Månedlige arkiver: februar 2013

NMT på Torsdag 28. februar 2013

Herlige Brønnøya i stjerneklart vær dannet bakgrunn for 23 ivrige deltakere som gjennomførte stigningsintervall på 5×3 min, hvor hvert intervall ble avsluttet med full spiker siste 30 sek. Stykedelen fokuserte på de viktige muskelgruppene som skal sikre oss alle et langt og lykkelig liv i den kroppen vi har fått utdelt….

Velkommen til neste økt i regi Tor Magne og Jørgen på tirsdag. Nå er vi skikkelig i gang folkens og fortsetter det slik er hele gjengen i knallform til Holmenkollstafetten 🙂

Hilsen Hanne og Tord-Arve

NMT på Tirsdag 26. februar 2013

Kveldens NMT økt ble en effektiv og tøff økt som kombinerte utholdenhet og styrke på en god måte. Akkurat slik en NMT økt skal være. Flere av kveldens 24 deltakere var tilbake etter en ukes vinterferie og fulle av overskudd og treningslyst. Og spesielt hyggelig var det at Anne stilte opp på sin første NMT økt etter å ha blitt utfordret av Annetine.

Etter en god oppvarming på ujevnt underlag i skogen, sto intervalløkten på 8 x 2 minutter løp på programmet. Det ble kjørt hardt, og enkelte så hardt at de ble litt småkvalme. Et tydelig tegn på at man har presset kroppen til det ytterste.

Deretter bar det ned på kunstgressbanen for styrke. Her var det fokus på stabiliserende kjernemuskulatur. Med en arbeidsinnsats per øvelse på hele 50 sekunder, og med kun 10 sekunder hvile, så begynte det å røyne på på slutten for noen og en hver. Men dere er alle flinke til å ta ut det lille ekstra, gjerne etter en oppmuntrende kommentar fra oss instruktører.

Takk for god innsats og velkommen til ny økt på torsdag med Tord-Arve Holmedal og Hanne Solheim.

 

Treningshilsen fra Jørgen og Espen

1 eller 2 økter på tirsdag og torsdag

Vi valgte under «Høy-sesongen» i fjor å gå fra 1 til 2 økter på tirsdag og torsdag av hensyn til kvaliteten på tilbudet. Av samme årsak gikk vi tilbake til 1 økt i «Lav-sesongen». Antall deltakere på en NMT-økt bør være min.15. Erfaringsmessig vet vi at vi må se +/- 35 deltakere på enkeltøkter før vi starter opp med doble økter. Vår gjetning er at vi når dette nivået på antall deltakere over vinterferien, når ski-sesongen går inn i sin siste fase. Vi holder dere oppdatert, og gir klar beskjed så snart endringer inntreffer mht økter og klokkeslett. Følg oss her og på Facebook.

NMT på Torsdag 21. februar 2013

Minus ti, nydeleg halvmåne, god «knirk» i snøen, 16 oppmøtte, – GOD KNALL!

Hanne Solheim debuterte i rolla som hjelpeinstruktør. Økta var mykje lik tysdagsøkta, men med ulik intervall. Vi køyrde 4×4 min intervall med 1 min pause der vi nytta stor trekant på kunstgraset med krabbing opp forbi furua på toppen av barkebakken, bort langs bakketoppen og ned på bana att. Svingen oppom furua sveid i låra, hjå alle, det var lett å sjå. Etter intervall var det 2x4min styrkesirkel og til slutt topp 3 med 2 x 2 min intervall med piggtråd-åling, harehopp, salamander og løp. 30sek pr. øving. Flott innsats av alle, særleg på siste to-minuttar. Kjekt med eit par som har vore borte ei stund, og ikkje å forgløyme: Karina som stilte for første gang saman med Simon, ein av vore trufaste Islendingar! Flott, Karina!

Neste veke er det striskjorte og havrelefse igjen, vinterferien er over, og vi «NMT-arar» stiller kjekt på jobb mandag, og veit at vi stiller med stort forsprang! God helg, og vel møtt til ny dyst tysdag!

-Hanne & Erlend-

NMT på Tysdag 19. februar 2013

18 møtte opp til NMT-trening tysdag i vinterferien,- det er flott!

Økta var reprise av spesialøkt for Johnny med vener, frå sist fredag. God oppvarming ute i terrenget, innlagde spensthopp og pushups. Deretter ned på kunstgraset. Så venta ein tøff overgang til hovuddel med 30sek piggtrå-åling-bjørnekrabbing og salamander i eit. Intervallen var lagt opp som pyramide med 1-2-3-4-3-2-1min,1min pause etter tre og fire-minuttsdraga, 30 sek resten. I dag stilde vi litt ekstra krav til deltakarane om at dei laut yte skikkeleg med ein gong, og ikkje vere feige i starten. Dette virka tydelegvis, for eg let meg imponere av både fart og innsats med ein gong! Flott å sjå, -mykje bra løping no!

Tradisjonell styrkesirkel a to ulike sett på 4 min. Fire øvingar a 30 sek, to runder. Til slutt toppa vi med 2x2min intervall med 30sek piggtråd-åling, 30sek harehopp, 30 sek salamander og 30 sek løp. På dette tidspunktet var det jamnt slutt for dei fleste!

I kveld vil eg takke for god innsats av samtlege! -Det gjev resultat. Vel møtt til ny økt med Hanne og underteikna på torsdag!

– Jørgen & Erlend-

 

NMT på Torsdag 14. februar 2013

Valentine-Day! Flott vintervær for utendørs trening! En litt lang og god oppvarming gjorde oss klare for en skikkelig 4x5min intervalløkt – og det klarte alle med glans! Løpingen i snøen bygger opp alle de små musklene og senene vi trenger for å stabilisere ankler og knær – vent og se – blandt NMT’ere vil det bli færre overtråkk og mer fart i 2013!
Vi gikk rett over på 2 runder med styrke 50sek jobb og 10sek pause – spesielt 50 sek armhevinger – knallhardt!!! 24 møtte opp på selveste valentines – hyggelig at så mange ville dele valentines oss 🙂

Hilsen Tord-Arve og Tor Magne

Status på ditt NMT medlemskap

ALLE aktive NMT-medlemmer har nå fungerende abonnement/medlemskap i vår betalingsløsning. INGEN skal trenge å kjøpe nytt abonnement/medlemskap. Du gjør nå INGENTING. Vårt medlemskapsprodukt fungerer slik at etter første gangs kjøp så skjer den løpende innbetalingen av medlemskontingenten AUTOMATISK med 30 dagers mellomrom. GJENTAKENDE trekk går automatisk inntil du selv avslutter abonnementet/medlemskapet. Skulle du IKKE ha tilgang til PÅMELDING og er usikker på hvorfor, ta kontakt med oss på backoffice@nmtraining.no.

NMT på Torsdag 7. februar 2013

Økt nummer 170 ble en økt i kjent NMT stil. Effektiv og høyintensiv utendørs trening. En liten vri på kondisjonsdelen med en omvendt pyramide (4-3-2-1-2-3-4) falt i smak – i alle fall hos enkelte. På de kortere dragene blir farten større, og farten tar man til en viss grad med seg inn i det neste og lengre draget. Dermed er det også en fare for å gå på en smell, noe enkelte av de 19 deltakerne fikk kjenne på i kveld.

Styrkedelen besto av kjente og kjære øvelser. Push-up, planke, diagonalstrekk, situps, amerikaner, utfall, skulderpress, og annet snadder. Vi fikk dermed dekket de store muskelgruppene og kjernemuskulaturen på en god måte.

Takk for god innsats. Vi ses til uken på ny NMT økt med Carl-Fredrik og Øyvind.

Treningshilsen fra Carl-Fredrik og Espen

NMT på Tirsdag 5. februar 2013

23 + 2 deltakere gjennomførte nok en krevende og effektiv utendørsøkt.

Øktenene så langt i år har vært svært varierte og benyttet mange ulike områder. Dette gjaldt også dagens økt. Vi startet med en rolig gjennomløping av den gode gamle 8’ern før vi fortsatte oppvarmingen i barkebakken. Slalåmhopp ned og henholdsvis elghufs og krabbing opphover i 4 ganger halvannet minutt var mer enn nok til å få varmen i kroppen. For mange gikk nok oppvarmingen over til å bli en del av hoveddelen med høyt tempo og puls. Men belastningen på kroppen i løssnøen er ikke all verden selvom pulsen skyter i været så det tåler vi.

Den relativt tunge oppvarmingen ble etterfulgt av 4 x 4 minutter intervall i 8’ern med innlagte styrkeøvelser. (PushUps side til side og Amerikaner.) Tunge men fine forhold også her så det var ikke mulig å ikke få tatt ut alt her.

Etter intervallen bar det ned på kunstgressbanen for en høyintensiv styrkeintervall. Det ble kjørt 3 sett på 2,5 minutter, der det ble gjennomført 3 raske styrkeøvelser a 20 sekunder, en pauseøvelse (planke eller diagonalstrekk) på et halvminutt før de 3 raske styrkeøvelsene ble gjentatt.

Som om ikke det var nok ble økten avsluttet med 3 nye løpsintervaller på kunstgresset a halvannet minutt der det skulle være fartsøkning hvert halvminutt. Selvom mange nå begynte å kjenne økten godt virket det å være deilig å få løpt fra seg på litt letter underlag og høyere fart.

Ekstra gledelig i disse dager er at flere av oss som har slitt litt med småskader på slutten av høsten nå endelig har begynner å kunne gjennomføre smertefrie økter. I dag gjaldt dette blant annet Gaute som helt sikkert kommer til ha bra fremgang utover mot våren!

Bra gjennomført og vel møtt til ny økt på torsdag til samme tid.

Tor Magne og Øyvind