Månedlige arkiver: mai 2017

HARDtrening på Tirsdag 30. mai 2017

29 hardhauser fikk i kveld brynt seg på en klassiker 4 x 4 minutter i Aall-løypa! 4 drag i seg selv er ikke mye men når hvert drag er på 4 minutter i en passe kupert løype gjelder det å holde helt ut. Det ble holdt en jevn god fart gjennom alle dragene, og som vanlig øker intensiteten på det siste draget. Uttømmende styrke med 8 repetisjoner av samme øvelse med 20 sek arbeidsperiode og 10 sek pause. Kjente øvelser for hele kroppen. Avsluttet det hele med spensthopp det står respekt av – spesielt de siste 4 rundene 😉 Vel møtt til ny økt på torsdag!

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Tirsdag 23. mai 2017

25 medlemmer brukte kvelden i Nesøya naturreservat. Og tiden ble brukt godt. Seks treminuttersdrag sto på programmet, på forholdsvis flatt underlag. Vi løp så rolig tilbake til Nesøya idrettsanlegg og gjennomførte en styrkeøkt med variert innhold. Avslutningsvis ble det tid til en aldri så liten utblåsning med to minutter løp/styrke-kombo og et brøl.

Minner om at det ikke er trening førstkommende torsdag på grunn av Kr. himmelfartsdag.

Treningshilsen Espen og Einar

En HARD Halvdagsmarsj på Søndag 21. mai 2017

Laget fortsetter oppladningen frem mot En HARD Dagsmarsj søndag 20. august!

Ring 1 på Ringerike søndag 23. april er historie (ca. 16k). Nå er det Ring 2 på Ringerike søndag 21. mai som gjelder (ca. 21k) – om været tillater. Du vil fort kunne komme til å felle en tåre om du går glipp av denne turen. Nordre Kleiva, Retthella, Pipesteinen, Mørkganga og Gyrihaugen – det beste Nordmarka har å by på! Noter deg også at i juni venter en ca. 25k rundtur fra Nesøya.

Turen er åpen for alle, du trenger ikke være HIT-medlem. Og det er helt gratis, rent bortsett fra kreftene og tiden det koster deg. Vi vil trenge 6 t med en snittfart på +/- 16 min. per kilometer.

Oppmøte i bunn av Kleiva (P-plass v/ Bhg. i Dronningveien) kl. 9. Muligheter for samkjøring byr seg typisk. Følg med her på Nettsiden og på FB etterhvert som vi nærmer oss avgang.

Hilsen HIT

FERDIG: Ring 2 – på Ringerike søndag 21. mai

FERDIG: Ring 1 – på Ringerike søndag 23. april

HARDtrening på Torsdag 18. mai 201

26 deltakere hadde fortsatt kraft i bein og armer etter 17. mai-feiringen! Selv om nasjonaldagen kan være slitsom for både store og små, så legger ikke HIT opp til et rolig opplegg dagen derpå. Pyramideintervall sto på programmet, og ekstra tøft blir det når dette kjøres i en våt og tung Aall-løype. 2-3-4-5-4-3-2 minutters drag med 1 minutts pause – en økt som de færreste ville kjørt på egenhånd. Innsatsen er god, og alle kom seg helskinnet gjennom løpingen. Styrke ble kjørt etter Kines oppskrift og besto av uttømmende styrke. 5 repetisjoner på samme øvelse – 20 sekunder arbeid og 10 sekunder hvile. Utfall – brede pushups – roing – amerikaner – planke med tap – og spensthopp til slutt.

NB! Minner om søndagens Turmarsj. La deg inspirere, KLIKK HER. En opplevelse for kropp og sjel som flest mulig bør prøve å få med seg.

Trenings og turhilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 16. mai 2017

Symbolske 16 medlemmer og hardhauser forberedte seg til den store dagen på den aller beste måten. Med 4 x 4 minutter bakkedrag under nasjonalistiske forhold i Nesøya naturreservat med hvitveis, fuglekvitter og grønne tretopper som en majestetisk paraply kan pølser og is nytes med fulle åndedrag under morgendagens store fest. HARDtrening i seg selv er en fest – «en fest» for kroppen som jubler for at eieren sørger for at hjertepumpa får slå ekstra raskt – for at muskler får mulighet til å bygge nye celler og for at ledd og sener for noe nytt å bryne seg på, og for at kroppens egenproduserte lykkehormon får bruse fritt 🙂 En slik type fest angrer vi aldri at vi deltok på 🙂 Derfor når morgensdagen jubel har lagt seg byr det seg allerede på torsdag nye muligheter for å gi kroppen noe å glede seg over.

Vel møtt torsdag, og gratulere med morgendagen! 🙂

Treningshilsen fra Kine og Einar

HARDtrening på Torsdag 11. mai 2017

22 medlemmer kom ut for hardt vær da de dro ned til Hvamodden i kveld! Der ble det gjennomført 20 løpsdrag a 45 sek m 15 sek pause på gressunderlag. Frisk innsats av alle de hardføre! Det gjelder å disponere fart og krefter slik at man rekker å vende tilbake til utgangspunktet før tiden er ute – hver gang. Etter besøket i det populære friområdet bar det korteste vei tilbake til tartandekket på Friidrettsanlegget. Batch av styrkeøvelser i 45 sek m 15 sek pause i 2 omganger. 5 løp a`30 sek med stoppøvelser i hver ende. Kort pause fulgt av 3 øvelser med bevegelse fremover, avrundet med løp. Helt til slutt tynte Laget ut siste rest av saft i lårene ved kollektivt å ta 50 knebøy med godkjent knekk i knærne. Vi lungebrølte det vi var gode for. Deretter fant hver og en veien ghem til seg og sitt. Takk for innsatsen! Stå du opp med solen venter en helg av muligheter for å sette kronen på verket med å smyge inn en tidlig rolig langkjøringsøkt 🙂

Hilsen Jørgen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 9. mai 2017

26 deltakere lot seg ikke skremme fra å delta på HIT-økt nummer 666! Og hva passet vel bedre enn å benytte anledningen til å løpe 6-6-6 minutters drag med 2 minutters aktiv pause. Litt unormalt lange drag og unormalt lange pauser. Men slik må det være en gang i blant. Djevelsk bra innsats på uvant mange denne kvelden! Deretter ble det en mer tradisjonell styrkedel, AMRAP, med 5 sett bestående av 3 øvelser. Totalt 15 minutter effektiv styrketrening. Hyggelig at Anne og Kamal gjennomførte sin første økt, og de klarte seg begge djevelsk bra!

Gratulerer til Kong Harald og Dronning Sonja som feirer 80 årsdagene i dag!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Torsdag 4. mai 2017

27 deltakere tok turen ut i Nesøya naturreservat for å følge NTNU-professorene Hoff og Helgeruds anbefaling4 x 4 minutter intervall sto på programmet på tidvis litt krevende underlag med røtter og kongler. Et overtråkk ble det også på transportetappen, men det satte ingen stopper for å gjennomføre hele økten.

Styrke besto av 3 sett a 4 minutter, med arbeidstid fra 20 til 40 sekunder. Avslutningsvis rakk vi 6 x 1 minutt EMON (Each Minute One New) med pushups (2), spensthopp (2), pushup (2), mage (2) og planke (hvile). Med andre ord ikke mye hvile der.

Takk for god innsats. Vi ses neste uke den 9. til økt nummer 666!

Treningshilsen fra Espen og Einar

HARDtrening på Tirsdag 2. mai 2017

YES & jada! Endelig kunne solide 31 medlemmer trekke nedover til stranden! I strålende sol på Hvamodden ble det full fart med 8 x 2 min løpeintervall med fartsøkning hvert 30 sekund. Det blir 3 økninger per drag, og mer eller mindre maxfart de siste 30 sekundene. Jevn stigning av intensitet gjennom alle dragene, men spesielt på de tre siste da konkurranseinstinktet våknet for alvor hos flere når en kjent rygg suste forbi – utfordring akseptert! 🙂 Økten avsluttes med 3 runder sirkeltrening med øvelser for hele kroppen. Hyggelig med et (nesten) nytt ansikt på økten – og vi ønsker (NMT) Renate velkommen igjen allerede til ny økt på torsdag 🙂 Vi ser også frem mot å få Anne Elisabeth med oss på økt nr. 666 (!) neste tirsdag 9. mai. Litt spesielt tall på en litt spesiell dato. Tørr noen i det hele tatt møte opp utover AE? Det er bare tall …

Treningshilsen fra Kine og Einar