Månedlige arkiver: desember 2022

HARD Intensiv Trening / Aktivitetsåret 2022

Idrettslaget HARD Intensiv Trening (HIT) er lokalisert på Nesøya i Asker Kommune, og har som allmennyttige formål å inspirere unge og voksne i Asker & Bærum til å trene Kondisjon og Styrke (KoS) – enkelt og effektivt – utendørs, hele året! 25 medlemmer i snitt per HIT-økt gjør Laget størst i landet på ”Høyintensiv intervalltrening, kondisjon og styrke, utendørs hele året”.

Alle funksjonsfriske kan med veiledning gjennomføre Lagets faste og annonserte økter. Medlemmer lærer å disponere egne krefter som sikrer god og forsvarlig progresjon. HIT følger anbefalingene fra de fremste ressursene på ”Helse, fysisk aktivitet og trening” i Norge, og vet godt hva som kreves av innsats over tid for at fysisk form og livsstilsendringer skal vedvare.

Av HIT medlemmene er 48% kvinner og 52% menn, 37% bor ikke på Nesøya. I 2022 engasjerte Laget 4 instruktører. Siden 2011 har 500 personer deltatt på ulike aktiviteter i regi av HIT.

Treningstilbudet er fast for HARDtrening på Tirsdag og HARDtrening på Torsdag. DAMEtrening på Lørdag, LANGløp, TURmarsj, KALDTbad, BARNEløp (Vendla Bhg/Aall-løpet) og SPESIALtrening er annonserte tilleggsaktiviteter med gjennomføring avhengig av tilgjengelighet på instruktører, antall påmeldte og værprognoser.

Siden sept. 2011 har HIT gjennomført 1.300 utendørsaktiviteter, hvorav 1.175 har vært HIT-økter. I 2022 leverte HIT totalt 111 HIT-økter (82 HARDtrening + 29 DAMEtrening).
Oppmøte på HARDtreningsøktene var i snitt 24 mot 26 i 2021. Høyt kvalitetsnivå og solid gjennomføringsevne gjennom hele året – uansett vær og føre!

DAMElaget har siden sept. 2017 gjennomført 116 HIT-økter / DAMEtrening på Lørdag. Totalt har 131 Damer vært i LAGoppstillingen, èn eller flere ganger.
Oppmøte på DAMEtreningsøktene var i snitt 13 mot 16 i 2021.
Årets første økt for DAMElaget var 8. januar, årets siste 26. november.

Årsbeste, 2022:
HARDtrening på Tirsdag 11. januar (31)
HARDtrening på Tirsdag 22. november (31)
HARDtrening på Torsdag 24. november (31)
DAMEtrening på Lørdag 5. november (26)

REKORDoppmøte, 2011-2022:
HARDtrening på Tirsdag 14. august 2012 (63)
DAMEtrening på Lørdag 31.oktober 2020 (31)

Søndag 21. august arrangerte HIT for 8. gang «Dagsmarsjen»:
14 timer, 55 terrenggående km, 7 topper og 2.000 høydemeter gjennom Asker & Bærum! Totalt gikk 43 viljesterke individualister helt eller delvis, hvorav 35 (18 kvinner og 17 menn) marsjerte inn i solnedgangen ytterst på Hvamodden til hymnen «You never walk alone». Det går så lenge og langt det går! Råskap i Fellesskap, fra SolOPPgang til SolNEDgang. 127 personer (70 kvinner og 57 menn) har gått Dagsmarsjen en eller flere ganger, helt eller delvis.

Søndag 18. september arrangert HIT for 3. gang «Fjordmarsjen»:
9 timer, 30 terrenggående km og 1.000 høydemeter fra Oslofjorden til Holsfjorden! BeRIKende Rett-i-Kroppen opplevelse! Langs sjø, vann, dam og bekk. Kjent og ukjent, nytt og gammelt. En fottur i høstluft fra ytterst på Hvamodden/Nesøya til idylliske Svangstrand innerst i Holsfjorden/Sylling, via det høyeste punktet i Asker Kommune (Bergsåsen, 459 moh.) og gjennom eksotiske Asdøljuvet. Tur, natur og kultur!

HIT er en forening basert på høy grad av frivillighet (63%), hvor èn viktig oppgave for Styret er å gjøre forbedringer og forenklinger i drift og administrasjon av Laget. Viktigst er oppgaven med å sikre at antall medlemmer er på et tilfredsstillende nivå. Eksisterende og tidligere medlemmer er den viktigste kilden til rekruttering. Treningsavgift og vilkår forble uendret også i 2022.

HIT skal være «Best for Folk Flest» på helsegevinst og treningsglede – kvalitet/pris. For å lykkes kreves 100 unge/voksne medlemmer året rundt og et oppmøte på 30%. Det sikrer tilfredsstillende gruppedynamikk, intensitet, kvalitet, lave priser og gode vilkår (raushet/fleksibilitet).

Fokus på gruppedynamikk, effektivitet og intensitet på HIT-øktene er det som kjennetegner Laget. Konseptet/Laget revideres kontinuerlig for å sikre «Beste Praksis» i tråd med nye studier og forskningsresultater, og gjør forbedringer gjennom kontrollert inn- og utfasing av ulike elementer. Rammene for Laget består, men handlingsrommet for kreativitet og variabelt innhold utfordres og utvikles «på stående og løpende fot».

TAKK til våre faste samarbeidspartnere for sine rause bidrag gjennom året; KIWI Nesøya v/ Magnus (Sunnhet til folket), GRIT nation Sport v/ Eirin (bekledning/utstyr) og Løplabbet Sandvika (sko/tilbehør) v/ Halvor. Godt og lettbeint samspill med god forståelse for Lag & frivillighetsarbeid.

TAKK til våre viljesterke og engasjerte medlemmer som utgjør LAGET for oppmøte og innsats. Takk for Følget til Lagets 400 Følgesvenner på FB, og ikke minst til HIT-medlemmenes Familie/Partnere: Takk for lånet! En ekstra takk til deg som har bidratt til «Støtt Laget» gjennom Grasrot/Tippemidler og «Støtt Aall-løypa«.

Dugnad! Del Laget med andre, fordi hver LagDEL teller like mye i arbeidet med å bygge og utvikle et levedyktig IdrettsLAG i 2023 med fokus på trening av TOPPlokk & helårsKROPP.

God jul & godt nytt år!
Nesøya, desember 2022
Laghilsen fra Einar Aall, Espen Gjøs, Kine Storholt og Øyvind Buer.

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Tirsdag 20. desember 2022

Til tross for regn og speilglatte veier deltok 17 hardhauser på årets siste HIT-økt!

Og økta var absolutt verdt å få med seg inn i julehøytiden. For å ha litt å gå på, så la vi opp til en komprimert økt på en våt og tung kunstgressbane. Løpsdelen besto av to runder med 15 x 45/15, med en god dose styrke i mellom. Dette er en solid og effektiv intervalløkt som gir mulighet for høy løpsfart.

Styrkedelen besto av litt varierte øvelser. Vi forsøkte å holde oss mest mulig oppreist for å slippe å bli gjennomvåte, men litt ned på underlaget måtte vi. Det ble kjørt både uttømmende styrke med push-ups og spenstøvelser, og noen runder med Foundation training med både Good Mornings og albue-press.

Imponerende innsats av hele gjengen i kveld. Bare å møte på trening en sånn kveld er en prestasjon. Regn, speilglatte veier, julegaver som skal kjøpes, kaker som skal bakes og hjem som skal pyntes. Unnskyldningene kan være mange, men kveldens 17 stod løpet ut.

Takk for et flott treningsår!

Vintersolverv onsdag 21. desember

God jul og godt nytt år fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

Start på nytt i 2024. Ta deg godt ut hele året – utendørs!

Har du hodet over vannet? Passerer du nåløyet? Er du i ditt rette element? Står du fast i fjell? Går du i sirkler? Ser du lite dagslys? Våger du deg ut på dypere vann? Tenker du snorrett? Ser du dobbelt? Savner du krusninger, mye speilblankt? Tid for å bygge lagvis og gradvis, stein på stein. Hver uke.

Ta deg godt ut med HIT – hele året, hvert år.

Vintersolverv 2023 & Sommersolverv 2024 i Norge

22. desember – årets høydepunkt, sola på sitt laveste!

Et LYSpunkt i mørket, fredag 22 desember kl. 04:27! Vintersolverv er årets korteste dag med 5t og 54min Dagslys! Fra denne dagen og de neste 180 dagene blir det litt lysere, hver dag! Sommersolverv på Torsdag 20 juni 2024 blir årets lengste dag med 18t og 50min Dagslys. Forskjellen mellom årets korteste og årets lengste dag er 13 timer mer Dagslys! Opplev vær og årstider iLag med HIT, ute hele året!

NMT på Lørdag, 20 desember 2014, HIT-økt nr. 460!

HARDtrening på Torsdag 15. desember 2022

11 trente ute i kulde og mørke, ankelhøyde snø på bakken!

2 runder i Aall-løypa, 6-kantede SNØkrystaller gir skinn og lys!
Batteri av øvelser P-plass Bhg; Bekker små STOR Å:
Stjerne-Hopp, Ski-Hopp, Skøyte-Hopp, ArmHev, KneKnekk, KneBøy, Utfor, TrippLøp.
4 min HinderLøp rundt P-øya m innlagte øvelser SalaMander/BjørneKrabb.

Løp i 250 m DOBBELTspor over Anlegget på Nesøya-Sør:

Differensiert løp i DobbeltSpor:
Løp rolig 1 min, løp raskere i 1 min, løp raskest i 30 sek.
Pause = Kraftgange i 60 sek.
R-endring
Løp rolig 1 min, løp raskere i 1 min, løp raskest i 30 sek.
Pause = Kraftgange i 60 sek.
Styrkeøvelsene (1) StjerneHopp + (2) KneBøy + (3) SkiHopper
4 min FriLøp i DobbeltSpor
4 min Løp i Kort DobbeltSpor m/ innlagt 6/12 reps av: (1) ArmHev + (2) Freia Twist

ParØvelser:
«Skyv partner ut i mørket», 2 x 20 sek.
ParDans, 2 x 20 sek.
KrumSlå, 60/30 sek.

Åpen Sluttet Sirkel , LUNGEbrøl.

6 dager til VINTERsolverv, 9 dager til JULEaften. Mye bra i vente, i tillegg til finalekampen i VM: Argentina – Frankrike på Søndag. Måtte det beste Laget vinne høyst fortjent.

Hilsen Einar & Espen

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Tirsdag 13. desember 2022

40 føtter rett i Baraf på HIT – hvorfor går ikke du ut om vinteren?

Snøen lavet ned, det er 13. desember og Lucia, og julestemningen begynner å komme. Likevel er det godt å komme seg ut sammen med andre, og få litt puls.

Kveldens hoveddel ble kjørt i Kalkovnfaret på Brønnøya og hvor vi vekslet mellom 4 minutters og 2 minutters drag med 1 minutts pause. Totalt 6 drag og 18 minutters arbeidsinnsats med høy puls.

Tilbake på idrettsanlegget ble det ikke tid til engler i snøen, men en effektiv styrkeøkt rakk vi. 6 x 20 sekunders arbeidsinnsats og 10 sekunder hvile med følgende øvelser:

  1. Push-ups: Diamant, skulder touch, smale, rotasjon, vanlige og sideveis flytt
  2. Mage: Roing, beinløft og twist
  3. Bein: Knebøy med tåhev, sideveis knebøy og squat med hopp

Og dermed var det gjort. En time effektiv trening med 20 deltakere var over. Og til alle dere som ikke kommer dere ut, så kan vi jo stille noen av de samme spørsmålene som Karpe gjør på slutten av låta Baraf/Fairuz:

Hvorfor går du ikke med litt puls
Hvorfor går du ikke tur i skogen
Hvorfor går du ikke ut om vinteren
Hvorfor går du ikke og bare får trent
Hvorfor går du
Hvorfor

Semifinale mellom Kroatia og Argentina venter. Takk for innsatsen, god match!

Treningshilsen fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

Hjelp til å få flere ungdom med på Laget!

Uten fornyelse og tilvekst av nye medlemmer vil HIT ikke ha livets rett på sikt. Styret har derfor i tillegg til oppfølging av tidligere og eksisterende medlemmer, besluttet å jobbe mer aktivt for å rekruttere ungdom med på Laget.

Har du vilje nok er du gammel nok for *KoS med HIT!
*Kondisjon og Styrke

Laget har positive erfaringer med gjesteopptredener av ungdom, og alder regulerer seg selv. Et bredt aldersspenn tilfører ny energi og dynamikk, og bidrar til å løfte kvaliteten og intensiteten på øktene.

Ungdom under 18 år trener GRATIS med HIT, ute hele året!
Vi oppfordrer våre medlemmer og følgere til å Dele & Invitere.

Hver LAGdel teller!

Hilsen styret i HIT

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Torsdag 8. desember 2022

22 RiK på KoS til Kvelds! Kondisjon og Styrke, Rett-i-Kroppen!

Oppvarming, Øvre Bane
Rolig Løp + PARøvelsene: SkyvTrekk, HandShake og Jorda Rundt (20s)
Rolig Løp + PARøvelsene: OverUnder, High5, og PARdans (20s)

2 x 6 min STYRKEløp på Gress & Grus
PitStop 1 = 5 eller 10 Reps av STJERNEhopp + KNEbøy m lite Hopp
PitStop 2 = 5 eller 10 Reps av FREIA Twist + ARMHev m tilpasset utslag

GrusBane 20s
DiagonalStrekk HV
Sideveis Hofte OppNed / HV
HofteTwist

Opp og Stå: STJERNEhopp – 1 min
Start m Samlede Bein, kom i SYNK.

D-Planke
HofteHev Rett

LØP på Gress & Grus
4 x 45 sek/15 p (R-endring) i FAKKELløype

MAGE/Sylinder, 20s
H Hånd Skrå Over mot Utside V Kne – og motsatt
H Hånd Ut til FREMside H legg – og motsatt
HV Hånd Strekker og Trekker Tau mellom beina

ATT&FRAM, Dobbelt langt/ PARøvelse 3 min / Øvre Bane
(A) Knebøy m lite Hopp, (B) Løp 4 ARM-hev + SPENSThopp. 5 eller 10 Reps.

PARøvelse Finale Øvre Bane
KrumSlå 60/30. TOPPidrettsinnsats over hele linja!

Avslutning med Lungebrøl på Sidelinjen! Takk for oppmøte & innsats. Husk å smitte andre med egen helsegevinst.

VinterSOLverv i sikte, onsdag 21. desember! Dagen etter blir det litt mer dagslys hver dag i 6 måneder!

Hilsen Einar og Espen

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Tirsdag 6. desember 2022

21 rev seg løs fra sofaen og fikk oppleve pyramiden på Brønnøya!

Uavhengig av om det er fotball VM i Qatar, Netflix eller noe annet som gjør at folk holder seg innedørs, så er det i alle fall sikkert at dere går glipp av noe. For i kveld var det ikke bare en god treningsøkt, men også opplevelsen av at snøen lavet ned. Det var like før vi alle begynte å synge på Dum Dum Boys´ sang Stjernesludd.

Løpsdelen var en god omvendt pyramide med 4-3-2-1-2-3-4 minutters arbeidsinnsats og 1 minutts pause. Farten økte på de korte dragene, og ingen frøs.

Tilbake på idrettsanlegget fikk vi klemt inn en 10 minutters styreøkt av den uttømmende sorten. To øvelser pr sett og 5 x 20 sekunders arbeidsinnsats med 10 sekunder hvile.

  1. Utfall fremover og bakover
  2. Push-ups vanlig og med skulder touch
  3. Roing og saksing
  4. Planke tap og planke med benhev

Fire økter gjenstår før HIT tar juleferie og runder av et innholdsrikt år. Vi håper vi ser deg og at du holder helt inn!

Treningshilsen fra Espen og Einar

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook

HARDtrening på Torsdag 1. desember 2022

22 var fast bestemt på å få opp temperaturen i Kroppen & Toppen!
Foto: Ingi Fjalar Magnusson / Strava Run, Island (Takk for «lånet»).

OPPvarming
Løp sløyfe (Bhg)
SkøyteHopp h/v opp/ned fortauskant (2x20s)
LeggHopp 12Hopp (30s)
Løp sløyfe (Bhg)
ArmHev mot f.kant (3x10s)
Knebøy m DD og Lite Hopp (30s)
Løp Sløyfe (B.binge/Grus)
KneBøy + S-Hopp (50+50)
(30s) Løp på stedet / Negativ split

Ø-Bane – TIMEglass
(60s) KappGang (vri/vend hofte og rumpe)
(90s) Rolig LANGløpstempo
(60s) Flytoget / Travelt løp
Pust & Puls ned – sakte inn NESEpust, raskt ut munn

LinjeGymnastikk Del 1 (20s/10p)
Seksjon A: D-strekk H + K-rotasjon + D-strekk V
Seksjon B: D-planke + Dips flatmark + HofteHev
Seksjon C: Utforkjører + RyggHev + ArmHev

StigningsLøp 90 sek: (30s) Rolig – (30s) Raskere – (30s) Raskest x 2

LinjeGymnastikk Del 2 (20+20+20)/30p
1. komb: HareHopp + 12Hopp Utfall + SpenstHopp / 20s+20s+20s
2. komb: KneBøy + StjerneHopp + MonkeyMoves / 20s+20s+20s
3. komb: H-Keeper Att + B-Krabb + KrabbeKrabb / 20s+20s+20s

BoksLøp 40 s/20p x 4 – Retningsendring

MageRyggBonanza – 3 x 10s / 10p:
– TauTrekk, grip lengst mulig inn på tauet, trekk båten til land
– RyggHev, kun overkropp – opp ned opp ned …
– Sykle, rette knær – understøtte korsrygg v behov
– RyggCrawl, motvirke rotasjon, klaps!
– BeinHev og senk, lås beina sammen, bruker armer som pendel
– HofteHev, fotsåler i bakken
– Vertikal Sax, rett bein, trekk tær inn
– Freia Twist, samlet ut, trekk inn, vri over

Sluttet MIDTsirkel, LUNGEbrøl. Ferdig!

NY mann i kveld fra Vulkanøya: Islendingen og MARATONmannen Ingi; Velkommen! NYlig har vi også hatt glede av å bli kjent med Bahare og Ditlef. Plass til flere; invitere!

Årets siste treningsmåned står for tur. Meld endringer i medlemskapet (1/1 eller 1/2 HIT) og/eller kontaktinformasjon (mobil/e-post) til hitrening@gmail.com. Takk for hjelpen 🙂

Hilsen Einar & Espen

❤️ for Lag & Folk
Besøk www.hitrening.noFølg HARD Intensiv Trening på Facebook