Månedlige arkiver: november 2019

HARDtrening på Torsdag 28. november 2019

21 stilte opp for seg, Laget og HIT økt nr 956!

18 min – Oppvarming:
Løp opp til Vendla Bhg rundt P-plass
Styrke A-vern og på fortau: ArmHevinger + Dips og Knebøy m TåHev + Høye Kneløft / 20 sek
Styrke Ø-Bane: H/V Kneløft v gjerdet (2 x 30 sek) + Kne-Opp-Ut-Siden på tvers av banen / 1 min
Løp gjennom 12 min HinderTrase (Ø-Bane og Ballbingen) m Demo av Øvelser/Teknikk

12 min – Løp med 6 soner Ø-Bane og innlagte hinder B-Binge :
1/4 Sidelengs Høyre + KneHopp
1/4 Baklengs gjennom 16
1/4 KneHopp + Sidelengs Venstre
1/4 ElgHufs gjennom 16
B-Bingen forseres på tvers x 2 m BjørneKrabb

10 min Parvise styrkeøvelser, med vekslinger :
Nr 1 KneBøy m/u lite Hopp, Nr 2 Hink H (t) og Hink V (r)
Nr 1 SkøyteHopp, Nr 2 B-Krabb (t) + ElgHufs (r)
Nr 1 (Hoppende) Utfall, Nr 2 H.Keeper H (t) og H.Keeper V (r)

5 min – Individuelle styrkeøvelser (Banen på Tvers):
KneBøyUtfall-Kombo
3 HareHopp frem & 1 tilbake

10 min – Partnerbytte, parvise styrkeøvelser:
Skyv-Makker-Av-Banen (presshold mot skuldre, frekvens på beina)
Bære-på-Rygg (Stram opp, aktiver! Klar? Ja!) – Ekstrarunde.

5 min – Lagkonkurranse (Gull, Sølv og Bronsekamp):
Lenkegjengen løp t/r grunnlinje i Banens lengderetning x 2. Gullaget ble det nye BronseLaget, og BronseLaget ble det nye GullLaget. SølvLaget forble et SølvLag. Gode vendinger m Kaptein.

Sluttet Sirkel. Godt utført. Takk for oppmøte.

Novemberhilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 26. november 2019

30 hardbarkede lot seg ikke stoppe av snø og sludd, og fullførte HIT økt nummer 955 med god smilepuls!

Øystein «Pølsa» Pettersen holdt et motivasjonsforedrag i Norges Bank, og her lot også HIT instruktører seg inspirere. Smilepuls, intervalløkter, effektivitet og tilstedeværelse og et slag for 45/15 intervall var noen av poengene, og dette hørtes nesten ut som en reklame for HIT. Dermed ble det en Pølsa-inspirert økt.

Løpsintervall I: 5 x 2 minutter med et minutts pause.

Styrkebolk I: 3 x 3 minutter med øvelser for rygg (6×30 sek kontinuerlig), bein (6×30 squat med hopp, knebøy med tåhev og sideveis knebøy) og hoftehev (6×30 sek).

Løpsintervall II: 10 x 45/15

Styrkebolk II: 3 x 3 minutter med øvelser for mage (ro, sykling, saksing og russian twist), push-ups (6 x 20/10 diamant, skuldertouch, smale, rotasjon, vanlig og sideveis flytt) og bein (utfall, spensthopp og amerikaner).

Paul hadde sin første HIT økt etter å ha blitt rekruttert av Kim. Det gikk godt, og med god kontinuitet og flere økter over tid, så vil det bare bli enda bedre. De yngste herdes også!

Takk for oppmøtet og sterk innsats i snødrevet. Vær er kommet for å bli, hele året.

Treningshilsen fra Espen og Einar

Rolig LANGløp søndag 24. november 2019

Kristina, Espen og Einar løp en rundtur på 43 km fra Nesøya Idrettsanlegg til Sandvika/Kjørbo, Høvikodden, Veritas, Strand Restaurant, Lysaker, Granfoss, Røa Idrettsplass, Grini Mølle, Fossum (21 Km/Halvmaraton), Ankerveien til Øverland Gård, Øverlandselva, Avløs, Solbergbekken, Sandvika, Kjørbo, Slependen, Nesøya, Hvamodden før retur til start; Nesøya Idrettsanlegg.

HARDtrening på Torsdag 20. november 2019

15 deltakere løp gjennom ild og vann for 33 x 45/15 drag. Det er ny HIT-rekord!

Rød lue med flagg i front, tente fakler, flaggborg i midtsirkelen og bling bling i kjeglene. Formasjonene 4kant, TimeGlass, 8-tall og Mestring. Laget tok rekorden på forskudd, og startet feiringen allerede under oppvarmingen. Spennende å være mentalt på offensiven. Da kan alt skje.

Vekselsvis løp og styrkeøkt. 8 x 45/15 etterfulgt av 4 min. m AMRAP styrke (As Many Rounds As Possible). Totalt 4 bolker med 8 min. løp og 3 bolker med 4 min. AMRAP styrke, 8 reps: (1) Push-Ups, Roing og RyggCrawl. (2) Amerikaner, Russian Twist og Knebøy m Hopp. (3) Push-Ups m Rotasjon, Sit-Ups m Løft og Planke Tap. 

Og HELT til slutt: 1 ekstraordinært 45 sek drag som sikret rekorden. Takk deg selv, og løpslaget.
Gratulerer med evnen som holdt følge med viljen. Den ga HIT en ny sterk rekord å skilte med.

Treningshilsen fra Einar og Espen

HARDtrening på Tirsdag 19. november 2019

For 50 år siden scoret Pelé sitt fotballmål nummer 1000, og da passet det bra at 27 stilte opp for laget på kveldens økt!

Noen lag har sine stjerner, men disse er alltid avhengig av laget for å prestere. I HIT er vi alle lagspillere, som løfter hverandre til å yte og prestere, gang etter gang. Dette gjelder både på intervalldragene og på styrketreningen. 6 x 3 minutters intervall på Brønnøya i en temmelig våt løype, og 4 runder med uttømmende styrke: 6 x 30 sek. med øvelser for rygg (diagonalstrekk, planke tap og planke med sideveis bevegelse), 6 x 30 sek. med øvelser for bein og sete (squat med hopp, knebøy med tåhev og knebøy med sideveis bevegelse), 6 x 20 sek. med push-ups (diamant, skulder touch, smal, sideveis rotasjon, vanlig og sideforflytning) og 6 x 25 sek. mage (roing, beinløft og crunch).

Fantastisk at dere stiller opp, i regn, så vel som snø og sludd, sol og vind. Ekstra hyggelig at Eirin og Knut Ivar fikk sin HIT-økt nr 2, samt at Frøya og Hermine representerte de unge i kveld.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 14. november 2019

Solide 27 stilte opp for seg, Laget og HIT-økt nr. 952!

Tre nykommere (!) på plass under oppstilling; velkommen til paret og øyboerne Eirin «Maratonløper» og Knut Ivar «Syklist» – og til Hermine S., som får tallet på de unge opp i 22. Sofia også på plass i kveld, svært positivt med de unge. Etter dobbeltklapp for oppmøte (bøygen for folk flest) bar det raka vegen og uten opphold til Kalkbukta. Lettelse i antrekk og plassering av remedier i bunn av bakken.

Kveldens løpsprogram
Intervall-løp 4 x 2 min / 30 sek pause i «Slak Bakke»/Østre vei. Deretter snur vi på det; 2 x 4 min / 60 sek pause i «Bratt Bakke»/Vendla. Mål om totalt 8+ opp/nedturer – for de fleste – i de to med/motbakkene. Primært sterke legger, bakside lår og rumpeballer i arbeid; skyvkraft.

Sist Laget HARDtrente i Kalkbukta 12. oktober dukket selveste Idrettspresident Berit Kjøll opp i dragsuget av løpsdragene i BrattBakken. Hun fikk se løsningen på mye, på nært hold. Nå håper vi bare at Folkehelseminister Sylvi Listhaug møter opp på en HIT-økt, gjerne i følge med egen PT. Etter Berg & Dalbaneløping i Kalkbukta løp Laget til styrkerommet på fortauet ved Blokkene.

Kveldens styrkeprogram
30-20-10 sek / 10 sek p – øvelse primært m fokus på overkroppen:
ArmHevinger m forflytning mot f.kant
BeinOpptrekk mot f.kant, skrått under
Dips m spark mot fortauskant
Roing på fortauskant
Vertikal Saxing
HofteHev Rett
RyggHev

Retur til anlegget for Sluttet Sirkel. Påminnelse og Årshjulbord og Suunto-Demoklokker. Godt gjennomført av de tre nykommerne, håper på flere økter sammen – HARDT eller Rolig LANGT.

Mørketidshilsen fra Einar og Espen

Eirin, Einar og Knut Ivar

HARDtrening på Tirsdag 12. november 2019

22 hardhauser lot seg ikke stoppe av gult farevarsel fra meterologisk institutt!

Anbefalingen fra metereologene var: Vær ekstra oppmerksom; isen kan være vanskelig å se. Vurder bruk av brodder. Beregn ekstra tid til transport og kjøring. Bruk riktige dekk og kjør etter forholdene. Sjekk veimeldinger.

Vi i HIT tar selvsagt anbefalingene på alvor og la derfor opp til en økt med lange intervaller med styrke inkludert. Dermed fikk vi senket farten noe og tilpasset den til forholdene. 5 x 8 minutters intervall med styrke hvor man ved hver passering skulle gjennomføre tre styrkeøvelser med 8 repetisjoner hver. Stort sett kjente øvelser, men også noen nye stående varianter for magen for å unngå å bli alt for våte. Men våte på beina ble vi alle sammen.

En liten dessert i form av 2 minutter med hockeystilling fikk vi tid til til slutt, og da var 60 minutter effektiv trening over.

Jubilanten Jan F. stilte opp på økten for å feire like mange år som minutter med HARDtrening! For det fikk han godt betalt i form av 3 x HURRA i Sluttet Sirkel.

Takk for herlig innsats av en herlig gjeng.

Treningshilsen fra Espen og Einar

Rolig LANGløp på Søndag 9. november 2019

13 voksne og 2 hunder stod klar kl. 8 for å løpe 3 timer i pratetempo på farsdagen!

Fra Nesøya Idrettsanlegg, innom Hestesund får å titte over til Landøya og utnytte toalettfaciliteten på friområdet, over Nesøyabrua, ned til Grønsund, gjennom Breivika, opp Sundbakken, gjennom 100 meter skogen, ned bakveien til Verftet i Nesbukta, forbi prosjektet, rett over til Landøyaveien, forbi Sonja Henie sommerresidens, ned til kaie for et Lagbilde og en titt tilbake på Nesøya og Hestesund, tilbake forbi nye Landøya Ungdomskole, Holmenskjæret og Holmen Fjordhotell, opp Hvalsbakken, ned til Stilleren, bort til Hvalstrand Bad, opp på 10 meter`n for ytterligere et Lagbilde, vider til Reistadlia, Syverstadkollen, opp i tårnet til Holmenbakkene, ned på anlegget, bort til Holmen Svømmehall og opp på taket, bort og opp Nes Terrasse (Strava mobilisering), hjem til Nesøya samme vei fra toppen av Nesåsen, Nesøya Skole, Nesøytjern Naturreservat, og avslutning med 1 æresrunde i Aall-løypa. En distanse på totalt 21,2 km / Halvmaraton.

Nils og Rikard måtte dessverre kaste inn håndkle før start. Cherry hadde fått med seg Per Magnus, tidligere har hun hatt med eldstemann Johan på HARDtrening. Andre må gjerne la seg inspirere. Anett J. var ny på DAMEtrening på Lørdag, og i dag var Annette S. ny på Rolig LANGløp. Damene stormer frem! Sistnevnte løp lengre enn hun noen gang har gjort tidligere! Først tur etter NY maraton for Kjersti og Gunstein, litt møre i beina med kom seg trygt hjem begge to. Alt i alt en tipp topp tur, og en sjelden hyggelig gjeng å tilbringe tid sammen med! Du må gjerne våge deg med neste gang. Rolig LANGløp er for alle, også for deg.

Farsdagshilsen fra Einar

DAMEtrening på Lørdag 9. november 2019

Et Lag på 8 tok seg ut i 2 minusgrader på et tynt, nylagt og kritthvitt snødekke!

Sol OPP 0758, Sol NED 1602 – Dagslengde 8t 4min. Oppvarmingen 2 runder i Aall-løypa (500 meter kupert skogsrundløype) for å føle skogens ro. Med forhøyet pust & puls gjennomførte vi 5 styrkeøvelser ved autovernet/Vendla Bhg: Armhevninger m f.kant, knebøy m dobbeldipp og tåhev, dips, skøytehopp på f.kant, h/v og legghopp.

Herfra løp vi ned til den eviggrønne K-banen – som nå var hvit – for følgende løpsprogram:

4 min. løp, 50-60% fart, 1 min. pause (TimeGlass)
2 min. løp, 70-80% fart, 1 min. pause

God variasjon og løpsdisiplin hos mentalt sterke Damer som står tidlig opp for å trene utendørs i alt slags vær, hele året. Også gjerne i helgene. Lang erfaring med disponering av egne krefter.

Mer bein og store muskler i aktivitet: BjørneKrabb, LandKrabbe, Harehopp og HåndballKeeper – mellom midt og 16m. Planke som pauseøvelse. Deretter Sax V, H, Roing og Håndflate på kneskål og Statisk tyn til slutt: Duvende utforkjører m/ innlagt vandrevei h/m/v.

Cherry hadde med seg kollega og nykommer Anett i dag. En dame med tæl! Uredd som våger seg ut med drevne damer, tilpasset seg utmerket. I tillegg et hyggelig bekjentskap. Mer av det.

Helt til slutt fikk vi karret oss sammen i midtsirkelen for Sluttet Sirkel og oppsummering. Lungebrøl og forevigelse av dagens DAMElag. DAMENE tok seg godt ut,

Fortsatt god lørdag! HIT-hilsen Einar

HARDtrening på Torsdag 7. november 2019

25 stilte opp i minusgrader for seg, Laget og HIT-økt nr 950!

Det telles ned fra 50 og opp til 1000! Milepælen inntreffer om ca. 6 mnd. i skiftet april/mai 2020. Innen den tid skal alle tåle dagens lys, og HELÅRSkroppen skal være godt på plass hos de fleste.

10 min oppvarming i Lang og Mellomlang løype. 12 min Løp (55-65%) i «Lang Terrenggående Løype», 6 min Løp (65-75%) i «Mellomlang Firkant Løype» og 3 min Løp (75-85%) i «Kort Hurtiggående Løype» inne på Øvre Bane. Økende fart og intensiteten. Flammende fakler (eller store duftlys) for å gi gnist, overskuddsvarme og økt retningssans. Ingen av de 25 ble flammenes rov, men flere kombinasjoner av løpere ble observert i fyr og flamme.

Styrkedel med 10 INDIVIDuelle styrkeøvelser, 5 PARvise styrkeøvelser og 1 LAGøvelse::

Individuelt: ArmH m forflytning, HofteH Rett, SideP H, SideP V, HofteH Vinklet, Håndflate til Kneskål, DiagonalS H, DiagonalS V, Dynamisk P og Vertikal Sax.
Par: Skyv-Bær-Skyv-Bær, High5&ShakeHands og Punch&Crunch.
Lag: Innpåsliten Brobygging med planke, og planke omvendt. Gull, Sølv og Bronselag!

Både unge og voksne med, spesielt gledelig at ungjentene fortsetter å våge. Hyggelig med gjesteopptreden fra Truls O., og godt å se at Trine S. fulgte Ninni inn og ut av døra under sin HIT-økt nr 2. Nesten så vi fikk besøk av NM vinneren i Halvmaraton Aud Skogen fra Askøy, men – programmet i Oslo ble for stramt i kveld. Derimot møtte vår egen NM-vinner Jan Fagerheim.

Laget Sluttet Sirkel, brølte – og dro hjem med litt lavere biologisk alder og en litt mer skjerpet hjerne. Øver du ofte nok ute med HIT er helsegevinstene mange og sammensatte. Bli med!

Novemberhilsen fra Einar og Espen