Månedlige arkiver: august 2013

NMT på Torsdag 29. august 2013

En god og varm sensommerkveld ble det kjørt styrke+spurter+styrke! Første pulje på 18 deltakere fikk kjøre en 20/20intervall, mens andre pulje på 19 deltakere fikk 15/15. Det er mulig 20/20 ble litt drøyt siden noen hamstrings begynte å nappe litt – og en ispose røyk. Styrkedelen fokuserte på varianter av Push-Ups som forhåpentligvis kjennes i løpet av onsdagen.

NMT-hilsen
Tor Magne og Espen

Oppvarming – NMT Økt #1 (kl. 19:00-20:00)

Oppvarming – NMT Økt #2 (kl. 20:15-21:15)

NMT-instruktør Camilla Vik Skjei var tilbake for oppstart av egentrening :-)!

NMT på Tirsdag 27. august 2013

Alle gode ting er 3! Etter tredje NMT økt på rappen fikk kveldens hovedinstruktør nok en gang æren av å kjenne på energien fra tilsammen 50 (!) deltakeres arbeidsinnsats, besluttsomhet, viljestyrke og ikke minst treningsglede. Løpeintervall med vekselvis 2 og 4 minutters drag utfordrer både kondisjonen men også det å komme seg opp i fart, og da spesielt på de gode to. Sommeren er på hell men vi gjør det likevel…..planken i alle retninger og sit-ups, husk tenk teknikk og spørr gjerne ! Avslutningsvis for å få ut siste skvis var det lagt opp til en lett blanding av spensthopp, statisk knebøy og spurt med amerikaner. Det svettes, pustes og peses men gir oss – det gjør vi ikke, og ingenting er mer tilfredsstillende enn nettopp det. Flott innsats av absolutt alle, men må si at kveldens to instruktører er meget imponert over at flere av søndagens marsjdeltakere deltok på kveldens økter. WoW! Treningshilsen fra Kine og Carl- Fredrik

Oppsummering – Økt #1

Oppsummering – Økt #2

#1. Dagsmarsjen 2013 – Oppsummering

Hvordan oppsummere 12 timer og 50 kilometer? Viljen velger virkelighet! Kine, Øyvind og Einar ønsker å gratulere alle 13 «Piloter» med en entusiastisk gjennomføringen av økten. Det er herved (over)bevist at viljen velger seg helst mål på utsiden av komfortsonen, og at følelsene og opplevelsene blir sterkere av å mestre og dele det «uoppnåelige» i fellesskap. Det ble en fysisk og mental reise som forventet. Mye storslått natur å sanse i sin egen «bakgård». For de fleste av oss var nok samholdet, humøret og praten underveis like mye verdt som selve naturopplevelsene. Hyggelig å bli (langt) bedre kjent. Vi kan vel trygt evaluere og konkludere med at NMT-marsjen kan lanseres med større bredde i 2014!

En ekstra takk til Erlend Eimhjellen (lykke til på Birken lørdag!) som sørget for etterlengtet påfyll av Farris, bananer, Nugatti og Coca Cola etter omlag halvgått marsj på Vestmarksetra, og til Espen Gjøs (vi heier på deg!) som sammen med Erlend, Bjørnar (heldiggrisen ;-)) og Nora (søta!) sørget for norske flagg, sjokolade og diverse kald drikke etter målgang på solfylte Hvamodden. Fantastisk å få være en del av dette miljøet med positive mennesker. Farlig smittsomt! Takk 🙂

Du kan «spille av» NMT-marsjen 2013 her (takk til Øyvind Buer):

http://connect.garmin.com/activity/365050214#.UhpazefkWjc.facebook

NMT på Torsdag 23. august 2013

Fartsøkninger, styrkesirkel og bakkespurter var kveldens stikkord. Formidabelt godt oppmøte igjen med over 50 trofaste NMT-deltakere fordelt på kveldens to økter. Dette gleder og inspirerer alle selvsagt. Det gir også god gruppedynamikk. Innimellom barnelatter, badegjester og hundeluftere svettet kveldens deltakere seg gjennom 6-drags løpeintervall, med fartsøkning per 30 sek. Alle fikk kjent litt på egne spurtegenskaper under de 2 minuttene draget varte. Styrkesirkelen ga nye utfordringer med bla. salamander og harehopp på ustabilt underlag i strandkanten … TIPS! trening på ustabilt underlag er ypperlig for å avansere i styrkeøvelser + trening av kjernemusklatur som automatiske kobles mer på. Kveldens økter ble avrundet med «Tjuahekk-bakkespurt» m/ innlagt øvelser i bunn av bakken, og selvsagt litt småsnacks på slutten … en amerikaner…. som en avskjedshilsen til Hanne som tar turen » over there» for en liten stund 😉
Kveldens instruktører ønsker å meddele at det observeres både form- og fasongendringer blant mange i NMT-gruppa. Den som vil det nok, får det som regel til. Dette liker vi!
Treningshilsen fra Kine og Øyvind

Oppsummering Økt# 1

Oppsummering Økt #2

NMT på Tirsdag 20. august 2013

NMT er åpenbart godt i gang etter ferien med 2+31 og 2+26 deltakere fordelt på 1. og 2.økt som ble gjennomført i strålende sensommers sol. En god blanding av øvelser i dag med en 5 drags løpsintervall der de fleste fikk testet både utholdenhet og fart i kupert terreng. Styrkedelen ble viet til kroppens viktigste muskelgruppe nemlig kjernemusklaturen og med dagens innsats vil nok dette mest sannsynlig kjennes i morgen, eller med andre ord: det SKAL kjennes i morgen! Hva er NMT uten litt ekstra fart på slutten, opp i fart og opp i puls …. spurter hit og spurter dit … opp i luften og ned på bakken i morgen vil vi kjenne takken 😉 Takk for strålende innsats og som alltid er det hyggelig å se nye ansikt : Velkommen til Ole. Vi sees igjen til NMT på Torsdag!
Treningshilsen fra Kine og Tor Magne

NMT-marsjen 2013 (pilot)

Søndag 25. august kan du av egen fri vilje velge å legge ut på en dagsmarsj gjennom Asker og Bærum. Hensikten er bokstavelig talt å gå opp løypa (pilot) for neste års arrangement. Teste og kvalitetssikre trasèvalg, kjenne hvor og hvordan turen tærer på kreftene. Basert på tilbakemeldinger fra deltakerne vil det bli gjort eventuelle endringer frem mot 2014. Underveis mot målgang på Hvamodden etter omlag 48K vil du rekke å bli bedre kjent med både kjente og ukjente samtidig som du kan sakte fordøye en stor porsjon naturopplevelser. Følelsen av mestring kommer til å ligge i tykke lag utpå kroppen i flere dager etterpå, sammen med stølheten. Dersom en stemme innerst i sjelen forteller deg at dette burde du egentlig bestemme deg for å gjennomføre (deler av marsjen, eller hele) så anbefaler vi deg å lese mer under selve arrangementet for deretter å ta stilling. Oppmøte ved klubbhuset kl. 07:30 for 30 min. med felles brief og klargjøring! Vi anbefaler deg å tanke opp med pasta og kylling dagene før vi setter i marsj. Alle munnfuller bidrar, reserver vil komme godt med. Ta kontakt med oss dersom du har spørsmål eller er usikker på noe.

Mvh Marsjledelsen v/ Øyvind, Kine og Einar

NMT på Torsdag 15. august 2013

Ny vri på dagens økt 🙂 For første gang kjørte 20 kort-intervaller på 45 sek intensitet og med 15 sek pause – non stop. Deretter styrke på overkroppen før vi avsluttet med 6 kort-intervaller av samme type.

Opplegget lot til å bli godt mottatt – det er utrolig hva kroppen tåler av utfordringer bare hodet er tøft nok. Ta det med videre. Innsatsen var upåklagelig som vanlig og ut fra løpeteknikken på de siste siste kort-intervallene, var det lett å se at folk hadde tatt seg skikkelig ut. BRA!

Velkommen til NMT på Tirsdag med Carl-Fredrik og Tor Magne!

—— Tord-Arve og Kine —–

 

Oppsummering – Økt #1

Oppsummering – Økt 2

NMT på Tysdag 13. august 2013

30 deltakarar på første økt, 26 på andre økt i kveld! Godt oppmøte av motiverte og innsatsvillege NMT-arar. 3 nye deltakarar, ellers var dei fleste kjende og rutinerte. Kveldens to økter var lagt opp etter kjent NMT-oppskrift med god oppvarming i Aall-løypa, samt barkebakken med bjørnekrabbing og sidevegs krabbing, så pulsen fekk seg eit løft før intervall med 4min, 2min, 4min og 2min løp i Aall-løypa. Så bar det ned til indre kunstgrasbane, blant NMT’arar kalla spa-avdelinga, der vi hadde tradisjonell styrkesirkel med fire øvingar, fire min arbeid, så nye fire øvingar. Mange håpa det var slutt her, men i kveld var det tid for dessert, eller «topp tre» med 2x2min kombi med 30sek åling, harehopp, salamander og løp. Då var det slutt, og alle var samde om at vi hadde hatt ei gilde økt! Takk for i kveld og vel møtt på torsdag!

-Jørgen & Erlend-

Oppsummering – Økt 1

Oppsummering – Økt 2

NMT på Torsdag 8. august 2013

Nok en gang solid oppmøte med 32+2 deltakere. Dagens økt bestod av 3 nesten like tøffe deler, der fokuset var grundig og korrekt gjennomføring av (styrke-) øvelsene.

Etter en oppvarming i Aall løypa og et halvminutt med knebøy ble intervalldelen presentert. 8- tall på øvre kunstgressbane med innlagte styrkeøvelser på kortsidene. 8 dype og kontrollerte Salamandere på den ene siden og 8 lange, høye og dype harehopp på den andre. Diagonalene skulle løpes i høy fart. Men siden styrekøvelsene ble gjennomført så grundig og korrekt som vi hadde fokusert på, hadde de fleste mer enn nok med å bare komme seg over til den andre siden. Bra!

Intervalldelen ble avløst av 5 blokker med 4 styrkeøvelser. 20 sekunder arbeid og 10 sekunder pause sørget for at man kunne holde intensiteten oppe gjennom alle blokkene som hver varte i 2 minutter.

Avslutningsvis ble det gjennomført henholdsvis 4 og 3 bakkespurter opp barkebakken. Dessverre rakk vi ikke det siste bakkedraget, men det var nok en del som syntes det var helt OK.

Veldig bra gjennomført økt av alle, og en veldig bra start på oppbyggingen etter sommerens forfall.

Øyvind og Kine


NMT på Tirsdag 6. august 2013

Det er godt å se at både gamle og nye medlemmer finner veien til trening med NMT. I kveld ble det igjen vist stor treningsiver og -glede, selv om enkelte påsto at formen ikke var den beste etter en sommer med lite trening. Men hvile kan som kjent gi overskudd.

40 deltakere kom seg gjennom en tradisjonell NMT økt med 10 x 2 minutters intervalløp og en tøff styrkesirkel. Det gjorde vondt underveis, lungene skrek etter luft og musklene ble stive. Men etterpå er det bare deilig, og du er sliten og fornøyd.

Vi minner om NMT marsjen 25. august 2013. Her er det mulig å få oppleve store deler av Asker og Bærums flotte natur på en dag.

Vel møtt til ny økt på torsdag med Øyvind og Kine!

Treningshilsen fra Espen og Hanne