Månedlige arkiver: oktober 2017

HARDtrening på Tirsdag 31. oktober 2017

24 medlemmer på oktobers siste HARDtrening! Flotte treningsforhold! Stjerneklart og en måne som lurte bak tretoppene ga akkurat riktig Halloween-stemning. Økten i seg selv var som en godt blandet gotteripose. Variert, og noe for enhver smak. Blanding mellom styrke og kondisjonsøvelser. Høyt tempo og hard jobbing. Raskt bytte av øvelser og sekvenser av tøff styrke for kjernemuskulaturen. Innslag av 6 x 2 minutters  løpe drag med fartsøkning hvert 30 sekund. Egen styrkesekvens for rygg. Avslutningsvis en kjent kombinasjon av planke og løping. Alle avslutter på TOPP som vanlig 🙂 Finn K. tilbake på Laget, hyggelig gjensyn!

Ellers; èn Tesla i bekken, og èn ankel på skeive.

Treningshilsen fra Kine og Einar

 

DAMEtrening på Lørdag 28. oktober 2017

27 på DAMEtrening er NY rekord!

Dette var den siste av 4 «pilotøkter» for Damer. Hensikten har vært å vurdere grunnlaget for å etablere et treningstilbudet for bare DAMER  – i regi av HIT. Tørt, Sol, 8 grader og lett fønvind!

Soloppgang kl. 8:28. Økta startet en time senere kl. 9:30, og vi la første del av oppvarmingen til Aall-løypa (Rundløpe på 500m) for å møte dagens første solstråler. Og for å få litt god gul høstfølelse. 2 runder, med innlagt retningsendring. Med litt ulik pust & puls løp vi videre til Ø-kunstgressbane for Del 2 av oppvarmingen. På 2 rekker tok vi oss gjennom en serie parvise øvelser mellom et kjegelstrekk. Lett løp tilbake for ny runde + ny øvelse.

Alle ble så plassert på linje med 16 meteren. Det var klart for «styrkeløp»; løp til 6 utplassert kjegler og tilbake til strek. Styrkeøvelser ved kjegler og ved hver vending tilbake på strek. Stigende løpslengde, synkende antall repetisjoner. 16m streken ble også brukt til en serie styrkeøvelser. Mageøvelser mellom omlegging av bane/kjegler.

Det ble kjørt 6 rene løpsrunder a 45 sek. m 15 sek pause – rekk tilbake til «bua/varmestua» innen tiden er ute. Meget god løpsdisiplin, ikke minst disponering av egne krefter/rekkevidde.

Siste styrkdedel var en signaturøvelse fra Kine: «Jane Fonda»! Skinke skinke. Ingen gikk vindskeive hjem med bare èn stram rumpeball. Fordelaktige bakdeler på bestilling! Vi fikk karret oss sammen i midtsirkelen til en fast HIT-avslutning i «sluttet sirkel»- formasjon med kort oppsummering av økta/info og et påfølgende lungebrøl (eller brunstbrøl for èn)! Bilde av DAMElaget – såklart!

Konklusjon: DAMENE tok seg ut i trippel forstand: 1) De tok seg ut, 2) De tok seg ut og 3) De tok seg ut. Som ikke det var nok fikk alle også helt til slutt et tilbud om å ta seg enda mer ut. Om dette skulle fortsette gjennom hele mørketiden vil mange gå en helt NY vår i vente! 😀

Ps. Vi håper DAMEtilbudene falt i smak; du finner dem publisert og beskrevet som et innlegg under selve arrangementet på HIT-siden/Facebook. 47 DAMER har gjort seg fortjent 🙂 Kontakt oss på hitrening@gmail.com om du trenger assistanse!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 26.oktober 2017

27 medlemmer jobbet knallhardt gjennom en variert og innholdsrik HARDtreningsøkt! Etter oppvarming med innslag av styrke ble det løpt et 12 minutters langt intervalldrag. Ingen pauser. Deretter opp på kunstgresset for stasjonstrening med forflytning. Medlemmene gjennomførte 10 av hver øvelse før de raskt og effektiv forflyttet seg til neste stasjon. Deretter en styrkeblokk med øvelser for kjernemuskulaturen, 4 øvelser, 30 sekunder på hver og selvfølgelig flere runder 🙂 Ny runde med stasjoner og nye øvelser, deretter ny blokk for kjernen og da spesielt side muskulatur. Det ble satt punktum finale med en heftig runde » forsvarspiller» der hele gruppen jobbet seg gjennom et kvadrat. Høye kneløft fremover, » forsvarspiller» sidelangs, bakover løp og » forsvarsspiller» sidelangs. Det ble forventet høy intensitet. Det fikk vi og mer til. Det er alltid ekstra gøy å se når medlemmene henter ut det lille ekstra – det de trodde at de kanskje ikke hadde inne – men har allikevel, fordi man trener regelmessig og effektivt sammen med andre utendørs – hele året rundt 🙂

I morgen etter jobb reiser Espen Gjøs, Olav Kjemhus og Tormod Riple til Tyskland for å delta i Frankfurt Maraton 2017. Vi gleder oss på deres vegne og ser frem til å følge dem i 42,2k – og deretter hele veien trygt tilbake til Kongeriket 🙂 Lykke til!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 24. oktober 2017

Mens folk flest holdt seg innendørs pga. store nedbørsmengder, løp 21 hardhauser fra HIT intervaller på Brønnøya! Sofaen og innendørs hygge er nok mer fristende for mange på en kveld som dette. Men når man vet at en treningsglad gjeng venter på akkurat deg, så blir det langt lettere å komme seg ut. Og for en herlig følelse å komme inn og opp i sofaen etter økta!

Intervalløkten besto av 6 x 3 minutter intervaller i bakken opp fra brygga på Brønnøya. Deretter ble det styrke i en ganske så fuktig spa-avdeling. 5 x 2,5 minutter med beinhard styrke etter AMRAP prinsippet, og spesielt nest siste runde med mageøvelser bør dere kjenne i morgen.

En varm dusj, en varm kopp kakao eller noe annet godt, er vel fortjent etter en slik økt og innsats. Mestringsfølelse!

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 21. oktober 2017

26 morgenfriske DAMER til oppstilling kl. 9.30! Svært tett på målet om de 30 🙂

Fa-nt-as-ti-sk morro for alle å oppleve! Lettere å få jobben gjort sammen med mange nok andre. For hva skal 2 rustne HERRER si når man får starte dagen med så mange DAMER – vi har hverken våknet eller landet riktig ennå. Unektelig både rørt og inspirert av å få være sammen med så mange postive og blide personligheter – så takk for følget. Det ble så mange at vi ikke klarte å holde tritt med alle navn, men vi husker innsatsen til hver enkelt svært godt 😉

Hva gjorde du/vi? Økta startet med et par runder i Aall-løypa, en 500 meter lang og kupert skogsløype. Retningsedring etter 1 runde gir nye perspektiver og løypeprofil. Variasjon i steg og intensitet. Få kjenning med litt sånn rå & deilig høstluft, få bekreftet at gult er kult. Denne løypa bruker HIT mye gjennom den lyse årstiden; på tirsdager og torsdager har det nå blitt for mørkt. Derfor gir tidlige og lyse Lørdagsøkter et hyggelig gjensyn. Med snø blir det enda bedre …

2 runder i Aall-løpa fikk kroppen (brå)våken og klar for mer. Damene gikk vi løs på 2+2 styrkeøvelser i 30 sek m 15 sek pause mot/ved hhv. autovernet og fortauskanten ved innkjøringen til Vendla Bhg. 123, ferdig med det. Så bar det lett og ledig ned til Øvre Kunstgressbane (SPA-senteret) for en spesialkomponert «styrkeløpskombo». 4 stasjoner/ styrkeøvelser i 4-kant formasjon, med baklengsløping (fokus tåballer/kneløft, og m blikk over h/v skulder) på 2 sidestrekk og og sideveis håndballspiller m/ vendig halveis på de 2 andre sidestrekkene. Ikke fred å få :-). Arbeidsperiode på 2 x 8 min. med 2 min pause mellom rundene, 8 repetisjoner per styrkeøvelse. Observasjon: Damer disponerer kreftene godt!

Etterpå var tiden kommet for «Friløp»: 2 runder a` 2 minutter i 8-tall, 1 min. pause mlm (på)dragene. Mulighet for å løpe av seg «stinnheten» i kroppen etter styrkekombo. Den enkelte setter sin egen fart/stegfrekvens, ekstra oppmerksom ved passering i midtsirklen (stopp/stans effekt). Flere av de løpssterke benyttet anledning til å få opp «pust & puls» noen ekstra knepp. Liker vi. Viktige her er å variere tempo underveis i draget, unngå jevn dorgefart! Det kommer.

Med «Friløp» unnagjort satte vi i gang en dårlig kamuflert konkurranse/»Gruppe vs Gruppe øvelse», hvor 5 grupper à 5 startet likt fra 16-metern`n med å legge planke etter planke, sideveis bevegelser mellom plankene. Arbeidsperiode på 2 min., og da hadde vi også et vinnerlag i damelaget som nådde motsatt 16 meter! Men de ble hardt presset hele veien, fra start til mål. Seieren var knapp og kom ikke gratis 😀

Avslutning i sluttet sirkel – for anledning å betrakte som en klokke. Felles roterende knebøy og hopp rundt og med hele klokka. Sterke bakdeler og lår er fordelaktig og anvendelig! Store muskelgrupper tåler mye (mer enn vi tror). Siste øvelse: Lungebrøling!

Da var vi i det 60. minutt, og alle var enige om at nå kan Lørdagen starte! Takk for at DU møter og gjør DITT beste ut fra DINE forutsetninger. Møter du jevnlig risikerer du mer av det samme, og med det risikerer du en merkbar formutvikling. Det du fokuserer på blir du bedre på.

Mer DAMEtrening neste Lørdag på samme sted og til samme tid – med Kine Storholt som HI!

Lørdagshilsen fra Einar & Espen

HARDtrening på Torsdag 19. oktober 2017

20 spreke, kvinner og menn, løp intervaller på Brønnøya og trente styrke på kunstgressbanen! Kveldens økt besto av 6 intervalldrag, vekselsvis 4 og 2 minutter. Bjørn hadde sin første økt med HIT, og satte god fart fra start og holdt helt inn. Bra debut. Også sterk innsats av de andre. Styrkedelen ble kjørt etter AMRAP prinsippet. Tre øvelser pr sett, 6 repitisjoner pr øvelse og kontinuerlig arbeid i 2,5 minutter. Etter fire sett var vi i mål – godt fornøyde og slitne.

Minner om Dameøkt førstkommende lørdag fra kl. 9.30 på Idrettsanlegget. Vel møtt!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 17. oktober 2017

Holà! Solide oppmøte med 30 treningssugne medlemmer på kveldens HARDtreningsøkt i mildt høstvær, etterhvert også med noe duskregn! Perfekte treningsforhold med andre ord 🙂 Totalt kun 5 løpedrag i dag, 1 x 4 min, 2 x 3 min, og 2 x 2. Deretter en god porsjon styrke med nøye utvalgte styrkeøvelser for å bli en sterkere, raskere og ikke minst skadefri løper. Godt og hard jobbet av både kvinner og menn i kveld 🙂 Morro å ha med Trine igjen også. Damene er i støtet og på fremmarsj – det er vi glade for! Nær halvparten Damer i kveld; Helene, Janne og Hildegunn biter seg fint fast 🙂

Øktes igjen på torsdag og husk DAMEØKT på lørdag! Vi er på rekordjakt og trenger DIN HJELP med å få 2+28 DAMER UT i det fri mellom kl. 9.30-10.30. Far passer hus & barn 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

 

 

HARDtrening på Torsdag 12. oktober 2017

Jubileumsfest med totalt 30 intensive løpsdrag a`45 sek. for de 28 medlemmene som valgte å bruke sin tid på HIT-økt nummer 700! Gratulerer med innsatsen, nyt følelsen.

(1) 10 drag a`45 sek. med 15 sek. pause, fulgt av 2 runder med bytte mellom 2 øvelser hvert 15 sek. i 1 min. x 2 (2) 10 drag a`45 sek. med 15 sek. pause, fulgt av 2 runder med bytte mellom 2 øvelser hvert 15 sek. i 1 min. x 2 (3) 10 drag a`45 sek. med 15 sek. pause, fulgt av 2 runder med bytte mellom 2 øvelser hvert 15 sek. i 1 min. x 2. Lek med rumpe/lår til slutt!

Vi fant et par gjenglemte hansker etter økta (se bildet under). Meld oss om de er dine.

Minner også om at Lørdag 14 okt. arrangeres Nesøyaløpet (Nesøya, 5 eller 10 km rundløype). Søndag 15. okt. er det Rosa Sløyfeløpet (Oslo, 7 km langs Akerselva). Fine muligheter 🙂

Jubileumshilsen fra Einar og Kine

 

HARDtrening på Tirsdag 10. oktober 2017

31 tøffe deltakere lot seg ikke skremme av regnet og mørket. I kveld tok vi turen til Brønnøya, og denne gangen løp vi 7 x 2 minutters drag på forholdsvis flatt underlag i Vendelveien. Mye og god innsats ble lagt ned i hvert steg, og det var en dampende gjeng som returnerte til friidrettsanlegget på Nesøya. Her kjørte vi en AMRAP-variant på styrkedelen bestående av 3 øvelser pr sett, 6 repitisjoner pr øvelse og 2,5 minutters arbeidsinnsats pr sett. Vi rakk 4 slik sett og da hadde vi tatt for oss de viktigste muskelgruppene, store som små.

Vi takker for god innsats og godt oppmøte. I kveld ville nok mange funnet det tungt å dra ut på en tilsvarende økt alene, men sammen klarer vi det. God arbeidsmoral fra start til slutt.

Treningshilsen fra Espen og Einar

Nb! Geir er en nyere form av norrøne Geirr eller GæiRR. Norrøne geirr betyr «spyd».

DAMEtrening på Lørdag 7. oktober 2017

10 sporty damer startet lørdagen sprekt med 1 time effektiv og funksjonell trening i flott høstvær! Litt småkaldt i luften til å begynne med, men etter en oppvarmingsrunde i Aall-løypa og push-ups/ dips ved rekkverket var kroppen varm og klar for mer action. Gjorde oss denne gangen mer eller mindre ferdig med løpe-/ utholdenhetsdelen første del av økten. Totalt 7 drag, pyramide intervall, fra 1 minutt opp til 4 og ned igjen. Aktiv 1 minutts pause. Noen foretrekker de korte dragene andre de lengre, og her var det noe for alle å bryne seg på. Imponerende tempo en tidlig lørdags morgen, og spesielt på de 2-3 siste dragene da flere la inn et ekstra gir 🙂

Startet øktas styrkedel med stasjonstrening foran klubbhuset. Dips på benk, roing på trappeavsatsen og statisk knebøy mot husveggen. 3 runder a 40 sekunder. Det ble tyngre og tyngre men med god stemning og latter kommer man seg gjennom det meste. Ingen tid og miste, raskt over på ny tøff øvelse. Par push-ups, en push-up og et partner klapp. Her jobbet vi i 30 sekunder og i » pausen» på 30 sekunder stod vi i planke., til sammen 3 runder. Avsluttet styrkeseansen med uttømmende mageøvelser.

Lørdagens lille » dessert» var muligheten til å konkurrere med seg selv, 3 runder a’ 1 minutt. Om og gjort å komme lengre for hver runde. Flere kjørte safe første runde, men tok det definitivt igjen på siste. Hærlig start på lørdagen med en hærlig gjeng damer 🙂

Neste DAMEØKT Lørdag 21. oktober må dere ikke gå glipp av! Den vil nemlig bli  kjørt under ledelse av to kjekke herrer. Don’t miss it! 😉

Treningshilsen fra Kine