Månedlige arkiver: april 2014

NMT på Tirsdag 29. april 2014

For totalt 34+2 deltakere bestod kveldens NMT-økt av få og grunnleggende øvelser som ble utført i korte intervaller: Løp, PushUps, Russian Twist og Ryggcrawl. Det hørtes enkelt ut, men det var bare det at de ble repetert veldig mange ganger.

Etter oppvarmingen gikk vi løs på løpsintervall med 45 sekunder arbeid og 15 sekunder pause. Dette ble repetert 10 ganger. Deretter gikk vi løs på styrkeøvelsene som hver varte i 20 sekunder. Et halvminutt pause mellom settene ble gitt og disse settene ble repetert 4 ganger.

Dette ble repetert 2 ganger der siste styrkeøkt fikk et halvminutt amerikanere i tillegg. Greit med en tøff og hard start på denne treningsuken siden neste økt ikke er før lørdag.

Øyvind og Kine

bilde(235)

bilde(247)

bilde(236)

bilde(239)

 

 

NMT på Lørdag 26. april 2014 – Spesialøkt – Test formen

Det  var 13 + 2 spente og smånervøse deltakere som møtte opp til årets første Testøkt. En Testøkt er en kombinert kondisjons- og styrketestsøkt hvor det etter en lengre oppvarmingsrunde blir gjennomført en Cooper-Test med 12 minutters løp i Aall- løypa. Totalt tilbakelagt distanse blir notert. Deretter styrke test med 5 øvelser, 50 repetisjoner per øvelse og øvelsene er push-up, sit-up, spensthopp, rygghev og amerikaner/Burpee. Øvelsene utføres sammenhengende og totalt tilmålt tid blir notert. Hver enkelt » konkurrerer» kun med seg selv og de som har vært med på en spesialøkt tidligere kan sjekke status ved å sammenligne fjor årets resultater.

Aall-løypa var ny preppet, solen strålte, og det fløt en god energi mellom dagens deltakere. Smil og latter før oppstart slår aldri feil. Kun dette alene var nok ikke årsaken til at ALLE av dagens deltakere hadde forbedret sine resultater siden sist. Som vi alltid sier: Trening gir resultater! Ut av komfortsonen, svette, snørr og slit – i snø, regn, vind og sol – året rundt. Vi blir sterkere, raskere, og sist men ikke minst vi sørger for å ivareta egen helse & velvære 😉

For noen av dagens deltakere var dette deres første Spesialøkt. Nå blir det spennende å se neste gang. Det blir kjørt en ny Spesialøkt før sommeren og to til høsten.

Det var veldig morro å se at så mange stilte til start i dag. Dagens to instruktører er meget imponert over innsatsen. Det var også veldig morro å observere hvordan dere på slutten av styrketesten heiet hverandre inn til » mål» til tross for at dere selv var helt utkjørt. Takk til alle sammen for en godt utført Spesialøkt!

Lørdagshilsen fra Kine og Erlend

bilde(226)

bilde(227)

bilde(229)

bilde(232)

 

NMT på Lørdag – Spesialøkt

Første Test-økt i år. No kan de som prøvde dykk i fjor sjekke status. De som ikkje har prøvd før, får eit utgangspunkt å måle dykk mot framover. Økta vil bli gjenteke ein gong til før sommarferien og to gonger over sommaren. Du «konkurerar» berre mot deg sjølv!

1175729_619192004799167_1538693544_n

NMT på Tirsdag 22. april 2014

Strålende sol og god stemning. 15+2 og 24+2 deltakere fordelt på første og andre økt. Det ønskes velkommen til Dorthe og Henrik, det gledes over å se nye ansikter på trening 🙂 Første kveld med to økter og meget bra oppmøte. Dette lover godt for den kommende vår/ sommer sesongen.

Etter en lett oppvarming i nærområdet innlagt oppvarmende styrkeøvelser på overkroppen samt en gjennomkjøring av salamander. Salamander er en øvelse som krever teknikk ut over det vanlige vil vel mange si derfor øvelse gjør mester. Deretter ble dagens kondisjons økt gjennomført i Aall løypen som nå er preppet til det ypperste. Med en pyramide intervall på 1-2-3-4-3-2-1 minutters drag var det flere som fikk kjenne på at påsken har satt sine spor. Det gjør selvsagt ingenting så lenge sporene ikke blir vedvarende 🙂

Kveldens styrke del hadde først og fremst hoved fokus på trening av overkroppen med god gammeldags stasjonstrening. Det ble gjennomført push-ups med rotasjon, salamander, sit-ups med triceps press, roende sit-ups og ett bens knebøy som » hvile» øvelse….hvile øvelse for overkroppen om ikke annet 😉 Det gleder selvsagt en instruktørs hjerte å høre at det pustes og peses, og å se at det jobbes hardt.

Og vi avslutter som vanlig men en liten puls økt. Løping frem og tilbake, på ett fløyte signal 5 spensthopp – på to fløyte signal 5 push-up. Oppmerksomheten måtte skjerpes og i tillegg en liten vri – ingen viste tid! Begge øktene holdt i nesten 4 minutter – absolutt ikke verst. Topp innsats og vi øktes snart igjen og husk å ta med drikke på øktene!

Treningshilsen fra Kine og Erlend

bilde(221) bilde(220) bilde(219) bilde(218) bilde(217) bilde(216) bilde(215) bilde(214) bilde(213)

NMT på Lørdag 12. april 2014

Brønnøya har blitt en kjært treningsterreng med øyas fredfulle stier og naturskjønne omgivelser. I dag var det i de tidlig morgentimer 16 + 2 påskeblide deltakere å se sprettende som påskeharer omkring på øyen.

Lørdagsøktene er først og fremst preget av rolig langkjøring men er også i lagt muligheter for å få tatt seg litt ekstra ut i form av fartsdrag og litt tyngre styrkeøvelser. Her er det som vanlig på en lørdag opp til hver enkelt deltaker.

I dag ble det kjørt 3 x 50 – 40 – 30 sekunder vekselsvis push-up og dips på Pilodden brygge. Deretter en balanseøvelse som faktisk er mer utfordrende enn hva man først tenker. Trening handler ikke bare om styrke og utholdenhet. Det er en god helsemessig investering å legge inn innslag av balanse- og koordinasjons trening.

Veien gikk deretter videre til Søndre brygge og 2 x 40 sekunder med vanlig planke og sideplanke. Deretter fartsdrag fra Søndre brygge via Slottsveien for de som ville hive seg med på det. I samlet flokk gikk veien videre nordover på øyen. Styrke på bein ved nordre østre brygge. I rolig prate tempo videre holdt vi » kystlinjen» tilbake til overfart Nesøya.

I og med påsketider og mangel på påskenøtter hadde vi en liten konkurranse på slutten av økten. To lag med Einar  og Øyvind i front på hvert sitt lag. Meget bra innsats på begge lag og ALLE er som vanlig vinnere 🙂 I mangel på premier fikk Johnny avslutningsvis muligheten til å utfordre dagens deltakere, tallet ble 25 dvs. 25 spensthopp før vi satte punktum på lørdagens økt. God påske, og husk: vi sees snart igjen så litt fysisk aktivitet i påsken er ikke dumt 😉

God Lørdagspåskehilsen fra Kine og Erlend

bilde(207)

bilde(212)

bilde(211)

bilde(210)

bilde(208)

 

NMT på Torsdag 10. april 2014

2+21 NMTère stilte til start. Ettersom det var en tøff løpeøkt under NMT på Tirsdag gjennomførte vi en økt med litt mindre løpefokus og dertil økt styrkedel. Dagens økt bestod av en moderat 4×4 runde fra oppstillingsplass, opp barkebakken til Søndre vei og ned bak klubbhuset. Så gikk vi over til en tøffere styrkebit som bestod av 4 runder med 3 øvelser x 2 i hver runde a` 30 sek.

1 runde: Sumo Knebøy, eksplosive utfall, eksplosive phusups med klapp.
2 runde: Burpees/amerikaner, dynamisk planke, situps med tricepshev.
3 runde: Spensthopp, bekkenløft, mountain climber.
4 runde: Stjerne-pushup-stjerne, Legg-raise (ryggliggende), mageliggende svømming.
Dessert: Sumo knebøy og Pushups med brystklapp.

Meget bra innsats idag, litt mindre oppmøte (pga tidlig ferie?), så det ble en særs effektiv økt. Ha en flott påske folkens, så sees vi over ferien til doble NMT-økter tirsdag 22. april!

Påskehilsen fra Erik og Tord Arve.

Ps. Husk NMT på Lørdag med Kine Storholt (HI) og Erlend Eimhjellen (HJI) …

bilde(206)
bilde(205)
bilde(204)
bilde(203)
bilde(202)
bilde(201)
bilde(200)


NMT på Tirsdag 8. april 2014

Kveldens økt var en beinhard intervalløkt i Aall-løypen. 8 x 4 minutters løp er svært tøft, ikke bare fysisk, men også mentalt. Det var da fantastisk moro å se at 25 NMTere gjennomførte økten, både med stil og med vilje til å gi litt ekstra i bakkene. Det er alltid en rygg å henge på eller passere, og det skaper en dynamikk som gjør at dere sammen hjelper hverandre gjennom økten. Økten ble avsluttet med en kort runde med styrke for kjernemuskulaturen. Kveldens tips er 3 øvelsers for forebygging av kneskader hentet fra Runners World: http://www.runnersworld.no/artikler/3-velser-mot-vondt-i-kneet.htm

Vi ser frem til NMT på Torsdag med Erik B. og Tord-Arve H. Vel møtt!

Treningshilsen fra Espen og Erlend

bilde-23

bilde-30

bilde-24

NMT på Laurdag 5. april 2014

11+2 stilte klokka 0930 for ein frisk og god start på denne laurdagen. Turen gjekk som vanleg om Brønnøya med lett styrke på Pilodden før 6x2min intervall i Furuholmsveien. I dag hadde vi eit minutt pause mellom draga. Dei som ynskjer det køyrer jamnt og trutt så og seie utan stopp og dei som vil dreg på litt ekstra. Så heldt vi saman til krysset ved Slottsveien etter Søndre Brygge, der dei som ynskte eit litt lenger drag med større fart, vart med Tord-Arve. Eg tok med damene vidare i lett, fin fart, før vi snudde og møtte dei andre i krysset Viernveien-Vierndroget. På Nordre Brygge med utsyn mot Oustøen Country Club, hadde vi lett styrke overkropp og kjernemuskulatur før vi fekk servering av medbrakt smoothie frå Kurt Støltun,- Takk! Då hadde vi berre 15 minutt att av økta og tok kortaste veg attende til start. Vi gjekk fem minutt over tida i dag, men alle var samde om at det var det verdt, så vi kunne halde fint «prate-tempo» saman.

Vi ynskjer å vere tydelege på at laurdagane skal vere rolege, i sær for dei som har vore med på både tysdag og torsdag same veke. Då er det viktig at ein held igjen, og får ei fin restitusjonsøkt laurdagen, så ein er klar til ny hard-økt tysdag.

Takk for i dag og vel møtt til NMT på Tysdag med Espen Gjøs (HI) og underteikna (HJI).

-Erlend og Tord-Arve-

bilde(199)

bilde(198)

bilde(197)

bilde(196)

NMT på Torsdag 3. april 2014

28 + 2 NMTère stod klar for å gjennomføre jubileumsøkta. Dette var økt nr 350! Tenk det! Vi startet med rolig oppvarming i barkebakken før vi gikk over til effektive løpsintervaller i Aall-løypa. 4×4 med 1 min pause stod på programmet. Dagens utfordring fra instruktørene gikk ut på å dra på til nesten max kapasitet på intervall nr 2 eller 3. Derfor var det gøy å se på innsatsen til bla. Morten og Lyder. Og Mikkel, som dro avgårde for full maskin allerede på de 2 første dragene sammen med Jan og Einar. Og damene kjører også friskt!

Etter intensive løpsintervaller var det klart for 3 runder med tøff styrketrening. 30 sek jobbing pr øvelse, med 2 runder av hvert sett. Runde 1: Sit-ups, smale push-ups, sideplanke og stille lengde. Runde 2: Supermann planke, sit-ups med løft, push-ups med rotasjon og rygghev. Runde 3: Sit-ups med et ben 90 grader og andre rett ut, push-ups, spensthopp med opptrekk, kne til albue. Veldig god innsats; dette var en tøff styrkedel!

Vi avsluttet som vanli økten med en dessert: 30 sek pr øvelse – (1) Albuekrabbing, (2) Harehopp, (3) Salamander, (4) løping.

Husk å skrive navnet deres TYDELIG på de gule vestene. Forøvrig kan NMT på Lørdag under ledelse av Erlend Eimhjellen trygt anbefales!

Vi øktes! Hilsen Jørgen og Tord-Arve.

bilde(188)

bilde(190)

bilde(194)

bilde(192)

bilde(193)