Månedlige arkiver: august 2014

NMT på Lørdag 30. august 2014

Det var 13 + 2 som vanlig blide og fornøyde NMT deltagere som i dag ble med på en variert langkjørings økt på Brønnøya. Til tross for at lørdagsøktene er lagt opp slik at man skal få kunne hente seg inn etter en travel jobb- eller trenings uke gis det også muligheter for tempo økning. Noen ønsker å kjenne litt mer melkesyre og puls økning enn hva andre ønsker på en fredelig lørdags morgen. Vi rekker fint å » servere» ALLE i løpet av 1 1/ 2 times trening. Med to bakke drag, tilsammen 5 x 2 min, og flere porsjoner med variert styrke og langstrekninger med løping var alle mann godt fornøyd. Par øvelser i styrke får alltid opp stemningen noen hakk og det gleder en instruktørs hjerte å se hvordan dere oppmuntrer og heier på hverandre 🙂 Også hyggelig med noen yngre deltagere på dagens økt.

Lørdags øktas slagord er » god stemning» og det var det så absolutt i dag!

Lørdagshilsen fra Kine og Tord-Arve

bilde 2 bilde 1 bilde 4 bilde 4 bilde 3 bilde 3

bilde 1 bilde 2 bilde 3

NMT på Torsdag 28. august 2014

Dagens NMT økt ble den mest styrkeorienterte økten i NMT sin historie. Trening handler om å påføre kroppen ulike typer påkjenninger. Variasjon i treningen gjør at kroppen vil tilpasse seg og gjøre seg bedre forberedt på disse uventede påkjenningene. Derfor vil alltid NMT bestå av ulike sammensetninger av kondisjon og styrke.

Økten i dag bestod altså nesten utelukkende av utholdende funksjonell styrke. Det var kun 8 minutter rolig løpsoppvarming og avslutningsvis kun 5 minutter løpsintervall iblandet litt styrke. Resten var ulike kombinasjoner av styrekøvelser som kun ble avbrutt av korte 30 – 60 sekunder pauser.

Første styrkeblokk, som var en del av oppvarmingen, bestod av lavintensive øvelser, men holdt til gjengjeld på i sammenhengende 9 minutter. Derretter ble det kjørt 4 styrkeblokker som hver ble repetert 3 ganger. Hver styrkeblokk varte i 7 minutter med kun 30 sekunder pause mellom hver gjennomføring. Mellom blokkene var det 60 sekunder pause.

For å holde intensiteten oppe i mer enn en 40 minutter sammenhengnende styrke var kombinasjonen av øvelsene nøye planlagt. Hver styrkeblokk hadde fokus på en muskelgruppe, mens andre deler av kroppen fikk litt mer hvile. Dermed kunne man holde høy intensitet hele økten igjennom.

De siste 5 minuttene med løping ble også avbrutt av styrkeøvelser. Løping (kortspurt) fra langside til langside ble avbrutt av styrkeøvene høye, lange og kraftfulle harehopp og Burpees/ Amerikanere.

Etter flere positive tilbakemeldinger etter dagens økt, kan vi love at det vil bli flere økter med styrkefokus fremover. Ikke alltid like styrkeorientert som denne, men ulike forhold mellom styrke og utholdenhet vil det bli. Så vær forberedt på å møte mer variasjon i øktene utover høsten!

Øyvind og Einar

bilde

bilde 3 bilde 2 bilde 1

bilde 4

bilde

#2. Dagsmarsjen 2014 – Oppsummering

Hvordan oppsummere vi så 13 timer, 53 kilometer, 7 åser og 1.900 høydemeter? Vi kan si så mye som at «viljen velger virkelighet»! Kine, Øyvind og Einar ønsker å gratulere alle med en sterk gjennomføring. Det er herved (over)bevist at viljen velger seg helst mål på utsiden av komfortsonen, og at følelsene og opplevelsene blir sterkere av å mestre og dele det «uoppnåelige» sammen med andre. Det ble en fysisk og mental reise, som forventet. Mye storslått natur å oppleve i egen «bakgård». For de fleste av oss var nok samholdet, humøret og praten underveis like mye verdt som selve naturopplevelsene. Hyggelig å bli (laaangt) bedre kjent! Tipp topp turvær fra start til slutt ble det også – som bestilt. Mange artigheter underveis, men disse forblir for alltid en godt bevart hemmelighet i «troppen».

Stor takk til Erlend Eimhjellen og Espen Gjøs for jobben med å sikre etterlengtet påfyll av mat & drikke etter omlag 30K på Vestmarksetra, og etter målgang på Hvamodden. Det gjorde godt! Marsjledelsen er stolte og takknemmlige for å kunne være del av et miljø med så mange tur- og friluftsglade mennesker. Takk for følget, vi gleder oss alt til 2015!

Bildet er tatt på Stovivollen etter 28K.

10636746_812223122162720_3168609878357951211_o

NMT på Lørdag 23. august 2014

Imens mange NMT deltagere valgte å være hjemme å forberede seg til årets NMT marsj var det 6 + 2 blide deltagere som fant roen i jevn takt på Brønnøyas fredelige stier. Så lenge det er litt varme i luften holder vi oss så nære vannet som mulig med stopp på fire av øyas brygger hvor vi tok styrke øvelser  for hele kroppen. To fartsdrag for de som vil øke pulsen noe ytterligere.

2014-08-23 09.54.12

Det skal for øvrig sies at vi holdt et bra løpe tempo i dag, mulig det skyldes undertegnedes nye kompresjons strømper som skulle testes til morgen dagens marsj 🙂 Trond og Espen avsluttet økten med å hoppe i havet. Vi andre derimot var i beredskap i tilfelle livreddende tiltak ble nødvendig 🙂

God stemning og godt selskap!!

2014-08-23 10.43.33

NMT på Torsdag 21. august 2014

Godt oppmøte med 25+2 deltakere under kveldens økt. Fine «Vestlandsforhold» med både sol, regn og oppholdsvær på en og samme time. Og en flott regnbue!

Etter oppvarming var det kortintervaller med 45 sek arbeid og 15 sek pause i 20 min på Hvamodden. Det var tydelig at flere kjente igjen økten fra før sommeren, for med god disponering av krefter klarte man å holde like høy hastighet gjennom alle 20 intervallene.

Beina fikk hvile under styrkedelen av treningen. Vi kjørte kjente øvelser som push-ups, situps, skulderpress og rygghev. Totalt 16 min med vekt på overkoppen, før vi avsluttet med nye kortintervaller til timen var over. Knallbra innsats folkens!

Ny økt på lørdag kl 0930-1100 under ledelse av Kine og Espen, mens søndag er det den NMT-marsjen som gjelder. Høyt aktivitetsnivå, og det liker vi!

Tord-Arve og Einar

bilde-2 bilde-1

Grønt lys for NMT-marsjen 2014!

Beslutningen er tatt:

Gjør klar! Vi setter i marsj fra Nesøya Idrettsanlegg fk. søndag presis kl. 07:00.
Marsj-ledelsen vil være tilsted fra kl. 06:30 for Q&A og kontroll av utstyr mm.

Asker & Bærumsavisen har meldt at de vil gjøre en sak på marsjen. Husk derfor å smile bredt og uanstrengt etter målgang på Hvamodden. For dem som når sålangt.

Vi blir forøvrig svært glade og sikkert rørt hvis vi får se famile og venner i målområdet. Etter litt Coca Cola og Stratos vil nok det emosjonelle dempe seg litt, og stølheten overta 🙂

http://www.nmtraining.no/2014/07/20/nmt-marsjen-asker-baerum-2014/

965840_672477156137318_204863471_o

1175729_619192004799167_1538693544_n

NMT på Tysdag 19. august 2014

Flott oppmøte med 44+2 deltakarar i kveld. Fint treningsvêr, ikkje for varmt, lett overskya. Fin, forventnigsfull stemning før start, mange glade og brune ansikt etter sommarferien,-kjekt! To nye: Josefine og Gunvor,- velkomne tilbake etter sterk debut!

Tøff økt i kveld med absolutt hovudvekt på uthald. Først lett oppvarming, så pyramideintervall i Aall-løypa. 2min, 3min, 4min, 5min, 4min, 3min, 2min. 2 minutts pause mellom tredje og fjerde, og femte og sjette draget, ellers 1min pause. Det var eit par som «fekk det litt» undervegs i dag, men: «den som intet våger, intet vinner!».

Utan å tape tid gjekk vi rett over til uthaldande styrkesirkel på parkeringsplassen, to sett med fem øvingar, 30 sekund per øving. Vi rakk to runder på første sett og ei runde på andre sett, før vi avslutta i ring, som alltid!

Kristin S fekk eit overtråkk, men vi vonar det gjekk bra. TIL ALLE: -Hugs: Pressure-Rest-Ice-Elevasion («PRICE»)! På betre norsk: kompresjon på skadestaden, kvile, is og heve skadestaden over hjartehøgde. Tiltaka har som føremål å stogge evt. blødning, redusere hevelse, smerte og inflamasjon (betennelsesreaksjon etter vevstraume). I alvorlege tilfelle kan behandlinga med fordel gjennomførast over eit heilt døgn. Kontakt gjerne underteikna ved spørsmål. Trine gjekk også ut då ho kjente ein skade ho fekk i kneet i helga. God betring begge to!

Velkomne til NMT på Torsdag under leiing av Tord-Arve og Erik, og ikkje gløym NMT-Marsjen på søndag :-)) Les meir om marsjen her på nmtraining.no.

Treningshelsing frå Erlend & Øyvind

bilde 2

bilde 3

bilde 1

bilde 1

NMT på Lørdag 16. august 2014

Det var 14 + 2 deltagere som i behagelig tempo kunne si seg godt fornøyd med 9 km løpt før andre i det hele tatt har inntatt frokosten denne varme lørdagen i august. I tillegg har vi strammet opp kjerne muskulaturen med 2 gode runder med sit-ups i ulike varianter. Vi var også heldige å kunne nyte synet av Christian Radich som så vakkert skled forbi Brønnøya, eller mer korrekt sagt: Radich med sitt mannskap var heldige å kunne nyte synet av 14 gul kledde som tok push-up og planken i strandkanten før de nok en gang – uten å protestere – kjørte 2 minutters bakkedrag i valgfritt tempo 🙂

Det er fortsatt plass til flere på lørdagsøktene så det er bare å slenge seg med 🙂

Lørdagshilsen fra

Kine og Tord-Arve

bilde 1 bilde 2 bilde 1 bilde 2 bilde 3 bilde 4 bilde 5

NMT på Torsdag 14. august 2014

PANO_20140814_193054

I kveld møtte 2+30 deltagere, klar til en effektiv økt. Med opphold i været så bar det til Hvamodden med en løperunde som oppvarming. Deretter så ble det, for de som var her på tirsdag, en litt roligere løperunde med 4 x 4 min. Påfølgende økt var variert, men litt av det tøffere slaget. Her hadde vi 3 øvelser i 3 runder med 30 sek per øvelse og 1 minutt pause:

Runde 1

 1. Sumo knebøy
 2. Utfall eksplosiv
 3. Pushups eksplosiv

Runde 2

 1. Burpees/ Amerikaner – m/klapp
 2. Planke Dynamisk
 3. Situps m/triceps hev

Runde 3

 1. Spensthopp m/ klapp dype
 2. Bekkenløft
 3. Mountain Climber

Dessert

 1. Russian Twist
 2. Pushups diamant

Flott gjennomført økt av alle sammen og morsomt å se nye fjes. Sommeren er over og det er viktig å holde rutinene og trening i gang som aldri før. Annetine var uheldig og fikk en liten strekk i leggen. Vi ønsker henne god bedring over helgen, og håper å se henne allerede igjen neste uke. Neste økt er NMT på Lørdag med Kine og Tord Arve. Vel møtt!

Hilsen Erik og Øyvind

PS! Husk påmelding til NMT-marsjen!