Månedlige arkiver: mai 2014

NMT på Lørdag 31. mai 2014

Sol, sommer og 9 + 2 sommer brune deltakere nøt nok en gang en hærlig langkjørings økt på vakre Brønnøya. Vi tok som vi har gjort mange ganger før , men dog ikke går lei av, til venstre rett etter overfart til øyen. Vi holder oss langs sjøsiden hvor vi kan se og nyte andre morgenfriske badegjester og båt elskere. Lett å være på fornavn med NMT gjengen der vi kommer med våre gule vester med navnet vårt skrevet i store sorte bokstaver 🙂 Og med øyens beboere som tilskuere utfører vi push-ups og dips i kjent NMT stil.

Til tross for at vi på lørdager holder en lavere profil i forhold til intensitet og fart var det som alltid i dag også mulighet til å dra på litt ekstra. I to omganger denne lørdagen. Først i løpe drag frem og tilbake til Viernveien, og deretter en runde rundt Slottsveien. Det er alltid noen som imponerer og dagens » high five» går til Øyvind Halvorsen.

Etter retur Nesøya tok vi i dag en ekstra runde i nabolaget. Vi rakk til og med en snartur innom naturreservatet. Både u.t. og Marit Silseth var skjønt enige om at i dag kunne vi ha tatt en «Forrest Gump», dvs. løpt til verdens ende :).

Takk for strålende innsats og meget hyggelig trenings selskap. Vi øktes snart igjen!

Lørdagshilsen fra Kine og Erlend

 

NMT på Tirsdag 27. mai 2014

Godt oppmøte på dagens økter med 22 + 20 deltaker og 2 nye. Velkommen til Julie og Jon!

Aall-øypen var arena for intervalldelen denne gangen. Og isteden for å kjøre intervaller på tid, ble det kjørt på hele runder denne gangen. Totalt skulle det løpes i 24 minutter og det ble anbefalt 30 – 40 sekunder pause mellom hver runde. Men fordi konkurranseinstinktet er såpass høyt blant deltakerene, var det mange som begynte å presse pausetiden for å holde følge med ryggene foran seg. Det er i og for seg bra, så lenge man klarer å opprettholde farten. Men det er også viktig å ta seg tid til pausene, slik at man klarer å holde litt høyere fart enn om man løper sammenhengende.

Men det viktigste var at man klarte å presse seg det lille ekstra, og det så det ut til at de aller fleste klarte. Og vel så det! Økten vil helt klart gjentas, og da vet man mer hva man går til, og forhåpentligvis klarer man å løpe enda litt lenger.

Styrken var også av det harde slaget, der det ble kjørt hardt på enkelte muskelgrupper som overkropp, mage og bein.

Øyvind og Kine

bilde-143

NMT på Lørdag 24. mai 2014

12+2 NMTére valgte å investere i en tidlig lørdagsøkt. Inkludert Bodil (på anmoding fra Marit; de er fortsatt venninner :-). Lummert, og opphold – mao. flotte forhold som alltid ellers. Etter 2 krevende og intensive økter tidligere i uken var tiden inne for – ja, delvis mer av det samme! Valget er ditt. Rolig pratetempo de første 3K inkl. en innlagt stopp for kjenning med kommende styrkeøvelser. En runde i Aall-løypa og litt morgengymnastikk før vi la kursen inn i Naturreservatet. Vi løp på «yttern» inntil vi kom frem «den lange slake motbakken. Underveis rakk vi selvsagt flere Push-ups = akkumuleringseffekten, mange bekker små gjør en stor Å! 6 x 2 min med motbakkeløping, 1 min. pause. Tempo etter eget ønske, men klar beskjed om at det «lønner seg» å sette strøm på kroppen – periodevis. På 4 draget så smalt det for Morten – igjen. Overtråkk på overtråkket. Ising, heving – og mygg. Ut av reservatet bar det ved hjelp av sykkel og HJI. Vi andre returnerte til Idrettsanlegget med omlag 7K og innslag av nok en styrkedose. Avslutning med et realt lungebrøl (undervurdert øvelse)!

Lørdagshilsen fra Einar og Carl Fredrik (som dro rett til deltakelse på Grefsenkollen Opp).

photo 2

NMT på Tirsdag 20. mai 2014

20+9 deltakere gjennomførte en tøff pyramideintervall på 2-3-4-5-4-3-2 minutter med 1 minutts pause. Første økt ble gjennomført i Nesøya naturreservat i en småkupert løype som krevde full oppmerksomhet fra deltakerne, både med tanke på underlaget, sti og med hensyn til de andre deltakerne. Dessverre var tre deltakere uheldig og tråkket over. Av sikkerhetshensyn valgte vi derfor å gjennomføre økt nummer to i Aall-løypa.

Avslutning på økten ble to runder med styrke med øvelser som dynamisk planke, situps, push-ups, skøytehopp, sideplanke, mageøvelse med løft og skulderpress. Effektiv og god trening.

Vi ønsker Morten, Bent Ove og Geir god bedring og håper dere er raskt tilbake på NMT.

Ny økt og nye muligheter under NMT på Torsdag med Carl-Fredrik og Erik!

Her et par snutter fra kvelden (John Ivar, Eirik og Hilde i farta – i motbakke):

2014-05-20 20.57.43

2014-05-20 20.58.16 2014-05-20 22.37.57

Treningshilsen fra Espen og Tord-Arve

NMT på Torsdag 15. mai 2014

En flott treningskveld med totalt 30+2 NMTère fordelt 10 på Økt 1 og 20 på Økt 2. Etter tirsdagens økt med 8 x 45 sec – i 2 omganger – var det klart for oss underveis at det var mange sure ben på oppstillingsplassen. Med den mistanken så hadde vi lagt opp en økt med mer preg av langkjøringsintervall i en NMT løype som gikk i sjøbris nede på Hvamodden. Underlaget var primært gress, men også med innslag av grus og sand. Her kjørte vi 4×4 min i en trasè som gikk i ytterkant av hele gressområdet, ned til sandstranden og opp mot leilighetene i Tuja-bakken. Halveis i løpsdelen så snudde vi fartsretningen slik at de som jagde brått ble de som ble jaktet på! Det skapte noen veldig spennende interne «kamper», og spesielt morsomt var det å se søskenparet Eirik og Hilde knive om å ligge fremst ved fløytesignalet. Morro for oss instruktører å følge denne og flere andre tøffe løpsdueller. Fint å se at man drar nygge av hverandre i gruppa, bytter på å ligge i front å være fartsholder. Styrkedelen idag bestod av 3 styrkerunder + dessert runde. Hver øvelse 30 sek, hver del x2.

Del 1: Sumo knebøy, hoppende utfall og push-ups
Del 2: Burpees, dynamisk planke og sit-ups med kroppshev.
Del 3: Spensthopp (dype), bekkenløft og mountain climber
Dessert: Diamant pushups og russian twist.

Lørdag faller treningsøkten bort av naturlige årsaker, så vi ønsker alle sammen er fortreffelig 17 mai med bare passe mengder is og pølser. Alle har gjort seg fortjent! Sees på tirsdag.

Hilsen Erik og Einar

bilde(294)

bilde(296)

bilde(288)

NMT på Tirsdag 13. mai 2014

Snart klare for 17 mai stod hele 21 deltakere + 2 heltente instruktører på plass kl 1900 i kveld og 10 stk NMT’ere på økt nr 2. Spesielt hyggelig var det å få besøk av Birgitte – naboen til Henrik og Dorthe. Som NMT debutant gjorde Birgitte en strålende innsats. Vi håper at du koste deg og at vi ser deg igjen under NMT på Torsdag! En utfordring til alle NMT’ere: Når får vi se den første dobbeltøkten fra en av dere? Dagens meny bestod av en rolig og god oppvarming. Etter dette var det duket for fart og spenning. 8 stk 45 sek drag men 15 sek pause. Her var det bra trøkk hele veien. Styrke del 1 – 4 stk stasjoner hvor vi jobbet i 45 sek med 15 sek pause. Vi startet med supermann planke, situps med løft, pushups med rotasjon og harehopp. Dette gjorde vi 2 ganger. Deretter var det klart for mer fart. 8 stk nye drag av 45 sek men 15 sek pause. Her økte begge gruppene farten på de siste dragene. Det varmer et instruktørhjerte! Deretter var det klart for styrke del 2. 4 stk nye øvelser: Mountain Climber, stille lengdehopp, kne til albue og sideplanke. Ps. Økt 2 fikk også med seg en velfortjent dessert!

Både Kine og jeg koste oss i kveld og vi håper å se enda flere på NMT i ukene fremover.

Vi øktes hilsen Kine og Jørgen

bilde-16

bilde-23

NMT på Lørdag 10. mai 2014

Det var 10 + 2 deltagere som var med og opplevde denne så aldeles strålende lørdags økten. Etter en rask overfart med kabel ferjen til vakre Brønnøya hadde vi en god langkjørings økt langs sjøsiden av øyen. To løpe drag med gruppeinndeling der som før gruppe 1 holder et rolig koseprate tempo sammen med undertegnede. Einar leder an i gruppe 2 og øker farten fra 60-70% opp til max fart for de som ønsker dette på en solfylt lørdags morgen. De fleste av oss var mer enn godt nok kledd for å si det sånn og lettelser i antrekk ble foretatt med jevne mellomrom. Vi rakk selvsagt også en god del styrkeøvelser både for overkropp, kjerne muskulatur og bein. Praten deltagerne i mellom går lett og latteren sitter løst. Ikke nok med at vi får trent i 1,5 time men vi får også kost oss skikkelig. Fantastisk gjeng og topp innsats! 🙂

Lørdagshilsen fra Kine og Einar

bilde(281) bilde(280) bilde(279)