Månedlige arkiver: januar 2013

NMT på Torsdag 31. januar 2013

17 topp motiverte NMT’ere var klare for NMT økt nr 168. Etter en god oppvarming startet vi med pyramide intervall i 10 cm løs snø. Knalltøff pyramide intervall (5 stk) med kun 30 sek pause. Mange kjørte med godt tempo. Deretter dro vi over til fotballbanen hvor vi kjørte styrkesirkel. 16 minutter med kontinuerlig jobbing. Mange kommer til å kjenne den i morgen.

Vi avsluttet med hele 60 stk knebøy til dessert.

Takker for god innsats og håper alle gir gass fremover. Vi øktes!

Treningshilsen Espen og Jørgen

NMT på Tirsdag 29. januar 2013

Nullføre er ikke nødvendigvis synonymt med bakglatte ski og vanskelige smøreforhold. I alle fall ikke for 22 + 2 NMTere.

Dagens økt ble gjennomført i kjent stil og med kjente øvelser, men med en liten twist ved at styrkeøkten ble kjørt før løping. Dette er uvant for mange og gir noe av samme følelse som triathleter vil kunne oppleve i overgangen mellom sykkel og løp. Kroppen kjennes tung og det tar tid å komme i gang.

Med ti drag av to minutter kom alle etter hvert svært så godt i gang, og farten økte i takt med at vi nærmet oss siste drag. Siste drag var i imidlertid ikke slutten på økten, da vi fikk klemt inn en intensitetstopp til med en komboøvelse bestående av salamander, løp og push-up.

Løpsøkten ble bevisst lagt på kunstgressbanen slik at deltakerne igjen skulle få kjenne på den gode følelsen fast dekke gir. Og dette ga uttelling i form av antall løpte kilometere (nær 7,5 km ble tracket av Geir).

Vel møtt på til ny økt på torsdag. Den økten ledes av Jørgen.

Treningshilsen fra Erlend og Espen

NMT på Torsdag 24. januar 2013

20 + 2 møtte opp til kveldens NMT-potpourri (det betyr noko slikt som: «samling av», » mix av», blanda drops»). Alle fekk i dag streng beskjed om å følge ekstra godt med, disiplin var avgjerande for å få til ei god økt. Med slike gilde og røynde NMT`arar vart disiplin ikkje noko problem 🙂

Vi opna med solid, tradisjonell oppvarming med jogg, krabbing, jogg, før vi starta ballet inne på nye kunstgrasbana, no også med flombelysning! Rask gjennomgang og gjennomføring av sju standard styrkeøvingar, inkludert den kjende og kjære salamanderen. 30 sek/øving, ingen pause. Desse øvingane gjekk så igjen, inne i, løpsintervallane, typisk 1min løp, 30 sek styrke, 1 min løp, 30 sek styrke, 1min løp. Intervallane varierte mellom 3 og 6(!)min, 1 min pause, 2 min etter den lengste på 6 min. Tilsaman 6 slike intervallrunder hadde vi, fram og tilbake på tvers av bana.

Underlaget var mildt sagt krevjande med blanding av sukersnø og hardt/ujamnt. Skikkeleg «jabbe-føre»!  Tilsaman vart det 17 min løping og 7 min styrke (og 6 min pause) på intervallane.

Som avslutning på potpourriet køyrde vi 10 styrkeøvingar a 30 sekund i eitt, dvs 5 min utan pause. Då verka det som det var bra for dei fleste. Det var nok fleire som med lengsle tenkte på jamnt, fast underlag medan dei stavra seg fram i sukkersnøen i kveld. Men, som Tor Magne sa: «dette hadde du aldri gjort på eigahand, og då hadde du ikkje fått den fenomenale treningseffekta du får ved å løpe på slikt underlag!» Eg er svært einig, og vi valde det bevisst, sjølv om vi kunne vore på den oppvarma bana i kveld!

Eg tenkjer at denne økta skal gjentakast på meir løparvenleg underlag også, så får løparane blant oss nytta løpssteget sitt også.

Vil til slutt nemne at vi hadde vakkert publikum i kveld i spa-avdelinga! Camilla Vik Skjei berre måtte ta ein tur, sjølv om ho framleis er sjukmeldt med kyssesjuke. Det gledar oss å høyre at ho er på betringens veg, i mellomtida får vi berre nyte framsidebilete vårt av deg, Camilla!

Vel møtt på NMT Tysdag 29.januar med Espen og Erlend i førarsetet!

-Tor Magne og Erlend-

 

NMT på Tirsdag 22. januar 2013

Treningsfasilitetene var som vanlig klargjort på best mulig måte. Tørr og trå snø gav godt feste men mye motstand, luften var frisk og fin og den store gule lampen på himmelen var tent og lyste godt opp hele området. Og et ekstra treningsapparat hadde dukket opp helt av seg selv i form av en skøytebane som vi kunne bruke til gående pushUps forover og bakover. De eneste som jobbet mot idyllen var om lag 20 NMT’ere som så godt de kunne forsøkte å tåkelegge hele plassen i det som noen mente var den hardeste økten de hadde vært med på til nå. Men sånn skal det være på NMT; Tøft, brutalt, effektivt og høyintensivt, der kroppen og naturen er utstyret vi benytter for å tilrettelegge for best mulig trening. Det eneste deltakerne må bidra med er kroppen sin og en stor porsjon innsats. Og det var det absolutt nok av i dag.

Etter en god oppvarming på 20 minutter med presentasjon av intervalldelen med de innlagte styrkeøvelsene og et par ekstra styrkeøvelser gikk vi igang med første del av hoveddelen: Intervall med styrkeøvelsene harehopp/ spensthopp på den ene siden og gående pushUps på den andre. Gående pushUps var en ny øvelse for de fleste og foregikk på den nye lille skøytebanen. Fra utgangsposisjon pushUps på tåspissene gikk vi 10 «armskritt» frem og så 10 tilbake mens tærne ble dratt langs isen. Dette er en av øvelsene Thomas Alsgaard benytter i forkant av skisesongen og trener hele kroppens avstivende kjernemuskulatur, i tillegg til skuldre, bryst og armer. Løpingen mellom de to relativt tunge styrkeøvelsene foregikk på skaresnø og det var ikke noen tvil om at det var tøffe 4 x 4 minutters intervaller.

Avslutningsvis gikk vi over til ren utholdende funksjonell styrke, der det var ekstra fokus på eksplosivitet og raske skifter mellom øvelsene. Det ble kjørt 6 sett med styrke med kun 30 sekunder pause. Hvert sett bestod av 3 øvelser av 20 sekunder, 30 sekunder planke og så repetisjon av de samme 3 øvelsene av 20 sekunder. Totalt 2,5 minutter. Med kun 20 sekunder per øvelse var det mulig å kjøre øvelsene relativt eksplosivt. Og eksplosivt og hardt ble det, og det er ikke lite imponerende når det i løpet av 18 minutter med sammenhengende styrke kun var 3,5 minutter med pause!

Så ja, dette var kanskje den hardeste økten til nå! Og dere kan absolutt være fornøyd med dere selv, for her var det absolutt ingen som ikke tok seg helt ut! Det er ikke annet enn imponerende at 20 deltakere gjennomfører dette i -15 grader en sen januarkveld. Men vi vet hvem som kommer til å merke forskjell når våren kommer. Det kommer til å bli helt rått!

Sov godt, så sees vi på torsdag.

Espen og Øyvind

NMT på Torsdag 17. januar 2013

22 NMT’ere møtte opp for en hard og god NMT-økt. Under oppvarmingen fikk vi gjennomgått dagens intervallløype og styrkeøvelsene – i litt forsiktig temp. Så dro vi i gang med 6 x 3min30sek – og kun 30sek pause mellom hvert drag – slå den! Så fikk vi nesten igjen pusten før styrkeøvelsene var i gang – kombinasjonen av amerikaner og utfallshopp fikk nok alle ut av komfortsonen. Fokus og balanse – utrolig hvor vanskelig det er å ta på en høyre tå med venstre hånd når man er litt sliten 🙂 Vi sees under NMT på Tirsdag med Carl-Fredrik Røøk og Einar Dahle Aall!
NMT-hilsen fra Tor Magne og Tord-Arve

NMT på Tirsdag 15. januar 2013

Totalt 22 barske kvinner og menn hadde bestemt seg for å bruke 60 minutters av sine liv til trening med NMT denne flotte vinterkvelden. Suverene og varierte forhold for trening utendørs som alltid, takket være – været. Det satt de 2 instruktørene stor pris på. Vi ble inspirert av deltakere og stemningen i gruppen. Flott gjeng å være sammen med!

Etter innledende «Brief» bar det i vei på en fin oppvarmingsrunde i lett tempo. De to rekkene kom til holdt ved foten av Barkebakken hvor det ble utført basis-styrkeøvelser før vi gav oss i kast med 2 x 2 min motbakkeløp med innlagt krabbing.

Deretter var det over til Barnehagen for gjennomgang av kveldens trase for avslutning av oppvarmingen og påfølgende oppstart av hoveddelen: «Gjør klar for intervall, 8 x 2 min m/ bare 30 sek pause mellom hvert drag». Intensivt. Litt strekk i laget underveis som det skal være på denne tiden av året. Noen har brukt høytid og nyåret til trening og fritid, andre har brukt tiden til andre ting. Noen tør og tåler å rykke, andre kontrollerer. Interessant å følge utviklingen til den enkelte og deltakerne i mellom. Referansene endrer seg, trening er «ferskvare». Godt med gruppedynamikk, man kan bytte på å «dra lasset». Ta ansvar.

Etter hardt arbeid med løp ble laget ledet ned til SPA-avdelingen for behandling av alle store muskelgrupper, og kjernemuskelatur.  3 runder med 4 øvelser, hver på 30 sek. 1 min pause. Det sang nok litt mellom ørene etterhvert som kreftene ebbet ut. De aller fleste gikk til slutt «i stans» – og da er vi der vi skal være. Sterk vilje å spore, disiplinerte mennesker.

Takk for følget i kveld. Meld deg på økten med Tor Magne og Tord-Arve torsdag.

Treningshilsen fra Jørgen & Einar

NMT på Tirsdag 8. januar 2013

29 + 2 deltakere møtte opp på dagens økt. Det er tydelig at mange har bestemt seg for at 2013 er året de skal komme i skikkelig god form. Og da må grunnlaget legges allerede fra de første ukene av året.

Dagens økt var nettopp en slik økt der grunnlaget for god form blir lagt. Det var stort fokus på løping og økt oksygenopptak og på styrkedelen stod kjernemuskulatur i fokus. Etter 15 minutters grundig oppvarming i intervallrunden og barnehagerunden gikk vi rett på en knalltøff intervall.

2 – 3 – 4 – 5 – 4 – 3 – 2 minutters pyramideintervall med kun et halvt minutts pause gjorde at deltakerne virkelig måtte jobbe for å holde det gående. Men god disponering og en enda bedre innstilling gjorde at hele gruppen løp intervallene nesten uten stopp. Dette til tross for mange bratte småkneiker som måtte forseres. Det ble logget opp mot 5 km løping for noen og forholdene tatt i betraktning er dette svært imponerende. Ikke at det var dårlige forhold, det var snarere opp mot perfekte forhold. Løs sukkersnø og noe skare gjorde det bare litt ekstra tungt men sørget for god trening for stabiliserende muskler. Og de som hadde krefter til å løpe forbi måtte virkelig sette inn et ekstra gir da de måtte løpe ut i den dypere snøen.

Styrkedelen bestod av 3 sett a 3 minutter, der planke, sideplanke og sideplanke gikk igjen i hvert sett. Disse ble holdt i 40 sekunder og mellom dem var det 20 sekunder med mer overkroppfokusert styrke: Amerikaner, Triceps med hoftehev, PushUps kne-til-albue, Skulderpress, Russian Twist, Rygghev, Roende situps, Diagonalstrekk og omvendt planke.

Før den avsluttende lungeutblåsingen rakk vi også 20 utfall på stedet i samlet flokk.

Blir spennende å se fremgangen utover mot våren, og vi er ikke i tvil om at det er en gjeng i god form som går sommeren i møte.

Espen og Øyvind

NMT på Torsdag 3. januar 2013

NMT økt nummer 160 er herved gjennomført, og det er moro å se at så mange finner veien ut i vintermørket. Om det er nyttårsforsetter, gode treningskamerater eller andre ting som er triggeren, vites ikke. Uansett skal vi i Norway Military Training gjøre vårt for å motivere og holde interesse oppe. Og ikke bare i januar, men gjennom hele året.

27 deltakere og 2 instruktører er et flott skue. En god oppvarming ble etterfulgt av en tøff løpsintervall bestående av 10 x 2 minutters drag. Det har for de fleste vært en lengre periode med løping i tung snø og glatt underlag, og det var derfor tydelig at mange satte pris på å kunne trå til skikkelig på fast kunstgressdekke.

Løpsøkten ble etterfulgt av tre effektive runder med funksjonell styrketrening for hele kroppen. Og dermed var en time gått og de fleste var slitne og fornøyde. Og slik skal det være.

Treningshilsen fra

Erlend & Espen

NMT på Tysdag 1. nyttårsdag 2013

Gledeleg å sjå at 16 deltakarar møtte opp kl 18:00 første nyttårsdag! Det var krevande forhold i dag med klink is mange stader. God rekognosering tidlegare i dag gjorde at vi visste kvar vi kunne bevege oss trygt. God oppvarming med krabbing, løping og sidevegs krabbing i barkebakken. Deltakarane fekk ei økt med  4 x 4 intervall med innlagde situps og pushups på bortre langside av bana, tøff motbakke opp forbi furua i barkebakken. Dei fleste køyrer jamnt hardt, men eg legg merke til at enkelte nok kunne hatt enno større utbytte, om dei hadde klart å pressa seg litt meir heile tida!

Etter intervall hadde vi tre styrkerunder a 4 øvingar, 30sek/øving, to runder før pause. Vektla mage i dag. Til sist toppa vi med 2x2min på tvers av bana med innlagde sidevegs krabbing, push-ups og sit-ups.

Riktig godt nytt år! Vi gler oss til mange flotte treningsøkter saman med dykk i 2013! Vel møtt til ny trening torsdag 1930 med Espen og Erlend.

-Espen & Erlend-