Månedlige arkiver: juni 2017

HARDtrening på Torsdag 29. juni 2017

Økt nummer 680 og siste HARDtrening før både instruktørene og ikke minst de 16 hardhausene tar en velfortjent ferie! Avsluttet sesongen med flere runder a`2 minutters drag – fartsøkning hver 30. sekund. Det jobbes hardere og hardere for hvert drag. Det jaktes på rygger, det løpes forbi og noen ser seg kameratslig slått på » målstreken». Alltid en oppmuntrende kommentar og et motiverende klapp på skulderen fra sidemann/ kvinnen. Og det kommer godt med når man skal i gang med kveldens styrkedose som er tung og krever vilje av stål. Og er det noe denne gjengen har i tillegg til sin raushet for andre så er det vilje, tæl, muskler og ikke minst positiv energi 🙂 God sommer – og før dere vet ordet av det så øktes vi snart igjen!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 27. juni 2017

Nest siste økt før sommeren med 22 hardtarbeidende kvinner og menn i aktivitet! Strålende sommervær la til rette for en varm og heftig økt med 4 x 4 minutters intervall i Aall-løypa. Deretter 3 styrkeblokker med 4 øvelser i hver blokk. Typisk 2 økt med 50/50 løping og styrke. Avslutningsvis fartsdrag med tunge styrke øvelser ved hver vending. Gå ikke glipp av siste HIT økt på torsdag før HIT tar en liten sommerferie som for øvrig ikke betyr å la jogga skoa ligge urørt 😉

Treningshilsen fra Kine og Einar

Løpsdel

Styrkedel

HARDtrening på Torsdag 22. juni 2017

19 deltakere klarte å regne ut hva 5 x 5 blir i Aall-løypa! En litt ny vri på intervalldelen med fem lange drag på fem minutter og ett minutts hvile. Fin variasjon til tirsdagens korte variant. Det ble løpt jevnt og fint, og mange kjente at de kunne gi litt ekstra på det siste draget.

Deretter ble det fem bolker med AMRAP styrke. To og et halvt minutt arbeid og kun en liten pause for å vise neste bolk. HARDT og godt.

Vel møtt til to nye HARDtreningsøkter neste uke. Så blir det fri og ferie for HIT.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 20. juni 2017

24 medlemmer ignorerte elegant forhåndsvarselet og kom allikevel helt frivillig ut for å få med seg en saftig kveldsøkt med HIT! Etter oppvarming var det klart for samling på Friidrettsbanen. Fra Blå BaseLine bar det i høy fart over tartandekket og videre over gressletta for totalt 30 x 45 sek løpsdrag m/ 15 sek pause – stykket opp i 3 bolker à 10 drag med innlagte styrkeøvelser mellom hver bolk: 2 runder m/ 4 styrkeøvelser a`30 sek m/ 15 sek pause.  Endring av løpsretning. 3 løpslengder å velge mellom for bedre disponering av krefter. Sterk innsats fra mange, med god variasjon i tet. Bla. Rikard, Nils, Tom og Truls tok gullet hjem. Kvinner og menn vekslet på å dra opp tempo. Dessert allá Heggelund: Harehopp, utfalll og salamander på tvers av friidrettsbanen! Takk for heftig innsats og lekenhet. Godt arbeidshumør og jerndisiplin smitter beviselig over på andre.

Hilsen Jørgen og Einar

HARDtrening på Torsdag 15. juni 2017

Sterk sterkere sterkest! 15 medlemmer fikk kjørt seg ekstra hardt i dag med en typisk type 3 økt! Det ble gjennomført 3 ulike styrke blokker. Først en blokk med kombinasjon av løping og styrke  for å sikre at vi ble skikkelig varme. Deretter en blokk med sirkeltrening og avslutningsvis en blokk med 6 rep av samme øvelse.  Rakk et par fartsdrag mellom blokken og avsluttet selvfølgelig på topp med amerikaner! Annetine og Einar hoppet i sjøen etter økta, og kan melde om behagelige 19 grader. En tanke å hoppe i sjøen etter turmarsj på søndag 🙂

Vi minner om mulighet for å bli med på turmarsj søndag. Se eget innlegg på FB-siden og Nettsiden for nærmere beskrivelse.

Treningshilsen fra Kine og Einar


Turmarsj søndag 18. juni 2017

FØLG MED! ÅPEN for ALLE. Det blir turmarsj fk. søndag 18. juni fra kl. 8-13. Rundtur på 25K! Start/oppmøte er klubbhuset på Nesøya Idrettsanlegg. Tur, natur og kultur. Vi går rundt Semsvannet, opp til Skaugumåsen, innom Grosetkollen og gjennom Åstad Naturreservat – på vår måte.  Dette er den siste av 3 arrangerte turmarsjer før sommeren. Vi bygger tåleevne frem mot målet: «En HARD Dagsmarsj 2017» søndag 20. august. Ingen påmelding/arrangement på nettsiden – gi beskjed om at du kommer på hitrening@gmail.com, eller i tråden på FB-siden.

Ta med riktig fottøy. Ta med gjerne to par (!) og bytt underveis. Husk drikkesekk, med mat – og drikke. Byttetøy er lurt, både sokker og trøye. Lad batteri på klokker og mobil. Mye av hensikten er å teste mat/drikkebehov, egen kapasitet og sko/utstyr til Dagsmarsjen i august. Sist, men ikke minst: Pakk ned godt turhumør!

Modig møtt, og god tur.

HARDtrening på Tirsdag 13. juni 2017

23 HIT medlemmer og to spanjoler fikk fart på kroppen i Aall-løypa. Jon og Nils hadde tatt med to spanske kolleger på kveldens økt – et svært godt alternativ til tradisjonell dining & wining. Og da kunne HIT by på hele 10 x 2 minutters intervall i Aall-løypa etterfulgt av en tøff styrkebolk. Noen nye styrkeøvelser ble vi også kjent med, blant annet frog squat.

Innsatsen var som vanlig god. Det ble løpt fort, og fortere etter hvert som man ble varm i trøya. Og varmt ble det. Velkommen til ny HARD økt på torsdag!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 8.juni 2017

Det var 17 medlemmer som i kveld tok ferjeturen over til Brønnøya! I påvente av fri passasje ble det utført strake push-ups på » ferjeleie» til stående applaus fra skuelystne som passerte på en av Oslos spektakulære partybåter. Spektakulært ble det også med pyramideintervall 2-4-6-4-2 i den så kalte » vuggen»  rett etter overfart. Deilig temperatur i luft og ikke en dråpe å kjenne bortsett fra egenproduserte! Etter retur Nesøya rakk vi en god runde for mage, rygg og rompe. Bedre kan det (nesten) ikke bli! 😉

Alle dager har og gir mening, med eller uten trening.

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 6. juni 2017

29 medlemmer vekslet mellom å løpe to minutters og fire minutters drag i Aall-løypa! Totalt ble det syv drag, og felles for alle var muligheten for å bli godt sliten. Og denne muligheten tok de fleste. Etter løp kjørte vi fem sett med tre minutters AMRAP styrke, hvert sett bestående av 3 øvelser. Igjen et opplegg som ga muligheter for god belastning av både store og små muskelgrupper. På slutten av økten var vi så heldige å få en aldri så liten dusj, velkomment etter en time med HARDT og INTENSIVT arbeid. Vi tar det været vi får – hver gang, året rundt.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 1. juni 2017

22 deltakere gikk inn i siste treningsmåned før sommerferien med innsats og godt humør! HIT prøver å følge med på det som skjer på forskningsfronten, og nå er det Øystein Syltas funn i hans doktorgradavhandling om beste praksis innen utholdenhetstrening som er i vinden. I tillegg til mye rolig langkjøring, så er det viktig at de harde øktene har lange nok drag. I en artikkel på forskning.no står det følgende:

«Tradisjonelt trener mosjonister for hardt og for lite. De bør heller ha intervalltrening som varer lenger og har litt lavere intensitet på hvert drag. Og så må de ha nok mengdetrening i bunnen, sier Sylta.»

Vi valgte derfor å kjøre 4 x 5 minutters drag. Styrkedelen besto av 5 bolker med AMRAP, og her fokuserte hvert sett på en enkelt muskelgruppe; rygg, bein/setemuskulatur, overkropp og mage.

Treningshilsen fra Espen og Einar