for styret er å gjøre forbedringer og forenklinger i drift og administrasjon av Laget. I 2019 har Laget fått implementert Vipps eFaktura; en raskere, sikrere og enklere betalingsløsning.

Gruppedynamikk, effektivitet og intensitet på øktene er kjernen i Laget. Konseptet revideres kontinuerlig for å sikre «Beste Praksis» i tråd med nye studier og forskningsresultater, og gjør forbedringer gjennom kontrollert inn- og utfasing av ulike elementer. Rammene for Laget består, men handlingsrommet for kreativitet og variabelt innhold utfordres og utvikles.

TAKK til våre samarbeidspartnere for sine bidrag gjennom året; KIWI Nesøya (Sunnhet til folket), Amer Sport Norge (Suunto GPS Treningsklokker) og GetVital (Sko/tilbehør). Godt og lettbeint samspill, og god forståelse for frivillighetsarbeid. Partnerne bidrar til å bygge og utvikle Laget.

En STOR takk til alle våre viljesterke og engasjerte medlemmer som utgjør Laget! Takk for følget også til Lagets Følgesvenner, og ikke minst til medlemmenes partnere. Følg oss ut i 2020!
Del Laget med andre, hver LAGdel teller like mye mot Hovedmålet: 100 på Lag, ute hele året.

Én for alle, alle for én.

God jul & godt nytt år!

Nesøya, desember 2019
Laghilsen fra Einar Aall og Espen Gjøs

Rolig LANGløp på Søndag 22. desember 2019

10 tobente og 1 firbeint feiret årets høydepunkt: Sola på sitt laveste!

Vintersolverv! Et LYSpunkt i mørket. 22 des, årets korteste dag med 5 t 53 min 59 sek dagslys! Så, imrg. 23 des øker lengden til 5 t 54 min 07 sek. De neste 180 dagene blir det litt lysere hver eneste dag helt frem mot 20 juni, årets lengste dag i 2020 med 18 t 49 min 54 sek Daglslys. En økning på 13 timer mer Dagslys enn dagen i dag. God stemning, absolutt noe å feire!

Start fra Nesøya Idrettsanlegg kl. 8.30. Kykkeliky for noen, alt langt på dag for andre. Stø kurs rett mot Knutstien, dagens planlagte åpenbaring nr. 1. «Fast Lane» fra Vakås Stasjon og opp til Jansløkka Skole, rett ved Skaugum. LAGbilde i porten til Skaugum etter avtale med vakta. Herfra en liten svipptur ned til Askerelva før vi skøyet oss videre bort og opp til Sem. NakuHel var vendepunktet for turen; en kort Lagpause med utsikt over Semsvannet. Vakkert landskap!

Så, stø kurs rett mot Olavstien bak Jansløkka Skole, dagens planlagte åpenbaring nr. 2 . «Fast Lane» ned til Vakås Stasjon igjen, parallelt med Knutstien. Mer balansetrening på holka ned Olavstien, men fortsatt ikke værre enn at Laget tok seg fint forbi. Heller ikke nå uhell eller brukne lårhalser. Både Knut og Olav egner seg til løp/sykkel transport Nesøya – Vestmarka, og til fartslek på beina (Strava Segmenter). Begge stiene virker begge veier, > dobbel moro der altså.

En stans ved Holmen Idrettsanlegg for juleoverraskelse: JuleTrapper – 150 Trinn – Rett til værs! Ingen hindring etter 15 km i beina. Espen satte friskt avgårde i 2-trinns jafs, vi andre kom sigende etter i 1-Trinns Takt. Lite skaper så god julestemning som heseblesende TrappeLek! Det jobbes nå hardt i kulissene med å definere «Holmen Stairways» som Strava-Segment.

Tilbake til Nesøya fra Holmen via Nesbru – noe stykkevis og delt, men med seneste ankomst Nesøya Idrettsanlegget 3 timer og 30 min etter start, på minuttet for annonsert varighet. Spesielt moro med unge Johan (17) i dag som doblet sin PR fra 10 til 23 Km – gratulerer!

Ta deg godt ut med HIT, utendørs hele året.

Rolig LANGløpshilsen fra Einar & Espen

HARDtrening på Torsdag 19. desember 2019

13 lagspillere tok seg både mere og bedre ut enn folk flest ut under årets siste HIT-økt!

Fantastisk vær, føre og treningsforhold for utomhusentusiaster. I kveld var målet å runde av året på en representativ måte. Laget varmet opp med lett jogg og styrke for de største muskelgruppene: 2 x 20 sek m ArmHev, Høye KneLøft, Dips og KneBøy. Laget tok seg ned til Ø-Bane for klargjøring til 4 x 4 min løp m 1 min pause i «timeglasset» og «firkant». Min 10% økning ved fløytesignal siste 60 sek. R-endring etter hvert drag.

Styrke for bein på tvers av banen, 1 min innsats 30 sek pause: (1) Kombo m utfall og knebøy + (2) Håndballkeeper h/v + (3) Høye Kneløft + (4) 3 Hopp frem og 1 tilbake.

Parterapi og mobile parøvelser: (1) Bær partner som bør bæres, (2) Skyv partner ut i kulden og av banen før (3) Trill partner trill rundt. Da var klokken 19.23, og tid for mandel i grøten.

Gull, Sølv og BronseLaget stilte av egen fri vilje til start for årets siste og da selvsagt viktigste LAGkonkurranse:  «90 Knekk & Full Strekk». KnekkStrekk i hele banens lengderetning. VAR ga svar: Gull ble Sølv, Bronse forble Bronse- og Sølv, ja Sølv ble til Gull i kveld! Gratulerer til alle LAGdeler for utvist vilje til å påvirke egen og andres evne med barsk individuell laginnsats.

Minner om Rolig LANGløp på Søndag, årets korteste dag! Oppmøte kl. 8.30 på Nesøya Idrettsanlegg for en 22 km lang rundtur med varighet på ca. 3 timer og 30 minutter. Har du først tatt deg ut for vintersolverv og fysisk aktivitet, tar du høytiden lettere inn i sjel og sinn. 

Laget kommer tilbake til «God jul og godt nytt år» ifm. oppsummering av Aktivitetsåret 2019.
(Aktivitetsåret 2018 / Aktivitetsåret 2017).

Ta deg GODT ut med HIT hele året-hilsen fra Einar & Espen

Foto: Espen Gjøs

HARDtrening på Tirsdag 17. desember 2019

It’s beginning to look a lot like Christmas for 22 hardhauser!

I en hektisk førjulstid er ingen ting bedre enn effektive treningsøkter. Med 20 minutters kontinuerlig løp i bakken ved Kalkbukta rakk vi mellom åtte og fjorten seige drag, og fikk dermed gjennomført en saftig kondisjonsøkt som grunnlag for både lange skiturer og seine julebord.

Vel tilbake til idrettsanlegget ventet styrke – As Many Rounds As Possible. To og et halvt minutts arbeidsinnsats, tre øvelser per sett og seks repetisjoner. (1) Push-ups, ryggcrawl og mage med løft, (2) Amerikaner, rygghev og situps, (3) Knebøy med tåhev, utfall og diagonalstrekk, (4) Spensthopp, russian twist og planke med tap og (5) Squats med hopp, situps med et bein rett ut og push-ups med rotasjon. Og med litt tid til gode fikk vi tid til litt ekstra på magen, 4 x 25 sekunder med henholdsvis roing, beinløft, lang robevegelse og sykling.

En økt gjenstår før HIT tar juleferie. Møt opp og yt det du kan. Deretter venter en vel fortjent juleferie.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 12. desember 2019

21 julebestemte medlemmer tok seg ut på det eviggrønne under HIT-økt nr. 960!

Plussgrader i lufta, friskt og fuktig desembervær. 10 min OppVarm i 4 og 8 min B-løpstrase, første 4 min drag av RektangulærLøp benyttes om nødvendig til oppvarming (moderat/iinnsats).

2 x 4 min Rektangulært 8-delt BaneLøp, 1 min p, 8 innlagte StyrkeØvelser:
R-Spark, S-Rot, B-Hopp, B-løp, S-Hopp, T-Løp, K-Back og K-løft

AMRAP StyrkeBlokk – 3 StyrkeØvelser i 4 min:
Blokk A: ArmHev m forflytning (4/8), RyggCrawl (4/8) og HåndFlate på KneSkål (4/8)

8 min B-Løp, innlagte øvelser (16 m Box):
4 Salamander + 4 utfall (utførelse, DD på begge!)

AMRAP StyrkeBlokk – 3 StyrkeØvelser i 4 min:
Blokk B: NorskAmerikaner (4/6), Russian-Twist (4/6) og BenOpptrekk (4/6)

8 min B-Løp, R-endring – innlagte StyrkeØvelser (16 m Box):
4 ArmHev + 4 Sideveis Forflytninger (utførelse, DD!)

StyrkeØvelser, 2 x 20 sek: Vertikal Sax + HofteHev Rett evt. Vinklet

Avslutning HIT-økt nr 960:

ParØvelse, RyggPlater i press mot hverandre, ben 90 gr, hender på knær.
VinnerParet, de mest Bein og Ryggføre: «NYkommerne/Texans» Eirin og Knut Ivar!
Parene rundet av med «Crunch & Punch», 4 x 30 sek. Det meste likt fordelt.

Da var 60 min effektiv trening med mål om økt kapasitet og tåleevne over.

– Einar & Espen –

HARDtrening på Tirsdag 10. desember 2019

20 hardhauser blåste i meterologenes varsel om kuling og regn!

Og det var like greit, for HARDtreningsøkt ble det uansett. 10 x 2 minutters intervall i en rundløype på øvre kunstgress, rundt ballbingen, via friidrettsbanen og gjennom Tufteparken. Småglatt og snø, men også forholdsvis bare partier som la tilrette for god fart. Mange fine grupper som jobbet sammen og bytter på å holde tempoet oppe.

Styrke delen var av den uttømmende varianten. 6 x 20 sekunders arbeidsinnsats og 10 sekunders hvile. (1) Push-ups (brede og smale), (2) knebøy og squat med hopp, (3) mage (roing og dyp roing), (4) skøytehopp og sideveis knebøy, (5) planke (med benopptrekk og med tap), og (6) utfall og spensthopp var kveldens øvelser.

Vel blåst og takk for utholdende og eksplosiv innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 5. desember 2019

19 fant hverandre på N 59°51.746′ E 10°31.361′ i tide til å stille opp for HIT-økt nr. 958!

5 gr., opphold og nylagt glasur i området. Fra kuldegrader på tirsdag til plussgrader i lufta og kaldt på bakken i kveld. Typisk for uterommet på denne tiden av året. Varierende vær, men vær sikker: Vinter i anmarsj! 15 min oppvarming, lett løp og øvelsene KneBøy, KneLøft H/V, ArmHevinger og Høye Kneløft.

5 x 4 min/1 min p på B-øya tirsdag; tiden inne for 4 x 2 min/30 sek p ute på N-øya med fartsøkning hvert 30 sek. Start på 50% fart, så fløytesignal på 30s/60%, 60s/70% og 90s/80%. Synlig temposkifte er forventet. Usynlig temposkifte/ingen differensiering = feil disponering.

Kjegleløp med 6 og 4 reps SpenstHopp ved vending Espen og Einar. Begge hender skal berøre bakken under hvert hopp. Knebøy alla oppvarming på Grunnlinjen. Planke markerer 2 runder.

3 x (4 x 15 sek.) kombo Sideveis Planke H/V, DiagonalStrekk H/V og Skinke Skinke H/V – ingen pause, 3 min totalt. 1 min pause før 4 x 15 sek. kombo Vertikal Sax + Roing/Sykle i 1 min. Pause 30 sek. 4 x 15 sek. kombo BenOpptrekk til Albue + HåndFlate på KneSkål i 1 min.

EMOM (Every Minute on The Minute) på tvers av banen m øvelsene 4/2 ArmHev+ 4/2 SpenstHopp + 4/2 ArmHev og tilbake til Planke på G-Linjen. Pause. Ny Runde. Heng med Hodet (brede bein, la hode og hender «falle mot bakken») etter målgang. Tanke opp O2, pust & puls.

LAGkonkurranse: Planke + 90 gr Statisk, over planken og gjennom utforkjører. Fra G-linjen til G-linjen. Resultat: GullLaget forble et GullLag, BronseLaget ble det nye SølvLaget, og SølvLaget ble et BronseLag! Gøy med innsats og høy intensitet, individuelt og lagdelt. Bra for HELE Laget!

Etter årets siste HIT-økt nr. 962 tors. 19. des. og før vi skriver 2020 kan det bli annonsert både Rolig LANGløp på Søndag og BONUStrening på Lørdag (90 min). Følg med HIT på FB/Instagram!

Topp humør og solid innsats på øktene denne uken! Vi gleder oss til resten av Vinterfelttoget.

Tidlig DesemberHilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 3. desember 2019

28 forventningsfulle deltok på årets første adventsøkt med HIT!

En kald og fin kveld, knitrende snø, og fine treningsforhold til tross for underkjølt regn tidligere på dagen. Med 5 x 4 minutters intervall på Brønnøya legges et godt grunnlag for storrengjøringen og travle juleinnkjøp. Det bygger utholdenhet og evne til å holde ut i det lange løp. Og for å tåle tunge julemiddager trengs en kropp og god kjernemuskulatur. Vi la derfor opp til 4 runder med AMRAP styrke med 6 repetisjoner pr. øvelse og øvelsene (1) push-ups, ryggcrawl og situps med løft, (2) amerikaner, rygghev og situps, (3) squat med hopp, hoftehev og push-ups med rotasjon og (4) spensthopp, russian twist og planke med tapping.

Og nå gjenstår det bare fem harde treningsøkter med HIT før julen ringes inn. Julen kan være både travel og slitsom, og det er nå du kan legge grunnlaget for å stå løpet og året ut.

Takk for strålende innsats og god stemning.

Treningshilsen Espen og Einar

Laget har levert 960 HIT-økter

 • 1.020 utendørsaktiviteter!
 • 300 voksne og unge over 8 år!
 • 960 HIT-økter utendørs siden 2011!
 • Lokalisert på Nesøya i Asker Kommune!
 • Utendørs hele året! Funksjonelt og effektivt!
 • Intervalløkter som kombinerer løp og styrke!
 • Passer for kvinner og menn, trente og utrente!
 • Garantert vær, hver gang! Pluss 30 til 20 minus!
 • Alltid 2 instruktører, snitt på 26 deltakere per økt!
 • HARDtrening på Tirsdag og HARDtrening på Torsdag!
 • DAMEtrening på Lørdag og Rolig LANGløping på Søndag!
 • Tur, kultur og natur. TURmarsjer, Damemarsj og Dagsmarsj!
 • Les mer og følg oss på hitrening.no, Facebook og Instragram!
 • Relasjoner og nettverk, sosialt og inkluderende, godt fellesskap!
 • Følger «Beste Praksis», forskningsbasert, dokumenterte resultater!
 • Tren gratis ut måneden du starter opp. Ingen bindingstid eller gebyrer!
 • Aldri for sent, om du bare starter i tide. Kontakt Laget: hitrening@gmail.com