Månedlige arkiver: november 2018

HARDtrening på Torsdag 29. november 2018

18 medlemmer lot seg ikke stoppe av regn og glatte veier!

Og dermed fikk de med seg en HARD pyramideintervall med fire, fem, seks, fem og fire minutters drag. Økta ble lagt til den øvre kunstgressbanen, og her utgjorde ikke vær og føre noe problem, ut over at vi alle ble litt våte. Etter løp ble det styrke, både to runder med AMRAP (2 minutter) og uttømmende styrke (6 x 20 sekunder med 10 sekunders hvile). Og til slutt en dessert med 3 EMON (Each Minute One New) hvor vi løp fra 16m til 16m, 2 push-ups ved vending og plankeposisjon til fløyta gikk på nytt. De færreste kommer seg ut på trening på en kveld som dette. Men deltakerne på HIT er ikke som folk flest. Og når vi er flere, så blir det ganske hyggelig, uhyggelig vær til tross.

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 27. november 2018

33 medlemmer lot seg ikke stoppe av kveldens 8 minusgrader!

Vi nærmer oss slutten av november og det gleder oss at det har vært et godt oppmøte måneden igjennom, både på tirsdag og torsdager. Det ble også i kveld » servert» en variert styrke tung økt. Startet kvelden med en god oppvarmingsrunde og noen oppkvikkende styrke øvelser. Gikk så over på kombinasjon av løp/ styrke. i skjønn forening med » forsvarspiller». Totalt 4 stasjoner, når 4 stasjoner gjennomført med 10 repetisjoner på hver stasjon av blant annet amerikaner, smale push-ups, roing og russian twist osv., skulle man ta en løperunde før man startet på stasjon 1 igjen. Slik gikk det i 2 x 6 minutter. Deretter 5 minutter mage/ rygg bonanza. Under kveldens løpeintervall som startet på 4 min. , minus 1 min. per drag,, dvs siste drag på 1 minutt. Farten ble økt for hvert drag, og under det siste minuttet ga alle alt! Avsluttet med annenhver spensthopp og push-ups i til sammen 2 min. Rekker mye på èn time når man jobber HARDt 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar


DAMEtrening på Lørdag 24. november 2018

11 tok seg UT under tørre forhold, minus 4 grader og SOLgløtt!

Soloppgang 0836, øktstart omlag en time senere 0930. Oppvarmingen lagt til Aall-løypa (500 meter skogsrundløype) for å møte dagens første solstråler og føle skogens ro. Med litt forhøyet pust & puls gjennomførte vi 4 styrkeøvelser (armhevninger, knebøy, dips, og skøytehopp) på fortauet ved Vendla Bhg. før vi løp videre ned til den eviggrønne K-banen for følgende:

4 min. løp, 50-60% fart, 1 min. pause (8-tall).
3 min. løp, 60-70% fart, 1 min. pause (8-tall, retningsendring).
2 min. løp, 70-80% fart, 1 min. pause (4-kant).
1 min. løp, 80-90% fart i Banens lengderetning, fra grunnlinjen.
30 sek. løp, 80-90% fart i Banens lengderetning, fra grunnlinjen.

Tilfredsstillende variasjon og løpsdisiplin hos fokuserte Damer, med fornuftig disponering av egne krefter/rekkevidde. Da var klokken 0958, alle godt oppvarmet, og vel så det!

Samling rundt midtsirkelen for styrkeøvelser, kun avbrutt av enkeltvis rundløp i sirkel – i 60-70% fart. Bytter øvelser mellom hver veksling av løpere. Uavbrutt i ca 2,5 min., pause 1 min. mellom hver «Pakke»:

Pakke 1: Mage (Sax V, H og Sykling)
Pakke 2: Rygg (Diagonalstrekk H, V og RyggHEV)
Pakke 3: Bryst (Halveis ned Armhevning, Hurtigdips, Halveis opp armhevning)
Pakke 4: Rumpe og lår (Knebøy m/ trippel tåhev, HOFTEhev og Utforkjører m/ innlagt gyng)

Felles BONUSøvelser for ekstra fordelaktige BAKdeler. Begge sider må få sitt, ingen vindskeivheter. Deretter en aldri så liten MAGEbonanza.

Helt til slutt fikk vi karret oss sammen i midtsirkelen for Sluttet Sirkel og oppsummering. Lungebrøl og forevigelse av dagens DAMElag – såklart! DAMENE tok seg godt ut i dag også, i trippel forstand! En siste påminnelse til alle om HIT-julebord onsdag 12. des (26 påmeldt) – ytterligere èn mulighet til å ta seg godt ut sammen med andre.

Fortsatt god & frisk lørdaghilsen!

Einar


HARDtrening på Torsdag 22. november 2018

27 medlemmer ga ALT på kveldens HARDtrening!

Etter mange økter med hovedvekt på løping ble det i kveld kjørt en ren styrkeøkt helt fraværende av løpeintervaller. Det ble allikevel løpt en del men alltid i kombinasjon med styrke. Økten inneholdt mange ulike styrkekombinasjoner med for det meste kjente øvelser. En ny plankevariant i kveld som ble utført parvis. En holder beina til den andre, den andre står i planke på strake armer. Uten at den i planke vet hva som skjer skal den som holder slippe opp en fot som da aller helst ikke skal gå i bakken eller alt for mye ut av posisjon. Litt som » Natt test» mesterens mester 🙂 Det ble også utført både push-ups og sit-ups i par. Tydeligvis både morsomt og motiverende å jobbe i par 🙂 Fortsatte økten med mange repetisjoner av samme øvelse, planke med løp på signal og helt til slutt løpesirkel der en mann eller kvinne løper på utsiden av sirkelen imens resten av HARDingene jobber hardt med ulike styrkeøvelser. Fornøyd og hardtarbeidende gjeng på trening i kveld, topp innsats!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 20. november 2018

30 deltakere satte fart på Brønnøya med seks ganger tre minutters intervall!
Fine treningsforhold med en grad minus og en måne som var på vei til å bli full. Vi løp på Vendelveien og kombinerte løp med noen elghufs i bakken. God oppførsel på alle.

På idrettsanlegget ble det uttømmende styrke – 6 x 20/10 – og øvelsene ryggcrawl / planke tap, push-ups vanlig og smale, spensthopp og knebøy med hopp, roing og russian twist.

Takk for godt oppmøte, god oppførsel og sterk innsats.

Treningshilsen fra Espen og Einar

DAMEtrening på Lørdag 17. november 2018

Totalt 11 til oppstilling for DAMEtrening i dag!

Sol OPPgang i dag 0819, Sol NEDgang 15.44 = 7,2 Timer med Dagslys. Etter et par oppvarmingsrunder med retningsendring i Aall-løypa og styrkeøvelser ved autovernet gikk vi i gang med 2 ganger Cooper-Test i den 500 meter lange og kuperte Aall-løypa. Her må du må vite hvordan du disponerer egne krefter for å unngå å gå tom. Imponerende løping under begge gjennomføringer, men med økt rekkevidde og kapasitet på samtlige under Test 2. En mobilisert kropp fysisk og mentalt yter beviselig mer – sammen med andre!

Noen resultater: Elin løp nøyaktig 4 runder på 12 min. i sitt 1. forsøk, og 100 m lenger på sitt andre. Monica kopierte Elin på sitt 2. forsøk med også hun på nøyaktig 4 runder på 12 min. Dagens lengste ble Kristina med 4,75 runder på 12 min., tett fulgt av Jacqueline med 4,5 runder. Samtlige la bak seg minst 3 runder per forsøk, så totalt mer enn 6 runder i løypa med fart!

Det er ingen andre Lag eller treningsgrupper i Norge enn DAMElaget til HIT som tar Cooper-Testen 2 ganger – på rappen. Damene viser hva som er mulig for folk flest å gjennomføre om forholdene legges til rette. I dag fikk vi se en sjelden sterk demonstrasjon av balansert vilje og evne på mange nivåer samtidig! 10 damer kan nok sanse og nyte resten av dagen litt ekstra.

Vi avsluttet med 2 x 10 sek. og 2 x 20 sek. sprint/hurtigløp på Kunstgressbanen. Igjen med mål om litt lengre/raskere på 2. forsøk etter et friskt 1. forsøk. Flere løp fra grunnlinjen og over hele banen på under 20 sekunder! Sluttet sirkel og LAGbilde, så var en annerledes økt over.

Del og inviter, så blir vi fler.

Lørdagshilsen fra Einar

HARDtrening på Torsdag 15. november 2018

Det var godt oppmøte i kveld med 30 HARDinger på trening!

Med to sifferet tall pluss grader og behagelig fønvind ble raskt luer og votter kastet til sides. I tillegg til lett jogg gjennom kveldens intervall løype ble det under oppvarming kjørt 2 x 3 minutter med » idioten». Det vil si frem og tilbake løping mellom kjegler og et gitt antall styrke øvelser ved hver kjegle. I første runde spensthopp og i siste push-ups. Det var løpeintervall for en enhver smak i kveld. To x 4 minutter, tre x 2 minutter, og til slutt fire x 1 minutter. I tillegg rakk vi to tunge styrke blokker og noe små snacks styrke innimellom slagene og ikke minst en mage bonanza til slutt. Med raske forflytninger, korte pauser og effektiv jobbing rekker vi mye på en time 🙂

Kom på stigende kurs. Få med deg DAMEtrening på Lørdag!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 13. november 2018

33 deltakere kjørte 32 x 45/15 drag i timeglassformasjon på kunstgresset!

Vi vekslet mellom løp og styrke på kveldens økt. 8 x 45/15 ble etterfulgt av 4 minutter med AMRAP styrke. Og slik fortsatte helt til vi var gjennom 4 bolker med løp og 3 bolker med AMRAP styrke. Foruten 32 kvikke drag ble det push-ups, roing, ryggcrawl, amerikaner, russian twist, knebøy med hopp, push-ups med rotasjon, situps med løft og planke tap. Stig E. hadde sin første økt med HIT, mestret det godt og vi satser på at vi ses igjen.

Tusen takk for herlig innsats og godt oppmøte!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 8. november 2018

Det var 24 HARDinger som fikk brynt seg på en typisk Type 2 økt i kveld! Lett dusk regn, små disig og plussgrader, med andre ord perfekte trenings forhold. Starter som vanlig med en god oppvarmingsrunde i nærområdet. Deretter parvis styrke – løp, det vil si en løper imens den andre gjør styrkeøvelser. Jobbet oss gjennom knebøy med hopp, push-ups, og planke med benopptrekk. Kveldens løpeintervall var annenhver 2 og 4 minutters løpe drag, totalt tre 2 minutter og to 4 minutter. Underveis i de lengste løpe dragene ble det utført øvelser som sideveis hopp, baklengs løp og » forsvars spiller». Avsluttet hele økten med 18 minutter styrke, så og si sammenhengende, kun små pauser for nye instrukser. Hele kroppen fikk i kveld kjørt seg bra og topp innsats av både kvinner og menn.

Treningshilsen fra Kine og Einar


HARDtrening på Tirsdag 6. november 2018

27 spreke deltakere løp 4 x 4 i trekant-løypa på Brønnøya! Klassisk intervalløkt, den beste som finnes iht. NTNU-professorer. Men om intervallprogrammet var kjent, så var løypa ny for mange. Vi løp trekantløypa i krysset Viernveien og Vierndroget, en bratt bakke hvor pulsen kom raskt opp. Og om det var løypa som virket forfriskende eller noe annet er ikke godt å si, men resultatet ble uansett knakende sterk løping i motbakken.

Etter løp bar det tilbake til idrettsanlegget i noe spredt formasjon. Vel på plass ble det uttømmende styrke – 5 x 20 sekunder – med øvelsene dips, planke, roing, pushups og spensthopp. Takk for sterk innsats og velkommen til ny trening på torsdag.

Treningshilsen fra Espen og Einar